Şimdi Ara

TÜRK'ÜN YAYA GEÇİDİYLE İMTİHANI! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaya gecitlerine, yanip sonen sarı lambalar konulmali ve zebra çizgilerde belirgin olmalı. Bu Belediyeciler yurt dışında da mi görmüyorlar, yaya geçitleri nasil?

Bir diğer konuda, sokak başlarında yol üstünlüğü yayaların. Bunun artık, tv de mi yayınlanır, sürücülerin kafasına sokulması lazım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerede benim geçmemi bekleyen bir yaya görsem hemen durur yol veririm fakat bazen öyle yayalar çıkıyor ki eliyle sen geç diyor böyleleri dışın da herşey çok güzel :)
  • Rallyman kullanıcısına yanıt
    nick mesaj uyumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas

quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

Bizim türkler ilk yolda yürümesini öğrenseler. Karşıdan karşıya geçerken nasıl olsa araba durucak diye yavaş yavaş geçerler. Yanından biraz hızlı geçersin yavaş olsana ayı derler. Artık hiç aldırmıyorum madem yavaş yavaş geçiyosun çarpılmayı göze almışsın demektir.

Geçenlerde biraz acelem vardı karşıdan karşıya 17 18 yaşlarında kızlar geçiyolar ama dünya umurlarında değil suratlar beş karış bende hiç hızımı kesmedim aynadan vurdum sonra arkadan laflar söyledi durup geri geri yanına geldim kaldırım orda dedim. Artık böyle yavaş yavaş yürüyenlere yol falan yok

Konunun ana olayı o zaten yaya geçidinde istersemmoonwalk yaparak yürür hak yayanin

Sadece karşıdan karşıya geçebilir ancak kaldırım varken yoldan yürüyemez birde araç geldiğini gördüğü halde nasıl olsa çarpmaz havasında yürüyüp saygıszlık yapmaya hakkı yok.

• Yayaya yol vermek istiyorum ama ben dursam arkamdan gelen "öküz" !!! beklemeyip soldan geçmeye çalışır ve yayaya çarpar diye korkuyorum.

Sen yol versen arkandaki yol vermiyor.

Tek şeritli geçişlerde yol uygunsa durup yayalara yol veriyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Avrupada sadece yaya yollarında değil trafikte genel olarak medeni ötesi bu insanlar, 15 gün kadar Fransada bulunmuşluğum var, bir defa korna sesi duydum desem ? Evet 15 gün korna sesi duymadım, hemde Pariste kaldım.

Başıma gelen ilginç bir olayı da anlatayım.

Pariste Çin mahallesinde geziyoruz bisikletle, kırmızı ışıkta kenarda durduk, elimizde harita yolumuzu karıştırdık bakınıyoruz haritaya. Bu arada biz bir park alanını işgal etmişiz farketmeden, ve arkamızda konvoy oluşmuş, ne kadar süre bu konvoy bizi bekledi bilmiyoruz çünkü kimse kornaya basmadı, düşünebiliyor musunuz? Türkiyede yeşil ışık yanacak ve 1-2 dakika boyunca öndeki araçlar hareket etmeyecek ? Yemin ediyorum kan çıkar. Neyse ne kadar süre geçtiğini bilmiyoruz, hemen arkamızdaki arabanın sahibinin kızı inmiş arabadan yanımıza gelmiş, Japon bir bayan, bize burdan çekilebilir misiniz gibi bir işaret yaptı, çok kibarca. Çekildik ve bir sürü araba hareket etmiş oldu.

Bu olayı Türkiyede asla yaşayamazsınız, çünkü biz hala kendimizi, " avrupalılar kimmiş onlar medeniyeti bizden öğrendi, tuvaleti Osmanlıdan öğrendi onlar pehhh" diye kandıran bir milletiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gncttyslgr -- 3 Eylül 2013; 3:09:05 >

• bende bugün kendimi avrupa'da sandım bi an yaya yolundan yürüyodum ki istanbul'da olduğumu hatırladım geri yürüdüm arabaların geçmesini bekledim. Geçen ay iki hafta avrupadaydım çok özledim :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Türkiye'de cahil ve saygısız olan sadece vatandaş değilki. Yöneticilerde bu anlamda sınınfta kalıyor. 9gag ve benzeri sitelerde millette şamata makzemesi çıkıyor.

Ankara'dan herkesin bildiği bir üst geçit. Design by melih başgan

http://9gag.com/gag/6885427?ref=9g.m

Böyle şeyler görünce inanasım gelmiyor fakat gerçek olduğunu biliyorum . Ya arkadaş bunun projesini çizen mühendisin , kontrolün , onaylayan elemanın , başkanın , bunu yapan işçinin , firmanın , hiç birinin mi kafası basmamış . Ne akla hizmet yapmışlar , işçi olsam yeminle böyle bir yerde çalışmam insan kendini kötü hisseder .

• quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Bizde anca yasa filan çıkarsa böyle birşey gerçekleşir

Yasa cikarsa da degisen olmaz. Yasa cikip ayrica her yaya gecidinin basina polis veya EDS kamerasi dikersen o zaman boyle birsey olabilir.

• duran sürücülerde var ama insan korkuyor
  • quote:

Türkiye'de cahil ve saygısız olan sadece vatandaş değilki. Yöneticilerde bu anlamda sınınfta kalıyor. 9gag ve benzeri sitelerde millette şamata makzemesi çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JC

quote:

Böyle şeyler görünce inanasım gelmiyor fakat gerçek olduğunu biliyorum . Ya arkadaş bunun projesini çizen mühendisin , kontrolün , onaylayan elemanın , başkanın , bunu yapan işçinin , firmanın , hiç birinin mi kafası basmamış . Ne akla hizmet yapmışlar , işçi olsam yeminle böyle bir yerde çalışmam insan kendini kötü hisseder .

Güzel tasarım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.