Şimdi Ara

TÜRKÇE KONUŞAN İNSAN BULMAKTA ZORLANIR OLDUM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
7.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yunan ve akhaimenidler varda kabulde ediyoruz kürt ne alaka yav güldürme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirkesurat -- 16 Ağustos 2019; 10:23:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum dünya metropollerinin hali hep böyle. Buna alışmak dahasın hoş görmek lazım.
    İstanbul, bir Londra, Newyork, Paris gibi bir şehir..

Londra'nın %40 'yı yabancılardan oluşuyor mesela.. Her dil ve her dini görmek mümkün.

Ama gel bizim karadeniz sahiline, burdaki Çingeneler ve Kürtler bile Türkçe konuşurlar.
  • sirkesurat S kullanıcısına yanıt
    Bu bir iddia istersen Ali Şeriati nin bu konudaki makalelerini oku gayet mantıklı açıklamaları da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0AF304ECB

Bu bir iddia istersen Ali Şeriati nin bu konudaki makalelerini oku gayet mantıklı açıklamaları da var.
    Adam Yunanlara hicret etmiş kürt dedi ya. Hahahahahahahaaha

Birde gelmiş Ali Şeriat-i den örnek vermiş. Yukarıda birde kafa bulmuşsun, bunlara göre Sümerler de zaten Türktür bilmemne diye, gelmişsin burada kendi tükürdüğünü yalıyorsun.

Elle tutulur bir tarihiniz yok ona buna yamanmaya çalışmayın. Adam gelmiş burada neredeyse bizim dedelerimiz Gondor dan gelme diyecek.

Adam konuyu açarken yukarıda ülke içerisinde kimin ne dediğini anlamıyorum artık, çok fazla dil konuşulmaya başladı diye açmış konuyu. Bir anda kürtçü damarınız kabarmış başlamışsınız ülkenin demografik yapısından bahsetmeye, konuyla alakası olmadığı halde.

Bahsedilen şey iletişim. Ülke içinde insanların konuştuklarını anlamak.

Ama okuduğunu anlamayan yada anlamak istemeyen tipler olarak vermişsiniz coşkuyu. Önce okuduğunuzu anlamayı öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mor Ejder -- 16 Ağustos 2019; 12:32:53 >

• sirkesurat S kullanıcısına yanıt
    Keşke okuduğunu anlasaydın ben Türkler sonradan çıktı diye bir şey demedim anadoluya diğer kavimlerden çoook daha sonra geldiler ama sırf güç kullanıp bu toprakları aldılar diye buraları sadece kendilerinin sanıyorlar dedim.
    Türkleri tarihten çıkarırsak yaptıkları zulüm eksilir doğru diyorsun ama daha da önemlisi kendini diğerlerinden üstün gören bir ırk daha bitmiş olur.
    Son olarak da kanıt bulamıyorsan (bilimsel bir makale gibi) öyle atıp tutmak kolaydır ben de Hz. Adem Çinli'ydi diyebilirim o zaman.
    Neyse senin gibi ırkçı adamlarla daha fazla muhattap olmak istemediğim için:
    BLOK
    Sen Türkleri üstün ırk saymaya devam et şimdi partini de biliyorum ya İyi Parti'lisin ya CHP'lisin, eğer akp ya da mhp'li olsaydın da dinden zırvalardın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Yine benzer ama başka bir konuda çok zeki bir arkadaş bunun kozmopolit bir yapı olduğunu ve gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu savunmuştu. O mesajı hayretle okuyup nasıl varlıklar oksijen tüketiyor şurada diye ibret almıştım. Orkların yoğun olduğu bir yerde gelişmişliğin olduğu nerde görülmüş? Bir bölgede farklı yapılardan ama hepsi birbirinden gerici, vasıfsız, eğitimsiz, cahil, görgüsüz insanlar topluluğu bulunsun en azından çoğunluğunu bu tip insanlar oluştursun ve hızla da nüfustaki oranlarını arttırsınlar. Artan bu tip insanların oranıyla bölgedeki cehalet, görgüsüzlük, eğitimsizlik, vasıfsızlık, gericilik de aynı oranda artacakken biri bana buranın nasıl gelişmiş olduğunu ya da gelişmiş olacağını açıklasın. Hangi mantıkla?
    World of warcraftta orklar gelismis teknoloji kullaniyor

• quote:

