Şimdi Ara

Türk Telekom (avea) Artık 900 mhz Bandınıda Kullanacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
513
Cevap
6
Favori
16.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müşteri hizmetlerini aradım 8tl dedıler.E dedım 20 tl isterse nolcak,ordan bizi arayın dediler.avea prime müşteri hizmetleri böyle diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejke

Müşteri hizmetlerini aradım 8tl dedıler.E dedım 20 tl isterse nolcak,ordan bizi arayın dediler.avea prime müşteri hizmetleri böyle diyor

Bir ara da avea musteri hizmetleri bayiler fiyat vermekte serbest diyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldır avea kullanıyordum sözleşmemin 1 ay kalmasına rağmen lanet ettim vodafone geçtim.Nasıl şansa adamlar aralık 1de yeni frekanslara geçiyorlar.Vodafone kalitesini yarı fiyatına verirse iyi kazık yemiş olacağım.33tlye 750dk 7gb internet veriyor avea. Vodafone acaba ne adım atacak kalite aynımı kalacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariasoft

quote:

Orijinalden alıntı: Yandex
    Cem Uzan sıfırı tüketti. Geri alacağını sanmıyorum açıkçası.

Cem uzan yakın zamanda ahaber kanalında hükumet yanlısı birçok konuşma yaptı, bu gelişmeler neticesinde belki bir operatör ile dönmesine izin verirler.

Bu arada Türk Telekom mobil konusunu Türk Telekom çalışanları bilmiyor ama sanırım gerçek olacak. İnternet'de tasarım aşamasındaki sitesiyle ilgili bir görsel paylaşmışlar, gerçek gibi duruyor.
     Türk Telekom (avea) Artık 900 mhz Bandınıda Kullanacak

Acaba sıfırdan operatör kurmasına izin verirler mi ?

•  Türk Telekom (avea) Artık 900 mhz Bandınıda Kullanacak

http://dosya.web.tr/OmMwnO
    http://dosya.web.tr/N86Y0R

alttaki resimler dng biraz daha kaliteli
    biraz uzak oldu ama yakından denk gelince çekeceğim
    gecen 1 tane gördüm kutunun içindeydim antenler sac çatının üstündeydi bacayla kapatmışlar göremedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ariasoft

quote:

Cem Uzan sıfırı tüketti. Geri alacağını sanmıyorum açıkçası.

Cem uzan yakın zamanda ahaber kanalında hükumet yanlısı birçok konuşma yaptı, bu gelişmeler neticesinde belki bir operatör ile dönmesine izin verirler.

Bu arada Türk Telekom mobil konusunu Türk Telekom çalışanları bilmiyor ama sanırım gerçek olacak. İnternet'de tasarım aşamasındaki sitesiyle ilgili bir görsel paylaşmışlar, gerçek gibi duruyor.

O verdiginiz site gorseli turk telekom un alman gurbetciler icin hazirladigi coktan beri olan sayfa. Arkadaslar burdan araklamis.

http://www.turktelekommobile.de/tr

• 4.5 g sınırsız net isterük:D

• Operatörler de 1 MB'ı 1 TL'ye satmak istiyor ama... :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cem uzanın gerçek facebok sayfasını takip ediyorum varya yoksa telsim.yeniden mobil telekom sektörüne girecek hangi şartlarla yada kimlerle giricek orasını zamanla belli olucak

• Birşeyi merak ediyorum. Avea 900 bandından yayın yapacagı zaman; bu yazılımsal birşey mi? Yani mevcut baz istasyonlarına herhangi birşey yapması gerekmiyor değil mi? Modül eklemek , vs.
  • Avea şuanda 1800 ve 2100 MHz bantlarından yayın yapıyor yoğunlukla. Tabi sinyal sıkıntısı olan yerlerde de zaten 900 MHz'de çalışan baz istasyonları vardı. Eğer istasyonda 900 MHz sinyali yoksa buraya 900 MHz uyumlu sektör başı en az bir olmak üzere üç ya da dört tane anten takması gerekiyor. Bu antenlere konteynerden kablo çekmesi gerekiyor. Eski donanımın uyumluluğuna göre de konteyner içinde de 900 MHz için radyolar vs. gerekebilir.
    Tabi kırsal kesimlerdeki baz istasyonları ve şehirlerdeki bazıları zaten 900 MHz bandında çalıştığı için onlara sadece frekans ayarı çekip bant genişliklerini arttıracak. Eğer 3G yayını yapmak isterse 900 bandından antenlerden önce radyoların konması gerekiyor.
    Yazılımsal olarak radyolar destekliyorsa antenlere 900 MHz sinyal verilebilir. Ama anten 1800 MHz uyumlu olduğu için frekansı düşük bir verimle yayar ki ciddi kapsama sıkıntısı, hız ve daha çeşitli sorunlar oluşur.
    Özetle zaten 900 MHz 2G yayını yaptığı istasyonlarda çok sıkıntı değil, frekans ayarı yaparak bant genişliği ayarı yapacak. 900 MHz hiç yok ve yayın yapmak istiyorsa da oraya yeni anten, kablo vs. monte etmesi gerekli.

