Şimdi Ara

Türk Markaları da Oyuncu PC'si Yapabilir 'Exper Xcellerator' video inceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
2
Favori
8.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

Orijinalden alıntı: armanatilgan

quote:

30 fps ile akıcılıktan bir şey kaybetmiyor diyorsunuz , 60 hz bir monitör de 60 fps altında akıcılık bariz kaybolur bunu bilmediğiniz düşünmek istemiyorum , 3. sınıf internet kafe sahipleri gibi yorum yapmayın lütfen

İnsan gözü 24 kare/saniye hızında görüntüleri algılayabilir en fazla.

http://boallen.com/fps-compare.html

forumda da konuları mevcut aratırsan ve eğer okumadıysan okumanı tavisye ederim

Şu mesajı da eksiliyorsunuz ya, diyecek laf bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu sistemin aynısını max. 3500 tl ye toplanır, vatan da % 30 indirim var mesela zotac 780 1600 tl , 4770k 800 tl 350 liralık bi z87 asus anakart ekleyip üzerinede ram ve hddyi de 300-350 tl ye ekledikmi en önemli donanımları sadece 3000 e kapatmış olduk zaten ;)
  • Adamlar zaten ne diyor... Kendisi PC toplayacak bilgiye sahip olmayan ve hazır toplanmış bir oyun bilgisayarı arayanlar için diyor...

Ayrıca fiyatın kendin topladıgın sistemlerden dha pahalıya geldiğini belirtiyor....

KEndisi kasa toplayacak kimse hazır kasa almaz zaten ... sizi düşündüklerini sizin bildiklerinizi bilmeyen insanlar için hazırlanmış zaten bu kasa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: armanatilgan

quote:

30 fps ile akıcılıktan bir şey kaybetmiyor diyorsunuz , 60 hz bir monitör de 60 fps altında akıcılık bariz kaybolur bunu bilmediğiniz düşünmek istemiyorum , 3. sınıf internet kafe sahipleri gibi yorum yapmayın lütfen

İnsan gözü 24 kare/saniye hızında görüntüleri algılayabilir en fazla.

http://boallen.com/fps-compare.html

forumda da konuları mevcut aratırsan ve eğer okumadıysan okumanı tavisye ederim

Şu mesajı da eksiliyorsunuz ya, diyecek laf bulamadım.

maalesef çoğu şey gibi bunu da insanları itme, yok sayma metoduna çevirmişler ama sorun değil biz okuyan gözlere yazıyoruz ve paylaşım yapmaya devam ediyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: maiden31

bu sistemin aynısını max. 3500 tl ye toplanır, vatan da % 30 indirim var mesela zotac 780 1600 tl , 4770k 800 tl 350 liralık bi z87 asus anakart ekleyip üzerinede ram ve hddyi de 300-350 tl ye ekledikmi en önemli donanımları sadece 3000 e kapatmış olduk zaten ;)

geriye kalan 2000 tl ile de dünyaları alırız , sağlam bi psu zevke göre bi kasa orta halli bi sdd kule soğutmayı geç sıvı soğutma seti , 23 lük led monitör, gamer klavye mouse ve 5+1 ses sistemi bunların hepsi 5000 tlye hayli hayli alınır , işte hakiki oyun bilgisayarı budur , marifet en düşük fiyata max kullanılabilirliğe sahip olmaktır ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

videoyu izlemedim ama eminim ki daha az paraya daha güçlü bir makine toplanabiliyodur.

edit: ekran kartını bomba diye karakola götüren birisi bile bu foruma girip bir iki tavsiye ile bundan daha iyi bir makineyi daha ucuza kapatabilir. videoda uzun uzun bahsedilmiş bu işlerden anlamayan falan diye ama anlamasına gerek yok zaten. bütçem 5000 tl bana pc önerin dese forumda (ki bu siteyi bu günlere getiren genelde bu başlığa benzer konulardır) zilyon tane öneri gelir siteden. toplamak isteyen gider bir vatan bilgisayara hafta sonu. ben bunu bunu istiyorum der. windowsunu da alır kurdurur montajını da yaptırır. paşa paşa kullanır.

ayrıca o kasanın içi nedir öyle. kablo gizleme hak getire. düzen yok. usb 3.0 olayı zaten komedi olmuş. 5000 tl alıyosun insaf, insan ucuzundan da olsa bir tower soğutucu koyar. 4770k + stok soğutucu. görseler döverler.

30 60 fps muhabbeti gereksiz olmuş. herkes birbirine laf sokmaya çalışmış. gerek yok böyle şeylere. videoda ne denmek istendiği gayet açık.

