Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Çok fena moralim bozuldu arkadaşlar. Kaç aydır istiyorum şunu. En son arayıp kurmaya geliyoruz dendi. Şimdi geldiler sinyal gelmiyormuş bu şekilde kuramayız dediler. Ben de siz kurun bozuk da olsa kaç aydır bekliyorum, sinyal gelince bağlanırım dedim. Kabul etmedi.

Resmen yıkıldım. Pazartesi de bayram şimdi. Salı veya çarşambaya kaldı.

aga sen boş ver zaten kotalı olacak vereceğin paraya yazık.soran olursada 3 ay geçti daha bağlayamadınız dersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Çok fena moralim bozuldu arkadaşlar. Kaç aydır istiyorum şunu. En son arayıp kurmaya geliyoruz dendi. Şimdi geldiler sinyal gelmiyormuş bu şekilde kuramayız dediler. Ben de siz kurun bozuk da olsa kaç aydır bekliyorum, sinyal gelince bağlanırım dedim. Kabul etmedi.

aga sen boş ver zaten kotalı olacak vereceğin paraya yazık.soran olursada 3 ay geçti daha bağlayamadınız dersin

Bir şeyi bu kadar bekleyince zaten illa ki sorun oluyor.

• üstad sen biraz ne buldumcuk olmuşun üstad daha fiberi bağlatmadan hemen profilin altına ttneti koyup fiber 100mbit yazmışsın hele dur bir bağlansın herşey yoluna girsin ondan sonra heyecan yap deneyim paylaş bence biraz dereyi görmeden paçaları sıvamak olmuş seninkisi neyse hayırlısı bi şekilde bağlanır. Belkide bu kadar üstüne düşmesen daha çabuk hallocaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasimsek06 -- 21 Nisan 2012; 14:46:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

üstad sen biraz ne buldumcuk olmuşun üstad daha fiberi bağlatmadan hemen profilin altına ttneti koyup fiber 100mbit yazmışsın hele dur bir bağlansın herşey yoluna girsin ondan sonra heyecan yap deneyim paylaş bence biraz dereyi görmeden paçaları sıvamak olmuş seninkisi neyse hayırlısı bi şekilde bağlanır. Belkide bu kadar üstüne düşmesen daha çabuk hallocaktı.

Aynen haklısın.

Başka şeylerle ilgilenip düşünmeliyim. Bu fiber olayını unutursam hem zaman daha çabuk geçer hem de aksilik çıkma ihtimali düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: Bjk_1903
    1-) 100MB internet için gigabit router vermezler, çünkü gerek yoktur.

2-) Modem diye tabir ettiğimiz şey, interneti fiber kablo olarak alıp, ethernet kablo ile routera aktaran alettir. ADSL'de ikisi de aynı şey olduğu için akıllar karışıyor.

3-) Fiber kablo asla evinin ortasına kadar gelmez, fiber kablo maliyetlerini düşünürsen, evinin önüne gelirse öp de başına koy.

GPON teknolojisini araştırmanızı tavsiye ederim, evin içine kadar fiberoptik kablo geliyor. İş yerimiz için Superonline 20MBit pakete başvurduk ve GPON olarak çekildi kablolar, GPON terminal ve router verilmesini bekliyoruz.

Ben eve gelen kablo derken TTNet'den kullandığı kalıplardan bahsediyordum, TTNET eve katır getirmiyor, Superonline getiriyorsa orasını bilemem.

Konuyla haşır neşir olmadığınız ortada, ISP temsilcilerinin dahi herşeyi doğru bildiğini tahmin etmeyiz hata olmuş.

Fiber internetin iki dağıtım bişimi vardır: AON(Active optical network) ve PON(Passive optical network)

PON( ya da GPON):

Fiber kablonun içinde gelen ışığı(2.5 Gigabit download 1.25 upload) elektrik gerekmeden(Optik materyaller aracılığıyla bölüştürdüğü için elektrik gerekmiyor), bölüştürerek kullanıcıya iletir.

Avantajları:

Elektrik gerektirmediği için elektrik kesintileri sırasında internetiniz kesilmez.

Elektrikli aletler aracılığıyla dağıtım yapılmadığından, maliyeti çok düşüktür, fazla bakım gerektirmez.

