Emekli inşaat mühendisiyim. İş hayatımın 10 yılı bilgisayar programcılığı ile geçtiği için neyin ne olduğunu biliyorum. Modeme gelen sinyal 16 değil 2.5 idi. Esasen bu hızlarda modem iletişiminde wireless ile ethernet arasında fark olmaz. |
TÜRK TELEKOM’dan bir soygun hikâyesi ve TURKNET’e geçiş (2. sayfa)
-
-
Bende bilgisayar mühendisliği öğrencisiym.evet o hızlarda genelde fark olmaz ama kesin bi kanıyada varılamaz türk telekomun yazdığına göre hatta 16 mbps geliyor ancak kontrol etmeden yazmışta olabilirler. O zaman tt nin büyük yanlışı olmuş olur.Veya ekip yollayıp ankastredwn kontrol etmişte olabilirler.He tabi siz modem arayüzünden baktıysanız o zaman tt nin hatası
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kışlık evimde 100 mbps fiber var.
Onda bile wireless'dan 112/8 mbps (TurkNet) alıyorum. Desktop gigabit ethernet üzerinden daha büyük hız sağlamıyor.
Tabi modeme, daha doğrusu wireless'a bağlı...
Zaman içinde TTnet Çeşme cihazlarını yenilemiş olabilir.
Ama bana yıllarca o şekilde kullandırdılar.
Kendilerine online iletişimden yazdım. Basmakalıp cevap verdiler.
Tüketici Hakem Heyetine başvurdum, bir devlet kuruluşuna cevap vermeye dahi "tenezzül" etmediler!
İnsan bir cevap verir. Kusura bakmayın, merkezde cihazlarımızı yeniliyoruz, yakında gerçek 16 mbps'ye kavuşacaksınız der.
Yok! Ardından gelsin kara listeler!
-
Ben bunu anlamıyorum işte, kullanıcı bile isteye sözleşmeyi kabul ediyor sonra soyuldum diyor, bir yerlerden tanıdık geliyor bu kişilik tiplemesi de neyse girmeyelim oraya :)
Sonra emekli mühendisim yazmış, üzüldüm açıkcası bir mühendisin araştırma yapmaktan, öğrenmekten geri kalıp bu şekilde bir yazı yazmasına.
Fiyatları çok yüksek evet BTK'nın buna el atması kesinlikle gerekiyor bu fiyat çakallığına ama konu burada pek o değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 7 Temmuz 2022; 23:13:3 > -
Ne diyeyim? Sen de haklısın! :)
Aldığın Bodrum'da 100 trilyonluk villa değil. Alt tarafı internet servis hizmeti...
Konu aynen fiyat çakallığı!
Büyük konuşma...
Sonra seni de sulu götürürler, susuz getirirler!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 7 Temmuz 2022; 23:47:3 > -
Türk telekomun taahhütsüz paket satışına başlaması lazım. Desinler ki 100 mb 160 lira ama taahhüt verirsen 120 olur kullanıcı da kafasına yatanı seçer. Kapatmak istediğinde ise 40 tl x kullandığın ay kadar farkını ödersin. Ama telekom ne yapıyor zorunlu taahhüt sunuyor 100 liralik pakete indirimsiz bedel 300 belirliyor. kapatmak istediğin zaman ay başına 200 liradan hesaplıyor. ortaya 1500 2000 tl gibi rakamlar çıkıyor. bu dolandırıcılık bana göre. Zihniyet değişmediği sürece bu firmadan uzak durmak lazım
Burada sözleşme, sözleşme de sözleşme diye tutturan, beni haksız çıkarmaya çalışan arkadaşlara…
Sanıyorum gençsiniz, tecrübesizsiniz, hayatı kitaplardan okudunuz.
Genel olarak konuşuyorum…
İnternet servis sağlayıcı sözleşmesi de olabilir, kira sözleşmesi de olabilir…
Sözleşmeye gereğinden fazla önem vermeyin, özellikle mahkemelerin yavaş işlediği ülkemizde…
Sözleşme yeri gelir bir kâğıt parçasına dönüşür.
Önemli olan karşılıklı iyi niyettir,
iş yapacağınız kişinin “adam” gibi adam olmasıdır.
Piyasada işler genellikle böyle yürür.
Önemli olan iş yapmak için güveneceğiniz bir “adam” bulmak ve devamlı onunla çalışmaktır.
Gerçek hayat böyledir.
