Şimdi Ara

Türk Telekom (avea) Artık 900 mhz Bandınıda Kullanacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
513
Cevap
6
Favori
16.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hsynmutlu@yahoo.com

Arkadaşlar konu ilgilimi dir bilmiyorum ama bir sorum olacak, 17 kasım itibari ile yeni aldığım 4,5 destekli lg g4 telefonda şebeke sorunları başladı. Avea'yı aradım hatla ilgili yapılacak tüm ayarlar yeniden yapıldı. Sim kart 128 kb ile değiştirildi, telefon resetlendi ama şebek sorunu bitmedi. Şu an eski telefonumu (Samsung galaxy s2) kullanıyorum 3g yavaş, çekim simgesi H, H+, G, E arası değişip duruyor. Lg g4'de ise 3g simgesi bazen tamamen kayboluyor ve bu olduğu an telefona ulaşılamıyor veya arama yapılamıyor, hatta arayan bil servisi bu durumda arayan numaraları sms'le bildirmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Sorun aveadanmı telefondanmı çözemedim.

Bu 4.5 G ihalesinin yapıldıgı zaman ben tatildeydim, tatilden döndükten sonra iş yerimde mükemmel çeken Avea gitmiş, yerine aynı sizin yazdıgınız gibi 3g yavaş, çekim simgesi H, H+, G, E arası değişip duran bir Avea gelmişti. Birkaç hafta eziyet çektim ve daha fazla dayanamadım, MegaKamu gibi mükemmel bir tarife kullanıyor olmama ragmen hattımı Turkcell'e taşımak zorunda kaldım. Şimdi Avea kullanan arkadaşlardan takip ediyorum, hala düzelmemiş. Neden bilmiyorum bir gariplik var sanki Avea'da.

• Yol üzerinde 3farklı baz istasyonunda 3farklı bölgede avea baz istasyonlarının antenlerini değiştiriyor
    Yolda olduğum için uğrayamadım yanlarına
    Takmışlar kırmızı kasketlerini boyları kadar anten 📡 takıyorlar neredeyse
    4g iyi olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölgenizdeki istasyonun kira süresi falan dolup kaldırılmıştır. Ya da antenlerinin yönleri falan değiştirilmiştir.
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Adamların yanına uğrarsan bir antenlerin markasını sor hacı. Bir de baz istasyonunda fiber olup olmadığını. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Adamların yanına uğrarsan bir antenlerin markasını sor hacı. Bir de baz istasyonunda fiber olup olmadığını. :D

HEPSİ yol üzerinde uğrayacak yer değil 3 farklı nokta hepside alakasız birbirini göremeyen yerler .
    mahalle arasında olsa gireceğim de her türlü girerim işim gereği eve apart vs de

ama denk gelir bir gün yarına kaldı artık :)
  • quote:

Bölgenizdeki istasyonun kira süresi falan dolup kaldırılmıştır. Ya da antenlerinin yönleri falan değiştirilmiştir.

Aslında şu şekilde oldu, biraz bilgim var olanlardan: Dilovasında çalışıyorum. Çolakoğlu kavşağında üstgeçit çalışması yapılmaya başladı. Baz istasyonlarının oldugu bölgeye denk geliyor tam o çalışma, bu yüzden kaldırılmış oradaki baz istasyonları. O baz istasyonunda 3 operatörün de vericileri vardı. Şimdi görüyorum yakın yerlerde baz araçları geliyor arada. Kasım sonu, Aralık başı yol çalışması bitecek ve baz istasyonları geri konacak deniyordu, bilmiyorum ne kadar doğru. Takipteyim.
  • quote:

adamların yanına uğradım tepede iyi bak :) ayaklarını görebilirsin

Türk Telekom (avea) Artık 900 mhz Bandınıda Kullanacak

• antenler huawei marka 900 mh yayın yapacak antenler adamın dediğine göre 900 mah 3g olacak değişen istasyonlarda durum böyle
    e yoğunluk ne olacak dedim yoğunluğu bizde bekliyoruz dedi .

Türkcell ve vodafone şubat ayına kadar boş olan 900 mh kullanıyolarmıymış onları boşaltacakmış ozamana kadar bekliyolarmış
    yukarıda resimde 3 üncüyü takıyordu arkasına saç paneli yerleştirdi 2 kişilerdi yukarıdakine yardım ettiği için pek detaylı konuşamadık .
    daha doğrusu önce muhattap olmadı 1 2 laf atınca sen dedi neleride biliyorsun öyle dedi ondan sonra muhabbete yanaştı :)
    anten 4g destek li yukarıda ki boş yerlere 4 G bağlantısı daha sonra yapılacakmış .

Ben dedim 4g görüyüm dedim Ericsson test ediyor dedi 4 g nerde ne kadar yoğunluk kullanım var diye .

değiştirilen antenler 900 mh antenleri .
    800 mah 2600mah 4g antenleri daha henüz ellerine gelmemiş bekliyorlarmış

bizim evi düzeltin dedim evin yanında ki baz istasyonundan haberi yok neyse ısrar ede ede jeton düştü :) orası değişimde gözükmüyor dedi 3g DE YOK o baz istasyonunda

kapsamayı 1 ocak itibari ile göreceğiz bakalım nasıl olacak

• Benim anlamadigim 900 mhz bandina 3g mi gececek 4g mi sehir disina cikinca 3g maalesef yok.aveada

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatunal66

Benim anlamadigim 900 mhz bandina 3g mi gececek 4g mi sehir disina cikinca 3g maalesef yok.aveada

