Bildirim
TÜRK TELEKOM FATURASIZ HATLARA VOLTE HD+ SES GELDİ (4. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Neye gore degiskenlik gosteriyor bilmiyorum ama Turkcell ile de bazen HD+ ses kalitesinde gorusebiliyorsunuz. TT Faturasiz hattimdan Turkcell Faturali bir hatti aradigimda(her ikisinin de
VoLTE'si aktif.) 1-2 kez denk gelmişti.
Vodafone'da karsi taraf VoLTE de kullansa 3G'de de olsa TT'den arayinca HD+ kalitede gorusuyorsunuz yine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB01A2BC7 -- 21 Eylül 2020; 12:27:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdilik 3 farklı Turkcell'li ile görüştüm HD olmadı. İlerleyen zamanlarda belki olur, arama yaparken özellikle dikkat edicem.
Eşimin yedek hat Vodafone ve ben işteyken bol bol aradığım için TT-Vodafone arası HD olması beni mutlu etti. Turkcell hattını arayınca kötü ses kalitesi oluyor.
TT hatlı biriyle de bunu test etmeliyim. Şebeke içi HD kalitesi illa ki daha iyi olur herhalde.
istasyonları güncelliyorlar. Turkcellli ile Bursada'ki kişiler ile görüştüğümde oldu görüşemediğimde .
Şehir dışındakiler ile denk gelmedim hiç . -
Bugün farkettim de, TT'dan Vodafone aranınca Volte üzerinden gayet iyi görüşme oluyor ama tam tersinde o kalite yok. Sorun Vodafone'da mı TT'da mı anlamadım.
Sanırım eşim için bir faturalı TT hat almak zorunda kalacağım.
Aslında haybeye faturalı almiyim, zaten sürekli evde gb sorunu yok. Boştaki hatlardan birini TT faturasıza geçireyim dicem de Volte olayı çalışır mı çalışmaz mı ayıkamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 26 Eylül 2020; 10:56:27 >
Hocam TT Faturasız hat kullanıyorum ve VoLTE'yi kullanabiliyorum.(TT'nin desteklemediği bir cihazı kullanmama rağmen.)
Yaptığım işlem şuydu; hat açıldı. Cihazın desteklediği ancak TT'nin desteklemediği bir cihaza hattımı taktım. VoLTE'yi akfif etmeye çalıştım(VOLTE --> 5555). Ancak haliyle aktif olmadı, uyumlu olmadığına dair mesaj aldım.
Sonra cihazı TT'nin uyumlu dediği bir cihaza taktım. Yine aynı mesajı yolladım. Başta bir cevap gelmedi, başvurunuz işleme alınmıştır SMS'i dışında bir yanıt alamadım. 1-2 kere tekrar denedim, uçak moduna aldım vs. Ama eninde sonunda Türk Telekom VoLTE'ye hoş geldiniz SMS'i geldi 1-2 dakika içinde. Akabinde hattı tekrar üstte bahsettiğim cihaza taktım. Ve VoLTE çalışıyordu.
Bu arada TT'nin destek verdiği cihazlarda VoLTE aktif iken 9333 gibi kısa numaralar aranabilirken, TT'nin destek vermediği cihazlarda ekranda "sunucu hatası" yazısı almakta. Bu problemin cihaz kaynaklio olduğunu düşünüyorum cunku ayni sorun Turkcell'de de mevcuttu. Her iki cihaza da Vodafone destek veriyordu bir tek ve Vodafone problem çıkartmiyordu bu şekilde.
Özetle TT VoLTE'yi açması biraz uğraştırıcı ama açtıktan sonra sorunsuz bir biçimde kullanabilirsiniz.(Faturasız'da da, Faturali'da da.)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eşimin cihazda hiç TT kullanmadım. En kötü kendi cihazıma takar aktif ederim.
Hafta tatilimde gidip taşıyayım, eyvallah
Hocam bu arada şimdi aklıma geldi(kendi cihazimda hiç olmadigi için);
Bazı Samsung cihazlarda nadiren de olsa VoLTE açık olmasina ragmen gelen bi arama oldugunda 3G'ye dusebiliyor. 10 gelen aramanin 1-2 sinde mesela. Faturalida da yok sanirsam, sadece faturasizda mevcut. Aklima gelmişken söylemek istedim. Kendi kullandigim Xiaomi cihazda ise hiç denk gelmedim mesela.
Hmm aklıma kurt düştü hocam. En iyisi faturalı olarak taşıyayım garanti olsun. Bizim tüm cihazlar samsung.. Benim başım büyüktür, dediğiniz sorun gelir beni bulur
Hocam isterseniz Faturasiz'a tasiyin, bir deneyin. Baktiniz problem yasiyorsunuz Faturasizdan Faturaliya ozel tekliflerden birine geçersiniz. Fiyat acisindan daha iyi olur hem. Gerçi faturasizdan faturaliya geçişte volte problem olur mu diye dusunuyorum da, olmaz ya sanirsam. Tabii yine de karar sizin hocam, isterseniz direkt faturaliya da gecebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB01A2BC7 -- 26 Eylül 2020; 12:38:31 >
Onunda garantisi yok be hocam. 1 ayda da geliyor 3-4 ayda da, ya da hiç gelmiyor.
Faturalıda da eli yüzü düzgün tarife 60 lira, napsam bilemedim. Fatura aşım paketi yok, çocukların elinde de oluyor video bir aşım olursa fena üflerler. Napsam bilemedim.
Aslında en iyisi faturasıza geçip test edip 1-2 ay yüksek paket yapıp aşım korumalı bir teklif beklemek. 2-3GB bile yeterli bizim için. Amaç sadece şebeke içi Volte'yi kullanabilmek.
9333 arayınca sistem 3g ye geçmeye çalışıyor note 7 sunucu hatası veriyor bazende 3g ye geçip arıyor
Mi9t 3g ye geçip arama yapıyor
Hocam bana ilk ayin sonunda(hatta geçen salı gunu gelmişti.) 15GB 39TL teklifi geldi(internet aşım korumalı). İlk ay 15GB civari kullanim yapmıştım. İlk ay kullaniminiza gore teklif geliyor zannedersem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB01A2BC7 -- 26 Eylül 2020; 13:6:41 >
3gye geçmesi bana xiaomi cihazlarda hiç denk gelmedi (hem Turkcell'de hem TT'de),samsung cihazda otomatik geçiyor 3gye.
Banada 2 hattıma 2. ay sonunda gelmişti o teklif ve 20GB olan. Tabi mevcut müşteri olduğum için 10GB 49 lira veriyordum.
Aşım korumalı tarife şart bize, yoksa üf
Dediğin gibi yapacağım hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 26 Eylül 2020; 13:7:9 >
Usta sende kaç hat var yahu? Bende 3 tane Turkcell var sadece?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
3 Turkcell, 2 Vodafone ve 1 TT.
Eşimle beraber minimum sorun için çift hat kullanıyoruz.
Bimcell samsung c9 pro aktiflesir mi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
BIMCell hatlarda VoLTE kullanabilirsiniz hocam. Ancak cihazınızın TT'nin uyumluluk listesinde bulunması gerekir. Listede cihazınız yoksa VoLTE'yi aktif edemezsiniz. Ancak TT'nin uyumluluk listesinde bulunan bir cihaza hattınızı takip aktif ettikten sonra tekrar cihazınıza taktiginizda VoLTE'yi kullanabilirsiniz.
Mi 12 yüklü cihazlarda olabilir bende geçiş yapıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X