Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada sansliyim bizim binada brden fazla telefon girisi varmis duvarlarda ses hizmetini router uzerinden degilde bu telefon jaklarindan alabilecekmisim.

Yani kendi routerimi kullanacagim :)
  • Benim de yarın vizem var, geldim konuya bakıyorum arada

100 mbite geçiyorum bende ay sonu bakalım neler olacak :))
  • Fotoğraflar geldi.

Cat6 kabloyu duvarı delmeden hallihazırda yer alan daire kablolarının olduğu dolabdan geçirdiler. Gördüğünüz gibi o dolabın altından cat6 kablo çıkıyor. Ayrıca o dolabın içinde telefon kabloları yer alıyordu, oradan ek yama yaptılar. Cat 6 kablonun iki ince kablosunu bölerek telefon jakına bağladılar. Normalde routerdan direk telefona kablo gidiyordu. Bu sayede herhangi bir odamda bulunan telefon girişlerinden ses alabileceğim.

Kendi routerımı kullanacağım ve routerımda telefon jakı olmadığı için benim açımdan çok büyük bir şans oldu. Bu şekilde bağlantıyı daha önce yapmadıklarını söylediler.

Telefon nakil işlemi gerçekleşmesi lazımmış bunun içinde onay bekleniyormuş. Eğer telefonunza sinyal gelirse geldiği an internet hizmetinizi sistemde tanımlarım dediler. Bugün yetiştirebilirsem yetiştiririm olmadı yarın kullanmaya başlayabilirsiniz dendi.

Bu arada verdikleri routerın çekim kalitesi vasatın altında. Odamda bazen 2 bazen 1 çizgi çekiyor.

Aklıma takılan soru, cat6 kabloyu ikiye bölerek ses hizmeti veriyorlar. Acaba bu internet hızımı etkiler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 27 Nisan 2012; 14:13:56 >

• Temiz iş çıkarmışlar ama kabloların kalitesizliği gene ortada
  • türkiyede ilk 100mbit sen görmedin hocam en sonda sen görmiceksin bu konunun amacını tam olarak anlamış değilim.

• hocam sunu yerinden cikarip bi fotosunu cekermisin renk siralamasi ilginc geldi tam goremedim
  • Modem pek hoşuma gitmedi, hem marka hem estetik açısından. Performansı da kötü demişsiniz. 100 mbit te kayıp olacağını zannetmiyorum, ama daha yüksek hızlarda kayıp olabilir.
  • hayırlı olsun bende bu durumu ay sonu telefonuda iptal ettirerek kutlayacağım :)
  • AKK lı fiberiniz hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 27 Nisan 2012; 14:57:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osaka86

AKK lı fiberiniz hayırlı olsun.

Teşekkürler ömrümde hiç 125GB kotayı geçmedim umarım bundan sonra da geçmem.

quote:

Orijinalden alıntı: wade003

türkiyede ilk 100mbit sen görmedin hocam en sonda sen görmiceksin bu konunun amacını tam olarak anlamış değilim.

TTnet fiber GPON uygulaması 2011 in Kasım ayı gibi uygulanmaya başlanmış, dolayısıyla yeni bir hizmet. Bu konuyu ttnet fiberin ne kadar verimli çalıştığını göstermek amacıyla açtım. Hava atmak amacıyla vb diye düşünmüş olabilirsiniz ama zaten 8mbps fiyatına bu hizmet sağlanıyor.

DH'de de TTnet GPON'u sadece bir kaç kişi kullanıyor. Türkiye'de ilk olmak vb demişsiniz de alakayı anlayamadım. Burada 1 gigabit interneti olan insanlar var zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: turexx

hocam sunu yerinden cikarip bi fotosunu cekermisin renk siralamasi ilginc geldi tam goremedim

İçinden iki kabloyu ayırıp telefon jakına bağladılar, ondan olabilir.

• Superonline'ın verdiği dandik tılgınlardan mı vermiş bunlar da.
  • @goldpunch herhangi bi art niyetim yoktu sadece konunun amacını anlamamıştım bu tür şeyleri bloglarda okuduğum için alışık değilim.
  • wade estafurullah sorun yok hocam.

Drake, evet dış plastiği bile çok dandik, çekim gücü vasat. 2 çizgi çekiyor odamda. Anteni değiştirilebiliyor gerçi ama kendi routerım ile bu router arasında bariz hız farkı olursa bunu kullanmam.

Fakat şimdi wireless ile kablosuz interneti en fazla 20 megabit alabilirim şu haliyle. Hemen yaklaşık 20 metre cat6 kablo almam lazım. Var mı önereceğiniz kablo markası?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

100mbit ile aşmak zor olmasa gerek. Birde merak ettim; ömründe hiç 125gb'ı geçmemişsin peki neden Fiber net ihtiyacı duydun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 27 Nisan 2012; 15:56:41 >
  • quote:

wade estafurullah sorun yok hocam.

Drake, evet dış plastiği bile çok dandik, çekim gücü vasat. 2 çizgi çekiyor odamda. Anteni değiştirilebiliyor gerçi ama kendi routerım ile bu router arasında bariz hız farkı olursa bunu kullanmam.

Fakat şimdi wireless ile kablosuz interneti en fazla 20 megabit alabilirim şu haliyle. Hemen yaklaşık 20 metre cat6 kablo almam lazım. Var mı önereceğiniz kablo markası?

Tilgin'i evin neden girişine kurdular ki? Bilgisayarının olduğu odadaki telefon bağlama yeri varsa, telefon kablosuyla internet kablosunu değiştirip oraya kurdurabilirdin. Benimkini öyle yaptı superonline'dan gelen yetkililer, duvarın içindeki kabloyu değiştirdiler.

Edit, tamam girişte değil sanırım kabloyu dolaptan geçirmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi League0fLegends -- 27 Nisan 2012; 15:58:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

quote:

quote:

100mbit ile aşmak zor olmasa gerek. Birde merak ettim; ömründe hiç 125gb'ı geçmemişsin peki neden Fiber net ihtiyacı duydun?

Hicbir ekstra ucret odemeden 100megabite gecebilecegimi ogrendigimde herkes gibi heyecanlandim ve elimden geldigince cabuk baglanmasi icin ugrastim. Neden heyecanlandim cunku ping suresi online oyunlarda epey isine yarayacak ayrica verileri cok hizli yukleme bana haz veriyor. Ozellikle youtube videolarini.

Bu arada yukardaki arkadas icin;

Hocam kapinin girisinde router. Onceden kablo birakmislardi kata. Kablo bu kadar yettigi icin kapinin girisinde kaldi. Aslinda rahat 6 metre kablo artiyordu fakat 6 metreye kadar routeri koyabilecegim uygun yer bulamadim. Kablo bir 20 metre artsaydi direk odama cektirirdim :)

• quote:

wade estafurullah sorun yok hocam.

cat6 kablo markası olarak önereceğim
    brand-rex
    hcs
  • Yalnız uyarayım Adil Kullanım fiberde çok katı uygulanıyor. 50 yi virgül geçtim hızım 1 oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 27 Nisan 2012; 16:22:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devil1106

Yalnız uyarayım Adil Kullanım fiberde çok katı uygulanıyor. 50 yi virgül geçtim hızım 1 oldu.

Aynen ben 100'ü geçtiğim an düşüyor Superonline'da. Ama arkadaş tek başına kullanacaksa pek bir sorun olacağını sanmıyorum zaten önceki mesajlarında da kotayı aşamayacağını belirtmiş.
  • hız testi koyarmısınız bide aylık nekadar ödeyeceksiniz?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.