Dezavantajları:

Elektrik kullanılmadan paylaştırıldığı aynı noktadan bağlanan kullanıcılar 2.5 Gigabit DOWN 1.25 UP genişliği paylaşmak zorunda kalacaktır, yani ne kadar kullanıcı varsa genişlik o kadar bölünecektir

Versatil değildir

AON:

Gelen fiber optik ışığını elektrik aracılığıyla bölüştürür.

Avantajları:

Gelen ışığı elektrik aracılığyla paylaştırır, dolayısıyla gelen ışık her kullanıcıya zayıflamadan iletilir, bu yüzden aynı noktadan 500 kişinin her birine 1 gigabit internet verebilir.

Versatildir, ağın sahibine tam kontrol verir, kötü planlansa dahi değişen bir şey olmaz, çünkü elektrikle kontrol ediliği için ISP ye tam kontrol verir

Dezavantajları:

Kurulum ve bakım masrafları yüksektir, çünkü elektrik ve elektrikle dağıtım yapan aletler kullanır

Elektrik kesilmesi durumunda internet gider

Bunlar dağıtım şekilleri idi bir de dağıtım kalıplarına bakalım:

Yani ne demekmiş?

GPON ile fiber kablonun eve kadar gelmesinin alakası yokmuş. Çünkü GPON dağıtım şeklidir.

Eve kadar gelmesi FTTH'dir ve FTTH dağıtım kalıbıdır bu kalıp sadece GPON için kullanılmaz.

Ve sizleri biraz daha aydınlatmak istediğimden şunları da yazayım:

FTTX kalıpları sadece fiber internet için kullanılmaz, ADSL/VDSL ve gizi hizmetler omurga olarak fiber optik kalıplar gerektirmektedir

ADSL için en az FTTE gerekmedir, yani santraller aranızda hiç fiber kablo yok demektir.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjk_1903 -- 22 Nisan 2012; 8:47:50 >

• quote:

Çok fena moralim bozuldu arkadaşlar. Kaç aydır istiyorum şunu. En son arayıp kurmaya geliyoruz dendi. Şimdi geldiler sinyal gelmiyormuş bu şekilde kuramayız dediler. İşin kötüsü daha sorun nerde onu teşhis edemediler. Belki fiber bağlantısında belki mdu da sorun var dediler. Ben de siz kurun bozuk da olsa kaç aydır bekliyorum, sinyal gelince bağlanırım dedim. Kabul etmedi.

Ya fiber kablo hasar görmüş ışık kaçırıyor, ya da MDU bozuk ışığı bölüştüremiyor(GPON'da optik malzemelerle ışıklar her kullanıcıya bölüştürülür)

MDU'nunda çözümü basit de, sorun fiber kablodaysa durum kötü, tamir etmeleri çok uzun sürebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjk_1903 -- 22 Nisan 2012; 8:42:25 >

• quote:

Çok fena moralim bozuldu arkadaşlar. Kaç aydır istiyorum şunu. En son arayıp kurmaya geliyoruz dendi. Şimdi geldiler sinyal gelmiyormuş bu şekilde kuramayız dediler. İşin kötüsü daha sorun nerde onu teşhis edemediler. Belki fiber bağlantısında belki mdu da sorun var dediler. Ben de siz kurun bozuk da olsa kaç aydır bekliyorum, sinyal gelince bağlanırım dedim. Kabul etmedi.

Yine kalitesini belli etti telekom.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bjk_1903

Ben eve gelen kablo derken TTNet'den kullandığı kalıplardan bahsediyordum, TTNET eve katır getirmiyor, Superonline getiriyorsa orasını bilemem.

Konuyla haşır neşir olmadığınız ortada, ISP temsilcilerinin dahi herşeyi doğru bildiğini tahmin etmeyiz hata olmuş.

Fiber internetin iki dağıtım bişimi vardır: AON(Active optical network) ve PON(Passive optical network)

PON( ya da GPON):

Fiber kablonun içinde gelen ışığı(2.5 Gigabit download 1.25 upload) elektrik gerekmeden(Optik materyaller aracılığıyla bölüştürdüğü için elektrik gerekmiyor), bölüştürerek kullanıcıya iletir.

