Allah var bende hiç Vodafone'da 3G gördüğümü hatırlamıyorum. Vodafone'un tek sorunu elindeki bandları tüm istasyonlarda kullanmaması. Benim işyerinde 30'un altını görmedim. Tabi buda band 7+3+1'i birleştirdiği için oluyor. İstasyon sayısını biraz arttırsa, alayını fiberlese, elinde ki bandları kullansa taş gibi operatör olur ama nerdeeee. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk Telekomun yeni reklamı hakkında? (2. sayfa)
-
-
Operatör fanboyluğu yapmadım ama vodafone kendini o kadar gelistirdi ki bir sempatim yok degil..
Bu süreçte en uzun süre Turk Telekom kullandım sonra vodafone kısa süreli turkcell kullandım...
Telefonda ses kesilmelerini bile hesaba katıyorum TTdeki enişte bizim Bursa karacabeyde arsa aldı yazları tatil ekim vs ugraşsın diye 4 kişi nüfus arıyorum telefonla hat kesiliyor hepsi TT ayıkla pirincin taşını...
Bu kadar leş bir kapsaması varken TTnin sadece hız gözüyle en iyi operatör seçimi yapanlara bende gülüyorum.Kalan kullanım 6 saatte güncelleniyor,faturaliya geçip 1 hafta hattın kendini kaybetmesi ve buradaki destansı hikayeler dinlememiz bir yana..
Depremde olanlar bir yana.
Volte vowifi destekleyen cihazlara bulunmamaktadır diyen ve ülkemizdeki en iyi kapsamayı sağlayan vodafone'nun ve e-sim teknoloji vs gibi yenilikleri getiren gene vodafone'dur.
Bende Turk Telekom Vodafone'dan iyi diyenlere nedense gülüyorum Hocam😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
6 ay içinde 3 kere operatör değiştirip hepsini deneyimledim.
Vodafone İstanbul'da olduğum için 4.5G kapsamasında hiçbir sorun yasamadim, ancak 3G'ye işiniz düşerse Vodafone'da yolda kalirsiniz. 3-4 mbit felan anca veriyor.
Turkcell ve Vodafone'da gerek uygulama, gerek voLTE, gerek arama kalitesi hiçbir problem yaşamadım. Hatta bir ara Vodafone Faturalı'ya geçmeyi bile düşündüm.
Ancak, müşteri hizmetlerine isim düşerse, forumdaki tüm sorunları göze alarak taahut vermedim. Çünkü sorunu çözebilecek kapasiteye sahip değiller.
Türk Telekom'a gelirsek, ülkedeki tüm alt yapının sahibi, ama en düşük hızı veren operatör. (Benim deneyimlerime göre.) Ses kalitesi, uygulaması, voLTE servisinde dolu problem kısaca bana göre kullanılabilecek bir operatör değil.
İstanbul'un en işlek yeri olan Şişli konumunda oturuyorum. Sabah 20, aksam 7 mbit hız alıyorum. Vodafone aynı konumda 80, Turkcell 100-120 veriyor.
Ve birçok popüler ilçede maksimum 40 mbit alabildim. Faturaliya geçerken hattın kendine gelememesi, voLTE açıyorsun ama sürekli talebiniz mevcut diyen bir operatör.
voLTE aktif iken operatör fark etmeksizin birisi sizi aradığında 3G ye düşme, siz aradiginizda 4G voLTE üzerinden konuşma gibi gibi problemleri var. Müşteriyi kanser eder.
Bana göre Turkcell > Vodafone > Türk Telekom diye sıralanır. Zaten son fiyatlar ile kimsenin geçeceğini düşünmüyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Şu yorumu yazmakta yarar var kesinlikle alacağınız performans sizin bulunduğunuz konumla alakalıdır.En iyi operatör sizin için en iyi verim aldığınız operatördür.A kentinde Turkcell B kentinde TT C kentinde vodafone'dur bölgeden bölgeye değişir.
Yarın birgün şehir değiştiririm vodafone memnun etmez turkcell veya turk telekom hangisi iyiyse orada ona geçerim bu boyledir yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vodafone'un evet yer yer hız sorunu var. Bununda baş sebebi band 8 band 20 band 1 den tek yayın yapması. Özellikle evimde kötü, 3-5Mbps band 8 ile anca veriyor. TT'ye gelince bazı şeyleri görmezden gelenler söz konusu Vodafone olunca yerin dibine sokuyor. TT'a gelince katlanıliyor ama Vodafone'a gelince katlanılmıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Vodafone en kötü bandları almış illa ki hızı düşük olacak. En kötü bandlar TT'da olsaydık görürdük hâlini. Tabi yinede eldekilerini kullanırsa aradaki makas daha da kapanır. Test konusuna 4-5 test attım, 2-3 band birleştirince hızlar tavan yapıyor.
Doğuya doğru gittikçe 3ününde çekim olayını gördüm.
