Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bjk_1903

quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

Orijinalden alıntı: doktor x

quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

bundan daha iyisini verebilecekmi acaba tintinnet

senin verdiğin videodaki bir noktaya takıldım. adam istanbulda ve test yapılan DC'de istanbulda ? ve bununla 100mbit 92 ile veriyor. bunu mu savunuyorsunuz ? ben 8mbit'i mayanetle kontrol edince 11-12 alıyorum.

Bu video bana ait. Normalde İzmir'den test yaptım ama Ankara'da görünüyordum. Sanırım ip ile alakalı. Bazen böyle olabiliyor.

İnternetinde bir sorun yok, header ve overheadler işin içine katınca o hızın gelmesi normal.

8MB tarifesi olup 11-12 alan arkadaş büyük ihtimalle aslında 13MB(Santrale yakınsan tarifenin üstünde değerler çok normaldir) falan alıyor fakat o yine aynı şekilde header ve overheadler var işin içinde.

bunun dışında esas hızı görmek için IDM yetiyor sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

sıralama doğru.
    ama neden kahverengi telleri telefon için kullandılar?
    normalde adsl modemlerde cat5in 4telini kullanıyor
    cat6 damı 4ünü kullanıyormus?
    öyle olmasa kahverengi telleri iptal etmezlerdi
    ekleme:adslde modemi kapatıp açınca ilk 30-40sn hız yüksek olmuyordu hiç.kaç kere denedim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 27 Nisan 2012; 20:52:55 >

• yemişim ttneti superonline N destekli router kendisi veriyor, talep etmek zorunda bile kalmıyorsunuz. Böyle bir firmadan hizmet alacağıma hiç kullanmam daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

sıralama doğru.
    ekleme:adslde modemi kapatıp açınca ilk 30-40sn hız yüksek olmuyordu hiç.kaç kere denedim:)

Telefondan tam belli olmamış 6 teli internet içni ayırmışlar RJ45 e girmiş. Diğer 2 tel ise telefon için.

• quote:

quote:

quote:

sıralama doğru.

Telefondan tam belli olmamış 6 teli internet içni ayırmışlar RJ45 e girmiş. Diğer 2 tel ise telefon için.

farkettim öyle olduğunu.
    routera neden 6 tel giriyor.8 olması gerekmiyor mu?
    kayıp olmuyormuymuş?

• quote:

quote:

quote:

quote:

sıralama doğru.

farkettim öyle olduğunu.
    routera neden 6 tel giriyor.8 olması gerekmiyor mu?
    kayıp olmuyormuymuş?

2 sini ayırıp telefon jakına bağladılar. Bu sayede evin tüm odalarında bulunan telefon jaklarından telefon hizmeti alabilecekmişim.

cat6 kablo 1000megabit desteklediği için 1000megabit de kayıp olabilir ama 8 telden 2 si gitti diye kablonun performansı 10 kat düşüp 100mbps olmamıştır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 28 Nisan 2012; 0:01:38 >

• Fiber dedik övdük az önce internet tamamen gitti, modem ip almıyor; cepten giriyorum.
  • söylentiye göre GoldPunch ın internetini aktive ederlerken.
    komple sistem göçmüş :)
  • quote:

söylentiye göre GoldPunch ın internetini aktive ederlerken.
    komple sistem göçmüş :)

O değilde aklıma şu geldi; İlla bir terslik çıkacak ya, yarın aktif olmazsa neden olarak bu olayı göstermesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI
    bunun dışında esas hızı görmek için IDM yetiyor sadece.

Esas hızı IDM ile göreceğinizi sanmam, headerlarını falan filan gösterecek hali yok, IDM maksimum overheadle birlikte gösterir.

Esas hızınızı modem arayüzünüzde görürsünüz sadece.

