Şimdi Ara

Türk telekom yurtdışı çıkış kapasitesini 150 gbps'ye çıkartacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20-30 megabit gibi bir boyuta büyük kurumsal kullanıcılar dışında kimsenin ihtiyacı olmayacaktır. 8 megabitlik bir internet bağlantısı tüm ihtiyaçları karşılayabilir nitelikte olacaktır.

ona ne ki.. japonyadaki kullanıcılar 100mbit'im var bana çok fazla mı dio??.. belki ben herşeyi 15-20 dkkada indirmek istiorum zamanım çok değerli.. bu adamın bi mantıklı açıklaması olmaz mı hiç
  • ya yetmez diyosunuz belkide doğru diyosunuzda,siz öyle diyince ben şöyle düşünüyorum rapid'inde hemen hemen 150 gbps çıkışı var. Sizce rapid'den mi yoksa ttnet'ten mi gün içerisinde daha fazla download yapılıyordur? Bence kesinlikle rapid'den ortalama günlük en az 5 milyon kişi(belki daha fazla) 24 saat dosya indiriyor hemde kim bilir kaç mbps'lerle indiriyorlar. rapidden e bu çıkış rapide yetiyorsa ttnet'in 4 milyon kullanıcısına(hepsininde indirici olması zor bi ihtimal) niye yetmesin 150 gbps. Sanki türkiyede rapid'den indirilenden daha çok şeymi indiriliyor, yada rapid'den indirilen hızdan daha hızlımı indirme yapılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDE16CD6E -- 6 Ekim 2007; 15:30:26 >
  • ttnet ayri ayri direk 64giga ile ozel vpn olusturmaz ise hem youtube a hemde rapide hem daha fazla odeyecektir hat parasi hemde kullanicilar zamanla zorda kalacaklardir. rapidle ve youtube la anlasarak 2 firmaninda isine gelecektir bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mitoloji

quote:

20-30 megabit gibi bir boyuta büyük kurumsal kullanıcılar dışında kimsenin ihtiyacı olmayacaktır. 8 megabitlik bir internet bağlantısı tüm ihtiyaçları karşılayabilir nitelikte olacaktır.

ona ne ki.. japonyadaki kullanıcılar 100mbit'im var bana çok fazla mı dio??.. belki ben herşeyi 15-20 dkkada indirmek istiorum zamanım çok değerli.. bu adamın bi mantıklı açıklaması olmaz mı hiç

kendini japonlarla niye karşılaştırıyorsun ?
    Hangi konu da onlarla aynı sevidesin ki internetten 100mbit istiyorsun ?

Avrupa bile 8-16 mbit kullanırken 30mbiti Türkiye de kullanmayı bekleme

• 4 mbiti yılbaşından sonra 49 a çekerler o zaman... Yada 2 kat hızları katlarlar en kötü ihtimal 1mbit kalkar 2mbit 49 a gelir 4mbit 69 a düşer ve 8 mbiti 89 a vermeye başlarlar.
  • en kötü 900 gbps olması çünki 30 mb vercez diye atıp tutuyorlar ve bunlar önemsiz yurt dışında bağlantı noktas ıolmadığı sürece 100 mb verselerde youtubede 5 dk lık 1 videoyu 10 dk da zor yükleyip izleriz ...
  • fiber optik kabloyla 8 mbit verirlerse sorunsuz 850-900 le dl yapılır buda tatmin edici bir rakam.fakat yurtdışı çıkışları bu noktada yine sorun teşkil edebilir.Yavaş yavaş ve sürekli bir biçimde arttırılmalı kimse birden çok büyük bi rakamın olmasını beklemiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 6 Ekim 2007; 19:46:25 >
  • 4 ü 30 yapıyorlar.
    65 i 150 yapıyorlar.

nasıl bir orantı :/
  • Eğer hızları dedikleri kadar artıracaklarsa, yıl sonuna kadar en iyi ihtimalle yurtdışı çıkışları 500gb olması gerekir.
  • Yine de 256 günlerini unutmamak gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: seliner

quote:

Soru: 20-30 megabit hıza ulaşabilen VDSL-2'nin tüketiciye ulaşacağını açıkladınız. Bunu yaymak için gerekli altyapıya siz ya da dışarıya bağlı olan hattı dikkate alındığında Türkiye sahip mi?