Bak basit bir karşılaştırma atıyorum. 3 operatörün faturalandırma olayına bak. Gel de bu TT'ye güven.
Böyle faturalandirma yapan bir operatör kapsamayı 2 katına çıkaracak? Yav he he.
İşte buradakiler eleştirmediği için böyle basit hizmet eksiklikleri yapıyor. Ama sorsan sen ben fanboyuz onlar objektif kullanıcı.
Bu arada faturaya bakarken farkettim Turkcell sekreterden 8 lira üflemiş, Allah sizi bildiği gibi yapsın.
-
Herkes açıklama yapmış. Özetle yeni baz istasyonu kurmadılar. Çoğuna 1800mhz LTE eklediler.
Karadeniz özeline gelirsek kesinlikle Vodafone derim. Söyle ki Vodafone kapsama olarak çok daha iyi hem Türkcell hemde TT ye göre.
Sebebi ise Band8 den LTE yayını yapılması. Arazı engebeli olduğu için çoğu yerde kör nokta oluşuyor. Valla Vodafone a geçtim rahatladım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ya çok az nüfuslu iş gereği koye gittim 3gye düsmesini bekliyordum vodafone'dan.Yalan olmasın 4.5g full ve hız 60mbps çıktı bu beni çok şaşırtti açıkcası beklemiyordum köy nüfus az ama yatırım var.
Ozetle derim ki vodafone yerinde saymıyor hala gelişiyor hala yeni teknolojiler getiriyor ve günden güne gelen yatırımlarla kendini hızları olsun dahada ilerletecek..
Turkcell nüfusun yoğun olduğu batı tarafına yatırımı yapmış çok iyi hızlar alanlar var doğu taraflarında yatırımları arttırması gerek,telekom şayet kendine çeki düzen vermesi gerek bu devran böyle gitmez.Reklam ile göz boyanmaz sevgili Turk Telekom...
Eyüp ilçesinde telekomun hakkını yemeyelim hocam, en son 6 ay önce hız testi yapmıştım en çok yoğunluğun olduğu zamanlarda bile 58 mbps den aşağı hız testi almamıştım (salonda tabiiki yatak odasına geçince hız 28 e düşüyor)
Yoğunluğun olmadığı zamanda hız testinde 100 ü görmüştüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 26 Ekim 2020; 21:6:0 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Herkes genel olarak düşüncesini paylaşmış. Ben de son 1 yılda her üç operatöru de kullanmış birisi olarak kendi tecrübelerimi aktarmak isterim.
Türkiye genelinde, çekim gücü, hız, altyapı, müşteri desteği, Online İşlemler altyapısı olarak en iyi operatör net bir biçimde Turkcell'dir.
Ancaak, bu Turkcell her yerde %100 çekiyor anlamına da gelmiyor. Zira Turkcell'in cekmeyip , Vodafone ve Türk Telekom'un canavar gibi çektiği bir çok yer gördüm.
Genel olarak sıralamak gerekirse, bana göre:
Şehir merkezlerinde çekim gücü ve hız olarak:
Turkcell>Türk Telekom>Vodafone.
Yaklaşık 4-5 ay öncesine kadar şehir merkezinde devamli olarak gittiğim 3-4 yerde Turkcell ve Vodafone sürünüyor, Türk Telekom ise maksimum performans veriyordu. Ki sonradan bu lokasyonlarin birkaçına Turkcell iyileştirmeler yapmış. O nedenle Turkcell'i en başta yazdım. İyileştirmeler yapmasaydi Türk Telekom derdim.
Şehir dışındaki lokasyonlarda, şehirlerarası yollar ve kırsal alanlarda:
Turkcell>Vodafone>Türk Telekom.
Turkcell ve Vodafone(özellikle Turkcell) net bir biçimde Türk Telekom'dan bu konuda daha iyi. Türk Telekom son 2-3 yılda 3G 900 ile kırsal kesimlerde ciddi anlamda bir iyileşme sağladı ancak ne yazık ki hala yeterli değil bence.
Müşteri Hizmetleri:
Açıkçası ben Hiçbir operatörde bir problem yaşamadım. Yani ufak tefek durumlarda aradığımda da hepsi yardımcı oldu. Ancak Turkcell'in müşteri hizmetlerinin bir tık daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Eğer bir problem yasadiysaniz ve hakli iseniz mutlaka probleminiz bir çözüme ulaşıyor.
Mobil Online İşlemler Uygulaması:
Turkcell'in uygulamasının daha çöktüğünü bile görmedim. Türk Telekom ve Vodafone'nun birkaç kez denk geldi. Arayuzsel açıdan da Turkcell ve Vodafone'nun daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Türk Telekom'un Mobil Uygulamasını sil baştan tasarlamasi gerek bence.
Mobil Altyapı(TL bakiye sistemleri, otomatik SMS sistemleri, kalan kullanim sistemleri gibi.)
Turkcell>Türk Telekom=Vodafone.