İyi niyete küçük bir örnek TurkNet’in bana daha sözleşmeyi imzalamadan internetimi aktive etmesidir.
Ben daha sonra caysam TurkNet ne kaybederdi? Hiçbir şey.
Ben TTnet’e bir kere 362 TL ödedim. Ne kaybettim? Hiçbir şey! Öder geçerim.
Ama TTnet ne kaybetti? ÇOK şey!
40 Senelik müşterine kazık atmaya kalkarsan kaybedersin.
İtibar bir tabela değildir, kazanılır.
-
Merhaba hocam. Konuya yazdığım mesajımda da bunu anlatmaya çalıştım. İmzalanan/sesli onaylanan sözleşmeyi kimse okumuyor, sonra firmaya "soyguncu" deniliyor. Oysa sen o şartların hepsini (taahhütlü fiyat/taahhütsüz fiyat) kabul ettin, sözleşmeyi imzaladın/sesli onay verdin vb. Bu sözleşmeler online işlem uygulamaları üzerinden görülebiliyor, tüm detaylarını okuyabiliyorsunuz. Mesela istediğiniz işletmecinin sayfasında bir tarife seçin, altında sözleşmeyi görüntülemek için tıklayın yazar. Oraya basarsın tüm detaylar zaten yazıyor oluyor orada. Kabul etmiyorsan zaten internet bağlamıyorlar/kampanya tanımlamıyorlar.
Elbette bilinçli tüketici olmak bir yere kadar, günün birinde bizi de kandırabilirler buna lafım yok ama konuyu açan yetmiş bir yaşındaki dedemizin durumunda ne bir kandırma var, ne bir dolandırma var ne de bir soygun var. Buna rağmen ben doğrulardan bahsedince bana trol demiş yaşına hürmeten bir şey demiyorum. Oysa kendisini incitecek bir şey yazmamıştım ama canı sağolsun. @Ö1f1
Taahhütsüz paket fiyatlarının yüksekliğinden bahsetsek, elbette ki yüksek kimse normal demez. Ancak konunun ana odağı bu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Temmuz 2022; 15:11:16 >
-
Türk**lekom kadar uy*z bir şirket yok adamlar her yere altyapı döşemiş. Kendi internetlerini kullanmaya kalkıştığında yüksek ping, internet kopmaları, düşük intetnet hızları gibi sorunlar yaşıyorsun. Başka telekom şirketlerini tercih ettiğinde altyapıları çok kötü adam akıllı internet vermiyor 3 kere mahallecek internetsiz kaldık. Çalışanları çok kötü dandirik 100 tl lik modemi bize 500 tl den satmaya kalkıştılar. Ne kullanabiliyorsun ne çıkabiliyorsun. He bide türk*ell onlarda türknetiz ayağına sahte hizmetler satıyorlar sonra parayı koparıp tahütünüz var diye daha çok para alıyorlar. Bu iki firma kadar kötü firma görmedim
Valla diğer abimiz bir şeyler yazmış yine, yazdıklarından benden büyük olduğunu anlayıp abi diyorum, silip silip yazmaya devam edip kendi hayal dünyasında yaşamaya devam ediyor gerçekten üzücü bir durum. Mobil sözleşmelerde bile geçerli bu, belirli bir sözleşme imzalarsan daha öz ödersin yoksa yüksek ödersin. Sözleşme imzalamak zorunda değilsin ama o zaman da o fiyatı kabul etmiş oluyorsun. Eminim sözleşmesiz fiyatı kendilerine iletmişlerdir ve umursamamışdır, zaten yazdıkları da ortada. Neyse bu konuya daha fazla yazmayacağım. Olması gerekenler ile gerçekler hayatta olanlar her zaman bir olmuyor, bunu biraz acıda olsa öğrenmiş oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 8 Temmuz 2022; 17:17:1 > -
Hocam, nerede yaşıyorsun ki o kadar düşük hız var?
-
Bizler belki ayıplı olarak görebiliriz ki şahsi açıdan size katılıyorum ancak yasal düzlemde ayıplı olarak kabul edilmiyor maalesef.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Katılıyorum hocam, ancak şunu belirtmek gerekir şirketlerin de özellikle eskiden benzer konulardaki sicilleri pek temiz değil lakin bu dahi ortada bir soygun veyahut dolandırıcılık olduğuna işaret edemez. Neticede sözleşme belli, taahhüt edilen hizmet belli, fatura belli. Olası bir usulsüzlükte zaten yasal haklar kullanıldığında gereği yapılır.