Keşke okuduğunu anlasaydın ben Türkler sonradan çıktı diye bir şey demedim anadoluya diğer kavimlerden çoook daha sonra geldiler ama sırf güç kullanıp bu toprakları aldılar diye buraları sadece kendilerinin sanıyorlar dedim.
    Türkleri tarihten çıkarırsak yaptıkları zulüm eksilir doğru diyorsun ama daha da önemlisi kendini diğerlerinden üstün gören bir ırk daha bitmiş olur.
    Son olarak da kanıt bulamıyorsan (bilimsel bir makale gibi) öyle atıp tutmak kolaydır ben de Hz. Adem Çinli'ydi diyebilirim o zaman.
    Neyse senin gibi ırkçı adamlarla daha fazla muhattap olmak istemediğim için:
    BLOK
    Sen Türkleri üstün ırk saymaya devam et şimdi partini de biliyorum ya İyi Parti'lisin ya CHP'lisin, eğer akp ya da mhp'li olsaydın da dinden zırvalardın.
    Senin konuda yazdığın bütün mesajları tek tek okudum hocam. Sen ağır eziklik psikolojisi içindesin.

Öncelikle konu açıldığında anlatılmak istenilen şey şu; Kamuya açık alanlarda pek çok farklı dilin kullanılması ve bu sebeple insanların iletişim sorunu yaşaması. Bu önemli bir sorun çünkü insanlar birbirinin dediğini anlamamaya başladı.

Sonra elemanın biri gelmiş okuduğunu anlamayan bir arkadaş, anadolu nun demografik yapısı ve ülkenin geçmiş dillerinden bahsetmiş.( Ki konuyla ne alaka? Çünkü tolum içi iletişimden bahsedilmiş.

Sonra sen gelip içindeki eziklik hissiyle Türk nefretini kusmuşsun.

Şimdi birde son mesajında konuştuğun kişinin siyasi görüşünü bildiğini sanıp ona oradan yürümüşsün.

Dostum sen iflah olmaz bir ezik ve zavallısın sadece. Çünkü ne okuduğunu anlayabiliyorsun, nede açılan bir konu hakkında insan gibi tartışmayı.

Daha çok yazarım da bu kadarı bile fazla sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mor Ejder -- 16 Ağustos 2019; 12:50:49 >

• Mor Ejder kullanıcısına yanıt
    Önce şunları oku sonra zırvalarsın:
    Wikipedi
    Ali Şeriati'nin yazısı
    Bunu da oku uzun biraz ama olsun

• gold5555 G kullanıcısına yanıt
    Peki ya LOTR'deki Orklar?

• quote:

Önce şunları oku sonra zırvalarsın:
    Wikipedi
    Ali Şeriati'nin yazısı
    Bunu da oku uzun biraz ama olsun
    Okudum hocam ben onların hepsini okudum merak etme. Hiç birinin elle tutulur bir dayanağı yok. Bende şimdi çıkıp sana bir hikaye uydurup şu şöyle bu böyleymiş derim.

Ayrıca burada gelipte eşitlikçi tavırlar takınma. Sen dümdüz Kürt milleyetçisinsin, hemde kafa tasçı olanlarından. Yazdıklarınla bunu aleni şekilde ortaya çıkarıyorsun, ağır Türk düşmanısın.

Ama sorsak halkların kardeşliği. Hadi ordan!

Dostum kusura bakma ama ben Türklerden değil, ırkçılardan nefret ediyorum. Babam bile olsa yüzüne söylerim bunları.
    Adam onu kastetmiyor, ben ülkemde başka dilin konuşulmasını şstemiyorum, diyor. Bu kadar basit. İşte bu da ırkçılık oluyor.
    Adam onu saymış çünkü konuyu açan arkadaş diğer dillerin konuşulmamasını istediğini dolaylı olarak belirtmiş ya (ki belki gerçekten yanlış okudum o yüzden dolaylı diyorum ama direk açık açık demiş), adam da Türklerin diğer milletlerden fazla olmadığını bundan dolayı da Türkçenin kayırılmaması gerektiğini ve Türklerin anadolu yu kendi topraklarımız diye sahiplenmemesi gerektiğini söylemiş. Ben de belirttim Mesela 30 milyonluk diğer milletlerden oluşan bir azınlık var, diğer 50 milyonun yarısı kürt yarısı türk aşağı yukarı. Bu yüzden Türklerin bir avantajı olmuş olmuyor yani.
    "Şimdi birde son mesajında konuştuğun kişinin siyasi görüşünü bildiğini sanıp ona oradan yürümüşsün." ayıptır söylemesi haklısın onda adam delirtti beni ama genel olarak gördüklerim kişiler bu şekilde yani.
    "Dostum sen iflah olmaz bir ezik ve zavallısın sadece. Çünkü ne okuduğunu anlayabiliyorsun, nede açılan bir konu hakkında insan gibi tartışmayı." hani kanıt da gösteriyorum ama cahil oluyorsam bilemiyorum artık, insan gibi tartışmayı aynı zamanda ne yazık ki sen de bilmiyorsun eğer bilseydin bana burada hakaret etmezdin ben de ettim bir iki arkadaşa kabul ama burada sadece karşı tarafın hatasını görmen de ayrı bir saçmalık.
    Bence de bu kadarı yeterli çünkü daha fazla saçmalık dinlemek istemiyorum.
    Umarım bir gün okuduğunu anlarsın ve ırkçılığı bırakırsın, ama hiç sanmıyorum.

