Şimdi Ara

Türk pilotların ve teknik ekibin F-35 eğitimleri durduruldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
4.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: interwap

Bence gerçekler şu :
    1) s400 almaktan vazgeçeriz, Amerika'nın istediği olur. Rusya ile sıkıntılı süreç artarak devam eder. Hâlen başta domates olmak üzere ithalatta çeşitli kısıtlamalar var.
    2) s400 alırız ama pasif durumda kalır. Böylece hem Amerika'nın hem Rusya'nın gönlü olur, hemde vatandaşın gönlü kalmaz. Vatandaşa da "boyun eğmedik" mesajı verilmiş olur. Ama vatandaşa bir kaç milyar dolar gi.... şey cebinden çıkar.

Bana 2. olasılık daha gerçekçi geliyor. Hem olursa s400 turşusunu yaparız yada arada "eyyy Ameriga, bak açarız s400'leri salarızzz üstüne" naraları atarız.
    İhtimalleri bir kenara bırakırsak, yapılması gereken nedir, Mesela CHP olsa nasıl bir yol izlerdi
  • S400'den vazgeçilmiş gibi bir numara yapılması lazım gerekirse Rusya'yla anlaşılmalı. F-35'ler teslim edildikten sonra S-400'ler gelmeli. Gerçi heriflerde bunu anlayacak istihbarat vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar dışa bağımlı olursan itin,köpeğin ağız kokusunu çekersin.Ekonomik ve askeri bağımsızlığın bir ülke için ne kadar önemli olduğunu son yıllarda çok fazla görmeye başladık, görmeye de devam edeceğiz.Eğitim,üretim,eğitim,üretim,eğitim,üretim BAŞKA ÇAREMİZ YOK!

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    sen abdnin f35leri vereceğini mi sanıyorsun ? alternatifi de yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

sen abdnin f35leri vereceğini mi sanıyorsun ? alternatifi de yok.

Alıntıları Göster
    verecek diye bir şey yazmadım.
    neyse.
    iyi forumlar.
  • Bir deli dumrulun kafasına göre hareket etme, yarın ne yapacak acaba diye düşünmeden yaşamamız gerekli. Bu konuda gayet net olmalıyız üretim projesinde yer aldığımız uçaklarımızı eksiksiz olarak zamanında teslim edeceksiniz denilmeli. Nato dışından alternatifler ciddi olarak düşünülmeli.

Elimizde var olan sistemlerde ABD nin en güçlü olduğu kısım uçaklar onlarda F16 ve F4 uçakları F4 ler zaten görevden çekiliyor F35 ler F4 ler yerine isteniliyordu F16 yerine de TFX projesi planlanıyor, Ayrıca F16 üretebilme kabiliyetindeyiz. Gerekli parçaları üretebiliriz, TFX projesine öncelik verilebilir. Hava savunma sistemleri olarak zaten üst seviye savunma olmadığı için S400 istiyoruz alt seviye için elimizde kendi üretimimiz sistemler var veya yetişiyor orta seviye için dışarıya bağlıyız onlar içinde çalışmalar var ama pek yakın görünmüyor. Tank için ABD ye bağlı değiliz siyasi etkenleri ortadan kaldırırsak ALTAY 6 ayda seri üretime başlanır motor sıkıntı olur bizim için ama çözülemeyecek mesele değil. Deniz için bağımlı değiliz, Helikopter için çalışmalarımız devam ediyor T129 elimizde var Atak 2, T625 ve genel maksat helikopter projeleri devam ediyor. Teknoloji olarak hemen hemen her konuda çözümlerimiz var ya da geliştirilmekte.

Nato S400 konusunda ortak bir karar alırsa ya ona uymamız gerekir (%99.90 uyarız) ya S400 ü Nato sistemine dahil etmeden ayrı kullanacağımıza ikna ederiz (pek olası değil, istemezler) ya da köprüleri yakar Natodan ayrılırız (şuan yaparsak intihar olur)(en olası senaryo S400 ler alınır, F35 yanına patriotlar da alınır onlar kullanılır, S400 ler bekletilir belki kullanırım diye koz olarak tutulur ya da AR-GE de kullanılır kendi yüksek irtifa hava savunma sistemleri için ama S400 aktif kullanım çok düşük ihtimal)

ABD kendisi ambargo koyar ABD şirketlerine de ambargo koydurur ama Avrupadan buna pek destek gelmez. Bizim dikkat etmemiz gereken Nato ne diyor olmalı ABD ne der acep faslını geçmemiz lazım. Sancılı olur ama olmalı yoksa bu durumlara daha çok düşeriz. ABD bizi dostu olarak görmüyor düşman olarak görmeye yakın biz hala onu dost olarak görmeye devam edersek kendi ipimizi çekeriz.

