Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 mbit sınırsız 50 gb kotalı değil mi :) sonuçda 1 mbit sınırszı almış olacaksın.ayrıca fiber derken gpon sistmei ise beklemen gerekecek biraz daha.onun altyapısı biarz jkarmaşlık.salak salak şeyleri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromedia345

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

20 mbit sınırsız 50 gb kotalı değil mi :) sonuçda 1 mbit sınırszı almış olacaksın.ayrıca fiber derken gpon sistmei ise beklemen gerekecek biraz daha.onun altyapısı biarz jkarmaşlık.salak salak şeyleri var

50 GB bana yetiyor, sadece hız istiyorum ben. 8 e zaten 60 veriyorum. GPON değil T-11 bunlar yani aşağıya kadar fiber oradan evlere bakır.. Ben o bakır kabloyu da çekip CAT5 çektim ucu ADSL'e dönüyor. Hat zayıflamam 0 modeme gelen değer 25 mbit ama aldığım hız 10. 8 üyesi oldugum için alamıyormuşum. 20 ye geçirmem lazım.

sen bilirsin daha sonradan hıza alışıp da birden 0a düşünce siniryapma t11 leirn servise verilmesi basit.zaten ayriyetten fiber miber istiyorum demene gerek yok adsl yada vdsl alaiblirsin sadece

• quote:

quote:

quote:

quote:

20 mbit sınırsız 50 gb kotalı değil mi :) sonuçda 1 mbit sınırszı almış olacaksın.ayrıca fiber derken gpon sistmei ise beklemen gerekecek biraz daha.onun altyapısı biarz jkarmaşlık.salak salak şeyleri var

50 GB bana yetiyor, sadece hız istiyorum ben. 8 e zaten 60 veriyorum. GPON değil T-11 bunlar yani aşağıya kadar fiber oradan evlere bakır.. Ben o bakır kabloyu da çekip CAT5 çektim ucu ADSL'e dönüyor. Hat zayıflamam 0 modeme gelen değer 25 mbit ama aldığım hız 10. 8 üyesi oldugum için alamıyormuşum. 20 ye geçirmem lazım.

sen bilirsin daha sonradan hıza alışıp da birden 0a düşünce siniryapma t11 leirn servise verilmesi basit.zaten ayriyetten fiber miber istiyorum demene gerek yok adsl yada vdsl alaiblirsin sadece

yok hocam geçmem kotayı sorun yok orada.

T-11 aktif gözüküyor şuan forumda 10 larca başlık var, 20 mbite geçirmişler herkesi, santralde abone olabilirsin diyor. 16 ya 64 verene kadar 20 alırım 65 TL. TT ye başvuruyorum sizde yok diyor. En fazla 11 mbit hız alırmışım, veritabanları eski, güncellememişler..

Modem de 30 yazıyor ulen diyorum bende

Dün bölge planlama müdürü ile görüştüm sizde son sistem internet var istediğin tarifeye geçersin dedi, 100 mbit istesem eve kadar aşağıdan CAT6 çekiyorlarmış, 20 ye tel aç abone ol dedi, ama olmuyor

bi müdürn yaptığı işi bildiğini enrde gördün :) kağıt üsütnde herşey.100e vdsl oalrka çıakrsın.ancak senin t11i aktif yapmamış olabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: Bjk_1903

quote:

Arkadaslar az once tekrar aradim. Aldigim bilgileri size aktariyorum.

Uc cesit baglanti varmis

. Bir baglanti turu gpon muş. O binanin altina kurulan kutu + daireye kadar cekilen cat6 kablo ile oluyormus. Bunda rahatlikla 100 megabit alabilirsiniz dendi.

Digeri binanin altina kurulan kutu fakat yine daireye gelen cat6 kablo olmuyormus. Direk telefon kablosu ile alinabiliyormus. Adsl2 modem ile baglanti alinabiliyormus. 100 megabiti bu da verebilir dendi. ( Hic sanmiyorum )

Digeri eve kadar fiber sistemiymis. Bu cok az yerde faaliyetteymis maaliyeti cok yuksekmis. Teorik olarak 100 gigabit bile verebiliyormus. Modem, router degil de direk fiber optik uyumlu farkli modem gerekliymis bunun icin de.

Bizimkisi orta halli olani. En gec Nisan sonuna kadar aktif edecegiz dediler. Size oncelik atadik dediler. Hadi bakalim, yine bekleyecegiz.

GPON dünya da fiber internet olarak bildiğimiz altyapının standart gönderim protokolüdür. Tüm fiber optik dağıtım sistemleri kullanır. Anladığım kadarıyla bilmeyen biri bilgilendirmiş seni.

