Şimdi Ara

Türk Telekomun Verdiği Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bugün ekipler ftth gpon router kurulumunu gerçekleştirdi verdikleri router LG8245X6-50 AX3000 DUAL-BAND KABLOSUZ GİGABIT VOIP ont cihazı ise ZTE ZHXN F601 modeli. 500 Mbps download 40 upload paketini alıyorum. Router ve ont cihazı pc dibinde masaüstünde arada mesafe yok, ancak pc'ye kabloyla bağlamadım. Arada mesafe olmaksızın speedtest.net'te genel olarak 450-500 arası down alıyorum, ancak TurkNet, fast.com vb yerlerde hız testi yapınca 400 üstünü göremiyorum fast.com'da 250 down, turknette 300 down alıyorum bu şaşırtıcı çünkü router bağlantı yaptığım cihazların dibinde bu kadar dalgalanma olmaması lazım, ping ise 7 ms.

İlk dikkatimi çeken bazı sitelere girerken veya yeni bir şey açılacakken internetin 30-40 saniye takılı kalıp sayfayı yükleyememesi, bence bu hızlar için kabul edilemez bir şey. Bu takılı kalma sorununu nasıl çözerim. Örneğin Youtube'da 4k video kesintisiz oynatılırken eş zamanlı olarak diğer sekmede bir site yüklenecekken takılı kalıp yüklenmeyebiliyor ancak tam o sırada başka bir sekmede başka bir siteye hızla giriyorum, yani takılmalar anlık oluyor ve internet yüküyle alakalı değil gibi görünüyor.

Sorum şu hız testindeki bu dalgalanmalar ve anlık takılı kalıp siteyi yükleyememe gibi durumlar Türk Telekomun bana verdiği router ile mi alakalı yoksa, altyapıda kablolarla ilgili mi ?

Router ile ilgiliyse değiştirip -2.5Gbps Ethernet PortluTP-Link Archer AX80, AX6000 Mbps- almayı düşünüyorum, bu router ile 120m2'lik evin tamamında maksimum ve stabil hız alabilir miyim?

ile 2.5 ghz ile 5 ghz'i nasıl ayrılacağını felan da bilmiyorum.

Kurulumu yapan kabloluları fişleri takıp gitti. İnternet üzerinden ek bir kurulum yapmadı. Acaba internetten de dns'yi gün girip bir ayar yapması mı gerekiyordu?

Bu arada 35 gb'lık bir dosya indirdim torrent ile maksimum hızı gördü zaman zaman da geçti, yaklaşık olarak 10 dakika 40 saniyede indirdi o noktada büyük bir sıkıntı yok gibi.

• Bahsettiğiniz durumları bir ekran videosu ile gösterme şansınız var mı hocam? Daha net anlamak adına sormaktayım

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Video ile gösterilecek spesifik bir durum yok aslında, router laptopın yanındayken full hızı alamama kaygım var. Mesela şimdi speedtest yaptım. Sonuç tamamen istediğim gibi. Ancak 2 saat önce 350 mbps'yi görüyordum.

Türk Telekomun Verdiği Modem

Anladığım kadarıyla fast.com ile turknetin sonuçları da speedtestten farklı. Şimdi 270 Mbps gördüm.

İnternet tarayıcıdan bir linke tıkladığımızda site yüklenir, o aşamada bazen donma yapıyor ve geç yükleniyor site.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q0o -- 12 Şubat 2025; 22:56:53 >
  • Q0o Q kullanıcısına yanıt
  • Q0o Q kullanıcısına yanıt

Download testleri seçilen sunucuya göre değişiklik gösterir. Fast.com iyi ölçüm yapmaz. Nperf kullanabilirsiniz. Donanımhaber hız testi de Nperf tabanlı karşılaştırma yapmak için kullanabilirsiniz. Mevcut kullanıdğınız operatöre göre Turk telekom (istanbul) sunucusu yada Turknet (İstanbul) sunucusunu seçin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türk telekom modem
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.