Şimdi Ara

Türk Yazarlarımı Beğeniyorsunuz Yoksa Yabancı Yazarlarımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: Klavyelist

Böyle konulara kızıyorsunuz sonra da Türkiye'de okuma oranı düşük diyorsunuz. Böyle olmazki. Okuma hevesini kaçıracaksınız. 6 tane ayrı ayrı konu açsa nolur tek konuda açsa nolur? Böyle basit şeylere takılmayın.

Böyle konu açmakla, okuma oranı arasındaki baglantıyı bana açıklasana

Ya abi sonuçta arkadaş 12-13 yaşlarında veya biraz daha büyük. Birilerinden bazı kitaplar hakkında kıyaslama fikri almazsa bir yerden sonra kitap almamaya başlar. Basit bir şey gibi görünüyor ama değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Böyle konulara kızıyorsunuz sonra da Türkiye'de okuma oranı düşük diyorsunuz. Böyle olmazki. Okuma hevesini kaçıracaksınız. 6 tane ayrı ayrı konu açsa nolur tek konuda açsa nolur? Böyle basit şeylere takılmayın.

Böyle konu açmakla, okuma oranı arasındaki baglantıyı bana açıklasana

Ya abi sonuçta arkadaş 12-13 yaşlarında veya biraz daha büyük. Birilerinden bazı kitaplar hakkında kıyaslama fikri almazsa bir yerden sonra kitap almamaya başlar. Basit bir şey gibi görünüyor ama değil.

Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi aynı yazarın iç dünyasından çıkmakta ve Hobbit de Yüzüklerin Efendisi'nden önceki zamanları anlatmaktadır. Bu iki kitabın neyini tartısacaksın.

Kaldı ki bu şekilde karsılastıracaksa okumasın daha iyi. Bir şeyi yanlış ögrenmek doğru değil.

• Off, ne demek neyini karsilastiracak ya? Adam hangisini daha cok begeniyorsunuz diye soruyor. Edebi acidan olur, surukleyiciligi olur, karakter yapilandirmasi olur. Olur da olur. Siz hayatinizda hic mi ayni serinin iki kitabini karsilastirmadiniz ya da ayni yazarin iki kitabini kiyasa sokmadiniz?

Adam da istedigi konuyu istedigi kadar acar gayet. Kitap disinda bir sey var mi, yok. Forumu kirletiyor mu, yok. Ee, ne bu celal sizdeki anlamiyorum. Hepsini bir konuya toplasaymis. Hangi konuyu acacagi onceden planli mi da toplayip hepsini bir konuya almayi dusunsun? Hayretsiniz ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Off, ne demek neyini karsilastiracak ya? Adam hangisini daha cok begeniyorsunuz diye soruyor. Edebi acidan olur, surukleyiciligi olur, karakter yapilandirmasi olur. Olur da olur. Siz hayatinizda hic mi ayni serinin iki kitabini karsilastirmadiniz ya da ayni yazarin iki kitabini kiyasa sokmadiniz?

Adam da istedigi konuyu istedigi kadar acar gayet. Kitap disinda bir sey var mi, yok. Forumu kirletiyor mu, yok. Ee, ne bu celal sizdeki anlamiyorum. Hepsini bir konuya toplasaymis. Hangi konuyu acacagi onceden planli mi da toplayip hepsini bir konuya almayi dusunsun? Hayretsiniz ya.

Forumu kirletiyor mu. Bu sorunun cevabını verdik zaten evet kirletiyor.

Harry Potter ve Felsefe Taşı'ndaki en sevdiğiniz sözler konusu nedir yahu Açtığı konularda bu kadar saçma işte.

• quote:

Off, ne demek neyini karsilastiracak ya? Adam hangisini daha cok begeniyorsunuz diye soruyor. Edebi acidan olur, surukleyiciligi olur, karakter yapilandirmasi olur. Olur da olur. Siz hayatinizda hic mi ayni serinin iki kitabini karsilastirmadiniz ya da ayni yazarin iki kitabini kiyasa sokmadiniz?

Avukatlık büronda sinek avlıyorsun galiba

• Çok biliyor arkadaşlar Adminlik versinlerde Forum temizleme müdürü olsunlar yav

Saçma buluyorsanız Konuya girmeyip mesaj atmama hakkınızda var uzatmanıza gerek yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooRDeLia

quote:

Harry Potter ve Felsefe Taşı'ndaki en sevdiğiniz sözler konusu nedir yahu Açtığı konularda bu kadar saçma işte.

asıl senin kurduğun cümleler saçma harry potter ve felsefe taşındaki en sevdiğiniz sözler konusu nesi saçma ? böyle bir sayfa forumumu kirletiyor Evet hobbit ve lotr karşılaştırdım diğer arkadaşın dediği gibi ben sürükleyiciliği anlatım açısı hangi kitap sizi yormadı vb. amaçlı bu konuyu açtım anlayan arkadaşlar fikirlerini söylemişler sentezin söylediği gibi kural dışına çıkmadığım gibi istediğim konuyu açabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ayberto30

quote:

Orijinalden alıntı: CooRDeLia

quote:

asıl senin kurduğun cümleler saçma harry potter ve felsefe taşındaki en sevdiğiniz sözler konusu nesi saçma ? böyle bir sayfa forumumu kirletiyor Evet hobbit ve lotr karşılaştırdım diğer arkadaşın dediği gibi ben sürükleyiciliği anlatım açısı hangi kitap sizi yormadı vb. amaçlı bu konuyu açtım anlayan arkadaşlar fikirlerini söylemişler sentezin söylediği gibi kural dışına çıkmadığım gibi istediğim konuyu açabilirim

Nesimi saçma Neyse evladım devam et sen böyle konular açmaya doldur forumu

• Başlığı niye değiştirdin ki?
  • Arkadaşlar bi şikayetiniz varsa ilgili bölümün moduna söyleyin ban latın. Açtığı konular ilginizi çekmiyorsa girmezsiniz olur biter. Bu kadar basit bişeyi niye büyütüyorsunuz anlamak güç.
  • 1950-60 sonrası Türk yazarları her açıdan yabancı yazarlardan geride. Çeviri olmamak şartıyla yabancı yazarların kitaplarının anlatımındaki zenginliği ve kelimeleri kullanmadaki ahenk ve zerafeti şu ana kadar hiçbir Türk yazarda göremedim.

Katır kutur yetersiz bir Türkçe ile akıllarına geldiği gibi plansız programsız rüzgar nereden eserse oraya giden hikayeleri okumak bile ömür törpüsü gözümde. Daha ilk sayfadan 300 sayfa sonra nasıl biteceğini görebiliyorsam okumaya değil elime almaya bile tenezzül etmem kitabı ki ama ne yazık kineredeyse bütün Türk yazarları böyle.

Bu sebepledir ki yabancı yazarların orjinal dillerinden hikayeler şu anda yazılan Türkçe hikayelerden hem kalite, hem üslup hem de yazımdaki zenginlik ve ahenk açısından katre katre daha üstün. İlerde değişir mi? Hiç zannetmem. Avrupa da ilkokul çocuğu gerçekten dört başı mamur bir romanı yazıp bastırabiliyorken bizde ancak raftan kitap seçme işini nasıl yaparız ya da "Yabancı mı daha iyi yoksa Türkçe mi" diye forumlara soru soruluyorsa. Mümkün görünmemekte.

Bizdeki bu saçma sapan ve ezberci, müfredat bağımlısı eğitim sistemi oldukça ancak çeviri edebiyatımız gelişim gösterebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

1950-60 sonrası Türk yazarları her açıdan yabancı yazarlardan geride. Çeviri olmamak şartıyla yabancı yazarların kitaplarının anlatımındaki zenginliği ve kelimeleri kullanmadaki ahenk ve zerafeti şu ana kadar hiçbir Türk yazarda göremedim.

Katır kutur yetersiz bir Türkçe ile akıllarına geldiği gibi plansız programsız rüzgar nereden eserse oraya giden hikayeleri okumak bile ömür törpüsü gözümde. Daha ilk sayfadan 300 sayfa sonra nasıl biteceğini görebiliyorsam okumaya değil elime almaya bile tenezzül etmem kitabı ki ama ne yazık kineredeyse bütün Türk yazarları böyle.

Bu sebepledir ki yabancı yazarların orjinal dillerinden hikayeler şu anda yazılan Türkçe hikayelerden hem kalite, hem üslup hem de yazımdaki zenginlik ve ahenk açısından katre katre daha üstün. İlerde değişir mi? Hiç zannetmem. Avrupa da ilkokul çocuğu gerçekten dört başı mamur bir romanı yazıp bastırabiliyorken bizde ancak raftan kitap seçme işini nasıl yaparız ya da "Yabancı mı daha iyi yoksa Türkçe mi" diye forumlara soru soruluyorsa. Mümkün görünmemekte.

Bizdeki bu saçma sapan ve ezberci, müfredat bağımlısı eğitim sistemi oldukça ancak çeviri edebiyatımız gelişim gösterebilir.

+1905

• quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

Karşılaştırmak çok zor bence aslında aynı öykünün farklı kısımlarını anlatıyorlar. Yani bana göre insanın kolu ile bacağını karşılaştırması gibi . Hangisi daha önemli ?

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Başlığı niye değiştirdin ki?

Hobbit VS LOTR kıyaslama yaptığım zaman şikayet üstüne şikayet aldım bazı insanlar çekemiyorlar böle kıyaslama başlıkların
  • Türk Klasiklerimiz gibisi yok
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.