Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.256
Cevap
127
Favori
738.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancak

quote:

Orijinalden alıntı: doktor x

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

Hocam yalnız o router öyle çalışamaz. Resimlerde gördüğüm doğruysa eğer WAN girişine gelen kablodan 2 kablo çıkarılıp telefon çıkışına bağlanmış. Oradaki mantık WAN kablosu ile hem interneti hem telefonu getirmek oluyor. Telefonunuz VoIP telefon gibi çalışıyor olacak Phone 1 ve Phone 2 diye gözüken iki ayrı telefon çıkışıdır. Oralara normal telefon bağlayabilirisiniz. Evinizde bir adet telefon varsa Phone 1'e bağlarsınız. Phone'a WAN'dan gelen kablo takılması saçma olmuş. O uçları yeniden düzelttirmeniz gerekecektir. Kablonun uçlarıda normal bağlantı sıralamasından farklıysa emin olamıyorsanız o apartamana gelen kutuya bakarak oradaki sıralamada yapın.

Ek olarak LINKSYS WRT54GL router aldım bu Tilgin router yerine kullanmak için. Benim tilgin Wan'a bağlı olduğu sürece her 20 dakikada bir kendini resetliyip yeni baştan başlıyor. Ev içindeki wireless hattım dahi kopuyor bu resetleme sırasında. Yani sadece internet bağlantısı değil router kendini resetliyor. Linksys routerde pppoe ayarlarını normal kullanıcı adımı falan girerek yapmaya çalışıyorum mac adresini tilginin arka yüzündeki mac olarak kopyalıyorum ancak bir türlü pppoe serverından ip adresi alamıyor. Tilgin 1311 router yerine wag 320 veya wrt54gl kullanan arkadaşlar nasıl bir ayar yaptıklarını söyleyebilirlerse çok sevinirim.

Şuan telefon çalışıyor bir sorun yok ama. Voip olarak bağlanabiliyor yani.

Bu arada şimdi müdürlükten geliyorum. Katlarına çalışma ortamlarına kadar çıktım, epey yakındım bu durumdan bana söyledikleri şey. '' Mail attık, Ankara merkezin dönüşünü bekliyoruz '' Sinirli bir şekilde 60 gün önce attığınız maile cevap bekleyeceğinze telefon açıp söylesenize diye bağırdım. Gelen cevap beni şok etti.

Kem küm ederek: '' Bize telefonu açmazlar ki. İşleri vardır. ''

Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri İzmir'de ve İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olan Karşıyaka'nın ilçe müdürlüğünde durum bu şekilde. Genel merkezden resmen korkuyorlar. Mail atmışlar cevap bekliyorlarmış. O maili ben de atardım ne var bunda.

Ankara Genel Merkezde çalışan birisinin telefon numarası sizde varsa verebilirseniz çok iyi olur. Kendi işimi kendim halledeceğim sanırım.

İyide fiber internetiniz yoksa yani tilginin wan bağlantısı yapılmadıysa telefonunuzda voip olarak bağlanamaz. Telefonunuz çalışıyordur ama tilgin üzerinden çalışmıyordur diye düşünüyorum açıkçası.

Neyse umarım en kısa zamanda bağlanırsınızda keyfini sürersiniz fiberinizin.

ben telefon kısmına giren kablodan hiçbişey anlamadım ? bende böyle gelen fiber kablosundan kablo çıkarıp phone girişine takmadım açıkçası. ben direk telefon kablosunu taktım phone1'e. ben yanlış mı anlıyorum resimden ?

Evet orası telefon çıkışı giriş değil yanlış bir işlem yapmışlar orada. Neyse arkadaş interneti bağlandığında göreceğiz nasıl olması gerektiğini.

Fotoğraftan yanlış anlaşılmış sanırım. Routerın telefon girişine giren iki kablonun diğer ucu MDU ya gitmiyor, duvarlardaki telefon prizlerine bağlı olan altyapıya gidiyor. Yani bir nevi telefonlara bağlı gibi çalışıyor.

Arkadaşlar voip ayarlarım tamam, TT router ayarlarıma girebiliyor, ayarlama yapabiliyor. Gelen telefon çağrılarını routerın arayüzünde görüyorum vesaire. Onda bir sorun yok yani.