Türk Telekom'da cihazı uçak moduna alıp kapattığınizda kullanımlarınız anında MOİM uygulamasına yansıyor. MOİM uygulamasına erişim sağlanamadığı çoğu zaman USSD kodları ile(*123#) kalan kullanim bilgisi alınabiliyor.
Vodafone'da ise çok fazla bug mevcut. Mesela, bı ara hediye carkindan "pass" paketi hediye edildiğinde kalan kullanımlar hiçbir şekilde(Yanımda, 7000'e OZET yazıp göndererek veya *123# gibi USSD kodlarindan) görüntülenmiyordu. Turkcell'de ise nadiren yapılan gece bakımları dışında bir problem görmedim.
Genel olarak internet hızı;
Ancak bu çok değişken bir durum. Benim gittiğim çoğu lokasyonda Türk Telekom çok daha başarılı. Kişiden kişiye değişebilecek bir durum kesinlikle bu.
Ses kalitesi;
Bu şekilde yazdım ancak, Türk Telekom son 1 aydır VoLTE hizmeti konusunda kendini baya geliştirmiş, Turkcell'li VoLTE kullansın kullanmasın kimi arasam HD kalitede görüşme gerçekleşiyor. Türk Telekom'da da VoLTE'si aktif olan kişiler ile HD kalitesinde görüşme yapabiliyorum. Vodafone'da da yanlış hatırlamıyorsam Turkcell gibi hem 3G hem VoLTE kullanan kişileri aradığımda da ses HD olarak gidiyor.
Buradaki bilgiler tamamen kendi düşüncelerim ve tecrübelerime dayanmakta, her operatör çok iyidir diye bir garanti vermiyorum. Bana kalırsa en iyi operatör çok değişken bir şey. Kişinin data kullanimina, genel olarak bulunduğu yerlerdeki çekim gücü-hizina, daha önce yaşadığı tecrübelere göre çok değişken. Daha önceleri 3 arkadaşıma Turkcell'i tavsiye etmiştim. Üçü de Turkcell'e geçmeden önceki operatörlerine geri döndüler.(birisi 3 ayın tamamlanmasını bekliyor, TT'liydi.) Birisi fiyat nedeni ile diğer ikisi bulunduğu lokasyonda Turkcell'in çekim gücü konusunda problem yaşadığı için begenmediler. Ozetle, çok değişken bir konu bu. Kişi en iyi operatörümu ancak hepsini kullanıp, test ederek bulabilir.
-
Bazı tipler nedense Türk Telekom'un kapsama gücünü geliştirmesini yedirememiş kendisine, her nedense tersini ispatlama derdine düşmüş. Konuda Türk Telekom yorumundan çok diğer operatör övgüsü var. Sakin olun beyler tamam geçti, bakın Turkcell birinci, kazık yemiyorsunuz tamam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 26 Ekim 2020; 21:32:29 >
Şu yorumun bölüme sabitlenmeli hocam. Türkçe'yi bu kadar iyi kullanan, herşeyin en ince detayına kadar akıcı bir şekilde anlatıldığı bir yorum olmuş. Eline sağlık.
Keşke herkes bu şekilde detaylı ve akıcı yorum yapabilse..
Çok teşekkür ederim hocam
Kendi lokasyonum olarak kiyaslama yapcak olursam.
Köy ; 1. Vodafon 900mhz ve 2100mhz 4g çekiyor 60 70mbit
2. Turkcell 800mhz ve 1800mhz 4g çekiyor. 25 30 mbit
3. Turk telekom 3g çekiyor 1 mbit.
Şehir merkezi
1. Vodafon 70 120 mbit arasi
2. Turkcell 50 110 mbit arasi
3. Turk telekom 50 90 mbit arasi
Yayla ;
Ulak baz istasyonu netaşin cihazi takili bana bakan anten turkcell oldugundan 1 tik daha hizli oda 5 mbit filan etkiliyor ortalama hepsi 30 mbit civari zaten turkcell 35 cikiyor.
-
Ulak istasyon boş oluyor mu bizim memlekette 10mbps üstü zor görmüştüm
Hız olarak daha fazlasını aldınız mı hiç
4G VE 2G MEVCUT DEĞİL Mİ istasyonda
TT’da sosyal medyadan kota yemeyen hangi tarife kullanıyorsunuz? 3-4 ay kaldı vdf taahhütün bitmesine. Yeni teklifle gelmezlerse aklımızda bulunsun.quote:
Orijinalden alıntı: Jazzalyn
Bu mesaj silindi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Prime 40GB'dayım. Sosyal medyanın sınırsız olduğu başka bir tarifesi yok şuan. Fiyatı yeni gelene 109 lira.
Deymez. Vdf akar o halde. Pass paketleri yeter.quote:
Orijinalden alıntı: JazzalynPrime 40GB'dayım. Sosyal medyanın sınırsız olduğu başka bir tarifesi yok şuan. Fiyatı yeni gelene 109 lira.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X