Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM GPON FİBER TILGIN VE ZYXEL MODEMİ SORUNUN(ÇÖZÜLDÜ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
17.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arayıp sordum gece 2-8 muhabbeti yokmuş. Çakallar. Bir abone kaybettiler. İyiki uyardınız teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    O 100 mbit / 100 gb kotalı pakette 100 gb kotayı aştıktan sonra her 1 gb 1 mi 2 tl mi ekstra ücret ödüyorsunuz yani faturanızı ay sonu maksimum değerler var kotalara göre 300 TL 400 TL 500 TL bir meblağ görebilirsiniz . Yani sınırsız akk li tarifeleri yok artık bir tek o dediğim 24 mbit 150 gb akn li tarifede öyle bir şey var , diğer tarifeleri kotalı ve ekstra ücret ödüyorsunuz ekstra GB başına sınırı geçtikten sonra .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jrsmurfs -- 18 Temmuz 2017; 0:45:21 >
  • ata_kaya5 kullanıcısına yanıt
    Bana tilgin diye uyduruk bir router verdiler. Wifi performansı ve kısıtlanmış menü içeriği beni deli etmişti. Bundan nasıl kurtulabilirim diye araştırdım ve ne yaptıysam tamamen kurtulamadım.En sonunda çareyi tilgin modemi müşteri hizmetlerini arayarak kavga kıyamet,bridge moda aldırdım. Tilgin modemin LanD(mavi renkli) bacağından asus rt ac87u routerin wan bucağına cat ile çıktım. Bağlantı tipini ppoe seçip kullanıcı adı ve şifreyi girdim herşey mükemmel oldu. Dış ipyi asus alıp bağlantıyı asus dağıtıyor. Tilgin sadece güç tüketiyor hepsi o. Yeni abone olurken eve gelen kurulum ekibine söyleyin baştan Bridge moda alsınlar. Çünkü işlemi yapan bağlı olduğunuz bölge Telekom Müdürlüğü ekipleri. Müşteri hizmetleri uzaktan yapamıyor.

Ama tılgın modemlere baktığımda eve kadar fiber gelmesi gerekiyor . Bende eve fiber kablo gelmiyor . Cat6 ile eve geliyor . Apartmanın girişine kadar fiber sonrası cat6. Gene tılgın mı verecekler ...?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bizde de aynısı var. Ericsson cihaza kadar fiber sonra daireye kadar cat 6 ile ulaşılıyor. Binada herkese bu modemi verdiler. Resim ekliyorum. Size de bunu yada başka modelini verebilirler. Bridge moda alınca normalde sarı olan www ışığı kırmızı yanıyor.

• Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Gb Başına 0.5 kuruş ama neden vereyim ki. Bu hızlarda akn li Paket olmazsa kimse yüzüne bakmaz artık. Büyük bir ticari öngörüsüzlük. Bunu ancak müşteri kaybetmek isteyen,kafası çalışmayan esnaf yapar. Hiç bilmiyordum iyi ki söylediniz.

Gelen ekipler altındaki seri numarasını bölgeyi arayıp onlara söylüyorlar ve bağlantı aktif oluyor. Ben onlar gidince tilgini çıkarip asus kurdum ama ne yaptıysam olmadı. Mac clone vs işe yaramıyor. Bir ara nasıl olduysa ip alıp bağlantıyı sağladım ama stabil çalışmadı. Hız yerlerde süründü son çare dediğim şekilde kullandım ve şimdi çok çok memnunum.

Aynen öyle millet hep kotasını takip etme rahatsızlığını yaşamak zorunda mı , ben rahat olmak isterim interneti kullanırken .
  • Asus dsl ac55u almayı düşünüyorum , sizinki gibi kullanabilir miyim acaba ? Tılgın sonra Asus kullanılır mı ?

Kutu MDU kutusu. Yani sizin bağlantı türünüz FTTB/Eth.

Fibernet paketlerinden yararlanabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Ben dediğiniz gibi yaptım. Asus rt ac87u alıp tılgından sonra bağlantıyı onunla kullanıyorum. Tilginda sürekli wifi kopmaları,verimlilik sorunu yaşarken şimdi herşey çok iyi. wifi ile hız testinde bile 33-34 arası hız görüyorum sürekli. Keşke ttnet biraz daha uygun olsa.

• inşallah bizede bi ara uğrar bu fiber
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bugün başvuru yaptım . Tılgın modemi bıraktıklarını kablosuzda sıkıntı olduğunu kendileri söyledi. Zycel model modem verilecek dediler , bende benim Asus ac55u model modemi aldığımı belirttim, şimdi bu modemi direk cat6 ya bağlayınca kullanabilir miyiz . ÇOK MERAK ediyorum . Bilen varsa söylesin 😂

Ac55u'da WAN portu varsa kullanabilirsiniz ama sistem farkedince sinyali keser. Bence Ac55u ile Tilgin'i köprüleyin de kullanın. Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim , yarın sonucu söyleyeceğim hayırlısıyla.

Verdikleri modem ne olursa olsun kendi modem/routerınızı kullanamazsınız. Sistemleri bir şekilde engelliyor. Dediğim gibi MAC clone,seri numarası kopyalama vs denesem de başarılı olamadım. Uzun uzun araştırmıştım,daha başarabilen birine de rastlamadım. En iyisi köprülemek. Aldığınız Asus modem/routerda wan portu olması lazım. Sorun yaşamazsınız bu haliyle merak etmeyin. İki sene oldu nerdeyse bir kere bile problem yaşamadım. Hayırlı olsun

Hocam bağlattınız mı durum nedir? Nasıl bir çözüm buldunuz?

• Şu an gayet iyi durum. 100 mb 97 mb olarak görüyorum. modem zycell 8324 verdiler
    Kendi modeminizi kullanabildiniz mi? Yoksa Bu haliyle şirketin verdiği modemi beğendiniz ona mı devam edeceksiniz.

Zaman bulamadım , bu akşam hayırlısıyla bakacağım . Bende merak ediyorum , eğer olmazsa iade edeceğim Asus ac55u'yu .

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.