22 yaşındayım, bu ve buna benzer sorunları 12-13 yaşından beri yaşayıp eski adıyla TTNET şimdiki adıyla Türk Telekom'a telefonlar ediyorum. O kadar sık ve detaylı görüşmeler yaptım ki geriye dönüp baktığımda gençliğimi yemişler gibi bile düşünüyorum çünkü o kadar sık ve detaylı görüştük. Görüştüğüm 100 kişi varsa en fazla 2-3 tanesi derdimizden anlayan, teknik kafada adamlardı zaten onlar konuşmayı kısa tutup bu sorundan haberdar oldukları, kendilerininde aynı şeyden muzdarip olduğunu ve şuan için hiçbir çözümü olmadıklarını söylediler (O zamanlar adsl kullanıyorduk).
Son 5 senedirde TurkTelekom VDSL kullanıyoruz. İlk sene en fazla 16 sonra 24 mbps kullandık, daha sonralarında sürekli altyapı çalışmaları ve sitemizin içine kutu çekilerek yapılan çalışmalar sonucunda 50-100 mbps kadar destek getirildi. Son 3-4 senedir 50 mbps kullanıyoruz tabi bu download hızı. Upload hızını 1-2 kez 2.5-3 mpbs görebilme fırsatını yakalayabildik şükürler olsun(!), bunun dışında genel upload hızı 1-1.8 mbps arası.
Bu sırada boşmu durdum, hayır. Defalarca bulunduğum ilçedeki müdürlüğe ve bulunduğum ildeki müdürlüğe gidip konuşmalar yaptım (bunları yaparken 17-18 yaşlarındaydım). Müşteri hizmetleriyle görüşmelerimi söylemiyorum bile. Teknik servis elemanları defalarca gelip hem sitemizdeki kutuyu hemde site yakınındaki ana kutuyu kontrol edip ayarlamaları yaptı fakat kendileride müşteri hizmetlerinin söylediği "Şuan buradan 4 mpbs görüyorum" sözüne şahit olup durumu anlamlandıramayarak işlerini yaptıklarını, yapacak başka birşey olmadığını söylediler. Durum böyle ortada kaldı. 4 mbps de 3.5 mbps ver onada razıyız fakat 1 mbps ne 1.5 mbps ne. Bırak 480p(şaka gibi) yayın açmayı, dosya yükleyemiyoruz. Günlük çektiğim fotoğraf ve videoların uploadı 2 gün sürerse ben bu dosyaların kalanını ahirettemi upload edeceğim? Bir insan bir topluluk bir müşteri sömürülürde bu derece sömürmenin raddesi, mantığı, adı nedir, bir örneği daha başka bir diyarda varmıdır bilmiyorum.
Sonuç şu: 90 TL değil kardeşim gel yemeyeceğim, içmeyeceğim veya daha az yiyeceğim 150 lira vereceğim dediğim halde uploadı 4 mpbs'e 5 mbps'e yükseltemiyorum. Bunuda sordum müşteri hizmetlerine "200 lira veriyorum, bana upload verin" dedim yine nafile böyle bir paket yokmuş. "O zaman vaadettiğiniz 4 mbps'i verin" dediğimde ise "Zaten 4 mbps'e tanımlı buradan ölçtüğümdede öyle çıkıyor" veya "Kutuya uzaklığınız bağlantı hızınızı düşürür" gibi cevaplar alıyorum. Yahu kutu sitenin içinde birde sitenin içinde evimizin yanında. Kapıdan çıkıp gitmem 5 saniye almıyor. Bu seferde "Ana kutu önemli beyefendi" cevabını alıyorumki ana kutuda sitenin yanındaki alanda max 30 saniye 1 dk yürüme mesafesinde. "Bina içindeki sistem, döşenmiş kablonun kalitesi izin vermiyor olabilir" diyor, 50 mbps downloadın 40-45 mbps'ini babalar gibi (çoğu zaman kesintiler inmeler yaşansadaya) nasıl veriyor o zaman bu bina içindeki kablo sistemi? Downloadı veren Uploadı veremiyormu, böyle bir mantık böyle bir teknik bilgi olabilir mi? Şaka gibi. Sonuç olarak kaç sene geçti, resmen yaşlanıyorum ama şu zıkkımın yerinde hala çok değil 4-5 mbps upload hızını alamıyorum. Birde oturduğumuz yer sözde sanayi bölgesinin kalbi, 2. İstanbul denilen yer Kocaeli/Karamürsel. Kendi sorunumu araştırıyorum kaç yıldır şimdi denk geldim bu konuyada, benim dışımdada bu konudan muzdarip insanlar varmış demekki.
Ben senelerdir savaşıyorum bunlarla, aklıma başka birşey gelmiyor yapacak. Gidip bimer'e, btk'yamı şikayet edeyim ne yapayım? Bu konuda daha fazla bilgisi olan varsa bilgilendirsin, akıl versinde topluca çözelim. Tabi en büyük sorun internet kullanıcısının çok olup BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANICISInın çok çok az olması. Zaten son 2-3 senede internet ortamı bir patladıki gidiyor saçma sapan insanlar, her tuttuğunu koparan YouTube'da Facebook'ta, her mouse DPI'ını bilen PC uzmanı, her grafik kart alan Kripto maden uzmanı, her 2 oyun oynayan Gamer. Herkes bir usta olmuş gidiyor. Neyse sinirlendim burada bitireyim yazıyı.
Beyin fırtınası yapalım, bilgili kişiler aydınlatsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme