Şimdi Ara

TÜRK'ÜN YAYA GEÇİDİYLE İMTİHANI! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız bişey var oradaki yayalar da bilinçli. Araçlar duruyor diyoruz da orada yaya geçitinden geçmek istediğinde durmazsan büyük cezası var, fakat yaya geçiti olmayan bir yerden yaya yola atlarsa direk asılırlar kornaya delimisin git yaya geçitinden geç diye. Babamda zamanında iş gezisi için romanyaya gitmişti orada da öylemiş, şaşırmış anlatıyordu geldiğinde

Yasalar bizde de böyle aslında, alt geçit, üst geçit ve yaya geçiti yayalar içindir, kavşaklarda dönerken yayaya öncelik verilmelidir cezası vardır yoksa. Fakat uygulama olmadığı için takan yok.

Yayalara durup yol vermeyi çok istiyorum bende ama mümkün olmuyor, 3 şeritli bulvarda giderken durup yayaya yol versen ya arkadaki sana gelir vurur ya da iner arabadan bıçaklar falan. Haberlere çıkmıştı niye yaya yol verdin diye adamı öldürmüşlerdi birkeresinde.

Yaya olarak dışarı çıktığımda ise , mümkün olduğunca yaya geçiti alt üst geçit kullanmaya çalışırım. Araç sürerken yayaların yaptığı saçmalıkları gördüğüm için aynı şeyi araç sürücülerine yaşatmak istemem.

İster yaya ister araçla olsun, trafik kuralalrına uymak gerekiyor. Bizde araç sürücüleri ceza yememek için kısmi olarak uysada, yayalarımız ise trafik nedir diye sorsan sadece sıkışlık der. Trafik kuralalrından bir haberler.

• Bende bir animi anlatayim.
    Macaristan'in bir koyunde, gecenin 1'nde, 4 Turk yolda yuruyoruz. Hava o kadar soguk ki, it bile yok.
    Macar arkadasimizin uyarisi,
    "yollar arabalar, kaldirimlar insanlar icin"
    Tabii dordumuzde yerin dibine girdik.

Kanunlari o kadar yerlesik ve oyucu ki, kimsenin aklina kurallarin disina cikmak gelmiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Yeşilköy anımı anlatayım bari. Bilen bilir, Yeşilköy'de tren geldi mi istasyondan akın akın insan iner. Gerek bu durumda, gerekse sadece birkaç kişinin geçmek için beklediği durumlarda istisnasız yol veririm. Gerçi şimdi istisnasız demeyeyim, kız arkadaşımın evinin yan dairesi komple yanınca bir arkadaşa yol vermemiştim. Neyse. Bir sefer denk geldi, yaşlı bir teyze karşıya geçmek istiyor ama yolun ardı arkası kesilmiyor. Ben de yol verdim. Sonuçta bir yaya geçidi orası. Önce arkamdaki kipin kornasını duydum, yaklaşık 3-4 saniye sonra da bir adet çakma Polat Alemdar göğüs kıllarını camıma dayadı ve cama vuruyor. Bağırıp duruyor, illa arabadan inecekmişim ve belam ile cinsel ihtiyaçlarını tatmin edecekmiş. Teyze geçti, ben de arkadaşa "gel biraz ileride ineceğim" dedim ve bastım gaza. İstasyondan dümdüz devam ederseniz yol sağa kıvrılır ve o kıvrımda da çoğunlukla polis bekler. Ceza yazmak için sağlam yerdir zira

Bu olaydan iki gün önce de arkadaşımın arabasıyla kaza yapmıştık(ara sokaktan ana yola bakmadan çıkıp, sürücü kapısına bindirip bir de haklı olduğunu iddia eden abimize de saygılar olsun bu vesile ile) ve karşı taraf para koparmaya çalışınca polis çağırmıştık. İşte o gün bizim kazaya gelen polis şansıma bizim kıvrımda duruyordu. Hoş, o olmasa da planım netti de, onu görünce de yüzümde bir gülümseme oluşmadı desem yalan olur

