Şimdi Ara

TURK-NET KOTA (AKN) KALKTI ! [RESMİ KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.785
Cevap
38
Favori
256.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlaşılan şu an sadece YAPA bağlantı türündeki adsl müşterilerinin kotasını kaldırdılar. Her santrale kendi ekipmanını koymak ciddi maliyet ister, bunu becerebileceğini hiç zannetmiyorum. Yine de müşterilerin bir kısmı için 2019'u beklemeden, hatta 1 mayıs 2017'yi beklemeden kotalarını komple kaldırması takdir edilecek bir hareket
  • corpixx kullanıcısına yanıt
    Türknet bölgedeki santrallerin içine kendi cihazlarını yane sunucularını koyarak YAPA sistemi ile kendi veri merkezlerine bağlantı sağlayarak hizmet vermektedir yetersiz geldiğinde Türk Telekom ile anlaşma karşılığından yedek hat olarak değerlendirilir ve buradan verilir.
    Eğer santralinizde çalışma yapılmamış ve YAPA sistemine geçmediyse bundan dolayı malesef geçiş yapmayabilirler.
    Bizim santral geçende onarım çalışması yapıldı bundan dolayı beni direk geçiş yaptılar
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Ankara/Ulus sunucusuna bağlıyım heralde burda yapa varmıdır birde net olarak hangi türk telekom sunucuna bağlı olduğumu nasıl öğrenebilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun Türknete..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Tracert atarak buna bakabilirsiniz bende mesela Türk Telekom üzerinden görünmesine karşın Türknet'in veri merkeziyle bağlantı sağlıyorum bundan dolayı Türk Telekom üzerinden çıkış sağlıyorsa genede bağlı olma ihtimaliniz yüksek son 3 ay içinde telefonunuza bakım çalışması gibi bir mesaj geldiyse büyük ihtimalle YAPA sistemine geçiş sağlamışlardır zira bir çok il ve ilçelere YAPA sistemi kuruldu.
    Türknet arayıp sormanız gerekir.
  • Yerlerimizi de şuradan alalım uçar bu konu ilerleyen günlerde

• Merak eden arkadaşlar için , 1 yıl civarı bir süredir turk-net kullanıyorum , kullanım süresine göre ayrım yapılıcağını sanmıyorum belki bu hizmeti konum bazlı kademeli olarak hayata geçiriyorlardır.

Maxwell1 siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wollowon -- 17 Mart 2017; 16:41:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Şuan türk telekom kullanıyorum onu bilememde akn kaldırırlarsa vdsl de durmam kesin geçerim

• Wollowon kullanıcısına yanıt
    1 yıl kullananlarımı geçiriyorlar acaba bende 1 yıldır kullanıyorum
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom bu gidişle Mayıs'ı bekleyecek galiba hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wollowon

Merak eden arkadaşlar için , 1 yıl civarı bir süredir turk-net kullanıyorum , kullanım süresine göre ayrım yapılıcağını sanmıyorum belki bu hizmeti konum bazlı kademeli olarak hayata geçiriyorlardır.

Maxwell1 siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz ?
    1.5 sene civarı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 17 Mart 2017; 16:43:05 >
  • Bende 5 aydir turknet adsl kullanicisiyim ve bolgemde YAPA var bugün robot benide aradi ama kabul etmeyip mh yi aradik bilgi alıp paket geçişini yaptım insallah daha sonrasinda sorun çıkmaz ve YAPA olmayan yerlerde malesef olmuyormus

• mgboy1616 kullanıcısına yanıt
    Türknet o kadar Trafiği nasıl üstesinden gelecek geçende İstanbul'daki sunucuları çöktü hayırlısı olsun diyelim.
    Yurt dışındaki trafiği aşırı artacak ve bildiğim kadarıyla Seabone ile çıkış yapıyor bu hattında kapasitesi var sevinmeyin yakında çöker
  • Doğruysa helal olsun Türknet'e
    İyi diyoruz tamam diyoruzda şuan bile altyapısı yetmezken dahada çok abone gelirse sunucu alev alır

• 15 ay civarı bir süredir kullanıyorum , bugün öğlen saatlerinde bende arandım ve yaklaşık 15 dk sonra "AKN" kalktı.

Not : Bazı arkadaşlar altyapı nasıl kaldırıcak vs.. demiş , Turk-Net hali hazırda 150-200 GB kota vermekteydi ve ben genel de ayı 230-240 GB civarı bir rakamla bitiriyorum , AKN nin kalkması benim ve birçok kişinin kullanım oranını inanılmaz oranda değiştirmiycek lakin belli bir orandaki azınlığın kullanımı belki 2 ye 3 e katlanabilir lakin bu durum sorun yaratıcak bir trafik oluşturmıycaktır , oluşabilicek tek sorun 7/24 download kuran bir kesim insan var , bu insanların sayısı belli bir oranın üzerine çıkarsa kendilerine özel bir yaptırım uygulanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 17 Mart 2017; 17:03:17 >
    Benimde bu ayın 21 inde bağlı olduğum santralde bir altyapı çalışması yapılcağı mesajı gönderildi herhalde beni de YAPA sistemine geçirecekler . Bu YAPA'nın farkı nedir , avantajları felan var mıdır acaba ?
  • Vdsl kullananların hızını akk sonrası 16mbps yapabilirler

• Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    YAPA, xDSL'de firmaların tt'den en bağımsız olduğu bağlantı şekli. Santrallerde kendi ekipmanlarını kurarak kendi omurgasına aktarıyor. Dolayısıyla müdahale imkanı daha fazla oluyor.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Vdsl kullananlar geçirilmiyormuş sanırım akk siz sisteme adsl ye geçin olmazsa.

Türkneti tebrik ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.