• Türkçe konuşmayan mı var? ZÎKE MİN TÊR BÛ XWEDE PİROZ BE
    Ben Kürt milliyetçisi değilim. Ben anadilimde eğitim görmeyi isteyen, bir ırkın kendini üstün görmesini istemeyen, adaletsizliğin son bulmasını isteyen, sokakta insanların istediği dilde konuşabilmesini isteyen normal bir vatandaşım sadece. Üstüne Kürt milliyetçisi (milliyetçilik hafifletilmiş bir tabir her milliyetçi ırkçının tekidir aynı Hitler gibi ona sorsan o da nasyonal sosyalistti ama ırkçılıktan alman olmayan herkesi yakıyordu) olsaydım burada tüm halkların hakları eşittir diyeceğime "anadolunun gerçek sahibi kürtlerdir araplar türkler gitmelidir" diye saçmalardım.
    Hani bir de bir önceki mesajında "insanların siyasi görüşünü bildiğini sanıp üstüne yürümüşsün" diyen birinin de benim milliyetçi olduğumu uydurması saçmalıktan başka bir şey değil.
    Bence sen bırak başkalarını anlamayı daha kendi yazdığın yazıyı anlayamıyorsun, ya da daha 24 dakika önce yazdığın şeyi unutacak kadar unutkansın. Ama büyük ihtimalle işine gelince böyle davranıyorsun, işine gelince de önceki mesajda yazdığın gibi davranıyorsun.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam doğrusun senin yaptığın ayılardan tiksinmek farklı milletlerden değil.
    BU adama ırkçı diyen manyağın tekidir
  • quote:

Ben Kürt milliyetçisi değilim. Ben anadilimde eğitim görmeyi isteyen, bir ırkın kendini üstün görmesini istemeyen, adaletsizliğin son bulmasını isteyen, sokakta insanların istediği dilde konuşabilmesini isteyen normal bir vatandaşım sadece. Üstüne Kürt milliyetçisi (milliyetçilik hafifletilmiş bir tabir her milliyetçi ırkçının tekidir aynı Hitler gibi ona sorsan o da nasyonal sosyalistti ama ırkçılıktan alman olmayan herkesi yakıyordu) olsaydım burada tüm halkların hakları eşittir diyeceğime "anadolunun gerçek sahibi kürtlerdir araplar türkler gitmelidir" diye saçmalardım.
    Hani bir de bir önceki mesajında "insanların siyasi görüşünü bildiğini sanıp üstüne yürümüşsün" diyen birinin de benim milliyetçi olduğumu uydurması saçmalıktan başka bir şey değil.
    Bence sen bırak başkalarını anlamayı daha kendi yazdığın yazıyı anlayamıyorsun, ya da daha 24 dakika önce yazdığın şeyi unutacak kadar unutkansın. Ama büyük ihtimalle işine gelince böyle davranıyorsun, işine gelince de önceki mesajda yazdığın gibi davranıyorsun.
    Bu söylediklerini yazmak için baya düşündün mü? Bir ırkın kendini diğerlerinden üstün görmesini kabullenemeyen arkadaş ne hikmetse Yunanları hicret eden kürt yaptı. Evet Tüm gezegen kürt soyundan geliyor haklısın.

Ayrıca kim neyin adaletsizliğini yaşıyor? Hepimiz cebimizde aynı kimliği taşımıyor muyuz? Hepimiz aynı işlerde çalışmıyor muyuz? Kusura bakma ama senin istediğin şey aynı olmak değil, ayrıcalıklı olmak.

Madem aynı olmak istiyorsun o zaman doğudaki yaşayan insanlara söyle vergisini ödesin, kaçak elektrik kullanmasın. Listeyi sana uzattıkça uzatırım.

