Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne gelmez internetmiş arkadaş, kaç aydır bekliyorsun.

Senin yerinde olsam, Telekom müdürlüğüne gider rezil ederdim bu kurum içi iletişim kopukluğunu ve ciddiyetsizliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bjk_1903

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

modem olamz zaten de gigabit router almaları lazım.

1-) 100MB internet için gigabit router vermezler, çünkü gerek yoktur.

2-) Modem diye tabir ettiğimiz şey, interneti fiber kablo olarak alıp, ethernet kablo ile routera aktaran alettir. ADSL'de ikisi de aynı şey olduğu için akıllar karışıyor.

3-) Fiber kablo asla evinin ortasına kadar gelmez, fiber kablo maliyetlerini düşünürsen, evinin önüne gelirse öp de başına koy.

evin içine kadar çektiler amcama ayda 28tl ödüyo.incecik beyaz bir kablo.kroşelerle çakmışlar duvarlara :)

• quote:

quote:

2-) Modem diye tabir ettiğimiz şey, interneti fiber kablo olarak alıp, ethernet kablo ile routera aktaran alettir. ADSL'de ikisi de aynı şey olduğu için akıllar karışıyor.

3-) Fiber kablo asla evinin ortasına kadar gelmez, fiber kablo maliyetlerini düşünürsen, evinin önüne gelirse öp de başına koy.

burda 1 gbitlik bağlantıdan söz ediyoruz.routerden akstımda gigabitlik swicht idi.gpon sistemini inceledi iseniz evin içine akdar gelen projelerde var.burda mdu vb gibi aletler ile fiber kablo bakıra dönüyor falan filan.oda kotalı olduğu için üsütne düşünmeye gerek yok kanımca

• Bugun de yalan olacak galiba, bunlari her dakika aramak lazim.
  • quote:

quote:

quote:

burda 1 gbitlik bağlantıdan söz ediyoruz.routerden akstımda gigabitlik swicht idi.gpon sistemini inceledi iseniz evin içine akdar gelen projelerde var.burda mdu vb gibi aletler ile fiber kablo bakıra dönüyor falan filan.oda kotalı olduğu için üsütne düşünmeye gerek yok kanımca

Fiber kabloyu neden bakıra döndürsünler ethernet varken yahu? Voice olayını kastettiysen o ayrı.

Fiberin ONT ile evin içine kadar gelmesi saçma ayrıca, en fazla kapının önüne kadar getirir oraya takarlar, ordan kabloları çekerler, evin içinde neden boşuna yer tutsunki?

http://community.moertel.com/~thor/pix/20051115/img_0820.jpg Bu kapının önüne kadar geleni

http://farm6.static.flickr.com/5134/5430940886_7661972d8c.jpg Bu da evin içine kadar geleni

Elektrik sigortasını evin girişi/dışı yerine ortasına koymak gibi birşey olmuş anlayacağın, ayrıca maliyet olarak da sorun teşkil eder

• haci noldu senin fiber işi. ben merakta kaldım :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Fiber kabloyu neden bakıra döndürsünler ethernet varken yahu? Voice olayını kastettiysen o ayrı.

Fiberin ONT ile evin içine kadar gelmesi saçma ayrıca, en fazla kapının önüne kadar getirir oraya takarlar, ordan kabloları çekerler, evin içinde neden boşuna yer tutsunki?

http://community.moertel.com/~thor/pix/20051115/img_0820.jpg Bu kapının önüne kadar geleni

http://farm6.static.flickr.com/5134/5430940886_7661972d8c.jpg Bu da evin içine kadar geleni

Elektrik sigortasını evin girişi/dışı yerine ortasına koymak gibi birşey olmuş anlayacağın, ayrıca maliyet olarak da sorun teşkil eder

bakır derken etherneti kasdettim ciahzlarda ayriyetten telefon içnde çıkış var.ileitşim kuramıyoruz aidl kulllanımdan dolayı galiba

• adil kullanım var hala fiber optik tartışıyorsunuz ya komedi resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

adil kullanım var hala fiber optik tartışıyorsunuz ya komedi resmen

Adam daha defalarca yazdı 100mbit adil kullanım kotası 100gb kendisi 100gb aşmadığı bağlatıyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: SwGExE

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

adil kullanım var hala fiber optik tartışıyorsunuz ya komedi resmen

Adam daha defalarca yazdı 100mbit adil kullanım kotası 100gb kendisi 100gb aşmadığı bağlatıyor.....

konuyu okuma gibi bir lüksleri olmadığından böyle sormaya hep hakları var !!!
  • quote:

GPON teknolojisini araştırmanızı tavsiye ederim, evin içine kadar fiberoptik kablo geliyor. İş yerimiz için Superonline 20MBit pakete başvurduk ve GPON olarak çekildi kablolar, GPON terminal ve router verilmesini bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

GPON teknolojisini araştırmanızı tavsiye ederim, evin içine kadar fiberoptik kablo geliyor. İş yerimiz için Superonline 20MBit pakete başvurduk ve GPON olarak çekildi kablolar, GPON terminal ve router verilmesini bekliyoruz.