Cevap:

Kaynak: tıkla

Japonlar salak olduklarından 100 Mbs kullanıyor herhalde. Savurgan millet şu Japonlar. Onlara da bir Öger bir de Doany lazım ki 100 mbs kullanmasınlar boşuna. Evde 8 yeter, 30 eve fazla. Allahın japonu anlamıyor işte.

Yerseniz... Düşük hızlarda sürünen Türkiye'ye maksimum hız 8mbs vereceğiz hazırlığına girişmiş. Demekki 2020'den önce 8 Mbs üstü zor. Bir 10 yıl 8 Mbs yeter lan size politikası izleyecek Doany'li Telekom.

Bu herifin soyadı Aydın Doğan'a benziyor. Biri Doğan öteki Doany. Doğany :) Mantalite aynı. PARA PARA PARA...

DOĞANY

• 2008 de vdsl2+ ve 30mbit dusunuluyorsa eger en az 300gb olmali cikislar.
  • zırt tokai yedik bizde yalan dünyada ölümden başkası yalan.
  • 30 mbit şirketler için dmiş
    iid ben 30 mbitin standart olup saniyede 4 mb ile indirmek istiyorum.neden illa 8 mbitte kalmak isteyeyimki.
    8-12-16-20-24-30 diye 6 seçenek olacakmış.baklım ücretler ne istenecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: merak etmeyen adam

30 mbit şirketler için dmiş
    iid ben 30 mbitin standart olup saniyede 4 mb ile indirmek istiyorum.neden illa 8 mbitte kalmak isteyeyimki.
    8-12-16-20-24-30 diye 6 seçenek olacakmış.baklım ücretler ne istenecek

8 ev kullanıcısı icin gelecek 1-2 yıl yeterli olur diye dusunuyoum.
    ama bu vdsl icin yeni modem gerekecek mi o da onemli bir konu tabi. mesela sdsl icin gerekiyor. vdsl icin de gerekir sanırım..
    benim anlamadıgım neden adsl2+ teknoojisine yatırım yapmıyorlar da vdsl diye yeni bir seyle geliyorlar. aslında sunun aslını tam bir ogrenmek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ataskiran

arkadaşlar fiber kablo destekli bir 8 mbit ne demek hiç düşündünüz mü?kayıpsız 8 mbit demek..buda 900kb/s demek..versinlerde 8 olsun..fazla bile ev kullanıcılarına..avrupa bile ortalama alınınca 6 mbit kullanıyo..o hız gelsinde şükr edin..bize hiçbir şekilde yaranılmaz..

Evet bize hic kimse yaranamaz ozellikle son 2 aydir yerlerde surunen muthis internet hizlarimiz varken, an itibariyle gentoo serverindan bir paketi 4 kb/s hizla , rapidden baska bir dosyayi 8 kb/s hizla download ederken. 4 mbit baglantim var iste 80 YTL oduyorum avrupanin en ucuzu nerde bulacam daha iyisini nasil yaransinlar daha bana. Bak 2 aydir alamadigim hizmetimi 150 gpbs yaparak "bir nebze" rahatlatacak olan telekomdan daha ne istiyorum ki? ( rahatlatacak derken mesai saatlerinde 4-8 kb/s ile indirmem de 15-20 kb/s ile dl yaparim belki sitelerin acilma hizi da artar.) Baska elbetteki hic birsey isteyemem netekim bu kadar hizmetlerinden sonra beni mahcup ettiler yuzum yok istemeye... Doany amcam 8 mbit yeter size demis hemde; 30 mbit isteyebilirmiyim Doany amcam nasil uygun gorurse o bizim icin emirdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.paprat -- 7 Ekim 2007; 13:13:09 >

• 1 mbit interneti gördükten sonra 256 k interneti özler oldum .
  • gözümle görmeden elimle tutmadan inanmam.
  • 2008 yılını merakla bekliyorum bakalım bu dedikleri tek tek olcak mı
  • reklam kokan hareketler... telekom bu hızı getiremez.....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.