Şimdi Ara

Türkçe Siri'den haber var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haberin orginalin de akici Turkce konusan diyor, ana dili gibi demiyor. Bence ilk once Ingilizce ogrenip sonra haber yapmalisiniz.

Iste haberin gercegihttp://www.macrumors.com/2014/06/23/apple-hiring-siri-engineers/
  • gelsin artik zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple sevmeyen birisiyim fakat Siri Türkçe olursa Apple yi ayakta alkışlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: axiprens

quote:

Orijinalden alıntı: Orqun06

quote:

quote:

Madem yapıyorsunuz "şive" seçenegide eklensin.

Kürtçede koysunlarmi..

Kürtçe şive mi ?

Sen sakamisin..

Hobi olarak mı cahillik yapıyorsun? Kürtçe bir lehçe değil veya lazca kendi başına bir dil türkiyenin resmi dili türkçe onu karıştırma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• koysalar kullanacaksınız sanki, kaçınız telefonun tüm özelliklerini kullanıyor, daha geçen androidte iş yerinde sesli yazma özelliğini gösteriyorum kimse bilmiyor. Sesli yazı diyorum notlara ses kaydetmeyi gösteriyor. Ben gösteriyorum söylediklerini yazıya döken ve program olmayan özelliğini fıs...
    Boşversenize, gelse nolur gelmese nolur
    Nokianın zamanında Aysel vardı, en iyisi oydu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr xXx

quote:

quote:

quote:

quote:

Madem yapıyorsunuz "şive" seçenegide eklensin.

Kürtçede koysunlarmi..

Kürtçe şive mi ?

Sen sakamisin..

Hobi olarak mı cahillik yapıyorsun? Kürtçe bir lehçe değil veya lazca kendi başına bir dil türkiyenin resmi dili türkçe onu karıştırma.

Hepiniz dil bilgisi hocasi kesildiniz... siriye sive koyan firma, ayni ulke uzerinde konusulan farkli dilleride koyar.. Anliyan anlamistir beni..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiprens -- 25 Haziran 2014; 9:18:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

koysalar kullanacaksınız sanki, kaçınız telefonun tüm özelliklerini kullanıyor, daha geçen androidte iş yerinde sesli yazma özelliğini gösteriyorum kimse bilmiyor. Sesli yazı diyorum notlara ses kaydetmeyi gösteriyor. Ben gösteriyorum söylediklerini yazıya döken ve program olmayan özelliğini fıs...

Androidde cogu ozellik duzgun calisamadigi icin kullanilmiyor.. Aslinda android demeyelim samsung desek daha dogru olur.. Apple ise cihazlara koydugu ozellikleri mumkun oldugu kadar mukemmel seviyeye getiriyor ve o sekilde kullanicilarla paylasiyor. Samsung ise su var bu var, cogu hikaye.. Varmi var..

• Bekliyoruz bakalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nty35

Sondan eklemeli bir dil olması en büyük dezavantajı kabul Ama yazıldığı gibi okunan bir dil olması bunu örtebilcek bir avantaj bence. Yanlış telafuzlardan dolayı yanlış anlaşılmalar en düşük seviyede olur Türkçe'de.

hocam yazıldığı gibi okunmasının onla alakası yok gibi geliyor bana. nihayetinde her dil yazıldığı gibi okunuyor. ingilizlerin alfabe saymasıyla bizim alfabe saymamız farklı ama her iki taraf da yazdığı gibi okuyor harfleri. yani ingilizler "aha lan bu a harfi ama ben ingilizce konuştuğum için bunu e diye okuyacam" demiyo. "alfabenin ilk harfi a(e)dir" diyor o yüzden e diye okuyor. anlatabilmişimdir umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celtic Warrior

Haberin orginalin de akici Turkce konusan diyor, ana dili gibi demiyor. Bence ilk once Ingilizce ogrenip sonra haber yapmalisiniz.

Iste haberin gercegihttp://www.macrumors.com/2014/06/23/apple-hiring-siri-engineers/

Yazının tamamını okusaydınız haberin kaynağı olarak Apple Jobs sayfasını gösterdiğimi görürdünüz. :)
    Niteliklere bakınca yanlış bir ifade kullanmadığım anlaşılıyor.
    Bilginize...

• şu anda siri'yi aktif olarak kullanan kişi sayısı tüm ios kullanıcıları arasında binde bir filan olsa gerek.

çok büyük olay diye lanse edildi ama bence çare olamadı.