Hemen durdum polis arabasının arkasında ve abi arkamdan gelen siyah jipi durdurun derken siyah jip maşallah öyle bir dönüş yaptı ki polis ben demesem de durdururdu. Adam polisi görünce bir duruldu ne hikmetse. Polise durumu anlattım ve kendisinden şikayetçi olduğumu söyledim. Arkadaş hemen yanlış anlaşılma var moduna girdi. Polis de beni tanıdı ve yanına çağırdı. Çok uğraşırsın, emin misin, bela alırsın başına gibi laflar etti. Benim amacım ise arkadaşın tırsması ve bu tarz bir davranışda bir daha bulunmaması. Dedim durum bu, özür dilemezse şikayetçiyim. Adam bunu duyar duymaz "kardeş ta..aklarını yiyim, ne olur kusuruma bakma" dediğinde polisler ve ben gülmekten yerlerdeydik

Sonuç, arkadaş modifiye edilmiş bir ego ve o güzide kıvrıma girişi için elde ettiği yepyeni bir ceza ile yoluna devam etti. O kavşakta polis olmasa ne yapacaktım, işte onu bilmiyorum Hala aynı yerde (ve diğer yaya geçitlerinde) yayalara yol vermeye devam ediyorum, edeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Ben genelde caddede yayaları solluyorum..

Koskoca kaldırım var, adam caddeden yürüyor..

TÜRK'ÜN YAYA GEÇİDİYLE İMTİHANI!

ortada emek var
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Bir birine çıkarı olmadan saygı göstermeyen salt çıkarcı canlıların olduğu bir ülke burası. Daha ötesini beklemek hayalcilik olur.

her yerde var saydıkların
  • benzının 5 tl olduğu ulkede hiçbir aracı varacağı yere gidene kadar durduramazsın
  • Merak etmeyin işin başının eğitim olduğunun farkındalar. Bu sene ygs de insanlık dersinden bir soru vardı. Zannediyorum bu konuya el atılarak sorun çözülecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • amma çok zeki arkadaş varmış dh'da. konu yaya geçidi ama bizim zeki sürücüler, kaldırım çok insanlar yürümüyor demişler. millet karşıdan karşıya geçerken nasıl kaldırımda yürüsün?
    şu ülkede en uyuz olduğum durumlardan birisidir bu. sabıka kaydımı dolduran sicilimi kirleten tek suçlar bu, yayanın üstüne sürme, yeşil yanarken taciz, yaya yolunda durmama, yayaya öncelik tanımama yüzünden etmediğim kavga kalmadı ama akıllanan adam sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. bu halk artizlerini yakalayabileceksem koşuyorum ki çoğu zaman mümkün olmuyor ya da plakası not ediyorum denk geldiğim park yerinde sıkıştırıyorum, sonra bir güzel beni arıyor fellik fellik arabayı çekmem için gerçi o sırada masum, kimsesiz ve çaresiz duran o araç yokmu nasıl tahrik ediyor gel beni okşa diye, kendime zor hakim oluyorum

yasaların hükümsüz olduğu yerde insanlar kendi hukukunu yaratır. dünyanın kuralı bu

• Eğitimin yanında , anlamayana, kafası almayana, zorla öğretmek de lazım. Bu da caydırıcı cezaların herkes için aynı şekilde uygulanmasına bakar gibi geliyor.
  • Parçalarını toplarlar valla otoyoldan!

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

amma çok zeki arkadaş varmış dh'da. konu yaya geçidi ama bizim zeki sürücüler, kaldırım çok insanlar yürümüyor demişler. millet karşıdan karşıya geçerken nasıl kaldırımda yürüsün?
    şu ülkede en uyuz olduğum durumlardan birisidir bu. sabıka kaydımı dolduran sicilimi kirleten tek suçlar bu, yayanın üstüne sürme, yeşil yanarken taciz, yaya yolunda durmama, yayaya öncelik tanımama yüzünden etmediğim kavga kalmadı ama akıllanan adam sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. bu halk artizlerini yakalayabileceksem koşuyorum ki çoğu zaman mümkün olmuyor ya da plakası not ediyorum denk geldiğim park yerinde sıkıştırıyorum, sonra bir güzel beni arıyor fellik fellik arabayı çekmem için gerçi o sırada masum, kimsesiz ve çaresiz duran o araç yokmu nasıl tahrik ediyor gel beni okşa diye, kendime zor hakim oluyorum

yasaların hükümsüz olduğu yerde insanlar kendi hukukunu yaratır. dünyanın kuralı bu

iyi diyorsunuz da, konuyu sadece yaya geçitleriyle sınırlamak resmin tamamını görmeye engel olur..
    yukarıda çizdiğim şekle bakın.. o adam beni ifrit ettikten 10 saniye sonra yaya geçidinde biriyle karşılaşsam yol vermek aklıma gelir mi bilmiyorum..
    zaten kimsenin de yaya geçidinden geçtiği yok.. pat diye yola atlıyorlar.. yaya geçitlerini tartışmak anlamsız..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

amma çok zeki arkadaş varmış dh'da. konu yaya geçidi ama bizim zeki sürücüler, kaldırım çok insanlar yürümüyor demişler. millet karşıdan karşıya geçerken nasıl kaldırımda yürüsün?

