radikalde ahmet ciğdem adlı spor yazarının önerisi çok mantıklı.. buna göre türkiyede belli sayıda yıl ve maç yapan oyuncular yabancı oyuncu değil türk sayılsın, böylece herkesin eline türkiye cumhuriyet verip adını değiştirme gibi şeylerle uğraşmayız diyor..
sonuna kadar katılıyorum, sırf takımda yeni yabancıya yer açmak için türk vatandaşlığına geçirdiğimiz futblocular açıkçası sinir bozucu.. bunun yerine, atıyorum, 5-6 yıl türkiyede oynayan futbolcu yerli statüsüne geçer gibi bir madde olabilir..
(yazıda geçen aurelio, hamit altıntoptan daha yerli lafına katılıyorum.. ama yazının ana fikri aurelionun türklüğünü tartışmak değil)
çok mantıklı..ama işlerine gelenleri nasıda 5 yıl dolmadan Türk yaptıklarınıda görüyoruz..
quote:
Orjinalden alıntı: darkingfb
çok mantıklı..ama işlerine gelenleri nasıda 5 yıl dolmadan Türk yaptıklarınıda görüyoruz..
ya bi de adamların türk vatandaşı olmak gibi bi derdi de yok, biz sebil gibi dağıtıyoz türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını ben buna uyuz oluyom.. adamı yerli statüsünde oynat, illa vatandaş mı yapcan..
benim hatırladığım eski kaleci metin mert vardı,adam kendi isteğiyle burayı sevip türk vatandaşı lafım yok mesela, ama adamın umrunda değil bizim klüp yöneticileri türk vatandaşı yapıyo.. artık kapı da açıldı herkes yabancısı başvuruyu yapar..