Ama fiyatı da ona göredir heralde.

Benzer bir olay için istanbul istoçta bir işletme sadece altyapı için 3000TL üzerinde ödeme yapmıştı. (Yaklaşık 1 yıl kadar oluyor bunu duyduğum. İşyerim istoçtaydı o zamanlar)
  • quote:

quote:

hocam bu saha dolaplarına kadar gelen versiyonları da var sanırım.mesela bizim caddenin köşesinde gri bir dolp var .

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

müdürlükten sordurduğumda bunların fiber kabloyla ypılandırıldığını söylemişti.bakır hat üzerinden direk bağlntı alıyorum o dolaplardan. doğrumu sizce de bildiklerim ?

• Simdi aradilar musait misiniz geliyoruz diye acayip sevindim kac aydir bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Simdi aradilar musait misiniz geliyoruz diye acayip sevindim kac aydir bekliyorum.

bizde heyecanlandık dostum bekliyoruz gelişmeleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Benzer bir olay için istanbul istoçta bir işletme sadece altyapı için 3000TL üzerinde ödeme yapmıştı. (Yaklaşık 1 yıl kadar oluyor bunu duyduğum. İşyerim istoçtaydı o zamanlar)

Hayır ekstra bir ücret istemiyorlar. Sadece altyapı için 3000TL ödeme nedeniniz muhtemelen kurumsal Metro Ethernet hizmeti almanızdır.

Biz şu an Perpa'dayız, bina çok geniş olduğu için abonelere veya potansiyel abonelere CAT6 kablo ile internet dağıtamazlar, bu yüzden GPON sistemiyle fiber optik kablo üzerinden veriliyor, ofisin içine kadar fiberoptik kablo geliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

hocam bu saha dolaplarına kadar gelen versiyonları da var sanırım.mesela bizim caddenin köşesinde gri bir dolp var .

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

müdürlükten sordurduğumda bunların fiber kabloyla ypılandırıldığını söylemişti.bakır hat üzerinden direk bağlntı alıyorum o dolaplardan. doğrumu sizce de bildiklerim ?

Bunlar zaten standart, saha dolaplarına kadar fiberoptik kablo çekilip, saha dolabından sonra aboneye bakır telefon kablosu üzerinden internet veriliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu kadar mi sanssiz olabilirim!!!

Geldiler alttaki mdu ya sinyal gelmiyormus simdi kontrol ettik calissaydi kuracaktik haftaici arizayi giderip kuracagiz dendi.

Fenaa hayalkirikligina ugradim.

Bu arada ses portlari olayini sordum. Daha once kimseye sesi oradan vermedik ben bi sorayim dendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 21 Nisan 2012; 14:11:32 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Hayır ekstra bir ücret istemiyorlar. Sadece altyapı için 3000TL ödeme nedeniniz muhtemelen kurumsal Metro Ethernet hizmeti almanızdır.

Biz şu an Perpa'dayız, bina çok geniş olduğu için abonelere veya potansiyel abonelere CAT6 kablo ile internet dağıtamazlar, bu yüzden GPON sistemiyle fiber optik kablo üzerinden veriliyor, ofisin içine kadar fiberoptik kablo geliyor.

evet kurumsalda döşüyorlar hız simetrik 5 mbit ve aylık 1500 tl.adslden farklı oalrak sanal ağ vb hizmetleri yanında veriyorlar.paket tarzı döşeme

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bu kadar mi sanssiz olabilirim!!!

Geldiler alttaki mdu ya sinyal gelmiyormus simdi kontrol ettik calissaydi kuracaktik haftaici arizayi giderip kuracagiz dendi.

Fenaa hayalkirikligina ugradim.

Bu arada ses portlari olayini sordum. Daha once kimseye sesi oradan vermedik ben bi sorayim dendi.

bi sinyali veremediler arkadaş
  • Çok fena moralim bozuldu arkadaşlar. Kaç aydır istiyorum şunu. En son arayıp kurmaya geliyoruz dendi. Şimdi geldiler sinyal gelmiyormuş bu şekilde kuramayız dediler. İşin kötüsü daha sorun nerde onu teşhis edemediler. Belki fiber bağlantısında belki mdu da sorun var dediler. Ben de siz kurun bozuk da olsa kaç aydır bekliyorum, sinyal gelince bağlanırım dedim. Kabul etmedi.

Resmen yıkıldım. Pazartesi de bayram şimdi. Salı veya çarşambaya kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 21 Nisan 2012; 14:33:28 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.