4MB hızım var 420-430 hızla çekiyorum maksimum, bunun tek bir anlamı var: Header ve Overheadler 512'ye tamamlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

16 Mbps.'e kadar ADSL2+ tarifesinden 20 Mbps.'e kadar Fibernet paketine geçiş yapabilir miyim ? Aynı ücret zaten. 12 ay kadar mecbur TTNet kullanacağım. (Notebook taksitleri var.)

fiber verebilmeleir için eski aboneliği iptal ettirmekg erekiyormuş ceza çıkar karşına.zaten hepsi kotalı geçsen ne olacak ? daha çabuk mu 1 mbit verecek bu sefiller

Belki ping farkeder diye dedim.

evet o fark edebilir teori olarak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Devil1106

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

16 Mbps.'e kadar ADSL2+ tarifesinden 20 Mbps.'e kadar Fibernet paketine geçiş yapabilir miyim ? Aynı ücret zaten. 12 ay kadar mecbur TTNet kullanacağım. (Notebook taksitleri var.)

fiber verebilmeleir için eski aboneliği iptal ettirmekg erekiyormuş ceza çıkar karşına.zaten hepsi kotalı geçsen ne olacak ? daha çabuk mu 1 mbit verecek bu sefiller

Belki ping farkeder diye dedim.

Hat değerleriniz iyiyse, yani iyiden kastım hat zayıflaması 0 ise otomatik geçirirler zaten, fiber var demektir.

Pingler de çok iyi oluyor tabiki.

Alt yapı fiberdir belki ama paket fiber değil o kesin. 4-5 ay önce fiber kutusunu falan koydular, şu an margin değerleri 22 db, zayıflama 2-3 db. olması lazım. Diğer modemden bakmam gerekiyor.
    Yenileme yapıldığı kesin ama ping 40-50 ms

Bizede altyapı gelmişti ama paket aynen fiber değildi, arkadaşlar biliyor baya bir uğraştım. En son TT müdürlüğe gittim iptal formu ve fiber abonelik sözleşmesi imzaladım. 8 üstünden 6-7 alıyordum yani kayıp vardı ve pingler yüksekti.

Daha sonra fibere geçtim, şimdi 20 üstünden 21 alıyorum, pingim 5e indi. Yani kesinlikle sistemsel bir durum var. 20 yerine 16 ya gececektim uğraşmamak için ama iyi ki uğraşmışım.

Anlaşmayı fesh etme sorunu olmasa iyiydi. Notebook taksitlerini fiber pakete kaydıramıyorlar mı ? TTNet Desteğe mesaj attım, geri dönüş yaparlarsa sorarım.

Bu konu hakkında ttnet desteğe mesaj bırakmıştım, aradılar. Sorunsuz geçiş yapabilirsiniz, notebook taksitleriniz fiber hizmetinize kaydırılır dediler. Birazdan tekrar dışarı çıkacağım, TTNet bayilerinden birine sorarım.

• Eee hala mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Eee hala mi ?

• Aktif olmadi mi ?
  • Bana soruyorsu sandım. Evet GP, sendeyiz.
  • Hala aktif olmamasından dolayı aradım, haftasonları çalışmıyor o ekip pazartesi aktif olur dendi.

Nasıl bir şans bende ki abartısız rahat 7,8. ertelenişe uğrayışım.
  • TTNet bayisine sordum santralden başvurursanız gelip ilgilenirler dediler. Hafta içi bi yoklarım.
  • quote:

Hala aktif olmamasından dolayı aradım, haftasonları çalışmıyor o ekip pazartesi aktif olur dendi.

Nasıl bir şans bende ki abartısız rahat 7,8. ertelenişe uğrayışım.

hayirli olsun. 100 mbit veriyorlar dimi ?? bugun buradaki yetkili ile konustum dedi 2 hafta icinde 100 veririz. normalde verebiliyorlar ama sistem hala bakir olarak gorunuyor bu yuzden 100 veremiyoruz dedi. sizde durum ne ???
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.