Şimdi Ara

Türk Hava Yolları elektronik para ve ödeme sistemlerine el atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dünyanın en önemli hava yolları arasında yer alan Türk Hava Yolları yeni bir sektöre adım atmaya hazırlanıyor. Son dönemde trendi giderek yükselen dijital para ve ödeme sistemleri firmanın gündeminde.

THY dijital parası mı çıkıyor?

Son çeyrekte 107 milyar TL satış geliri ve 17 milyar TL üzerinde kâr elde eden Türk Hava Yolları, bu devasa para akışını değer yaratan bir iş modeli haline dönüştürmek için yeni bir iştirak kurduğunu duyurdu.

Ayrıca Bkz.TUSAŞ, THY için Türkiye'nin ilk yerli eğitim uçaklarını üretecek

THY Finansal Teknolojiler Anonim Şirketi adıyla kurulan iştirak, elektronik para ve ödeme sistemlerinde fırsat arayacak. Ortaya çıkan projelerin kısmi veya tamamen THY bünyesine entegre edilmesi planlanıyor.

THY dijital para sistemi ne şekilde olacak bilinmiyor ancak bilet satışlarında kullanma niyeti açıklamalardan anlaşılıyor. Muhtemelen ödül programları gibi teşviklerle yolcuların dijital para kullanması sağlanacak.

• Bizimkilere elektronik pek yaramıyor. Çünkü milletin zararına.

Örnek eskiden giderdin 1 koçan bilet alırdın. Şimdi elektronik olunca akbile atıyorsun ama bilet almıs olmuyorsun ha bire zam.

Cep tel kontoru ise eskiden kazı kazan kartlar vardı oyle yukluyordun kdv telsiz vs hersey dahildi. Onuda bankadan yuklenir hale getirdiler paranı ucuruyorlar telsiz kullanım vs dısari cikarildi. Kendi hattından digerine para atsan 8TL kesiyor. Cebe attigini geriye atamiyorsun. 23Tl idi hattım sonra 42TL sonra 60/80/100/120 az önce 150TL ödedim. Ana avrat küfür ederek !!!!!

...yani 10TL olan 100gr makarna 10TL ama 80gr böyle tekniklere başlamış TURK TELEKOM 28günlük paketmi olur? 2gün ? x milyonlarca hat kalan paraya bak şimdi 21 günlük paket cikarmislar aynı para adam gramajdan calar hesap bunu yapan ise devlet kurumu yani milletin kendi öz varlığı.

Beyler ülkenin öz sahipleri evlatları oturun ve düşünün !!!!
  • Bilet alacağın parayı sistemime yüklersen bilet alımında sana 3-5% hediye diyecek. Milletin yatırdığı paraları işletip oradan da para kazanacak. Gayet mantıklı bir hareket

• Dijital kölelik yükleniyor....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizimkilere elektronik pek yaramıyor. Çünkü milletin zararına.

Örnek eskiden giderdin 1 koçan bilet alırdın. Şimdi elektronik olunca akbile atıyorsun ama bilet almıs olmuyorsun ha bire zam.

Cep tel kontoru ise eskiden kazı kazan kartlar vardı oyle yukluyordun kdv telsiz vs hersey dahildi. Onuda bankadan yuklenir hale getirdiler paranı ucuruyorlar telsiz kullanım vs dısari cikarildi. Kendi hattından digerine para atsan 8TL kesiyor. Cebe attigini geriye atamiyorsun. 23Tl idi hattım sonra 42TL sonra 60/80/100/120 az önce 150TL ödedim. Ana avrat küfür ederek !!!!!

...yani 10TL olan 100gr makarna 10TL ama 80gr böyle tekniklere başlamış TURK TELEKOM 28günlük paketmi olur? 2gün ? x milyonlarca hat kalan paraya bak şimdi 21 günlük paket cikarmislar aynı para adam gramajdan calar hesap bunu yapan ise devlet kurumu yani milletin kendi öz varlığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 20 Ağustos 2023; 19:25:28 >

• ozmenakif kullanıcısına yanıt
    Bak aşağıya akbil ve telekom örneklerini yazdım.

• Gökten x yagsa bizim kafaya y düşer. O da ziplar .... hikayesi. Analog & dijital.

TR de yaşarken cebi ve arkayı kollamak dikkat etmek lazım ! : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 20 Ağustos 2023; 19:33:09 >
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt

Haklısınız vatandaş parasını burada tutarsa tabi zarar eder. Türk Havayolları açısından mantıklı bir hareket demek istedim ben zaten. Çünkü güzel para kazanacaklar. Uluslararası çapta yapabilirlerse hele çok güzel kaynak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.