Şimdi Ara

Türkçe 28.SORU (Hürriyet Gazetesinde iptal olabileceği yazılmış) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkçe 28.SORU (Hürriyet Gazetesinde iptal olabileceği yazılmış)

(En Son Oy Tarihi: 24.1.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: 2015s

quote:

Orijinalden alıntı: Streaker

Metinde sadece küreselim diyor geri kalanında insanlardan bahsetmiş,o yüzden kendi evi gibi hissetmesi pek bağdaşmıyor sonuçta hislerinden söz etmiyor ben böyleyim ve şöyle şöyler istiyorum diyor. Ya da şöyle diyeyim: 2. cümleye bakarsak cümle "Hangi memlekete gitsem yalnız orada oturmuşum gibi oluyor" benzeri bi cümle olsaydı evet D olurdu ama asıl demek istediği 'bakın nereye gidersem gideyim insanlar beni oralıymışım sanıyorlar yani bi insanın nerede yaşadığı-doğduğu önemli değil hepimiz aynı dünyanın insanıyız sonuçta ki benim oralı olduğumu düşündüler'.Ben böyle düşünüyorum açıklamakta zorlandım ama umarım anlayabilirsiniz demek istediğimi

Ne demek istediğini çok iyi anladım hocam cevap A demek istiyorsun galiba

Anladıysan sevindim dostum ama E demek istemiştim unutmuşum söylemeyi

• Türkçe'de hep bu tip sorular var bu yüzden saçma görüyorum ben yorum sorularını ya net olacak ya da sormayacaksın. Birbirine yakın şık diye bu soru iptal olacaksa en az 5 soru daha sayarım iptal olması gereken.
  • yazarın vurguladığı dediği için d yaptım bence cevabın c olması için ana fikri sorması gerekiyordu
  • En genel yorumu düşünüp E yapmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten o sorunun 2 doğru cevabı varmış ve bu yüzden iptal olabilirmiş
  • Ben de c yaptim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Craxler Devon

D bana daha yakın geldi kişisel fikrim ve yine olsa d yi işaretlerdim muhtemelen.

.

• Soruyu 15 kere okudum yine E'yi çıkaramadım

• All Nightmare kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde ben de bakıyorum bakıyorum bu insanlar nasıl düşünüyor da E buluyor diyorum ama orada D şıkkı dururken e ile hiçbir bağlantı kuramıyorum
  • İsaac Khalatnikov İ kullanıcısına yanıt
    Ayni ben gel sarilalim

• Bu soruda yazar dünyayı kendi evi gibi hissettiğini söylemiyoki yazar burda küreselim dünya üzerindeki yaşayan her ırkı dini ülkeyi seviyorum diyor dünyada hiç ayrım yapmıyorum diyor o yüzdende nereye gidersem gideyim insanlarla uyum içinde oluyorum diyor yani insan seviyorum diyor dünyayı seviyorum demiyor ve sonunda herkes benim gibi olmalı insan sevmeli küresel olmalı diyor. Bu parçadan küresel kelimesi dünyadaki yaşam için değil hissiyat için söylenmiş bir kelime insanlar bu yüzden bu soruyu yanlış yapıyor yani kısacası cevap E bu çok net bi cevap
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Khalatnikov

Ulan fizikte iptal denen iki soruyu da bunu da doğru yaptım. Yanlışlardan hic iptal yok bütün doğrulardan iptal isteniyor.

Fizik konusunu bilmiyorum ama tr de ve sosyalde tartisilan sorularin hepsinide dogru yaptim. Zaten yanlis yapsam sorular hic tartisilmazdi bile. Bende bu sans varken onlarda iptal olur yaptigim 80n dolayli olarak 75 76ya duser.

• Bende E dedim. Yanlışlık yok bence.

• D bu soruda ilk elenecek şıklardan birisi bence, D işaretleyen arkadaşlar soruyu detaylı okumadan işaretlemiş çok belli. Çok yüzeysel bakmayın bu tarz sorulara
  • abi bence kesin d. burada evrensel birşeyden bahsetmemiş bir şahsa özel durumdan bahsetmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zülfikarr

abi bence kesin d. burada evrensel birşeyden bahsetmemiş bir şahsa özel durumdan bahsetmiş.

peki soruda dünyayı sevdiğini söyleyen bir kelime var mı ? sadece gittiği ülkelere adapte olduğunu söylüyor ve bunun sebebini bize anlatıyo bu adapte olması paragraftan çıkan sonuç değil sebebi çıkan sonuç ve anlatmak istediğidir sebebide küreselliktir
  • %50'yi evlerinde zor tutuyoruz HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ
  • bu sorunun iptalini istemek olsa olsa haklıyken haksız duruma düşmek olur oyuna gelmeyin
  • Bu soru iptal olmaz çok net E ydi.

• D dedim ama bu soruda hata yoktu sanırım E olması lazım son mesaj çünkü son mesajda aslolanı veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.