• Hepimiz istediği elbette ABD sen kimsin ne karışırsın demek ama o kadar güçlü bir ülke değiliz. Eğri oturup doğru konuşalım. Burda çok çok çok iyi bir siyaset yapıp hem S400 leri hem Patriotları alıp F-35 leri envantere sokmamız lazım. Bunu nasıl mı yaparlar? Bilmiyorum lakin bunu yapsınlar diye halk bu adamlara oy veriyor yetki veriyor vergi veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

TUSAS`in %51 hissedari GE. General holding amerikali.

Cinden fuze alacaz dendiginde, amerika itiraz etmis ve TUSAS ta tek bir vide dahi takilamamisti. Sonra sorarsaniz efendim iste %100 turk mali, ucagimiz goklerde vs dersiniz.

Ecevit bosuna mi yuzunu 1998 de avrupa ve rusya silah pazarina dondu. Erdogan sinifi helikopter uretilecekti (Agusta a129 yani bugunki t129 atak bile ecevit doneminde listeye alinmisti.). Sonrasinda ortak tank uretilecekti.

Boylece akla "Emperyalist sermaya bosuna mi Ecevit`e iki ekonomik darbe yapti 1998 ve 2001 de " sorusu akla gelmiyor degil.

bu arada 2 haftadir telefon numarami onaylatamiyorum. surekli gonderildi deniliyor ama 13 haneli verdigim numara bir seferinde 11 haneli diger seferinde 12 haneli gorunuyordu sms onay kisminda.

sanirim bu yazdiklarimdan dolayi yapiliyor bu. korkmayin bu kadar. dogru soylemek suc olmamali. Bak , iflas eden Alman firmasindan Centrion 3.2 230 beygirlik motorun telif haklarini aldilar. Iyi yaptilar dedik. Sadece %100 yerli ve milli haberi ile agli yaratiliyor dedik.
    secim calismasi dedik. %100 kendin uretmelisin ki azerbaycana satacagimiz t155 firtina obuslerindeki gibi rezilligi bir daha yasamayalim dedik.

bu arada erodogan helikopteri bu sekilde kabilyetlere sahip olacakti.

Tusaş(Tai)

% 54 TSK vakfı
    % 45 Savunma San. Bakn.
    www.tai.com.tr
    Hakkımızda | Türk Havacılık ve Uzay Sanayii
    https://www.tai.com.tr/kurumsal/hakkimizda

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

Fransızları da hiç sevmiyorum Keşke zamanında Eurofighter'a ortak olsaydık

Alıntıları Göster
    Zamanında Eurofighter bize teklif edildi,hatta tanıtım için Türk Hava Kuvvetleri forsu falan da vardı uçağın üzerinde.O yıllarda eurofighter'ın hava-yer kabiliyeti şimdiki gibi değildi.

Türk pilotların ve teknik ekibin F-35 eğitimleri durduruldu

• quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

Bir deli dumrulun kafasına göre hareket etme, yarın ne yapacak acaba diye düşünmeden yaşamamız gerekli. Bu konuda gayet net olmalıyız üretim projesinde yer aldığımız uçaklarımızı eksiksiz olarak zamanında teslim edeceksiniz denilmeli. Nato dışından alternatifler ciddi olarak düşünülmeli.

Elimizde var olan sistemlerde ABD nin en güçlü olduğu kısım uçaklar onlarda F16 ve F4 uçakları F4 ler zaten görevden çekiliyor F35 ler F4 ler yerine isteniliyordu F16 yerine de TFX projesi planlanıyor, Ayrıca F16 üretebilme kabiliyetindeyiz. Gerekli parçaları üretebiliriz, TFX projesine öncelik verilebilir. Hava savunma sistemleri olarak zaten üst seviye savunma olmadığı için S400 istiyoruz alt seviye için elimizde kendi üretimimiz sistemler var veya yetişiyor orta seviye için dışarıya bağlıyız onlar içinde çalışmalar var ama pek yakın görünmüyor. Tank için ABD ye bağlı değiliz siyasi etkenleri ortadan kaldırırsak ALTAY 6 ayda seri üretime başlanır motor sıkıntı olur bizim için ama çözülemeyecek mesele değil. Deniz için bağımlı değiliz, Helikopter için çalışmalarımız devam ediyor T129 elimizde var Atak 2, T625 ve genel maksat helikopter projeleri devam ediyor. Teknoloji olarak hemen hemen her konuda çözümlerimiz var ya da geliştirilmekte.