Telefon kablosu ile alınan Fiber değil VDSL2'dir. Sakın VDSL2 yedirmelerine izin verme(Hipernet olarak geçiyor VDSL2)

En sonuncudan ne kastettiklerini anlamadım, dünya üzerinde Fiber Internet diye tabir edilen şey modeme WAN portu üzerinden gelir. Fiberoptik modeme asla gelmez, her zaman CAT6/6A ile bağlanır. Fiberoptik en fazla evlerin önündeki kutulara gelir.

Sanırım eve kadar gelme olayından kasıt şu:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:FTTX.png

Bu fiber kurulum planlamaları, mor olan fiber kablosu, turuncu olan ethernet kablosu, gördüğün üzere modeme her zaman ethernet ile bağlanır. Sanırım evine kadar fiber gelmesinden kasıt fiber kabloların evindeki kutuya kadar gelmesidir. Uzun lafın kısası, fiber optik kabloları evindeki kutuya kadar gelmesi, en iyi potansiyeli verecektir. Ama şöyle bir durum var, o potansiyele uzun bir zaman ihtiyacın olmayacak, çünkü fotoğrafta görülen tüm FTTX protokolları 100MB ve fazlasını verebilir. Zaten gelecekte ihtiyacın olsa bile altyapıyı düzelttikçe alabileceğin hız da artacaktır.

Senin tek yapman gereken şey CAT6 üzerinden 100MBit'i alman. Gerisi fasa fiso detay. Umarım yardımcı olabildim.

Teşekkürler bilgi için. Ağzı olan konuşuyor vallahi.

Bu arada gerçekten 100 megabitin 1 e düşmesi de Mercedes'den inip faytona binmek gibi bir şey olacak. En azından şunu 2 megabit yapsalar. Gerçekten 1 megabit ile 2 megabit arasında sayfa açış hızı o kadar farkediyor ki. En az 2 megabit olmalı diye düşünüyorum.

şuan sınırsız 8mbit kullanıyorsunuz sanırım.
    100mbite geçmeyin bence.sonuçta fiberlerde sınırsız yok.
    bakalım ne yapıcaklar:)

• Bugün telefon çaldı, TTNET otomatik mesaj atmış. Bölgenizdeki fiber internet altyapısı tamamlanmış olup, hattınız otomatik olarak 20 Mbit Limitsiz Fiber tarifesine geçirilmiştir. Fiyat farkı yoktur, güle güle

Vay bee

Güncelleme: Fiber İnternete geçmiş bulunuyorum, speedtest wireless üzerinden tek çubuk çekerken gerçekleştirilmiştir.

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 31 Mart 2012; 8:01:25 >

• Müjdemi isterim.

Az önce tekrar aradım ve dedim ki.

Ben: En son aradığımda Nisan'ın sonu gibi aktif edeceğiz demiştiniz. Acaba bunu daha öne alma şansımız yok mu?
    Yetkili: Tabii ki var efendim, telefonunuzu bırakın. Ben durumu öğreneyip sizi yarım saat içinde arayayım.
    Ben: Teşekkürler, bekliyorum.

1 saat sonra ( Yarım saat geç aradılar )

Yetkili: Merhaba efendim. Sizin orada fiber kurulu ve aktif. Fakat 1 Nisandan sonra yeni kampanyalar gelecek, şuan abonelik alamıyoruz siz pazartesi arayın, işlemlerinizi tamamlayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devil1106

Bugün telefon çaldı, TTNET otomatik mesaj atmış. Bölgenizdeki fiber internet altyapısı tamamlanmış olup, hattınız otomatik olarak 20 Mbit Limitsiz Fiber tarifesine geçirilmiştir. Fiyat farkı yoktur, güle güle

Vay bee

Güncelleme: Fiber İnternete geçmiş bulunuyorum, speedtest wireless üzerinden tek çubuk çekerken gerçekleştirilmiştir.

500 mile 15 ping atıyosa gayet iyi ttnetin fiberi

• quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

quote:

Bugün telefon çaldı, TTNET otomatik mesaj atmış. Bölgenizdeki fiber internet altyapısı tamamlanmış olup, hattınız otomatik olarak 20 Mbit Limitsiz Fiber tarifesine geçirilmiştir. Fiyat farkı yoktur, güle güle

Vay bee

500 mile 15 ping atıyosa gayet iyi ttnetin fiberi

bence de harika, uydunet ile 450km de 15ms ping atıyorum. bence gayet güzel.

• quote:

Müjdemi isterim.

Az önce tekrar aradım ve dedim ki.

Ben: En son aradığımda Nisan'ın sonu gibi aktif edeceğiz demiştiniz. Acaba bunu daha öne alma şansımız yok mu?
    Yetkili: Tabii ki var efendim, telefonunuzu bırakın. Ben durumu öğreneyip sizi yarım saat içinde arayayım.
    Ben: Teşekkürler, bekliyorum.