Hypnotica nın yorumu sana yardımcı olucaktır arkadaşım , artık pc alacak adam için bu işten anlamıyo diye bi tabir yok , anlamasa bile bi anlayana danışıyo onlarca donanım tavsiye sayfaları ve yüzlerce tavsiye vermek yardımcı olmak için can atan forumdaşlar boşamı duruyo burada , DH ye girip bu incelemeyi izleyen adam zaten araştırır sorar hiç yoktan vatana gider bana oyun bigisayarı toplayın bunu montajlayın os yi kurun der al sana bilgisayarın b sinde anlamayan için kullanmaya hazır oyun bilgisayarı

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: Chromosty

quote:

Orijinalden alıntı: Sorrow123

Mesut abi veya Ender abi , oyunları kaydederken kamerayka monitörü çekmek degilde bilgisayar üzerinden kaydetseniz daha iyi görmüş olsak bizde efektleri felan

+1

Sağ veya sol üst köşeyede kendi videonuzu koyarsınız.

Merhaba,

Bilgisayar üzerinden kayıt aldığımızda doğal olarak bilgisayar oyun yanında kayıt işi ile de uğraştığı için performans düşüşü oluyor.

Bu yüzden direkt monitörü seçiyoruz. Zaten olay grafiklerin ne kadar güzel göründüğünden çok en yüksek detayda kaç FPS gösterdiğini görebilmek olduğu için fraps değerlerinin net görünmesi yeterli diye düşünüyorum.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Haklısınız o şekilde düşünmedim ancak video çekerken kendinizide çekip, montajda kendinizide sağ veeya sol üst köşeye koyarsanız iyi olabilir diye düşünüyorum. Aklınızda bulunsun :)

• DÜnyayı sizin cevreniz kadar görmeyin. Bu forumun varlıgından bile haberi olmayan bir sürü insan var... Sistem tavsiye bölümüne gelinde insanların bilgisayar bilgisini bir görün...

Adamlar böyle bişey yapmışlar beğenn alır beğenmeyez almaz arkadaş bizim lafımızla fabrikayımı kapatacak lar nekadar çok seviyoruz beni dediğim doğru illaha bunu kabul edeceksin diye diretmeyi...

BEn bu sistemi almam ama alacaklar cıkacaktır... Bu zaman kadar kimler kimler hangi pahalı ve dandik sistemleri oyun bilgisayarı olarak sattılar.... bu onların yanında Gerçekten oyun bilgisayarı... Benim çevremdeki insanların %90 ının mesleği YAzılım donanım internet kafe teknik servis VB... VE ben öyle insanlar öyle olaylar gördüm ki o yüzden bunun da bazı insanların ihtiyaçlarını karşılıyacagından eminim .

Dha iyisi olsa olurmu olur. Eyvallah ama neden bu sistemi altınla kaplasan bile zaten almayacak insanlar oturup tartışıyr bu durumu onu da anlamak zor....

Adam kadın kilodu satıyor örneğin 5 erkek oturmuş şöyle olsa daha iyi olur böyle olsa dha iyi olur .... Öyle yapsam giyecekmisin ? HAyır onada bi kulp bulacaksın. Zaten hazır bilgisayar almaz bilgisi olan bu senin benim için üretilmemiş - lerini söyler geçersin bu dünyayı kurtarma sorunu haline dönüşmemeli ...

hepsi bu

• Hobbit galasında özel olarak 48 FPS gösterildi.İzleyenlerden kimse beğenmedi.

Çoğu TV'de ara FPS yaratma teknolojileri vardır.Çoğu kullanıcı(kapatmayı bilen kullanıcılar) bu teknolojiyi kapatır ve filmini öyle izler.

Belki filmlerden gelen alışkanlıktır ama yüksek FPS'ler oyunlara ve filmlere başka bir hava katıyor.

Ben şahsen PC'imde 60 FPS alabilsem bile 30'a bazı oyunlarda 35'e sabitleyip oynarım.Bir sinema havası katar.

Günümüzde ne yazık ki PC'ciler için FPS güç birimi olarak kullanılıyor.

Eskiden güzel güzel tartışmalar olurdu, herkes neden konsolu yada PC'yi tercih ettiğini güzel güzel anlatırdı.Ama BF3'ten sonra PC'lere bişey oldu."En iyisi PC'dir,konsollar çok kötüdür,konsollarla oynayanlarda gerizekalıdır" der gibi davranmaya başladılar.Konsollarda ve düşük PC'lerde oyunlar 30 FPS'de çalışıyor diye, 30 FPS'yi kabul etmeyip, akıcılık sınırını 60'mış gibi davranmaya başladılar.

