Merhaba arkadaşlar 3 katlı müstakil bir binada yaşıyorum bakır dolap bile yok en yakın dolap 1300 metre uzaklıkta.
Birkaç ay önce Türk telekom'a twitter destek üzerinden fiber internet başvurusu yaptım ve kabul edildi daha sonra bana bir mesaj gönderildi
Değerli müşterimiz belirttiğiniz adreste altyapı çalışmalarımız 31.12.2020 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.
MH aradım ve ne gelecek dedim fiber dedi eve kadarmış GPON sistemmiş vs vs
Hızlandırmak için CEO'ya mail attım geri dönüş yapıldı müdürlük ile tekrar görüşüldü ve başvurum reddedilmeye başlandı
2020 Yılı içerisinde VDSL/Fiber çalışmamız yok isterseniz özel proje çekelim
Yaklaşık 30 defa daha mail attım yazmadığım yer kalmadı sürekli aynı sonuç ama bahsi geçen kaydın kayıt numarası bende var MH arayıp sorguladığımda evet fiber gelecek diye yanıt gelmiş deniliyor sizce ne yapabilirim başvurularım arka arkaya reddediliyor bir tane başvurum GPON olarak kabul edildi.
Sözünden dönen Türk telekom'a karşı ne yapabilirim BTK'ya şikayet edince de aynı şey oluyor
İletişim birimine yatırım mı yok diyorum evet yatırım yok diyor ama başka mahallelere bakıyorum 100 metre aralıklarla fiber kabinler koyuluyor sizce ne yapabilirim.
Şikayetten bir şey çıkmaz, onu unutun. Açık kapıya yazabilirsiniz veya en kesin çözüm müdürlüğe giderek altyapı planlama bölümüyle görüşün. En kesin ve doğru bilgiyi onlardan alırsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: joster35
Şikayetten bir şey çıkmaz, onu unutun. Açık kapıya yazabilirsiniz veya en kesin çözüm müdürlüğe giderek altyapı planlama bölümüyle görüşün. En kesin ve doğru bilgiyi onlardan alırsınız.
Benimle alay eder gibi konuşuyorlar 8 mbps günümüz için yeterli fazlasına gerek yok çalışmamız yok gibisinden 1 kere gittim tekrar gitmeyi düşünmüyorum.
Doğrudur Türk Telekom için 8mbps günün şartları için gayet yeterli bir hız, dalga geçmiyorum eğer 8Mbps alıyorum çok düşük derseniz bu tarz normal diye karşılıyorlar. Fiberde bile 12mbps tarife satıyorlar, çok birşey beklememek lazım.https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiberoptik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883-1953 Bu konudaki bir arkadaş için 2000TL fiyat çıkartmışlar evine kadar fiber için, yani ücretsiz olarak bekleyecekseniz dediğim gibi ne zaman geleceği belli olmaz. Toplu bir şekilde talepte bulunmanız lazım o zaman.
quote:
Orijinalden alıntı: joster35
Doğrudur Türk Telekom için 8mbps günün şartları için gayet yeterli bir hız, dalga geçmiyorum eğer 8Mbps alıyorum çok düşük derseniz bu tarz normal diye karşılıyorlar. Fiberde bile 12mbps tarife satıyorlar, çok birşey beklememek lazım.https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiberoptik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883-1953 Bu konudaki bir arkadaş için 2000TL fiyat çıkartmışlar evine kadar fiber için, yani ücretsiz olarak bekleyecekseniz dediğim gibi ne zaman geleceği belli olmaz. Toplu bir şekilde talepte bulunmanız lazım o zaman.
GPON için 2000 TL Çok ucuz değil mi santral çok uzak ama dolap 1300 metre uzaklıkta
Benim bildiğim gpon için santralden çekilecek 2000 TL nasıl çıksın ki.
Mevcut duruma göre değişebilir tabi fiyat, attığım konuda eski mesajlarda bir arkadaş firmalar fiber'i ucuza getirmenin yolunu buldu demişti. Artık eski evlere bile GPON yapıyorlar düşünün.
Müstakil dairelerde öyle oluyor malesef.
Abone sayısı belli en fazla 3 daire varsa 3 daire abone olur bazen 1 kişi üzerinden 3 kişiye paylaşımda yapılıyor bu sebeple yapılan yatırımın karşılığı hiç bir zaman alınamıyor.
Eğer ki projeniz çizilip onaylanıp yatırım ödeneği genel müdürlük tarafından çıktıysa yapılır ama eğer ki projeniz çizilip onaylanıp genel müdürlüğe kalıp onlar reddederse işin rengi değişir.
Siz gerekli yerlere başvurmuşsunuz en son istersen birhttps://twitter.com/krc_ysf bir yazın dm olarak sonrasında bağlı bulunduğunuz ilçe türk telekom'a gidip müdürü bulun ona derdinizi anlatın bir baksın duruma ona göre size net bir bilgiyi söyleyecektir.
Oradaki yerleşimi bilmiyorum ama Tip7 bile gelse kaç bina ve daire var bilmiyorum müstakil dairelerden genelde para isteniyor.
Abone sayısı belli en fazla 3 daire varsa 3 daire abone olur bazen 1 kişi üzerinden 3 kişiye paylaşımda yapılıyor bu sebeple yapılan yatırımın karşılığı hiç bir zaman alınamıyor.
Eğer ki projeniz çizilip onaylanıp yatırım ödeneği genel müdürlük tarafından çıktıysa yapılır ama eğer ki projeniz çizilip onaylanıp genel müdürlüğe kalıp onlar reddederse işin rengi değişir.
