Türkçe CRM Nedir? CRM yani, Customer Relationship Management. Türkçe ismiyle “Müşteri İlişkileri Yönetimi” yazılımıdır. Bugün büyük-küçük tüm ölçekli firmaların temel bir ihtiyacı var. Bu ihtiyaç, tüm firmaların satışı karlılıklarını arttırmak için başvurdukları yöntem. Bu yöntem Türkçe CRM yazılımlarıdır. Müşteri ilişkilerinde verimliliği arttırmak ve iş süreçlerini etkili yönetmek için öncelikle müşterinin neye ihtiyaç duyduğunu iyi anlamak ve bu ihtiyaca uygun ürünler geliştirmek önemlidir.
CRM müşterinin ihtiyacını dinleyerek satış için yeni stratejiler ve içerikler geliştirmek anlamına gelirken, CRM yazılımları bu amaç için geliştirilen yazılımlardır. Yani CRM yazılımları, var olan müşteriyi korumanın yanı sıra potansiyel müşteriye de ulaşarak yeni müşteriler kazanmak ve tüm bu müşteri kitlesini elde tutarak sonuçta markaya ve ürüne bağımlı sadık müşteriler elde etmek amacıyla yapılan tüm çalışmalara verilen genel isimdir. CRM yazılımları ile müşteri kendini özel olarak hisseder, dolayısıyla firma veya ürün için bağımlılık oluşur.
CRM'i Kimler Kullanmalıdır? Faydaları Nelerdir? CRM nedir? sorusunun ardından en çok sorulan 2. soru ise "CRM kimler kullanmalıdır?" sorusudur. Sorunun cevabı oldukça basit. CRM uygulaması, satış gücünü daha hızlı ve verimli hale getirmek isteyen tüm işlemler, kobiler ve toptancılar tarafından kullanılabilecek bir uygulamadır. CRM yazılımı ile; müşterilerinizi takip edebilir, tedarikçilerinizi yönetebilir, ürün ve stoklarınızı takip edebilir, fırsatlarınızı yönetebilir, kolayca teklif verip yönetebilir, siparişlerinizi takip edebilir, gelir ve giderinizi kolayca görebilir, cari hareketlerinizi kontrol edebilir, talepleri toplayıp yönetimini sağlayabilir, kendi sanal çağrı merkezinizi kurabilir, iş akışları ve onay süreçlerini atayabilir, e-posta ve doküman şablonlarını yönetebilir ve gelişmiş özel raporlama sistemi ile tüm iş süreçlerinizi kolayca yönetebilirsiniz. Kısacası Türkçe CRM yazılımı ile, hem zaman hem de para kazanmaya başlamış olursunuz. CRM, işinizi en kolay ve hızlı yönetmenin yoludur.
Tüm içeriği okudunuz ve bir CRM’e ihtiyacınız olduğu sonucuna mı vardınız? Öyleyse sizlere Ofisim CRM uygulamasını öneriyoruz. Üstelik CRM yazılımını satın almadan önce 15 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Kayıt esnasında herhangi bir kart bilgisi girmenize gerek yoktur.
Merhabalar bende uzun süredir CRM program arayışı içerisine girdim bir dönem. Stok takibi yapıp, fatura kesebileceğim bir program aynı zaman da muhasebe modülünün yer aldığı bir program olması önemliydi. Bir kaç program arayışından sonra Evobulut incelemeye başladım. Benim iş akışıma uyup uymayacağı konusunda biraz tereddütte kaldım fakat sonrasında demosuna başvuru yapıp inceleme sağladım. Aynı zaman da destek ekibinden arkadaşlarda canlı sunum yaparak ve programı anlatarak yardımcı oldular. Fiyatı da çok uygun olduğu için 10 kullanıcı olarak kullanmaya başladık. Yaklaşık 2 yıldır olarak kullanıyoruz aktif olarak çokta memnunuz. Ayrıca birçok sektörde de program geliştiriyorlar. Sağlık, hukuk, satış, crm gibi. İhtiyacınız varsa linklerini aşağıya bırakıyorum incelemek isteyenler için.