Bildirim
Türkçe Raku Belgesi yazıyorum soruları alabilirim
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
soru: raku nedir?
-
eski adı perl 6 olan ve perl dili ailesinden olan multi-paradigmalı bir programlama dilidir. türkçe dokümantasyonu aşağıdaki adreste mevcuttur.
https://raku.guide/tr/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özet olarak: Türkiye'de az bilinen Perl programlama dilinin yeni kuşak versiyonu.
Kronolojik olarak: 1995'te yayınlanan Perl 5'ten sonra 2015'te yayınlanan 6. sürümü
2015-2019 arasında adı Perl 6 olarak geçiyordu. 2019 sonlarında adı Raku olarak değiştirildi ki bu bence iyi olmadı, Perl 6 olarak kalmalıydı. Raku adının tek iyi yönü Java, Perl, Lisp, Ruby gibi 4 imli ad grubunda olması; bunu iyi yön olarak değerlendiriyorsanız.
Perl 5, kişinin anlatımına yakın kod yazmaya olanak sağlarken Perl 6 yada yeni adıyla Raku karışık problemleri bile kısa ancak yoğun anlatım gücü ile yazmaya olanak sağlıyor. Raku tümüyle gönüllü bir topluluk aracılığı ile tasarlanıyor, geliştiriliyor bu bağlamda JavaScript, PHP, Python 'dan değişik bir havası var bunu ancak dili öğrenip kullanmaya başladığınızda duyumsayabiliyorsunuz.
Şu anda 3'te 1'ini yazdığım (esasında düzenlediğim çünkü önceden yazdığım kodlatı belge formatına uygun biçimde yeniden düzenliyorum) Türkçe Raku Belgesi PDF'sinde Raku ile problemleri anlatırken ne denli esnek de anlatım gücü yüksek olduğunu, gerçek örneklerle iletmeyi amaçlıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X