• En iyi ihtimal iOS 10 ile gelir..
  • http://www.youtube.com/watch?v=n7AbbPyt9Sc

bunu dinlesinler, Türkçe yapmaktan vazgeçerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meakka

quote:

Orijinalden alıntı: nty35

Sondan eklemeli bir dil olması en büyük dezavantajı kabul Ama yazıldığı gibi okunan bir dil olması bunu örtebilcek bir avantaj bence. Yanlış telafuzlardan dolayı yanlış anlaşılmalar en düşük seviyede olur Türkçe'de.

hocam yazıldığı gibi okunmasının onla alakası yok gibi geliyor bana. nihayetinde her dil yazıldığı gibi okunuyor. ingilizlerin alfabe saymasıyla bizim alfabe saymamız farklı ama her iki taraf da yazdığı gibi okuyor harfleri. yani ingilizler "aha lan bu a harfi ama ben ingilizce konuştuğum için bunu e diye okuyacam" demiyo. "alfabenin ilk harfi a(e)dir" diyor o yüzden e diye okuyor. anlatabilmişimdir umarım

Dediğinizi anladım ama o alfabe okunuşları öyle sadece sabit. İngilizcede harfler yan yana geldiğinde yani kelimeleri oluşturduğunda siz onu daha önce duymamışsanız ve size birisi konuşma esnasında o kelimeyi söylese siz onu kağıda dökemezsiniz, demek istediğim oydu. Dizilerde filmlerde bile rasgeldiğim oluyo adam bi kelime telafüz ediyo karşıdaki nasıl yazıldığını soruyo. Özel isimlerde bu daha çok hele, kathrine ve cathrine ikisi de var bu basit bi örnekti :)
    Başka örnek telafuzu aynı ama yazılışı farklı kelimeler de var bunları da konuşma sırasında ancak cümlenin gidişinden çıkarıyosunuz. Mesela know'un geçmişi knew ve yeni anlamındaki new.
    Yine yazılışı aynı ama başka anlamda kullanılcağında farklı telafüz edilen kelimeler de var read mesela, geçmiş anlamında ve şimdiki zamandaki telefuzu farklı. Bunlardan bahsediyodum ben. Türkçede öyle değil ama. Neyse o. Nasıl yazdıysan öyle okursun.
    Sanırım italyanca da türkçe gibi bu bakımdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nty35 -- 25 Haziran 2014; 15:09:19 >

• Eğer sadece istanbul türkçesi ile piyasaya çıkarsa benim denizlilim, muğlalım, rizelim bu makınayı yine kullanamaz.

• bence erken gelmesi geç gelmesi değil gerçekten işe yaraması tanımındaki gibi kişisel asistan görevini yapması ve kullanışlı olması önemli. İş görmedikten sonra erken gelmiş pek faydalı değil svoice gibi olmasında itunes radio serviside gelince bana göre herşey yolunda aos var tükkanları açıldı daha ne olsun :)

• Okan Bayülgen seslendirsin :D

• quote:

quote:

koysalar kullanacaksınız sanki, kaçınız telefonun tüm özelliklerini kullanıyor, daha geçen androidte iş yerinde sesli yazma özelliğini gösteriyorum kimse bilmiyor. Sesli yazı diyorum notlara ses kaydetmeyi gösteriyor. Ben gösteriyorum söylediklerini yazıya döken ve program olmayan özelliğini fıs...

Androidde cogu ozellik duzgun calisamadigi icin kullanilmiyor.. Aslinda android demeyelim samsung desek daha dogru olur.. Apple ise cihazlara koydugu ozellikleri mumkun oldugu kadar mukemmel seviyeye getiriyor ve o sekilde kullanicilarla paylasiyor. Samsung ise su var bu var, cogu hikaye.. Varmi var..

sana soruyu tekrar soruyorum arkadaşım... Türkiyenin resmi dili ne ise onu koyar aman efendim bak türkiyede lazca, çerkezce, kürtçe varmış onlarıda koyalım mı bak buda bizim türkiye'ye kıyağımız olsun, demez diyemez..Şive çok farklı...

• gelirse çok güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr xXx

quote:

quote:

sana soruyu tekrar soruyorum arkadaşım... Türkiyenin resmi dili ne ise onu koyar aman efendim bak türkiyede lazca, çerkezce, kürtçe varmış onlarıda koyalım mı bak buda bizim türkiye'ye kıyağımız olsun, demez diyemez..Şive çok farklı...

Yaw arkadas amma ahmak ciktiniz... Benden ondan bahsediyorum zaten..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.