Sen zaten halkların kardeşliği demiyorsun, sadece bu söylemin arkasına sığınarak faşistlik ve Türk düşmanlığı yapıyorsun. Birde benim ırkçı olduğumu yazmışsın. :)

Ben burada hiç bir milleti ve kimseyi doğrudan hedef göstererek aşağılayıcı konuşmalarda bulunmadım, ama sen bunu çok net şekilde yapıyorsun.

Yok tarihten Türk çıksa zulüm son bulurmuş.

Lütfen bana boş argümanlarla gelme.

Bak yine konu saptı, konumuz iletişimdi dimi?

"Bu söylediklerini yazmak için baya düşündün mü? Bir ırkın kendini diğerlerinden üstün görmesini kabullenemeyen arkadaş ne hikmetse Yunanları hicret eden kürt yaptı. Evet Tüm gezegen kürt soyundan geliyor haklısın." ben sadece konu içinde örnek verirken bunu kullandım, o kadar. Ha anlamak istemiyorsan bilemem.
    "Ayrıca kim neyin adaletsizliğini yaşıyor? Hepimiz cebimizde aynı kimliği taşımıyor muyuz? Hepimiz aynı işlerde çalışmıyor muyuz? Kusura bakma ama senin istediğin şey aynı olmak değil, ayrıcalıklı olmak." konu sahibi ve birçok insan Türkçe dışındaki diğer dillerin dışarıda konuşulmasını istemiyor. İşte bu diğer ırkların aşağıda görülmesidir. Şimdi sırf Kürtçe üzerinden örnekler:
    1-Radikal
    2-Marksist.org
    Doğudakilerin bildiğim tek hatası kaçak elektrik kullanmaları, ve ben de onu desteklemiyorum zaten. Çünkü elektrik herkese ücretsiz olmalı o kadar vergi ne için gidiyor saraya mı?
    "Sen zaten halkların kardeşliği demiyorsun, sadece bu söylemin arkasına sığınarak faşistlik ve Türk düşmanlığı yapıyorsun. Birde benim ırkçı olduğumu yazmışsın. :)" yine aynı şey ben bu konudaki insanların söylemleri üzerine bunu yazdım ama temelde tüm ırklar eşittir diyorum. Kürt, Türk, Arap, Ermeni, Yunan, Çinli, Rus, Alman, İngiliz, Fransız farketmez benim için, eğer senin için farkediyorsa bilemiyorum.
    Eh yukarıda verdiğim linkler yeterli sanırım.
    "Bak yine konu saptı, konumuz iletişimdi dimi?" konuyu saptıran sensin ama konu da iletişim değil insanların diğer dillerde konuşmasından rahatsız olunması. Ben de bu konuya yönelik yazı yazıyorum.
    Ben işime geldiği gibi insanların düşüncelerini bilmeden yorum yapma deyip başka bir mesajda da başkalarının düşüncelerini bilmeden yorum yapmıyorum bu arada.
    Edit: Yazmayı unutmuşum, sana blok güzel yakışır. Umarım bir gün kendinle çelişmeyi bırakırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AF304ECB -- 16 Ağustos 2019; 14:6:2 >

• Verdiğin örnekler için seni tebrik ediyorum, her biri 2000 öncesi örnekler. O köprünün altından çok sular aktı, ülke değişti, dünya değişti. Ama değişmeyen 2 şey var bu ülkede.

1. Siyasal islamcıların sürekli mağdur edebiyatı yaparak ağlamaları.
    2. Senin gibi tiplerin hala eziklenmeleri.

Hatırlatırım sene 2019, önünüze bakın.

Ve başımıza ne gelirse hala bu kafalar yüzünden geliyor. Ülkece bir halt edemiyoruz.
  • Senin de türk düşmanı olduğunu görmüş olarak konuya dahil olayım dedim.

Türk, tüm dünyada gerçek adaletin temsilcisidir. Tabi bunu sen ve senin gibi Türk düşmanlarının anlamasını beklemek de başlı başına bir hayalperestliktir.

.
    .
    .
    .
    .(not: buralarda yazdıklarımı (kısa bir tarih özeti idi) sildim zira görmek istemeyen birine ben yön gösterecek değilim.)

Velhasıl, senin gibi ırkçı bir kendini bilmezle muhatap olmak istemediğinden koca bir BLOK!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen adamın ne dediğini anladığına emin misin hocam? Rüzgara kapılıp ülke yapısını oluşturan ırklardan ve tarihindeki dillerden dem vurmuşsun. Birde bilir gibi konuşup Mevlana dan örnek vermişsin.

Konu içerisinde konuşulanları oku bakayım ne yazıyor?

Adam iletişimden söz ediyor, sen kafatasçıların peşine takılıp adama cahil diyorsun.

Lütfen anlayarak okuyun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.