Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugun teknik ekip geldi arastirdi. Sorun kablodan cok fazla isik gelmesi imis, bundan dolayi sistemde sinyal gorunmuyormus, ayarlayip gittiler.

Fakat gelen ekip ttnet den degilmis simdi ttnetin gelip kurmasini bekleyecegim durmadan telefon ediyorum bugun getirmek icin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Nisan 2012; 14:01:50 >
  • İnş. kısa zamanda açılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Sorun cozuldu !!

Bugun teknik ekip geldi arastirdi. Sorun kablodan cok fazla isik gelmesi imis, bundan dolayi sistemde sinyal gorunmuyormus, ayarlayip gittiler.

Fakat gelen ekip ttnet den degilmis simdi ttnetin gelip kurmasini bekleyecegim durmadan telefon ediyorum bugun getirmek icin...

kablodaki kayba göre frekansını ayarlıyor sanırım sinyalin.
    bu ay bağlanır artık internetiniz :)
  • Tamamdır arkadaşlar!

Az önce aradım yarın sabah 11 e randevu aldım. Yarın 11 de gelip evimize kablo çekecekler, sistem tanımlamalarını yapıp routerımızı verecekler. ( verecekleri router tilgın markaymış ) Telefonun hattı taşınması sistemden aktif olması cumartesi gününü bulur dedi.

Kendi routerımı kullanmak istediğimi söyledim. Kendi routerımızı sisteme tanıtıyoruz olmuyor cevabını aldım. Ama MAC clone ile halledeceğim.

MDU'nun ses portundan alabilir miyiz diye sorduğumda ise yine hayır cevabını aldım.

Kavuşuyorum nihayet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Nisan 2012; 17:47:29 >
  • quote:

Tamamdır arkadaşlar!

Az önce aradım yarın sabah 11 e randevu aldım. Öğlen 11 de gelip evimize kablo çekecekler, sistem tanımlamalarını yapıp routerımızı verecekler. ( verecekleri router tilgın markaymış ) Telefonun hattı taşınması sistemden aktif olması cumartesi gününü bulur dedi.

Kavuşuyorum nihayet.

Sonunda. Hayırlı olsun hocam.
  • quote:

Tamamdır arkadaşlar!

Az önce aradım yarın sabah 11 e randevu aldım. Yarın 11 de gelip evimize kablo çekecekler, sistem tanımlamalarını yapıp routerımızı verecekler. ( verecekleri router tilgın markaymış ) Telefonun hattı taşınması sistemden aktif olması cumartesi gününü bulur dedi.

Kendi routerımı kullanmak istediğimi söyledim. Kendi routerımızı sisteme tanıtıyoruz olmuyor cevabını aldım. Ama MAC clone ile halledeceğim.

MDU'nun ses portundan alabilir miyiz diye sorduğumda ise yine hayır cevabını aldım.

Kavuşuyorum nihayet.

İnşallah cumartesi günüde sorun çıkmaz. Gözün aydın

• quote:

Tamamdır arkadaşlar!

Kavuşuyorum nihayet.

Hadi iyisin

Bende 100 e geçiyorum ay sonu, paylaşırım buradan speedtest verilerini

• 60tl veriyorum ben ayda.
    Cokta memnunum cokta guzel.
  • Hadi bakalım 100mbit kaçını verecek ttnet merakla bekliyoruz :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktor x

quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

bundan daha iyisini verebilecekmi acaba tintinnet

senin verdiğin videodaki bir noktaya takıldım. adam istanbulda ve test yapılan DC'de istanbulda ? ve bununla 100mbit 92 ile veriyor. bunu mu savunuyorsunuz ? ben 8mbit'i mayanetle kontrol edince 11-12 alıyorum.

Bu video bana ait. Normalde İzmir'den test yaptım ama Ankara'da görünüyordum. Sanırım ip ile alakalı. Bazen böyle olabiliyor.

• quote:

quote:

senin verdiğin videodaki bir noktaya takıldım. adam istanbulda ve test yapılan DC'de istanbulda ? ve bununla 100mbit 92 ile veriyor. bunu mu savunuyorsunuz ? ben 8mbit'i mayanetle kontrol edince 11-12 alıyorum.