iyi diyorsunuz da, konuyu sadece yaya geçitleriyle sınırlamak resmin tamamını görmeye engel olur..
    yukarıda çizdiğim şekle bakın.. o adam beni ifrit ettikten 10 saniye sonra yaya geçidinde biriyle karşılaşsam yol vermek aklıma gelir mi bilmiyorum..
    zaten kimsenin de yaya geçidinden geçtiği yok.. pat diye yola atlıyorlar.. yaya geçitlerini tartışmak anlamsız..

sözüm size değil genel olarak konuştum. Türkiye'de yaya problemi fazlasıyla mevcut konunun ismi o şekilde olsa belkide dh tarihinde rekor kırarız mesaj sayısı olarak sadece konunun o olmadığını belirttim

• Benzer her konuda yazıyorum : Tokat ,bu konuda çok farklı ve medeni...Yayaya, tali yoldan çıkan sürücüye karşı müthiş bir tolerans var.

Ülkenin geri kalan gördüğüm her yerinde çobanı da tahsillisi de yamyam...Balıkesir'liler çok kötü bu konuda...Fakat Adapazarı gibi yerleri görünce gene de Allah'ı var...

İnsanlar alışık olmadığı için yol verdiğimde garip garip bakıyor bazen...Acaba yanımdaki kadına mı hava yapıyor gibisinden...

Tabi yaya geçidinden veya yoldan çapraz, sallana sallana geçenler, elindeki telefondan internete girenler da ayrı bir konu...
  • kendisine yesil yandigi halde gecmeyen yayalar var. Onlarda hakli suruculer saygisiz
  • quote:

Ben genelde caddede yayaları solluyorum..

Koskoca kaldırım var, adam caddeden yürüyor..

TÜRK'ÜN YAYA GEÇİDİYLE İMTİHANI!

yaya modelleme on numara
  • Eğitim şart. Şoförlere ve yayalara eğitim verilmeli.
  • Güncel Avrupa ile aramızda ciddi medeniyet farkı var

• Bizim türkler ilk yolda yürümesini öğrenseler. Karşıdan karşıya geçerken nasıl olsa araba durucak diye yavaş yavaş geçerler. Yanından biraz hızlı geçersin yavaş olsana ayı derler. Artık hiç aldırmıyorum madem yavaş yavaş geçiyosun çarpılmayı göze almışsın demektir.

Geçenlerde biraz acelem vardı karşıdan karşıya 17 18 yaşlarında kızlar geçiyolar ama dünya umurlarında değil suratlar beş karış bende hiç hızımı kesmedim aynadan vurdum sonra arkadan laflar söyledi durup geri geri yanına geldim kaldırım orda dedim. Artık böyle yavaş yavaş yürüyenlere yol falan yok
  • kıbrısta askerlik yaptım en güzel tarafı da yayaya yol vermeleriydi bi tek o konuda iyiler

bu arada yaşadığım şehirde yaya yolu yok gibi ufacık bi caddesi var yayalara muhakkak yol veriyorum özellikle bayanların çok hoşuna gidiyor yol verilmesi çoğu gülümsüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

Bizim türkler ilk yolda yürümesini öğrenseler. Karşıdan karşıya geçerken nasıl olsa araba durucak diye yavaş yavaş geçerler. Yanından biraz hızlı geçersin yavaş olsana ayı derler. Artık hiç aldırmıyorum madem yavaş yavaş geçiyosun çarpılmayı göze almışsın demektir.

Geçenlerde biraz acelem vardı karşıdan karşıya 17 18 yaşlarında kızlar geçiyolar ama dünya umurlarında değil suratlar beş karış bende hiç hızımı kesmedim aynadan vurdum sonra arkadan laflar söyledi durup geri geri yanına geldim kaldırım orda dedim. Artık böyle yavaş yavaş yürüyenlere yol falan yok

Konunun ana olayı o zaten yaya geçidinde istersemmoonwalk yaparak yürür hak yayanin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.