1 saat sonra ( Yarım saat geç aradılar )

Yetkili: Merhaba efendim. Sizin orada fiber kurulu ve aktif. Fakat 1 Nisandan sonra yeni kampanyalar gelecek, şuan abonelik alamıyoruz siz pazartesi arayın, işlemlerinizi tamamlayalım.

hayırlısı olsun bakalım.
    dah yüksek akn li tarifeler gelebilir.çünkü so fiberin tarifelerine rakip olamaz şuan ki tarifeleriyle ttnet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 31 Mart 2012; 21:08:16 >
  • quote:

Vay bee

İlk olarak hayırlı olsun umarım akk problemi yaşamazsınız.

• Tesekkur ederim arkadaslar darısı sizin basınıza, gayet memnunum. Umarım akn ile ilgili problem yasamam

@GoldPunch haberlerini bekliyorum, 100 mbit nasılmış merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 31 Mart 2012; 23:22:48 >
  • quote:

Tesekkur ederim arkadaslar darısı sizin basınıza, gayet memnunum. Umarım akn ile ilgili problem yasamam

merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun :)

merak ediyorum pibg lerinizde bir değişme oldumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

quote:

Tesekkur ederim arkadaslar darısı sizin basınıza, gayet memnunum. Umarım akn ile ilgili problem yasamam

merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun :)

merak ediyorum pibg lerinizde bir değişme oldumu?

Yurtici resimdeki gibi, yurtdisinda zaten pek sorunum yoktu. Ps3 uzerinden sıklıkla online oynarim, lag gibi sorunlari pek yasamam

• 444 0 375'den de teyit ettim.

Evet arkadaşlar, aktif olmuş. Telefondan başvuru yapmak istedim evraklar 7 iş günü içerisinde getirilir geç olur, siz müdürlüğe gidip başvurunuzu yapın dedi. O gün içerisinde kurulum yapılırmış.

Burası ile datatel ilgileniyor. TTnet bayiisi sanırım. ''Fiber şimdi sitenizde'' yazan broşürün arkasında bunların etiketi yapıştırılmış. Oradaki yetkili ile konuştuğumda da aktif olduğunu söylemişlerdi.

İnşallah yarın kavuşuyorum 100 megabite.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 1 Nisan 2012; 16:15:54 >

• quote:

444 0 375'den de teyit ettim.

Evet arkadaşlar, aktif olmuş. Telefondan başvuru yapmak istedim evraklar 7 iş günü içerisinde getirilir geç olur, siz müdürlüğe gidip başvurunuzu yapın dedi. O gün içerisinde kurulum yapılırmış.

Burası ile datatel ilgileniyor. TTnet bayiisi sanırım. ''Fiber şimdi sitenizde'' yazan broşürün arkasında bunların etiketi yapıştırılmış. Oradaki yetkili ile konuştuğumda da aktif olduğunu söylemişlerdi.

İnşallah yarın kavuşuyorum 100 megabite.

bu işin sonu hüsran olacak gibi geliyor bana.genede hayırlısı olsun

• TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

Boyun devrilsin ttnet. Ben halen yukarıdaki hızı geçemiyorum. Arıyorum uğraşıyorum, yok efendim sorun apartmanda imiş, içerdeki kabloyu değiştirirsem 2 mbit görebilir mişim.. 20 değil 2, bildiğiniz sadece 2... Yani apartmana gelen hatta felaket. Bazı yerlere fiber döşüyor. Bazı konuyu açan arkadaş gibi şanslı kişilere eve kadar cat6 çekiyor. bana da içerdeki kabloyu değiştirsen 2mbit görebilirsin diyor. Sabır Sabır...

• arkadaşlar herkes akk unuttu sanırım ttnet özellikle fiber hizmetinde akk otomotiğe bağlamış!
  • fiber heryerde yok sanırım
  • Şuana kadar çok memnunum bende.

Bu arada aldığım bilgiye göre bu fiber dolapları içerisindeki kartlar değiştiği takdirde 1 Gbite varan hızlara ulaşılabiliyormuş.

@GoldPunch

Büyük gün bugün galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 2 Nisan 2012; 9:13:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

fiber heryerde yok sanırım

eve akdar fiber projeleir bi elin parmakları akdar.sen olsan yatırım ayapr mısın?.ıkarırısın bi alşrkcı hıza alışd ersin milleit kandırısın.büyük binalara fiber kabini döşeniyor ve cat 6 eve gidityor.diğerleir içnse büyük şewhirse ise sokağa kabinler konluyor.ama küçük bi ilçe ise bişey yok.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.