Ama şu var, Avea kulelerinde çok bantlı antenler görüyorum. Bu antenlerden istendiği takdirde hem 2G, hem 3G, hem de çift ya da üç bant 4G yayını yapılabilir. Yani Avea planını yapmış, hazırlıklı geliyor. :)

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Bu istasyonda herhalde birden fazla operatör var. Zaten binadan çıkan kablolara göre de bina herhalde bir telekom müdürlüğü falan diye tahmin ediyorum. Adresi ya da neresi olduğunu söylerseniz başka yerlerden de bakarız.
    Tam görünmüyor resimlerden de yan yana iki tane olan kalın antenler var, Eskişehir'de görmüştüm bunlardan. Bunların girişleri görünmüyor işte fotoğraflarda. Bunlar muhtemelen 4G anteni ama bağlantıları var ise şu anda 3G hizmeti veriyor olmalılar. 4G de bunlar üzerinden verilir herhalde. Daha önceden gördüğüm kadarıyla bunların altında 6 giriş var. Bu şekilde üç farklı frekanstan yayın yapabilirler. Ama girişlerden kenarlardaki iki tane eğer dikey yönlendirme için bağlantı girişi ise iki farklı frekanstan yayın yapabilirler. Bu antenlerin civarındaki RRU'lar güncellenmiş, Ericsson'un yeni RRU'ları. Eski Huawei RRU'lar da var, bunlar farklı operatör de olabilir.

Eski bir fotoğraf olsa karşılaştırıp daha net bir yorum yapabilirdik. Zaten birden fazla operatör işleten bir kule. Her operatör farklı bir iş yapabilir burada.

• Bantların önemli olanları satıldı. İhalede kalan E4, F4 frekans bantları çok geniş bantlar değil. Bu bantlar üzerinden çok yüksek hızlar vermek mümkün olmayacak. A4 ve A5 bantlarına da ihale yapılırsa yine de oldukça yeterli bir bant alabilir bir operatör. Ama iki operatör için çok da mükemmel frekanslar değil. İş planlarını iyi yapıp iyi bir şeyler hedeflememişler ise diğer operatörlerin gerisinde kalıp sıkıntı yaşayabilirler. Nihayetinde iyi bir masraf ile iyi bir yatırım yapıp masraf yapmaları ve bunu uzun vadede kara çevirmeleri lazım...
  • Daha iyi çekecek umarım

• T.T yeri tam karşıda apt var orada avea 3g de tek kademeye düşüyordu .
    tek yöne çift sektör bakan anten kalın ve tek kablo giriyor giriş var ama bağlantı yok tek
    o kalın antenler yeni takıldı baz istasyonlarına genelde Türkcell kullanıyor .
    ve bazı yerlerde sadece anten var kablo falan bağlı değil avea bu direkte 900 anten kullanabilir kendi antenlerinden anten yoktu.
    eklediğim fotolar Bursa'da mahalle araları

ben seyyah ım :) önümede çıkar nasılsa yeni antenlerden daha yakından net çekme fırsatım olunca paylaşırım.
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Direkte Avea varsa 3G kaçırmazlardı, çünkü TT binası ise fibere erişebileceği bir nokta.
    Gördüğüm yeni Avea antenleri tek antenli. O zaman Turkcell bu şekilde çift panel anten kullanıyor. Avea ise multibant panelle hizmet vermek istiyor diyebiliriz.

• quote:

Şartlar eşit olsun diye Turkcell ve Vodafone'dan kalan 900 frekansları Avea'ya verilmiş. 1 Aralık itibariyle Avea bomba gibi geliyor.

Ohh bee.

• Ne zaman başlayacak bizim burda az çekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

Ne zaman başlayacak bizim burda az çekiyor

Yeni yıldaymış :)

Yatırıma bağlı sizin oraya gelmesi zaten kullanıyor bazı yerlerde 900mhz

• Arkadaşlar konu ilgilimi dir bilmiyorum ama bir sorum olacak, 17 kasım itibari ile yeni aldığım 4,5 destekli lg g4 telefonda şebeke sorunları başladı. Avea'yı aradım hatla ilgili yapılacak tüm ayarlar yeniden yapıldı. Sim kart 128 kb ile değiştirildi, telefon resetlendi ama şebek sorunu bitmedi. Şu an eski telefonumu (Samsung galaxy s2) kullanıyorum 3g yavaş, çekim simgesi H, H+, G, E arası değişip duruyor. Lg g4'de ise 3g simgesi bazen tamamen kayboluyor ve bu olduğu an telefona ulaşılamıyor veya arama yapılamıyor, hatta arayan bil servisi bu durumda arayan numaraları sms'le bildirmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Sorun aveadanmı telefondanmı çözemedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.