Nato S400 konusunda ortak bir karar alırsa ya ona uymamız gerekir (%99.90 uyarız) ya S400 ü Nato sistemine dahil etmeden ayrı kullanacağımıza ikna ederiz (pek olası değil, istemezler) ya da köprüleri yakar Natodan ayrılırız (şuan yaparsak intihar olur)(en olası senaryo S400 ler alınır, F35 yanına patriotlar da alınır onlar kullanılır, S400 ler bekletilir belki kullanırım diye koz olarak tutulur ya da AR-GE de kullanılır kendi yüksek irtifa hava savunma sistemleri için ama S400 aktif kullanım çok düşük ihtimal)

ABD kendisi ambargo koyar ABD şirketlerine de ambargo koydurur ama Avrupadan buna pek destek gelmez. Bizim dikkat etmemiz gereken Nato ne diyor olmalı ABD ne der acep faslını geçmemiz lazım. Sancılı olur ama olmalı yoksa bu durumlara daha çok düşeriz. ABD bizi dostu olarak görmüyor düşman olarak görmeye yakın biz hala onu dost olarak görmeye devam edersek kendi ipimizi çekeriz.
    Nato=ABD

• Hem s400 ün hem de patriot un parasını ödeyeceğiz sonra ikisinide alamayacağız
    Ve bunu Türk siyasi liderinin başarısı olarak kutlayacağız

• ülkenin f-35'lere ihtiyaç duyacağı bir savaşta düşman ya amerika olur ya rusya olur. diğer ülkelerde en modern f-16'larımızın çok da üzerinde bir jet yok. e sen amerikadan aldığın uçakla geri onları vuramazsın, yazılımını alamadın çünkü. rusya'dan da hava savunma sistemi s-400'leri alıp bunlarla da onları vuramazsın. peki sen bu f-35'leri ne yapacaksın ? sık biraz dişini, f-35'e vereceğin 14 milyar doları kendi ülkende harca, hali hazırda tusaş başladı tf-x tasarımına zaten. getir konusunda uzman yerli yabancı mühendisleri, parayı bunlara akıt. bir yandan gençlerin yetişsin, bir sonraki uçağını tasarlamaya hazır hale gelsin, bir yandan da şimdiki ihtiyacın görülmüş olsun.

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Hocam alsalar da teknolojisini inceleyip yerli bir ürün ortaya konamaz mı ? Bağzı parçalar değiş tokuş yapılsa vs

• Doğru ama bunun kırılması lazım. Natonun ABD den büyük olması lazım ne biz ne Avrupa memnun bu durumdan Trump yüzünden de iyice saçma bir hal almaya başladı. ABD Huawei ile iş yaparsanız istihbarat alamazsınız diye Avrupanın kendi iç işlerine bile karışmaya başladı, en son Almanya Huawei ile 5G konusunda yola devam edebiliriz dışlamak ekonomimize zarar verir diyordu. Artık ABD ne derse o devri yavaş yavaş bitiyor, ABD yok olmaz veya ben sadece kendi sınırlarımda kalacağım demez ama global olarak eski süper gücüne ulaşması artık zor, rakipsiz değil.
  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Fazla iyimser bir yorum. Zaten mücadelemiz onlarla. Herhangi bir nizami harp durumunda kendimizi savunabilmemiz lazım.
    Kaldı ki zaten bu F-35 uçakları, hayli eskimiş olan F-4 "Phantom" uçakları yerine alınıyor. F-16 gene kalacak envanterde. TCG Trakya ve TCG Anadolu (Henüz geliştirilmekte.) için dikey iniş-kalkış özelliğine sahip bir uçağa da ihtiyacımız var hem de. Bu da bir etken.

• Ne ortaklığı kardeşim. Tüm hakları bana ait olan ürünüme katkı yapmak isteyenler gelsin diye olan duyuruya katıldık sadece

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yerel seçimleri kaybedenler
    genel seçimleri kaybetmemek adına
    milliyetçilik akımıyla kazanmak için ;
    askerimizi Şam'a kadar götürürse
    sakın şaşırmayın !

• Bizimkiler de hiç akıl yok.. Çinliler bu uçağın aynısını daha ucuza yapmadı mı? Yaptı, gidin çinden alın... Adamlar parasına göre A kalite ürün çıkarıyorlar.. :))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.