Siz gerekli yerlere başvurmuşsunuz en son istersen birhttps://twitter.com/krc_ysf bir yazın dm olarak sonrasında bağlı bulunduğunuz ilçe türk telekom'a gidip müdürü bulun ona derdinizi anlatın bir baksın duruma ona göre size net bir bilgiyi söyleyecektir.
Oradaki yerleşimi bilmiyorum ama Tip7 bile gelse kaç bina ve daire var bilmiyorum müstakil dairelerden genelde para isteniyor.
Yusuf Kıraç'a yazdım adres istedi verdim 3 gün cevap vermedi tekrar yazdım baktınız mı diye sonra engel yedim kısacası oradan da pek hayır yok.
Merhaba. İptal olmamış ama ertelenmiş de olabilir hocam. Söz konusu çalışma ertelendi mi diye de sorabilirsiniz dilerseniz.
GPON maliyeti daha düşük fiber kablo ve fiber kasetin maliyeti oluyor.
Fiber kablonun maliyeti onlar toplu ve anlaşmalı aldığı için 2.5 TL veya 4 TL arası demekte fayda var.
1000 Metre mesafe olsa = 2500 TL veya 4000 TL tutar fiber optik maliyetini fazla çıkıyor bunun kazı izni var , taşeron ekibin parası var , belediyeye asfalt için para ödenmesi var , Fiber Optik Terminal Kutusu 8 Port PLC Splitter cihaz parası var , sizin eve OBK kablo çekilecek onu hadi saymaya gerek yok gibi gibi maliyetler olabiliyor.
İnşallah fiber gelir ama Türk telekom benim şirketim olsa bunları göz önünde bulundurup fiber getirmezdim eğer fazla kişi yoksa yada abone olacak sayısı gene tip7 getirmezdim.
Avrupa'da halen kırsal kesimlerde çok düşük hızlar alanlar var bunların çözümünü Süperbox benzeri cihazlar ile sağlıyorlar daha az maliyetli olduğundan dolayı.
Herkes fiber ister ama senin şirketin var para kazanmadığın işi yapmazsın.
Bir de anlamıyorum Türkiye'de sadece Türk Telekom'mu var diğerlerinin eli armut mu topluyor?
Baştan keşke adres ve telefon numarası verseydiniz iyidi ama engel atması da normal zaten genel müdür yardımcısı olmuş ama o koltuğa herhangi birini getirsen ondan daha iyi müşterilerine daha iyi hizmet verir.
Adama diyorum ki bakın Süperonline upload paketleri veriyor veya diğer İSS'ler adamın dediği bizim öyle bir sistemimiz yok onunla uğraşmak lazım kısa vadede olacak iş değil diyor.
Upload'ı ne yapacaksın diyor anlamıyorum bu kafayla fazla gelişemeyiz inşallah şu SAYE gelsin de o zaman bakacağız.
Superbox iyi çekse direk alırım ama adsl'den bile daha kötü genel olarak hat çekmiyor bizim ilçede ve sadece tt altyapısı var sol hatay'da fiber şebekemiz yok dedi.
Üstte bahsettiğim gibi, ertelenme ihtimalini de düşünmek iyi olabilir hocam. Bazen bir sonraki yıla bırakılabiliyor çünkü.
Bende dm den ara ara yazdım, hiç cevap gelmedi.
hocam müstakil ya da küçük apartmanlara altyapı gelmiyor.açık açık söylüyorlar oraya yapacağımız yatırımın geri dönüşü olmaz.yıllardır kutuda yer olmadığı için internet bağlatamayanlar var.yeni kutu takıp abone alacaklar onu bile yapmıyorlarken alt yapıyı 0 dan çekmeleri çok zor.
quote:
Orijinalden alıntı: YUVARLAĞIMTIRAK
hocam müstakil ya da küçük apartmanlara altyapı gelmiyor.açık açık söylüyorlar oraya yapacağımız yatırımın geri dönüşü olmaz.yıllardır kutuda yer olmadığı için internet bağlatamayanlar var.yeni kutu takıp abone alacaklar onu bile yapmıyorlarken alt yapıyı 0 dan çekmeleri çok zor.
Hiç yoktan vdsl gelse rahat ederiz hocam yıllardır adsl ile acı çektiriyorlar.
NitroNos
kullanıcısına yanıt
Japonya-ABD'de evlerin hepsi en fazla 2 katlı. Onlar Gigabit interneti alabiliyor ama biz keriziz alamıyoruz.
Hepsi mi
Flo rida , dallas , new york'a bir bak istersen.
2 katlı villa olan yerlerde sıralı yerleşim tipi var zaten orada villa'da oturanlar milyonları var fiber'e 1-2 bin dolar para ödemiş insana koymaz.
Japonya Tokyo veya benzeri illerine bakarsan 2 katın üstüne çıktığını görebilirsin.
Japonya'nın yüz ölçümü : 377.915 km² Amerikanın yüz ölçümü : 9.834.000 km²
Emin olabilirsin Türkiye'deki çarpık yapılaşmayı hiç bir yerde göremezsin al sana bir örnek buraya neden fiber getirirler resimden anlarsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-B31AC397E
Hiç yoktan vdsl gelse rahat ederiz hocam yıllardır adsl ile acı çektiriyorlar.
Alıntıları Göster
hocam tt saha ekibinde görevli adam ben kendi evimde bile kullanmıyorum altyapınız iyiyse başka firmadan alın dedi.ben müstakil evde oturduğum için fiber gelmesini beklemiyorum bölgemde yatırım yapmıyorlar,vdsl 30 mb civarı hız alıyorum yetiyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme