Şimdi Ara

Türk Telekom'un yeni fiber müşterileri için verdiği modem nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir eve taşınacağım ve 0'dan kendi adıma bir abonelik başlattım. Türk Telekom fibernet 500mbit olan paketten kullanacağım. Hangi modemi getirip kuruyorlar?

• Zyxel ex3301 veriyorlar router'ı hocam genelde. Ont ise bağlı olduğunu olt sistemine göre Nokia veya Huawei veriyorlar. Genelde o da Nokia oluyor.
  • TP Link EX20v vermişlerdi bana daha bir sene olmadı bağlatalı.

• 2010'dan 2023e kadar 10 yıldan fazla süre Wifi N cihaz dağıtan Türk Telekom Turkcell Kablonet gibi firmalara ne oldu da 1-2 yıl içinde Wifi AC'yi bile es geçip Wifi AX cihaz dağıtır oldu anlamadım, interneti verirken 24 Mbit 35 MBit gıdım gıdım veriyorlar ama cihaz dağıtırken Wifi AX bolluğu var, anlayamıyorum, nereden geliyor bu cömertlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 22 Nisan 2024; 12:38:5 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Cömertlik değil, babasının hayrına vermiyor. O modemlerden fahiş kira bedeli alıyor.

• orhuntus81 O kullanıcısına yanıt

Aynı kira bedelini Wifi AC vererek de alabilirler. Yani ben bu kadar geri kalmış telekom firmalarının son nesil Wifi AX vermesine hayret ediyorum, Wifi AX için 250 lira kira isteyip allayıp pudralayıp özel kiralamaları lazımdı.

Verdikleri router'da router olsa keşke. DNS değişimi yapılmaz, qos sıkıntılı, wifi Avrupa standartlari gereği diğer odalarda çok iyi çekmiyor üstüne bir de t.t'nin yazılımı yüklü.. wifi 6 diye verdikleri routerlar 80mhz destekliyor. Çok fazla kişi bağlanırsa darboğaz oluyor, wifi hızı çakılıyor, bazen gereksiz wifi hızları sapitiyor. Ayrıca her zaman olmasa da, Türk telekomdan baska bir iss'ye geçince modem arayüzünden yeni iss'nin kullanıcı adını ve şifre bilgisini girince kaç mbit paket alırsan al 95mbit limitine takiliyosun, resetleyip, tekrar kurulum yapman lazım anca öyle düzeliyor. Her türlü zekada insan olduğu için (ayarları yapamaz diye uzaktan yönetim ile 68 bandında çalışıyor ve t.t merkezden görüyor) ve bir diğer sebep kar elde etmek için router veriyorlar başka bir durumu yok. Hiç vermesinler daha iyi.. fiber kullanıcıları zaten hangi routeri alacağını bilir, fiber kullanıyorsan wifi 6 160mhz ve qos yeteneği sağlam olan router alman gerek, t.t'nin verdiği routerlerı kullanmak=stres.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar Türk Telekom için Modem.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 1000 Mbit kullanırken ZTE H3600 kullanmıştım, WiFi 5 telefona 650 Mbit hız veriyordu, bence çok iyidi

Zyxel vardı bende ex3301 hiç beğenmedim diyebilirim. Zte bence zyxel'den daha kaliteli. Zyxel yıllarin modem üreticisi fakat Türkiye'ye gelen ürünler 1.part, dandik çünkü kullandığım tüm Zyxel ürünlerinden hiçbirinden memnun kalmadım.

Şu ana kadar kullandığım en iyiysi Airties idi. ADSL kullanırken bile modemlerinde qos destegi, firmware update veriyorlardı, sürekli yenileniyordu (haftada 1) ve inanılmaz stabildi, o zamanlarda soeedtest üzerinden test yaptığımda bile pingim 1 çıkıyordu hep, birşey indirirken tam 2mb/s de indiriyordum sürekli. (16mbit adsl kullaniyordum hızı tam alıyordum) Eskiden 6. Katta oturuyordum, binadan çıktıktan sonra bile wifi, dandik telefonumda 3 diş çekiyordu..

• Ben de 4 yıl Zyxel WMG 3312 kullandım pek memnun değildim. ZTE gerçekten iyidi.

Fakat ADSL Airties ile ilgili söylediğiniz garip geldi, ADSL doğası gereği daha başlangıçta 6-7 ms ping ile başlayan bir teknoloji, sizin 1ms ADSL kullanmanız imkansız değil mi ? Uzun yıllar ADSL kullandım bırakın 1 ms'i 10ms altını görmüşlüğüm yok çünkü.

Elimde halen Airties RT 205 var, arada çalıştırıyorum Router olarak bağlıyorum, keyifli cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 22 Nisan 2024; 18:0:57 >

Bende de halen sakladigim airties Air 5341 var. Hocam zaten eskiden speedtest karşılaştırması yapıyorduk arkadaşlarla, herkes bana pinge bak ag. Falan diyorlardı o zamanda ping ne bilmiyordum bile. Belki yanlış ölçüyorda olabilir fakat speedtesten başka alternatif yoktu pinge bakabilecegim

• Güncelleme: General Mobile EG620 kurdular. Wifi 6 var fakat uzak mesafeden çekim çok iyi deği gibi geldi bana (500 -> 100'e düşüyor, aynı odadayken 500 verebiliyor). Ethernette tam hızımı alabiliyorum.

• equasezy1 kullanıcısına yanıt

Umarım işi modem/router olmayan markaların kullanilmayacagini biliyorsunuzdur. İşi modem/router olmayıp, masterpiece olan tek bir şirket var o da; Asus.

İlerisi için, Asus ax routerlerdan birini seçmelisiniz.

• equasezy1 kullanıcısına yanıt
    Modem hakkında forumda konu açılmamışsa konu açıp deneyimlerinizi paylaşırsanız güzel olud
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.