Şimdi Ara

Türk telekom yurtdışı çıkış kapasitesini 150 gbps'ye çıkartacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: e.paprat

quote:

Orjinalden alıntı: ataskiran

arkadaşlar fiber kablo destekli bir 8 mbit ne demek hiç düşündünüz mü?kayıpsız 8 mbit demek..buda 900kb/s demek..versinlerde 8 olsun..fazla bile ev kullanıcılarına..avrupa bile ortalama alınınca 6 mbit kullanıyo..o hız gelsinde şükr edin..bize hiçbir şekilde yaranılmaz..

Evet bize hic kimse yaranamaz ozellikle son 2 aydir yerlerde surunen muthis internet hizlarimiz varken, an itibariyle gentoo serverindan bir paketi 4 kb/s hizla , rapidden baska bir dosyayi 8 kb/s hizla download ederken. 4 mbit baglantim var iste 80 YTL oduyorum avrupanin en ucuzu nerde bulacam daha iyisini nasil yaransinlar daha bana. Bak 2 aydir alamadigim hizmetimi 150 gpbs yaparak "bir nebze" rahatlatacak olan telekomdan daha ne istiyorum ki? ( rahatlatacak derken mesai saatlerinde 4-8 kb/s ile indirmem de 15-20 kb/s ile dl yaparim belki sitelerin acilma hizi da artar.) Baska elbetteki hic birsey isteyemem netekim bu kadar hizmetlerinden sonra beni mahcup ettiler yuzum yok istemeye... Doany amcam 8 mbit yeter size demis hemde; 30 mbit isteyebilirmiyim Doany amcam nasil uygun gorurse o bizim icin emirdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: e.paprat

quote:

Orjinalden alıntı: ataskiran

arkadaşlar fiber kablo destekli bir 8 mbit ne demek hiç düşündünüz mü?kayıpsız 8 mbit demek..buda 900kb/s demek..versinlerde 8 olsun..fazla bile ev kullanıcılarına..avrupa bile ortalama alınınca 6 mbit kullanıyo..o hız gelsinde şükr edin..bize hiçbir şekilde yaranılmaz..

Doany amcam 8 mbit yeter size demis hemde; 30 mbit isteyebilirmiyim Doany amcam nasil uygun gorurse o bizim icin emirdir.

Doany Amca bilir. Bize düşmez. Şaka bir yana 8 mbiti Ocaktan sonra vereceklerine hiç inanmıyorum. 1 mbiti bile zar zor verdiler.
  • çok güzel bi haber ...
  • inşallah yaparlar dediklerini.
  • Seneler içinde neler neler dediler. Bu uygulamalarda da benzer şekilde davranacakları görüşüme göre aşikar. Boşuna ümitlenmemek lazım hayal kırıklığına uğrama ihtimali olan konularda...
  • şu korsan downloadlar olmasa da 150 gbiti güzel güzel kullanabilsek, bilgisayarı 24 saat açık bırakıp full time download niyetinde olan korsan arkadaşlar yetmedi mi indirdiğiniz filmler, diziler, ekonomiye zarar veriyorsunuz, gelişime engel oluyorsunuz, 30 mbit olunca 3 dkda bir film indiririm diyenlerin oranıyla bizim aldığımız verimin düşüklüğü doğru orantılıdır. bunu anlayana kadar hiçbir çözüm bize çare olamaz. isterse yurtdışı çıkışları 1 terabit olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: caco2

150gbit iyi rakam, bizi kurtarır bence.

Rapid share'e yetişiyoruz nihayet. 2 ay sonra da Rapid share 250 Gbps yapar, biz yine geride kalırız...