ADSL'de uzaktakiler tarifelerinin altında internet alır, yakındakiler tarifelerinin üstünde alır, bu bilinen bir gerçek(kötü QoS, bakır kablo yüzünden çıkan kontrol sorunları, modülasyon karışıklıkları)

Fiber internet'de ise, uzakta yakında olman farketmiyor. Ya interneti alırsın, ya da alamazsın, aldığın vakit tam alırsın, alamadığın vakit hiç alamazsın.(Yoğunluğa bağlı azalmalar olabilir, fakat bunlar anormaldir ve kısa zamanda çözülür).

100Mbit internete 92-95 normaldir, overhead nedir araştırırsan bu konuda fikir edinebilirsin. Header ve overhead terimlerini arat, neden kimsenin hiç bir zaman tam tamına hız alamayacağını anlarsın.

Senin internetinde büyük ihtimalle 13Mbit falan indiriyor fakat sana 11-12Mbit olarak yansıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjk_1903 -- 26 Nisan 2012; 20:40:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

quote:

Bu video bana ait. Normalde İzmir'den test yaptım ama Ankara'da görünüyordum. Sanırım ip ile alakalı. Bazen böyle olabiliyor.

İnternetinde bir sorun yok, header ve overheadler işin içine katınca o hızın gelmesi normal.

8MB tarifesi olup 11-12 alan arkadaş büyük ihtimalle aslında 13MB(Santrale yakınsan tarifenin üstünde değerler çok normaldir) falan alıyor fakat o yine aynı şekilde header ve overheadler var işin içinde.

• Tesekkurler arkadaslar, hayirlisi :)

Az önce online işlemler - işlem geçmişime baktığımda şöyle bir şey gördüm.

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 26 Nisan 2012; 22:29:40 >
  • Senin ev tam olarak nerede ? Karşıyaka yazıyor ama mavişehir falan olması lazım heralde. Egepark civarı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Senin ev tam olarak nerede ? Karşıyaka yazıyor ama mavişehir falan olması lazım heralde. Egepark civarı mı ?

Evet mavisehirde. Ege parka 10dk yurume mesafesi ama yanyana degil. Cigli koctas var onun tam karsisinda. 50 metre ilerimiz cigli diye geciyor zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bjk_1903

quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

quote:

İnternetinde bir sorun yok, header ve overheadler işin içine katınca o hızın gelmesi normal.

8MB tarifesi olup 11-12 alan arkadaş büyük ihtimalle aslında 13MB(Santrale yakınsan tarifenin üstünde değerler çok normaldir) falan alıyor fakat o yine aynı şekilde header ve overheadler var işin içinde.

daha acik yazar misiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

daha acik yazar misiniz.

Siz internetten veri indirirken ya da gönderirken, hattınızdan sadece veri gelmez, bağlantı birkaç kısımdan oluşur:

Data: Her ne indiriyorsanız, ya da upload ediyorsanız

Header: Verinin çıkış yeri, gideceği yer ve hangi protokolu kullanacağı vs vs türden konfigürasyon bilgileri içerir

Overhead: Fazlalık bitleri, herhangi bir şey için kullanılabilir, torrent indirirken, realtime grafikleride overhead'in bağlantınızın kaçta kaçını oluşturduğunu görebilirsiniz. Torrent gibi P2Plerde birçok kullanıcı olduğu için onları birbirine bağlamak için kullanılır.

Sizin bağlantınız 100MBit ise ve modem arayüzünüz tam 100Mbit aldığınızı söylüyorsa, fakat speedtest vs gibi sitelerde hızınız biraz daha düşük gözüküyorsa meraklanmayın, hızınızın bir bölümünün header ve overhead olmasından kaynaklanıyor.

Bunlar her türlü bağlantıda bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjk_1903 -- 27 Nisan 2012; 2:43:55 >

• Kuruldu arkadaslar.

Ben evde degilim abimin beni arayip soylemesiyle biliyorum. Allahtan duvardaki telefon cikislarindan ses alabilcekmisiz.

Routeri duvara monte etmisler bu arada, eve gider gitmez onu sokecegim sanirim kendi routerimi kullanmak icin.

Bugun aktif olabilirmis.
  • Aktif olur olmaz burada paylaşırsan sevinirim, kendi routerını nasıl bağlayacaksın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devil1106

Aktif olur olmaz burada paylaşırsan sevinirim, kendi routerını nasıl bağlayacaksın ?

Mac clone ozelligi ile baglayacagim. Normalde sadece ttnetin verdigi routeri kullanabiliyoruz onun macini yeni routerima kopyalayip kullanacagim.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.