Her şeyden önce, hocamızın yaşı büyük, kendisine burada kimse saygısızlık yapmadı ancak kendisinin kullandığı ifadeleri ben açıkçası kırıcı buldum. Elbette bizden yaşca büyümüğüze hesap sormak, yazdıklarından olmamış manalar çıkartmak yakışık kalmaz, ayıp olur ancak iletişim de karşılıklı bir ilişki neticede. Ben kendisinin, gerçek niyetinin farkında ise büyük ve küçük ilişkisine yakışır biçimde kendilerini ifade edeceklerini temenni ediyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok haklısın hocam, değerli mesajın için çok teşekkürler. Durumu harika özetledin. Sözleşmede yer alan taahhütlü fiyat/taahhütsüz fiyat ayrımına çok iyi bakmak gerek. @kaya_928
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Temmuz 2022; 12:47:38 > -
Çok haklısın hocam çok teşekkür ediyorum değerli mesajın için.
-
Yasal olarak ayıplı hizmet olarak kabul edliliyor.
https://www.seyithalilyuzgec.com.tr/taahhut-ettigi-hizi-saglamayan-internet-saglayicisi
Ayrıca 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddelerine göre hazırlanmış olan TÜKETİCİ SÖZLEŞMELERİNDEKİ HAKSIZ ŞARTLAR HAKKINDA YÖNETMELİK uyarınca burada konuşulan tüm uygulamalar haksız ve yasa dışı uygulamadır.
-
Neymiş?
Öğrendiniz mi?
Öğrendiyseniz devam edelim…
• 16 mbps diye 2-3 mbps verilmesi yasal olarak ayıplı hizmete giriyor!
• Bir kişi veya kurum ile oturup beraber sözleşme hazırlar da imzalarsanız tüm maddeler bağlayıcıdır.
• Eğer kurum bir sözleşme hazırlar da imzalamanız için önünüze koyarsa, bu sözleşmedeki tüketiciyi suiistimal eden, haksız maddeler geçersizdir.
Bilmediğini bilmeden sayfalar dolusu laf ile konuyu gereksiz tartışmaya dökmeden önce hukuk öğrenin. Haklarınızı öğrenin. Hukuk herkese lazım. Hukuk öğrenmek için hukukçu olmak gerekmiyor.
-
• “Sizin gittiğiniz yolları ben dönüyorum.” dedim…
• Sözleşme, sözleşme de sözleşme diye tutturanlara, “Sözleşmeye gereğinden fazla önem vermeyin… Sözleşme yeri gelir bir kâğıt parçasına dönüşür.” dedim.
Anlatamadım!
Sözleşmeyi imzalarken korkmayın, o sözleşmede aleyhinize bir madde olamaz. Olsa bile geçerli değildir! O sözleşmeyi kutsal kitap gibi görmeyin.
Bunları bilmiyorsanız ben ne yapayım?
Kırıcı olduğum yazıldı… Oysa benim ne cahilliğim kaldı ne aptallığım…
Ben bir konuyu %100 bilmiyorsam konuşmam, yazmam.
(stereo ses sistemleri forumunda da yazıyorum. beklerim.)
Size de aynısını öneririm.
Lütfen işkembe-i kübradan ahkâm kesmeyelim!
Tabii bir konuyu %100 bilmek kolay değil.
Araştırma, emek, hayat tecrübesi ve zamanla o da olur.
-
Normalde saygı çerçevesinde yanıt vermek isterdim bu konuya ama XpressMusic34'e söyledikleriniz, yaşınızla bağdaşmayan üslubunuz cevap verilmeye değecek biri olmadığınızı gösteriyor. Bu kadar yıl deneyiminiz var hayatta, önemsemeden, okumadan 10 saniyede imzalayıp geçtiğiniz onlarca sayfa abonelik sözleşmesi hükümlerinin uygulanacağını bilmeliydiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 9 Temmuz 2022; 20:10:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sözleşmede aleyhinize bir maddenin olması sözleşmeyi geçersiz kılmaz. Kanuna aykırı olan maddeler geçersizdir yalnızca. Milyar dolarlık şirketler kanuna aykırı hiçbir faaliyette bulunmazlar. Bulunsalar bile bunu sözleşmede yapmazlar. Kanunların sınırlarını sonuna kadar zorlayıp kendileri için maksimum faydayı sağlarlar, ama kanun sınırı dışına çıkmazlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X