Şimdi Ara

Türkçe nin -den hali (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gerek yerel olsun gerek yabancı olsun Türkçe'den başka dil kullanılmasın demek çok abes bir durum,ancak mesele Türkçe'nin Türkçe gibi kullanılmaması,buna ben kesinlikle karşıyım,W harfleri z yerine s kullanmalar vesaire 'chat' dilinin günlük konuşma dili olması,cep telefonlarında mesajlarda da kullanılarak iyice yaygınlaşması gerçekten rahatsız edici bir durum,ayrıca sadece sözcük kullanımları ve yazımlarında değil konuşurken vurgu ve tonlamalarda da inanılmaz yanlışlar yapılıyor,cümlenin sonlarına 'yani' ler eklemek mi dersiniz,eklenen 'yani' leri uzatıp 'yaneee' olarak söylemek mi dersiniz,gerçekten çok rahatsız edici durumlar.Bir de yabancı dil öğrenmeye kalkıyorlar,önce kendi dillerini etkin bir şekilde kullanamadan pek bir şey olamıyor haliyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: musti999

Çok teşekkür ederim arkadaşım gerçekten doğruları yüzümüze çarpan bir şiir.Yalnız eğer alınmazsan bir şeyi dile getirmek istiyorum.Hepimiz dilimizi korumak istiyoruz sen de öyle..AMA İMZANDAKİ YAZI "nuk ta thashe dot qe te dashuroj " TÜRKÇE OLMADIĞINA EMİNİM.
    SAYILARIMLA.

evet Türkçe değil, ama burada yabancı dil kullanmamak konusunu değilde, Türkçe ile örneğin İngilizdenin karışmasından bahsediyoruz daha çok. Ona bakarsan ben şuan yana yana İngilizce öğrenmek istiyorum.

Ben Autocad programı kullanıcısıyım, mecburen oradaki komutları isimleri ile kullanıyorum. Stajerlere gösterirken örneğin; Trim komutunu kullan, Options a gir vs vs şeklinde tarif ediyorum..

imzamda ki cümle Arnavut dilinde, kullanıcı ismim bir Amerikan ismi, ama konu bu değil. Türkçemizin bozulması, Türkçemize, okey, yes, no olmaz gibi İngilizceden bozma bir dilin yerleşmesi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi james_earl_cash -- 16 Aralık 2006; 20:50:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 2Late4Escape

Eline sağlık...Yukarı..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.