Avantajları:

Elektrik gerektirmediği için elektrik kesintileri sırasında internetiniz kesilmez.

Elektrikli aletler aracılığıyla dağıtım yapılmadığından, maliyeti çok düşüktür, fazla bakım gerektirmez.

Dezavantajları:

Elektrik kullanılmadan paylaştırıldığı aynı noktadan bağlanan kullanıcılar 2.5 Gigabit DOWN 1.25 UP genişliği paylaşmak zorunda kalacaktır, yani ne kadar kullanıcı varsa genişlik o kadar bölünecektir

Versatil değildir

AON:

Gelen fiber optik ışığını elektrik aracılığıyla bölüştürür.

Avantajları:

Gelen ışığı elektrik aracılığyla paylaştırır, dolayısıyla gelen ışık her kullanıcıya zayıflamadan iletilir, bu yüzden aynı noktadan 500 kişinin her birine 1 gigabit internet verebilir.

Versatildir, ağın sahibine tam kontrol verir, kötü planlansa dahi değişen bir şey olmaz, çünkü elektrikle kontrol ediliği için ISP ye tam kontrol verir

Dezavantajları:

Kurulum ve bakım masrafları yüksektir, çünkü elektrik ve elektrikle dağıtım yapan aletler kullanır

Elektrik kesilmesi durumunda internet gider

Bunlar dağıtım şekilleri idi bir de dağıtım kalıplarına bakalım:

Yani ne demekmiş?

GPON ile fiber kablonun eve kadar gelmesinin alakası yokmuş. Çünkü GPON dağıtım şeklidir.

Eve kadar gelmesi FTTH'dir ve FTTH dağıtım kalıbıdır bu kalıp sadece GPON için kullanılmaz.

Ve sizleri biraz daha aydınlatmak istediğimden şunları da yazayım:

FTTX kalıpları sadece fiber internet için kullanılmaz, ADSL/VDSL ve gizi hizmetler omurga olarak fiber optik kalıplar gerektirmektedir

ADSL için en az FTTE gerekmedir, yani santraller aranızda hiç fiber kablo yok demektir.

İyi günler.

Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz ben PON veya FTTx ifadelerinin ne olduğunu biliyorum.

Siz eve kadar fiberoptik kablo gelmez dediniz ben de ona cevaben geleceğini yazdım. Sonuçta odanıza kadar fiberoptik kablo geliyor AON da olsa PON da olsa geliyor.

Evinize kadar outdoor fiber kablo çekecek değiller, ayrıca Superonline altyapısını GPON olarak genişletmeyi düşünüyor, bundan sonra daha çok örnek görebiliriz.

• arkadaşlar birbirinize girmye gerek yok zaten kotalı 2 mbişt ile aynı performansı verecek çok da konuşmaya yorum yapmaya gerek yok
  • @Goldpunch ben sana ne dedim ? benim binadaki sistem daha hazırdı. ben başvurdum 2 hafta uğğraştılar. sonra yalandan router'i gelip bağladı. yok dedi olmamış. sinyal yok. merkez ( diyarbakır ) halledecek. ertesi gün adsl'imi açtırdım işin peşini bıraktım. bu olay c.tesi oldu.( şikayetvar.com'a da sikayet ettim ) perşembe günü geldi tüm binanınkini bağladı :) eğer bu hafta bitmezse sikayetvar.com'a yaz bak nasıl hopluyorlar :)
  • quote:

Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz ben PON veya FTTx ifadelerinin ne olduğunu biliyorum.

Siz eve kadar fiberoptik kablo gelmez dediniz ben de ona cevaben geleceğini yazdım. Sonuçta odanıza kadar fiberoptik kablo geliyor AON da olsa PON da olsa geliyor.

Evinize kadar outdoor fiber kablo çekecek değiller, ayrıca Superonline altyapısını GPON olarak genişletmeyi düşünüyor, bundan sonra daha çok örnek görebiliriz.

100MB kullanacaksanız eve gelen de kapıya gelen de binaya gelen de farketmez, demeye çalıştığım bu.

Kutulara gelen bağlantı 2.5 Gigabit download 1.25 Gigabit upload, yani 25 kişiye 100MBit download 50Mbit upload verebilecek kapasitede.

