|
Bildirim
almanyada ikinci el giysilerin popüler olma sebebi, ekonomik ısrafı sevmedikleri için halkın kendi arasında el değiştirmesidir, devlet eliyle fakirlikten ikince el giysi teşviği yapılmıyor, oysa bu örnekte ülkenin ilk onunda yer alan firmalardan biri halkı fakirlikten ürün alamayacağı için ekonomik yarar sağlamak için birşeyler yapıyor, ayrıca bilmem farkında mısınız turkcell yönetim kurulu kısmen devlet yada hükümet (hangisini demek doğru bilemedim) tarafından ele geçirilmiştir, yönetiminde devlet vardır. Almanlarda devletin ele geçirdiği bir ikinci el pazarı ben duymadım, tamamen serbest piyasa koşulları hakimdir.
ayrıca hiç bir operatörden cihaz almanın ekonomik bir avantajı bugüne kadar yoktu, bi hizmetinde detaylı hesap yaparsanız bir karı olmayacak, yine büyük olasılıkla tutmayacak bir hizmet olarak tarihin tozlu sayfalarına gömülecektir. |
Ben de böyle bir öneri getireyim. Mevcut akıllı telefonlarınızı 5-10 yıl kullanın. Bırakın hangi şirket batarsa batsın. Kimse para kazanmasın. Türkiye'de telefon satışları dibe vursun.
|
Ne günlere kaldık.
|
Bi bitmediniz.
|
Az bi farkla sıfırını alırız kesin 😂
|
Samsung’un gözünü seveyim 6000 lirayla note 9 satıyorlar beğenmiyorsunuz. Neredeyse 2.5 kat daha pahalıya XS max satmaya kalkıyorlar.
|
Ayda 300 lira ver
İPhone nün en güncel telefonunu kirala turkcell tarifesi ile birlikte. Yeni modeli çıktığında anında yenisi ile değiştir. Ya da 250 Lira ver iPhone un bir önceki modelini kirala. Bence tutar. Kiralık Araç anahtarı ve Kiralık telefon u masaya koy. Sonra günlük kiralık rezidansta takıl Valla bu devirde zenginlerle takılmak isteyen hatunların işi de zor. Kim zengin kim değil anlayamıyorsun. |
Asağıda yazdıklarım tamamen artık hiçbir şeye güvenememiş olduğumun ürünüdür
Kabullenme 1: Her sene yeni telefon cıkar. Kabullenme 2: Her sene telefon fiyatları artar. Kabullenme 3: Bizde onu alacak para yok Kabullenme 4: Satılan her sey kiralanabilir. Gerçek 1: Bir kişi bunu kiralama yoluyla alır. Gerçek 2: Kiralayan kişi özel bilgilerinide içine girer. Gerçek 3: kiralama bitip yeni kiralama başladığında yeni kiralayan kişi eski bilgileri elde edebilir. yada bir onceki kiralayan kişinin yapmış olduğu yasaklı sitelere girişten sorumlu olabilir. Türkiye gerçeği 1: 2. el telefonlarda da özel bilgiler olabilir sonuçta silinir dersiniz bir şekilde tekradan elde edilinebiliyor. Servise fabrika ayarına dondürülerek verilen bircok telefondan bircok veri cıkıyor. Turkiye gerçeği 2: sizden onceki kullanıcı yasaklı sitelere girdiyse siz o tarihte ben bu telefonu kullanmıyordum diye bilirsiniz ama ne kadar kendinizi ifade edebilirsiniz yada sizi dinlerler. Sonuç : Bu sistemin ise yaramadığı anlaşılır. Telefonlar elden gecirilir 0km diye bilmemne gününe özel şok indirimli olarak piyasaya sürülür (sadece haberde adı gecen operatör değil tüm operatörlerden beklerim). |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dere.beyi -- 21 Kasım 2018; 23:15:48 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 21 Kasım 2018; 23:23:4 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|