900 mh hem 3 g hem de 2 g yayını yapacak bugün adam bana böle söyledi

tabi ben yanlış anlamadıysam

• Ne kadar karmaşık görünümlü bir istasyon o ya!.. Kaç operatör var o direkte, tam bir karmaşa, kule kirliliği halinde bir site. Desene 4G ile güzelim istasyonlar rezil bir hal alıyor. :D Bir de bu istasyonun altında konteyner falan yok mu iç teçhizatlar için? Üstelik bir de 800 ve 2600 antenler gelince onlar da kurulursa daha ne hale gelecek orası... :S
    Saç paneller antenlerin birbirinin sinyalini etkilememesi ve cep telefonlarının geçişlerde sorun yaşamaması için konuyor.
    Şimdi burada yeni konan antenler hangileri ve frekansları ne? Kalın olan antenler yeni konmuş herhalde, 2G, 3G, 4G hangi sinyalin yayını yapılıyor/yapılacak bundan? Bir de daha ince olan anten var, onun da bir sektörünün girişi boş; o anten de yeni mi, o ne için kullanılacak?
  • karakolun bahçesi burası :) 200 metre yakınında aynı böle direkte farklı istasyon da var onun antenleri bambaşka :) apt yapılınca emniyette çekmiyordu çözüm böle oldu :)
    karşıda market vardı aslında peder orada takılıyordu bazen ulaşamıyorduk karakoldaki polislerde de bize diyordu çekmiyor falan öyle diktiler :)

Tek operatör Avea Bu
    altında konteyner yok yarısından küçük kutu var onun içinde zaten elektronik kısmı

büyük antenler yeni takıldı(ilk resimde arkasında sac yok 2.resimde var ben oradayken taktık sacı :) ) küçük anten eski anten ben ayrıldım yanlarından
    o da değişcek tahminen 1800 antenin küçüğü Avea'nın kullanıdı anten her zamanki karşıda belediye binası var onun için bırakabiller yoğunluk yaşanmasın diye yarın belli olur.

bu antenler 900 mh yani 4g yi de destekliyor adamın anlattığına göre antendeki boş yerlere 4g bağlanacakmış
    samsung teli alıp denemeye çıkacam
    şuan 900 mah 2 g ve 3g geleceği söyleniyor bakıp geleceğim :)

• hala 1800 geliyor ve 3g de 2100 geliyor o küçük anten de duruyor vergi dairesi hükümet konağı belediye yönüne bakıyor yoğunluk yaşanmasın diye mantıklı bir seçim

1 ocak tan sonra 900 mh geçirecekler o zaman hepsinle tek tek mi uğraşacaklar 900 için acaba adamlara iş çıktı

2 farklı istasyon 200 metrelik mesafede

note 2 ile hız testinde 9 10 mbps çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

hala 1800 geliyor ve 3g de 2100 geliyor o küçük anten de duruyor vergi dairesi hükümet konağı belediye yönüne bakıyor yoğunluk yaşanmasın diye mantıklı bir seçim

1 ocak tan sonra 900 mh geçirecekler o zaman hepsinle tek tek mi uğraşacaklar 900 için acaba adamlara iş çıktı

2 farklı istasyon 200 metrelik mesafede

note 2 ile hız testinde 9 10 mbps çıktı

hocam şimdi bu çekim gücü olayı yarın mı devreye giriyor Yoksa ocakta mı?

Çekim sorunu bitecek mi artık?

Ve ekrandaki bilgi için hangi kodu giriyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehmistan -- 30 Kasım 2015; 21:30:11 >

• Simdi ocaktan itibaren 2gde kapali mekan ve zemin katlarda avea cekecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi effect68 -- 30 Kasım 2015; 21:42:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    900 MHz'e geçireceklerse mecburen antenlerde değişikliğe gitmek zorundalar. Belki bu taktıkları antenlerde vardır 900 MHz vs.
  • antenlerde herşeyi destekliyor nasılsa artık :)
    bence değiştirmezler ayar yaparlar
    900 için değiştirildi de 1800 ve 2100 geliyor 900 daha aktif değil
    tahminim ocakta başlanacak 1 ay sonra belli olur evde çekim artınca bi daha bakarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

hocam şimdi bu çekim gücü olayı yarın mı devreye giriyor Yoksa ocakta mı?

Çekim sorunu bitecek mi artık?

Ve ekrandaki bilgi için hangi kodu giriyorsunuz?

kapsaması zor yerlerde 900 mhz kullanacak eskisinden iyi kapsayacak baz istasyonu kurarsa kapsama sorunu kalmaz kapalı alanda

bugün baktım 900mhz devreye girmemiş 1 ocaktan sonra tahminimce

adamı bulursam yine konuşurum

*#0011# ile girerek o menüden bakabilrsin

bende note 2 var öyle bakıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Simdi ocaktan itibaren 2gde kapali mekan ve zemin katlarda avea cekecek mi?

Türkcell ve vodafone den kalan boş frekanslara geçecek dediğin yerlere yatırım yaparlarsa çeker

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Simdi ocaktan itibaren 2gde kapali mekan ve zemin katlarda avea cekecek mi?

Türkcell ve vodafone den kalan boş frekanslara geçecek dediğin yerlere yatırım yaparlarsa çeker

Umarım sorunlu olan yerlerde 900 mhz'ye geçilirde aveanın bazı avantajlı kampanyaları oluyor. Onlara taşırız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.