Şimdi Ara

TÜRK ŞİRKETLERİNDE YÖNETİM ANLAYIŞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkve japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi. Her iki takımda performanslarının en düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bi hazırlık döneminden geçti. Büyük gün geldi ve iki takımda kendini hazır hissediyordu ...japonlar yarışı bir kikometre farkla kazandılar Yarış sonrası Türk takımı çk sarsılmıştı Tşirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin bulunmasına karar verdi Ypılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi . japonların takımında 8 kişi kürekçekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.Türk takımında ise 1 kişi kürek çekiyor,8 kişi dümeni kullanıyordu .9 kişilik Türk takımı japonlarla yarış yapmak üzere eniden yapılandı. Yeni yapılanma şekli şöyleydi;4 dümen müdürü,3 bölgesel dümen müdürü kürek çekmekle görevli kişinin performansından sorumlu bir dümen yöneticisi, ve kürek çekme elemanı.İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar.
    Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti.Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu ve müdürlere sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi.

• Japonya dünyaya işletmede Z teorisi adı altında mukemmel bir lay sunmuştur arkadşlar.. Kendi şirketleride bu teoriyle yönetilir. Çalışanlar ve şirket tıpkı bir aile yapısı gibidir. Yükselmeler seyrek olur ancak çalışanlar huzurlu ortamlardan dolayı mutludur. Paylaşmak istedim en basit anlatımıyla...
  • Ya daha 1 hafta önce werilmedimi bu ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.