rapid bize gıcık zaten herifler biimle yarışıyor tam yakaladık diyecez aaaaahhhhh diyolar !!! Küçücük rapid !!! koskoca ttnetle nasıl kapışır kardeşimmmmm
  • Ben geçen ay 4 mb kullanıyordum.Baktım rapidden başke hiç bir yerde bu hıza ulaşamıyorum.RApid uyanığıda 5 güne 25 gb sınır koymuş.2. bi hesap aldım falan derken baktım bu iş pahalıya patlıyor 1 mb döndüm.Şimdi bakıyorumda 4 mb iken 150/kb ile indirdiği dosayayı 1 mb iken 50 ile indiriyor.Her halukarda tt hazır değil ve vadettiğinin çok altında hizmet veriyor..
  • Su an herkes en az 1mbit, bir miktar da 2 ve 4 mbit desek.. Yeni uygulama ile bu 8,16,24,30 mbit sekline donusunce yaklasik 6-8 kat oraninda bir hiz artisi sunulacak kagit ustunde herkese.. Peki su an 70 gbitin biraz altinda olan yurtdisi cikisi 150 daha sonra 200 gbite kadar cikarilacakmis(mismismis)... Bu nedir 2-3 kat yurtdisi hizi artacak..
    Cok basit 4 islemle sorunun artacagini gorebilirsiniz.. Mılyonlarca kullanicinin her birinin hizi 8 kat artacak yurt disi cikisi 2-3 kat.. O artan hizi paylastirinca su ankinden daha da yavas olmaz umarim diyorum ancak.. Torrent, emule vs ile dosya indirenler 10larca baglanti acarak ufak ufak da olsa toplandiginda bandwithin cogunu kullaniyor, ayrilan kapasiteden buyuk dilim pay aliyorlar.. Bu sekilde kendilerine dusen 30 mbiti tamamen kullananlar olursa digerlerinin vay haline..

Bunlari yazarken amerika'da bir ftpden 2 baglantiyla 14 kb/sn ile dosya indiriyorum.. Ve baglantim 2mbit (4 mbit kaldirmiyormus(musmusmus))... Ayni ftpyi uzun suredir kullaniyorum, hizlar 4 katina ciktigindan beri inanilmaz bir yavaslama var onceden sorunsuz full hiz indirirdi.. Simdi ise gece (sabaha karsi) 4 ile sabah 10 arasi ancak dogru durust hiz gorebiliyorum.. Diger tum zamanlar boyle max 30-40 kb/sn..
    Dedigim gibi uzun suredir anime, film,r*pid dosya vs indiren biri olarak gordugum (su son hiz artislarinda) :
    Hiz arttikca yurt disi yavasliyor gibi.. 1 mbit baglanti vardi bende 4 kat hizlanmadan once tam kapasite kullaniyordum.. Bakalim ilerde 30 mbit baglantiyla 10-20 kb ile dl yapan dunyadaki tek ulke olacagiz bu gidisle..
    Garibime giden neden kimse cikip da sormuyor hiz 8 kat artiyor yurt disi sadece 2 kat ne is? diye.......

• quote:

Orjinalden alıntı: WTtr

Su an herkes en az 1mbit, bir miktar da 2 ve 4 mbit desek.. Yeni uygulama ile bu 8,16,24,30 mbit sekline donusunce yaklasik 6-8 kat oraninda bir hiz artisi sunulacak kagit ustunde herkese.. Peki su an 70 gbitin biraz altinda olan yurtdisi cikisi 150 daha sonra 200 gbite kadar cikarilacakmis(mismismis)... Bu nedir 2-3 kat yurtdisi hizi artacak..
    Cok basit 4 islemle sorunun artacagini gorebilirsiniz.. Mılyonlarca kullanicinin her birinin hizi 8 kat artacak yurt disi cikisi 2-3 kat.. O artan hizi paylastirinca su ankinden daha da yavas olmaz umarim diyorum ancak.. Torrent, emule vs ile dosya indirenler 10larca baglanti acarak ufak ufak da olsa toplandiginda bandwithin cogunu kullaniyor, ayrilan kapasiteden buyuk dilim pay aliyorlar.. Bu sekilde kendilerine dusen 30 mbiti tamamen kullananlar olursa digerlerinin vay haline..

Bunlari yazarken amerika'da bir ftpden 2 baglantiyla 14 kb/sn ile dosya indiriyorum.. Ve baglantim 2mbit (4 mbit kaldirmiyormus(musmusmus))... Ayni ftpyi uzun suredir kullaniyorum, hizlar 4 katina ciktigindan beri inanilmaz bir yavaslama var onceden sorunsuz full hiz indirirdi.. Simdi ise gece (sabaha karsi) 4 ile sabah 10 arasi ancak dogru durust hiz gorebiliyorum.. Diger tum zamanlar boyle max 30-40 kb/sn..
    Dedigim gibi uzun suredir anime, film,r*pid dosya vs indiren biri olarak gordugum (su son hiz artislarinda) :
    Hiz arttikca yurt disi yavasliyor gibi.. 1 mbit baglanti vardi bende 4 kat hizlanmadan once tam kapasite kullaniyordum.. Bakalim ilerde 30 mbit baglantiyla 10-20 kb ile dl yapan dunyadaki tek ulke olacagiz bu gidisle..
    Garibime giden neden kimse cikip da sormuyor hiz 8 kat artiyor yurt disi sadece 2 kat ne is? diye.......

