Bildirim
Turk Telekom Upload bilmecesi ? (7. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Teşekkür ederim hocam tavsiyen için.Önce bi müdürlükle konuşuyim. Yardimci olamazlarsa dediğin gibi bi elektrikçiyle anlaşiyim.Fakat korkum elektrikçi kutudan kablo çekerken kutuda problem çıkarmasın veya başka birinin hattını bozmayalim :D -
Bilgiler için teşekkürler. -
Hocam sizin yaptığınız durumu, çoğu kişi yapamayacak büyük ihtimalle.Cihazlardaki durum ileride düzeltilecektir ama bu biraz zaman alabilir tabi.Bizim yapabileceğimiz buradan müşteri hizmetlerini aramak, ama onlar halen upladın 2 mbit olarak verildiğini söylüyorlar. -
En basit yöntem yeni birer splitter ve yeni bir telefon kablosu alarak denemek tabi bu ev içerisindeki hattı, bu takibi de modem arayüzünde ki hat hız desteklerinden görebilirsin birde duyduğum başka bir şeyi söyleyeyim sana, senin DSL ayarlarında multimode ve her şey seçili bana ilk dediği arkadaşların DSL ve AnnexM i kapatarak saf VDSL olarak denememdi. Sende bu şekilde bir deneyebilirsin. Elektrik kısmına gelirsek evet modemler adaptör ve şebeke kaynaklı sapıtma yaşayabiliyor ama senin sorunun gibi jeneratör kaynaklı bir sorun duymadım. Eğer böyle bir şey varsa da Voltaj kaynaklıdır ama mantık açısından jeneratör ile çalışmayıp şebeke ile iyi çalışman gerekiyor. DSL ışığın hiç sabitlemiyor mu şebeke ile? Yoksa internet var ama arayüzde mi "0" değerleri görüyorsun orasını tam anlayamadım. Büyük bir sitede olup, bina altındaki switch veya T7, T11, T23 tarzı dolaplara elektrik gitmiyor diye düşündüm ama olayı tam kuramadım. Modeminde de sorun olabilir, sorun kablolar veya hatta da olmayabilir.
-
Maalesef öyle hocam, bende aradığımda sabit 2 Mbps veriyoruz dediler ama modemlerimizde farklı değerler görüyorduk. Hocam bu konuşularak halledilebilir bir sorun aslında. Repartitör kısmına iletilmesi gerektiği söylendi diyerek karşınıza muhatap birini alabilirsiniz ama ben de düşünüyorum ki yakında herkes zaten bu hızları rahatça kullanmaya başlayacaktır. Çünkü yeni AKK-AKN artık adı neyse düzenlemesinden dolayı, Telekom uplink'leri 3-4 katına çıkartıyor. Mesela ben Zonguldak'tayım burada bile 40 Gbps olan uplink ler 200 Gbps'ye çıkartılıyor. Yani yakında altyapı daha yeterli olacaktır ki olmak zorunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansen32 -- 17 Şubat 2017; 2:22:54 > -
-
Bende de benzer sorun 50 mbite kadar 35-36 görüyor o sorun değil yeterli diyelim ama modem arayüzümde 4mbit görmesine rağmen hız 2 yi anca buluyor telekomdaki yetkili 4 olur dediği için yaptırdım ancak gel gör ki 2'nin üstüne çıkmadı. Çağrı merkezinin zaten hiçbir şeyden haberi yok 1 tane bile bilinçli elemanları yok sanırım. -
Adsl de maximum upload hızı kaçtır full limitsiz paket kullanıyorum akk ve zaman kotasının olmadığı bir kaç yerde önceden full limitsiz paketlerinde upload 1 mbps olduğu yazıyordu bende şuan 799kb ben şuan olması gerekitiği hızdamıyım veya daha fazla alabilirmiyim? -
Hızınız normal adsl e göre -
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Data
Hızınız normal adsl e göre
Teşekkürler -
Aynı durum birebir mevcut, 2-3 gün oldu ADSL'den Hipernete geçeli. Upload 4 mbit tanımlanmasına rağmen 2.2'yi geçmiyor. Yarın bir görüşmeye gideceğim ilçedeki telekom müdürlüğüne. Gelişme olursa yazarım. Bu arada en yüksek 53 mbit verebiliyoruz deyip 51 mbit tanımladılar. Modemde gördüğüm değer ise max 65-67 filan diyor, günden güne değişiyor. Onu da telefondan teknik ekiple görüştüm, size 100 mbit tanımlansa alabileceğiniz max hız da değişir dedi, öyle bir şey olup olmadığını bilmiyorum açıkçası. Bana alt yapı iyiyse şimdiden min. 70-80 mbit görünmeliydi gibi geliyor. Müdürlükten bir yöneticinin adını verdi, gidip her iki konuyu da görüşeceğim bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_91 -- 23 Temmuz 2017; 22:8:20 >
-
Şimdi ilçe müdürlüğünde görüşmeden geliyorum, sağolsun genç bir arkadaştı baya ilgilendi. Hatta 100 mbit tanımladılar gerçekten ulaşılabilir hız 70 mbite çıktı, tabi snr 7'ye kadar düştü tam sınır yani. Şuan aldığım hız 62 mbit, pek bir faydası olmadı. Ay başında tekrar 50 mbite düşüreceğim.
Upload konusunda ise ısrarla beni anlamadılar, daha önceki sayfalarda hızını 3'e yükselten arkadaştan bahsettim. Repertör denilen kısıma gittik birlikte. Orada da 4096 ne güzel işte daha yükseği yok zaten vs vs dediler. Ya arkadaş dedim ben 4 alamıyorum ki, Ankara'da Turksat kullanırken 97/3.97 gibi bi sonuç çıkıyordu dedim. Öyle deyince aradı bir yerleri, dediğine göre; sene başında Türk Telekom upload hızlarını 4096'ya çekmeye karar vermiş, bunlara mail falan gelmiş hatta. Fakat sonradan bu kararı durdurma kararı almışlar ve ne zaman tekrar aktif olacağı belli değilmiş. Şuan 4 mbit upload yok yani aslında dedi. 2'ye de şükredin falan filan...
Sonuç olarak elim boş döndüm, beklemekten başka çare yok. Bu arada 50 mbit kullanan arkadaşlar torrentte indirme yaparken stabil bir hız alabiliyor musunuz? Benim hız hem çok dalgalı ( 2.7-3.5-4.3-3.7 gibi saniyeler içinde sürekli değişiyor ), hem de 5-5.5 MB/sn hiç göremedim ( kaynak bol ve seederlarda hostlar var), ortalama 3-3.5 MB/sn max 4MB/sn oluyor. Ankara'daki Uydunet'ten sonra çok kalitesiz bir internet kullanıyorum hissine kapılıyorum :/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_91 -- 24 Temmuz 2017; 15:47:28 >
-
Upload islemini bir FTP programı ile dosya sitelerinden birine yükleme yaparak dener mısın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediklerinizi nasıl yapacağımı bilmiyorum, hatta FileZilla indirdim sizin için ama gene çözemedim.
Torrent'ten örnek verebilirim en fazla. Gördüğüm max değer:
-
Hort! Yıl sonu geldi hala güncelleme yok. 2 Mbit ile devam. Ancak dün kız arkadaşımın bilgisayarında denedim 4 mbit upload hızı vardı. Sanırım sene başında yaptığı paket güncellemesinde tanımlanmış. Paşa paşa 4 mbit upload çıkıyor testlerde. -
HAziran ayında 4 mbit upload var diye 50 mbit'lik paket almıştım. Eve dönünce 2 mbit olduğunu görmüştüm. 3-4 gün boyunca bölge merkezine giderek bizzat ilgilendim 4 mbit söz verdiniz ve sözleşme imzalattınız, ben 4 mbit istiyorum diye. Çağrı merkezinin zaten haberi yok birşeyden. 2 mbit normal diyor. Hatta bir tanesine download ve upload'un ne demek olduğunu anlatmıştım. 4 gün bizzat erişim uzmanıyla görüşmüştüm. Hatta telefonunu filan vermişti. Normalde müşterilerle görüşmüyor onlar.
En sonunda 4. günün sonunda, başlarım yapacağınız işe diyerek bizzat genel müdüre gittik. Yani bizim bölgeyle ilgili olan şubenin müdürüne. Bizzat onunla görüştükten sonra 4 mbit internet gün içinde geldi. O zamandan bu güne 4 mbit olarak devam etti. Fakat geçen hafta itibari ile 2 mbit'e tekrar düşmüş durumda. Geçen hafta arıza kaydı açıp 50 mbit internet paketim olduğu halde 25 mbit alıyorum diye bilgilendirme yaptım. 1-2 güne geldiler, kabloları kontrol ettiler, halledip gittiler. Gittiklerinden 1 saat sonra uplaod 2'ye düştü.
Tekrar arayıp, download düzeldi, upload gitti diye güncelleme yapmalarını istedim. 1 hafta oldu bekledim. Bugün bir bakayım dedim, tamamlandı diye işaretlemişler online işlemlerde.
Ya arkadaş! Ben illa müdürle mi muhattap olmalıyım? Habire ben bunun kontrolünü mü yapıcam. 95 Lira aylık ücret ödüyoruz, bir de 2 yıl sözleşme var. Alternatifim de yok malesef.
Aramızda yılın başından beri alamadığı söyleyenler var. Tabi herkes sürekli sürekli bölge merkezine gidip uğraşabilecek boş zamana sahip değil. Fakat sürekli uğraşmadığınız takdirde hiç ilgilenmiyorlar, bakmıyorlar. Merkeze gidip görüşmediğim kimse kalmamıştı, en son müdüre gitmiştim. Cidden çekilecek dert değil.
Son olarak bir ekleme yapayım. Müdüre gittiğimizde, işte burda bilmemkaç müşteri var, herkesle tek tek ilgilenemeyiz gibi laf etmişti. Babam da yanımdaydı, hat onun üstünde olduğu içib gelmişti. "Biz ilgi beklemiyoruz, bize satış esnasında söz verilen hızı istiyoruz. Aksi halde sözleşmenin iptalini istiyorum." demişti. O gün içinde çözüldü. Kararlı, sert, ısrarlı olmazsanız alamıyorsunuz bu ülkede hizmet. Parasını ödeseniz dahi.
-
1,5 ay kadar önce kendileri benim başvuruma gerek duymadan 4 mbit yapmışlardı. Hatta bu konudan haberim bile yoktu. Gayet de sağlıklı şekilde kullanıyordum 4 mbit hızında. Geçen hafta genel bir çalışma var dediler. İnternet epey bir yavaşladı 2 gün boyunca. Sonra bir geldi 2 mbit. Arıyorum müşteri hizmetleri aynı şeyleri söylüyor. Hatta şöyle müşteri hizmetlerindeki insanlar da gerilmiş. Upload diye söze girince dinlemiyorlar bile. Bizdeki bilgi 2 mbit görünüyor diye kestirip atıyorlar.
Bakalım. Müdürlüğe bir uğrayacağım bugün. -
delirecem ya modemde 4mbit upload gösteriyor, adamlar 2'ye limitliyor. sebep ne anlamıyorum. müdürlüğe niye gitmek zorundayım her seferinde.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X