Özellikle ülkemiz şartlarında, ev müstakil değilse, fiberoptik kablonun evin içine kadar gelmesini saçma buluyorum.

Malum apartman dairesinin içine kadar fiberoptik kablo geçersen toplamda 3.75 gigabit bandwidth i bir kullanıyıca tahsis etmiş olursun ve bu da saçmalığın danistakısıdır.

Bireysel kullanıcının maksimum alacağı hız 100MB.

Ayda 999 lira verip 1 Gigabit alsan superonline'dan yine bant genişliğinin yarısından fazlası arta kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjk_1903 -- 24 Nisan 2012; 15:31:41 >

• Artık bugün gelip bağlamaları gerekiyor. Haydi hayırlısı ama yine olmayacak eminim.
  • quote:

Artık bugün gelip bağlamaları gerekiyor. Haydi hayırlısı ama yine olmayacak eminim.

İnşallah bağlanır bugün.sizden haber bekliyoruz :)
  • GoldPunch, gelişme var mı?
  • 2 aydırevinizinaltında olan net hala gelmedi mi ttnet işte ne beklersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wade003 -- 25 Nisan 2012; 21:00:03 >
  • Yok ya arkadaşlar, artık böyle heyecanla beklemeyeceğim yoksa iyice aksilikler çıkıyor.

Kaç kere aradım bugün. Size sinyal gelmiyor, teknik ekip araştırıyor dedi. MDU'da problem varsa diğer blokta bulunan MDU'yu şimdilik kullanalım dedim, ikisine de sinyal gelmiyor sorun onda değil dediler.
  • Fazla üstüne varma gelir er ya da geç, boş bırakma ama aşırı da üsteleme.
  • quote:

Fazla üstüne varma gelir er ya da geç, boş bırakma ama aşırı da üsteleme.

Bir tarih verseler veya en azından sorun şurda uğraşıyoruz deseler tamam. Sorunu da teşhis edemediler bu beni rahatsız ediyor.

Sorunun neden kaynaklandığı bile belli değil. Belki yeraltındaki fiberin bir bölümü kırıldı çatladı komple yeri kazıp düzeltmeleri gerekecek veya basit bir kablo eklem sorunu...

Binamızın altına ikinci eli 1000 dolarlık MDU koyup, kurulumunu yapıp sonra da orada unutan ve bir ay sonra '' Aaaa sizin binaya fiber getirmiş miydik? '' diye şaşıran kurumdan ne beklersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 25 Nisan 2012; 23:14:50 >

• quote:

quote:

Fazla üstüne varma gelir er ya da geç, boş bırakma ama aşırı da üsteleme.

Bir tarih verseler veya en azından sorun şurda uğraşıyoruz deseler tamam. Sorunu da teşhis edemediler bu beni rahatsız ediyor.

Sorunun neden kaynaklandığı bile belli değil. Belki yeraltındaki fiberin bir bölümü kırıldı çatladı komple yeri kazıp düzeltmeleri gerekecek veya basit bir kablo eklem sorunu...

Binamızın altına ikinci eli 1000 dolarlık MDU koyup, kurulumunu yapıp sonra da orada unutan ve bir ay sonra '' Aaaa sizin binaya fiber getirmiş miydik? '' diye şaşıran kurumdan ne beklersin...

hocam ben sana dedim ki rahat ol. boşuna onlarıda bekleme. neredeyse senle ben aynı anda başvuru yaptık gibi. ben ilk fiber faturamı yatırdım bile :) sana tavsiyemdir sikayetvar.com 'a sikayet et. bak nasıl olacak :)

• quote:

Hacım bak işyerimiz için Superonline Fiber Internete başvuru yaptık, aynı senin gibi altyapı falan kuruldu kablolar çekildi, son dakika golü attılar, sizin oraya internet veremiyoruz arkadaşlar çalışıyor dediler, hala beklemedeyiz.

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1166200/

Şikayetvar'a da yazdım yüzeysel şekilde olayı görebilirsin. Fazla acele etmemek gerekiyor, tabii dediğim gibi, boş da bırakmamak lazım. Ben her Allahın günü arıyorum müşteri hizmetlerini ve taşeron firmayı gerçi.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.