İster kabul edin yada etmeyin,30 FPS 60'a göre azda olsa akıcıdır arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam

Hobbit galasında özel olarak 48 FPS gösterildi.İzleyenlerden kimse beğenmedi.

Çoğu TV'de ara FPS yaratma teknolojileri vardır.Çoğu kullanıcı(kapatmayı bilen kullanıcılar) bu teknolojiyi kapatır ve filmini öyle izler.

Belki filmlerden gelen alışkanlıktır ama yüksek FPS'ler oyunlara ve filmlere başka bir hava katıyor.

Ben şahsen PC'imde 60 FPS alabilsem bile 30'a bazı oyunlarda 35'e sabitleyip oynarım.Bir sinema havası katar.

Günümüzde ne yazık ki PC'ciler için FPS güç birimi olarak kullanılıyor.

Eskiden güzel güzel tartışmalar olurdu, herkes neden konsolu yada PC'yi tercih ettiğini güzel güzel anlatırdı.Ama BF3'ten sonra PC'lere bişey oldu."En iyisi PC'dir,konsollar çok kötüdür,konsollarla oynayanlarda gerizekalıdır" der gibi davranmaya başladılar.Konsollarda ve düşük PC'lerde oyunlar 30 FPS'de çalışıyor diye, 30 FPS'yi kabul etmeyip, akıcılık sınırını 60'mış gibi davranmaya başladılar.

İster kabul edin yada etmeyin,30 FPS 60'a göre azda olsa akıcıdır arkadaşlar.

30 fps 60 a göre akıcıdır öyle mi. Peki...

• Exper mi aman uzak kalsın...

• ogkasa kullanıcısına yanıt
    Hacı adam 60fps, 30fps'den daha akıcı demiyor. Adam sana 30fps de akıcıdır diyor. Ancak siz 60fps daha akıcıdır diyorsunuz ki buna da tamam diyor aksini iddia etmediğini tekrar belirtiyor.

Çoğu fps oyuncusu anlar 30, 60, 120fps arasındaki farkı bakınca ancak konu o değil. Konu 30fps'nin akıcı olup olmadığı... 60fps'nin altında hiç oynamamış birine 30fps nasıl gelir ya da 120fps'nin altında oynamamış birine 60fps nasıl gelir, neden akıcı gelmez konusu değil...

Aksi olsaydı PS3 vs satılmazdı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 28 Temmuz 2013; 15:26:26 >
  • M.Çevik: "Belleği yüksek bir ekran kartı tak, belleği çok göster, bir de intel logosu! iş bitti" yaklaşımı sona eriyor.

Bu laf edildiğine göre, bundan sonra bu niyette olan firmaların reklamları yayınlanırken bu durumun eleştitileceğini düşünebiliriz herhalde. Çok mu iyimser oldu :)
    Konunun gösterdiği en bariz şey, otorite yalakalarının bitmeyeceği olmuş, sağlık olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

DÜnyayı sizin cevreniz kadar görmeyin. Bu forumun varlıgından bile haberi olmayan bir sürü insan var... Sistem tavsiye bölümüne gelinde insanların bilgisayar bilgisini bir görün...

Adamlar böyle bişey yapmışlar beğenn alır beğenmeyez almaz arkadaş bizim lafımızla fabrikayımı kapatacak lar nekadar çok seviyoruz beni dediğim doğru illaha bunu kabul edeceksin diye diretmeyi...

BEn bu sistemi almam ama alacaklar cıkacaktır... Bu zaman kadar kimler kimler hangi pahalı ve dandik sistemleri oyun bilgisayarı olarak sattılar.... bu onların yanında Gerçekten oyun bilgisayarı... Benim çevremdeki insanların %90 ının mesleği YAzılım donanım internet kafe teknik servis VB... VE ben öyle insanlar öyle olaylar gördüm ki o yüzden bunun da bazı insanların ihtiyaçlarını karşılıyacagından eminim .

Dha iyisi olsa olurmu olur. Eyvallah ama neden bu sistemi altınla kaplasan bile zaten almayacak insanlar oturup tartışıyr bu durumu onu da anlamak zor....