Arkadaşım zaten 16-30 mbite kadar olan hızları yüksek fiyatlarda vercekler ev kullanıcılarına yönelik değil yani bunu zaten bende böle düşünüyordum 1-2 yerde okuduğum kadarıyla telekomun üst düzey yöneticileri de aynı şeyi vurgulamış.Ev kullanıcısı ancak 8 mbit fln alabilir üst hızlar 250-300 ytl yi bulur o yüzden korkma 30 mbitle full download yapan olmaz enaz 3-5 sene :D

Ayrıca tabi ki yurtdışı çıkışı önemli ki arttırcaklarını net olarak belirtmişler zaman da vererek herşey de düzgün planlı görünüyor.yıl sonuna kadar onları arttırıp 2008 başında da üst hızları verip normal adsl tarifelerinde ufak indirimler söz konusu olabilir ki o çıkışı arttırsınlar kafi gelcektir.Bu yurtdışı çıkışı yarısına dokunuyorda yarısına dokunmuyor mu bende onu anlamıyorum.Eylül ayında epey download yaptım ve hızdan memnundum hiçte öle 20-30 la indirmedim (100 downloadda 10 kere belki olmuştur).Şunu anlıyabiliriz ki herkes aynı şansa sahip değil adsl kullanırken o bölgede ki altyapı sonra santrale uzaklık vs hızı epey etkiliyor.Sadece odur budur deyip sabitlenmek yanlış.

• quote:

Orjinalden alıntı: celler

şu korsan downloadlar olmasa da 150 gbiti güzel güzel kullanabilsek, bilgisayarı 24 saat açık bırakıp full time download niyetinde olan korsan arkadaşlar yetmedi mi indirdiğiniz filmler, diziler, ekonomiye zarar veriyorsunuz, gelişime engel oluyorsunuz, 30 mbit olunca 3 dkda bir film indiririm diyenlerin oranıyla bizim aldığımız verimin düşüklüğü doğru orantılıdır. bunu anlayana kadar hiçbir çözüm bize çare olamaz. isterse yurtdışı çıkışları 1 terabit olsun.

Çok yanlış bir dusunce tarzı. Bedelini odediğim bir hizmeti istediğim gibi kullanırım. Benim, verilen hizmeti istediğim gibi kullanmamdan dolayı başka müşterilerin zarar görmesi fikri cahillikten başka bir şey değildir. Burada hatalı, ayıplı hatta cahil olan tek yer bedelini aldığı hizmeti doğru durust sağlayamayan şirkettir..

Bir de bu açıdan düşünün derim.

• Arkadaşlar önemli olan tt nin yurt dısında bizi farkli isp lere gonderim ne haliniz varsa gorun demesinden geciyor yani isterse 500gbps cikisi olsun ama bizi yurt disina aatinca kafaniza gore takilin siz dedimi hic bisey degismez ozaman sadece local bi 30mbitiniz olur takilirsiniz yurt icinde 30-30 :d
  • vardır bi hilesi....!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sumak

quote:

şu korsan downloadlar olmasa da 150 gbiti güzel güzel kullanabilsek, bilgisayarı 24 saat açık bırakıp full time download niyetinde olan korsan arkadaşlar yetmedi mi indirdiğiniz filmler, diziler, ekonomiye zarar veriyorsunuz, gelişime engel oluyorsunuz, 30 mbit olunca 3 dkda bir film indiririm diyenlerin oranıyla bizim aldığımız verimin düşüklüğü doğru orantılıdır. bunu anlayana kadar hiçbir çözüm bize çare olamaz. isterse yurtdışı çıkışları 1 terabit olsun.

Çok yanlış bir dusunce tarzı. Bedelini odediğim bir hizmeti istediğim gibi kullanırım. Benim, verilen hizmeti istediğim gibi kullanmamdan dolayı başka müşterilerin zarar görmesi fikri cahillikten başka bir şey değildir. Burada hatalı, ayıplı hatta cahil olan tek yer bedelini aldığı hizmeti doğru durust sağlayamayan şirkettir..

yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.
    herkes indirsin, illegal içeriği sonra bana niye doğru dürüst hizmet vermiyorsun diye yakınsın. düşünce tarzımda bir yanlışlık yok, korsanları savunamıycam burada.

• quote:

quote:

quote:

herkes indirsin, illegal içeriği sonra bana niye doğru dürüst hizmet vermiyorsun diye yakınsın. düşünce tarzımda bir yanlışlık yok, korsanları savunamıycam burada.

Yanlız şunu unutma tanıtımlarını yaparken onlarda 2-3 sene öncede şuanda müzik ve film indirmekle kıyaslıyolar işte şukadar hızda bukadar sürede iner diye.Onlar teşvik ediyo zaten

• quote:

quote:

quote:

Ilk olarak söyleminizden dolayı teessüf ediyorum.

Onemli olan şeyin ne indirildiği olmadığını unutmayın. Kaldı ki indirilen içerik ne sizi ne de hizmeti veren şirketi ilgilendirir. Sizin bahsetmek isteyipte bahsedemediğiniz sorun "parası alınıpta verilemeyen hizmet".

Turkiyeye yetmeyen yurtdışı çıkışının faturasını kullanıcılara kesemezsiniz. Bu 8mb ev kullanıcısına yeter demek kadar saçma birşey. Ayrıca interneti doğru dürüst kullanmazsanız doğru dürüst hizmet alırsınız mantığınız da son derece yanlış. (bkz.herkes indirsin bana niye doğru dürüst hizmet vermiyorsun diye yakınsın.")

• quote:

quote:

İkinizin de haklı olduğu yerler var. Telekom sana interneti söz verdiği hızda her zmn için sağlamak zorunda; ama sana telekom legal bir hizmet werirken snin illegal yollara başvurmana izin vermemesi gerekir. Bende senelerdir üst limitlerde illegal download abanan bir insanım. Torrentlerin müdavimiyim; ama hiçbir zaman için yaptığım illegal downloadu telekomun bana sağlaması gereken bir hizmet olarak düşünmedim. Telekom bana fileplanet' dan demo veya patch indirirken, direct2drive' dan tam sürün oyun indirirken, download.com' dan software çekerken 4Mbit bağlantıyı sağlamak zorunda. Ama ben telekom olsaydım her zmn için elimden geldiğince illegal yollardan kullanılan interneti engellemeye çalışırdım. Şimdi kimse yanlış anlamasın, interneti sınırlamaktan bahsetmiyorum. İnterneti sınırlamak ile, illegali önlemek arasında çok büyük fark var. Eğer ben illegal yollar ile başka insanların kullandığı hizmeti engelliyorsam kesinlikle hatalıyımdır. Fakat tabiki telekomunda herkes aynı anda 4Mbit kullanıomuş gibi düşünüp ona göre bir altyapı hazırlaması lzm.

Neyse sonuçta bu olaylar iki ucu boku dere. Müşteri her zmn için haklıdır; ama illegal işler de elden geldiğince engellenmelidir. Yalnız bence Telekom'u da çok fazla bombalamayın. Adamlar aynı bizim Melih Gökçek gibi elinden geldiğince sömürüyor; ama hiç değilse yavaş yavaş adam gibi hizmet vermeye de başladılar ki çok daha fazlasını vaad ediyorlar. Bence sorun Telekom'da değil bizde. Verilmesi gereken hizmeti alamayınca hukuki yollardan işimizi çözmeyi hala bir türlü öğrenemedik veya biz öğrendik sistem çok bozuk.

• nedir bu yabancı aşkı. Paul Doany, nin yerine bi türk getirselerdi yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cenks

quote:

quote:

quote:

Yanlız şunu unutma tanıtımlarını yaparken onlarda 2-3 sene öncede şuanda müzik ve film indirmekle kıyaslıyolar işte şukadar hızda bukadar sürede iner diye.Onlar teşvik ediyo zaten

çift taraflı bir yanlışa alet olmamak önemli zaten, telekom öyle açıklamalar yapmasa millet indirmeyecek miydi?

illegal işler yapmak her zaman bize zarar veriyor bunu söylemek istiyorum.

• quote:

,telekom bana sınırsız tarife hakkı vermiş mi,,eeee, 7 gün 24 saat download yaparım,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.