Son durum şimdi BTK'ya şikayetimde bulundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 22 Mayıs 2012; 17:33:57 >

• GTA V'ten çok senin internetinin bağlanmasını istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: headkoc

Türk telekom,ttnet acık ara ülkenin en kötü firmasıdır.
    en basitinden abone olurken 5dk ama iptal ederken gunlerce ugrastırmalarından dolayı defalarca ceza yemistir.
    yalın adsli yillarca uygulamamistir.
    fiyatlara hızlara kotalara girmiyorum bile.
    medyayıda reklamla kontrol altında tutarak tüm bu olumsuzlukları kontrol etmiştir normal bir ülkede bu firma ya kapanir yada öyle bir ceza yerki bir daha bu işlere giremez.
    evimde telefon yok netede ttnet hariç heryolla girerim bi ttnet kalsın nete girmem o kadar iddialıyım..köklü bir degisiklik yapmadan 1 kurusumu bile alamazlar.
    isin en trajik yanı türk telekomun normalde kamu yani halkın malı
    kullandirmaya teşvik edilmesi gerekirken arap sermayesinin insafına kaldik.

Ttnet'e firma demeye varmıyor dilim...

• Ben de 1-2 hafta önce bizim apartmana koyulan kutu için gittim ksk müdürlüğe. 1 veya en geç 1,5 ay içerisinde bu bölgedeki 2500 apartman aktif edilecekmiş. Ama sizin bloğu bi aktif edemediler. Yok böyle bi hizmet. Paramızla rezil oluyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

en basitinden abone olurken 5dk ama iptal ederken gunlerce ugrastırmalarından dolayı defalarca ceza yemistir.
    medyayıda reklamla kontrol altında tutarak tüm bu olumsuzlukları kontrol etmiştir normal bir ülkede bu firma ya kapanir yada öyle bir ceza yerki bir daha bu işlere giremez.
    evimde telefon yok netede ttnet hariç heryolla girerim bi ttnet kalsın nete girmem o kadar iddialıyım..köklü bir degisiklik yapmadan 1 kurusumu bile alamazlar.

aynen ''firma'' olsa biri açıp okur şuraları reklam verdiğin hertürlü olumsuz haberi kısıtladığın halde insanlar nasıl nefret ediyor görürler.Herkes ilk fırsatta değiştirmeye bakıyor.Mahalle bakkalı bile müşteri memnuniyetini ön plana çıkarır ama bunlar daha öğrenememiş.
    Madem ki kota kriter sen insanları yolmayı değlde kotayı düşünüyorsun ver o zaman yalın adslde 8mb e kadarı ver 5 GB 15 TL 10 GB 30 TL ve katları şeklinde tabi rakam büyükdükçe fiyat düşer böyle katları olmaz daha ucuz olur yüksek GBlar.Kota sat yani dürüstlüğünü ispatla.
    Ama biliyoruz amaç milleti yolabildiğince yolmak.
    3G yi geciktir,Yalın adsl olduğu halde yıllarca uygulama,abonelik iptali zorlaştır v.s..

Çalışmadan oturduğu yerde petrolle para kazanan Türk Telekomun arap sahibi Refik Hariri Türk halkı olarak bizide petrol sanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 23 Mayıs 2012; 11:15:16 >

• quote:

quote:

quote:

aynen ''firma'' olsa biri açıp okur şuraları reklam verdiğin hertürlü olumsuz haberi kısıtladığın halde insanlar nasıl nefret ediyor görürler.Herkes ilk fırsatta değiştirmeye bakıyor.Mahalle bakkalı bile müşteri memnuniyetini ön plana çıkarır ama bunlar daha öğrenememiş.
    Madem ki kota kriter sen insanları yolmayı değlde kotayı düşünüyorsun ver o zaman yalın adslde 8mb e kadarı ver 5 GB 15 TL 10 GB 30 TL ve katları şeklinde tabi rakam büyükdükçe fiyat düşer böyle katları olmaz daha ucuz olur yüksek GBlar.Kota sat yani dürüstlüğünü ispatla.
    Ama biliyoruz amaç milleti yolabildiğince yolmak.
    3G yi geciktir,Yalın adsl olduğu halde yıllarca uygulama,abonelik iptali zorlaştır v.s..

Çalışmadan oturduğu yerde petrolle para kazanan Türk Telekomun arap sahibi Refik Hariri Türk halkı olarak bizide petrol sanıyor.

Bir yazıya herhalde bu kadar katılabilirim; ancak fiyat konusuna katılmadım hocam senin tarifede 50 GB bizdekinden daha pahalıya gelecek.

• yuh ttnet'e yuh süperonline yokmu orada ? iptal et geç süperonline'a
  • Şuanda internete nasıl bağlanıyorsun hala adsl mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haci bugun ttnet yetkilisi ile konustum. p. tesi 100mbite basvur 3 gun icinde 100mbit alirsin dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonRa -- 25 Mayıs 2012; 22:00:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldPunch senden tık yok bari ben yazayım :) dün 100mbit için başvurdum. ankaradan teyit edilecek cumaya kadar olur dediler.
  • quote:

GoldPunch senden tık yok bari ben yazayım :) dün 100mbit için başvurdum. ankaradan teyit edilecek cumaya kadar olur dediler.

Öncelikle umarım sizde bir problem çıkmaz ve hayırlısı olur... Ev kullanıcısı mısınız ? Bir de tam olarak ne ödeyeceksiniz kontrat boyunca...?
  • TTnet daha saha dolablarına 100 mbit veremiyor sanamı verecek.
  • quote:

quote:

GoldPunch senden tık yok bari ben yazayım :) dün 100mbit için başvurdum. ankaradan teyit edilecek cumaya kadar olur dediler.

Öncelikle umarım sizde bir problem çıkmaz ve hayırlısı olur... Ev kullanıcısı mısınız ? Bir de tam olarak ne ödeyeceksiniz kontrat boyunca...?

ben şuan zaten kullanıyorum 8mbit. speedtest'te 12-13 alıyorum. kontrat filan yok. taahhüt kesinlikle istemediğimi belirttim. 100 mbit 125gb akn için 115 tl. zaten 8mbit içinde 115 tl veriyorum.

• quote:

quote:

quote:

ben şuan zaten kullanıyorum 8mbit. speedtest'te 12-13 alıyorum. kontrat filan yok. taahhüt kesinlikle istemediğimi belirttim. 100 mbit 125gb akn için 115 tl. zaten 8mbit içinde 115 tl veriyorum.

Ben yanlış mı anladım acaba ? Siz 8 mbit AKN'siz internete 115 lira veriyordunuz, şimdi 100 mbit olana da aynı parayı vereceksiniz ama aradaki tek fark 125 GB AKN koymaları ?

• müşteri hizmetlerini en az 50 kez aramıssındır bu süre zarfında...

işin kötüsü , 444 lü numaralar daha yeni tarife dakikalarında sayılmaya başlandı. yani bundan öncesini hesaplarsak

en az 50 , 60 lira telefon faturası gelmiş olması gerekiyor geçtiğimiz aylar için diyorum .

bir yandan bu kabarık fatura, diğer yandan uzun süredir alamadıgınız hizmet...

belki gerekli mercilere şikayette bulunsan bişeyler yapılabilir bu uzun süredir alamadıgın hizmet + kabarık telefon faturaları için...

bilemiyorum senin bileceğin iş ..

umarım bağlanır en kısa sürede
  • Şimdi superonline ile konuştum konuyla alakası yok da bulunduğumuz yerde fiber yok...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben yanlış mı anladım acaba ? Siz 8 mbit AKN'siz internete 115 lira veriyordunuz, şimdi 100 mbit olana da aynı parayı vereceksiniz ama aradaki tek fark 125 GB AKN koymaları ?

125 GB'i geçmiyorum zaten.

• quote:

125 GB'i geçmiyorum zaten.

O zaman sizin için gayet uygun olacaktır, tabi telekomdan ne beklenir orası da ayrı ama... En azından taahhütünüz yok... Kafanız kızdığında iptal ettirebilirsiniz...
  • Bu konu niye bu kadar uzadı ? Topluca bunlara telefon açalım ver sen su numarayı, halletsinler artık o kadar modem aldın, o kadar telefon görüşmesi vs daha neler neler.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.