Adam kadın kilodu satıyor örneğin 5 erkek oturmuş şöyle olsa daha iyi olur böyle olsa dha iyi olur .... Öyle yapsam giyecekmisin ? HAyır onada bi kulp bulacaksın. Zaten hazır bilgisayar almaz bilgisi olan bu senin benim için üretilmemiş - lerini söyler geçersin bu dünyayı kurtarma sorunu haline dönüşmemeli ...

hepsi bu

5000 liraya pc alacak adam internete giriyodur muhakkak değilmi ?? girdiğinde de google a sadece donanım yazsa bile karşısına çıkacak ilk site burası olacaktır sonuçta donanım alacak yani 5000 tl ye pc alacak olan adam emin ol bişeylerden haberdardır internete giremeyecek kadar cahil değildir emin ol !
    Doğru gereksiz ve bilgisizce tavsiye eden de çok ama istisnalar kaide bozmuyor sonuç olarak zaten öyle tiplere gereken cvp veriliyor genelde zaten tek kişinin yorumuna bakarakta sistem toplanmaz haliyle... kişi ne istiyosa almakta özgürdür fakat sonuçta bizlerde burada fikirlerimizi söyleyip dile getirmekte ve insanları doğru olanı göstermekle yükümlüyüz bi yerde o yüzdendir ki kişi ne alıyosa alsın biz doğru olanı mantıklı olanı söyleyelimde gerisi önemli değil dinleyip dinlememesi kendisine kalmış.

Sonuç olarak biz türk milleti olarak alım satım konusunda bilinçli bi milletiz araştırmadan ince eleyip sık dokumadan kimse bişey almaz hele ki konu 5000 tl lik bir pc olunca ! .. ha yine söylüyorum istinalar elbet vardır adamın sokağa atacak parası da çoktur okuyup araştırmaktan bilgi sahibi olmaktan acizdir yoksundur böyle tipler zaten gitsin alsın parayı bayılsın müstahaktır.....

• 99 yılında ilk exper cihazını evimizde kullanma fırsatımız olmuştu. İleri de exper pc kullanırmıyım; pek sanmıyorum
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

İncelemeniz için teşekkür ederim. Ben şahsen kendim toplamaktan yanayım ama Exper bilgisayardan anlamayanlar için iyi bir oyuncu bilgisayarı yapmış. İnşallah diğer firmalar da akıllanır da kullanıcıları mağdur etmez.

Ben bir şey sormak istiyorum. Bu bilgisayarın genel eksikleri SSD, USB 3.0 portlarının durumu ve işlemci soğutucu olmuş. SSD ve işlemci soğutucu dediğiniz gibi alınıp takılabilir. USB 3.0 portu da şunun gibi bir aparatla içeri alınabilir:http://usb.brando.com/prod_img/zoom/UCABL017200_01_L.jpg

Ama bunları yapmamız durumunda bilgisayarın garanti durumu nasıl olacaktır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

• CPU soğutucusunun olmamasını kınayan tek ben mi varım ?

Bu arada Asrock h87 extreme 3'e alıcı gözüyle bakıyordum ve araştırmam sonucunda birçok kişinin OC ile
    sorun yaşadığını gördüm alacak olan varsa dikkat edilmesi gereken şeyler
  • kasasına kurban olduğum... nvidia !! :)

• Asrock extreme 4 tavsiye edilir zaten o işlemcinin yanında... Asroc z87 modellleri daha türkiyeye gelmedi Asrock saten hiçbir yerde yok ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 28 Temmuz 2013; 16:09:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: evohan 30 fps ile akıcılıktan bir şey kaybetmiyor diyorsunuz , 60 hz bir monitör de 60 fps altında akıcılık bariz kaybolur bunu bilmediğiniz düşünmek istemiyorum , 3. sınıf internet kafe sahipleri gibi yorum yapmayın lütfen
    Merhaba, Akıcılık gözün gördüğü ardıl kare sayısı ile ilgilidir. Monitörün Hz değeri o monitörü saniyede kaç kare göstereceğini anlatır ki 24 Kare/sn sonrasında göz karelerdeki ardaşık hareketleri birbirinin parçası olarak görmeye başlar, akıcılık sağlanır. Sinema filmleri 24 Kare/sndir. Günümüz oyun konsolları Xbox 360 ve PS3de oyunların %70i 30 Kare/sn gösterim oranına kilitlidir. Bu oyunlar 60Hz gösteren televizyonlarda gayet akıcı görünmekte ve oynanmaktadır. Neye dayanarak 60Hz monitörde 30Kare/sn akıcı olmaz diyorsunuz? Teknik açıklamasını yaparsanız belki bizler de 3. sınıftan 2. sınıfa çıkarız. Sevgiler, Mesut Çevik

mesut abi kanırtmış .

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.