Şimdi Ara

Turkcell, 50G-PON testinde fiber hız rekoru kırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Daha simetrik internet vermeyen, çoğu yerde adsl vdsl kullanılan ülkemiz için ne kadar önemli bu.

• Devlet fiber konusuna el atmalı, bakır telle internete girmek nedir. Okulu ve interneti öcü gösteren zihniyetten bir an önce kurtulmalıyız..

• cleancoder C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin konular için altyapı gerekiyor, daha yüksek kapasiteli cihazlar gerekli bu da maaliyet demek, öncesinde türk telekom altyapısının gelişmesi gerekiyor vizyon sahibi birileri o kuruma el atmalı..

• Bu işin piri Turk.net geçmiş olsun.

• Türknet diyorsunuz da girin bakin türknet şikayet var sitesine rezil yorumlar var bende turkcell superonline kullaniyorum 24 ay olan taahhütnamem butti 115 tl uduyordum sozlesememiz bitti 2 yil olan taahhütnameleri 1 yil a düsurmusler 115 tl den 1yilllik sözleşme ye ilk 6 ay 320 tl ikinci 6 aya 360 tl istiyorlar bu sebepten dolayi türknete gecis yapmak istedim sikayet var sitesinde birsuru kotu yorumlar var. Kurulum yapildiktan sonra 1.2.gunden sonra internet rezil bir sekilde dusus oluyormus arayip cozum e ulasilmiyor yazmis herkes superonline ile devam mi etsek ?

• Evimde Türk Telekom 100mbps yalın kullanıyorum. 65-70 max alabiliyorum. İstanbul'u göbeğinde yaşamama rağmen ne altyapı ne bir yatırım işlem kaydı vs hiçbir şey yok. Bu tarz haberler o kadar anlamsız ki. Millet 6g vs konuşurken biz hala 4.5g 30mbps ortalama internet hızı ile devam edelim. Her eve fiber her mahalleye fiber diyorlar ama fiberle dahi verdikleri hız 100mbps. Yanına verdikleri Upload hızları da şaka gibi. Turknet gibi simetrik ve cidden çok yüksek hızlarda internet vermek çok mu zor? 500 lira para ödüyorum. Turknet 350 lira 1000mbps cidden yazık.

• enemywalker kullanıcısına yanıt

Hocam Metro ethernet ile bireysel simetrik/asimetrik ev interneti benzer klasmanda ürünler değiller. Metro ethernete ihtiyaç duyacak düzeyde iş yapan firmalar, kişiler bireyselde hızlar yükseldi ne gerek var deyip metrodan bireysel simetrik tarifelere geçemezler. Türk.net'in gigafiber ile sunduğu hizmet sanıyor musunuz ki Türk.net'in metro ethernet hizmetlerini baltalıyor, kazançlarını düşürüyor? Hayır. 1-2 ay önce görüştüğümde vergiler dahil miydi değil miydi hatırlamıyorum ama bireysel müşterilere 1000/1000'i 299 olarak sunup, küçük esnaf - kobilere yine simetrik normal fiber olarak 500 TL'den sattıkları hizmeti metro olarak 8500 küsür TL'den sattıklarını dile getirmişlerdi.

Metro ethernette tarife, hizmet çeşidine göre kesintisizlik, gecikme, hat paylaşımı gibi her konuda önceliklisin. Kesintisizlik atıyorum bireysel tarifede %90 garantili ise, Turkcell veya farklı bir firmanın bireysel müşteride 2 saatlik kesintiye yada performans düşüklüğüne neden olması ISS'leri hukuken zora sokmaz ama metro ethernet aldığında değil 2 saat, 5 dakika internet kesilsin veya yedek ağ/altyapı servisi de hizmette dahilse internete erişim sağlanamasın ISS, kurumsal bir iş ürününde kurumsal müşterisini maddi zarara uğratacağı için bakım, kesintisizlik, taahhüt edilen hızın sürekli olarak en az kayıpla verilmesi gibi bir sürü şey söz konusu.

Turkcell'in ev internetinde eminim ki müşterilerinin %90 küsürü FTTB yada FTTH ile fiber kullanıcılarıdır. Telekom'da tam tersine adsl, vdsl kullanıcıları kendi üzerinden ve toptan hizmet sattığı diğer firmalar üzerinden daha fazla çoğunlukta olduğu için fiberde upload hızlarını arttırması ya ciddi fiyat farkı koyması yada adsl,vdsl altyapısına sahip tarifelerin fiyatlarını dahada aşağıya çekmesini gerektiren bir şey olduğundan Telekom uzak duruyor. Turkcell'in ki tamamen keyfi, yada aman yükselteceğiz de ne olacak bu sefer kalitesiz routerlar, istemciler, routing ile hani hızımız böyle ama o hızı alamıyoruz diye ekstra bir sürü sorun çıkacak mantığı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Aralık 2023; 13:45:54 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

Benim için upload önemli 1/1 fiber olsa metro kullanmam yedeklilik icin 1 tane radyolink tamamdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Absürt bir maliyete gelebilir ama 100 mbps upload yeterliyse günlük 30 TL den Turkcell, upload için bu hızı sağlayabiliyor. Bunun dışında 200/200, turkcell üzerinden metro hizmeti 3 küsür bin TLdi galiba vergiler dahil olmadan.( 4gnet diye bir firmanın sitesinde gördüm )

Bu arada bir mahsuru yoksa kullandığınız firma ve tarife nedir metro ethernet olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Aralık 2023; 15:57:38 >
  • btk ve bakanlık köylere kadar fiber ag döşenmesi için firmaları zorlamalı şehirlerde belediyeler ilerlemenin önünde fren görevi görüyor bakanlık planlayıp belediyeye sadece onaya yollamalı fiber alt yapı işini uzun mesafe ve hız diyorsak tek çare fiber bakır artık büyük şehirlerde silinmeli köylerde de sokak dolabından eve kadarlık yerde kalmalı en son yapıla bilse oda olmamalı aslında

• hobametin kullanıcısına yanıt

Kendinde fiber var sananların da çoğu ADSL. Bakıyorum modeme giren hep bakır kablo. Ee diyo kutuya kadar fiber işte  Sanal fiber.

• MrPazar M kullanıcısına yanıt

altyapı ihalesi yapıp birilerini zengin ediyorlar ama altyapıyı döşemiyorlar   Hepsi bir kişide olursa böyle olur.

Mozambikten bahsediyorum arkadaşlar yanlış anlama olmasın.

• Upload'ları hala koklatıyorlar. 42Gbit'e de gidip 100Mbps upload verir bunlar.

Sol alt yapısında farklı şirket üzerinden alıyorum bir miktar daha ucuz 500/500 12xxxTL faturadan baktım.

Aynı zamanda 1G sol fiber mevcut.

Teşekkürler hocam, 4gnet'e göre fiyatlar biraz daha yüksekmiş, gerçi buradaki fiyatlar güncel mi, kurumsal hizmette ekstra ne gibi vergiler var bilmiyorum.

www.4gnet.com.tr
    Simetrik metro internet fiyatları.
    https://www.4gnet.com.tr/metro_internet_tarifeleri

Telekom altyapısı üzerinde de en uygun fiyatlar internetten bulabildiğim kadarı ile gibirnette galiba:

kurumsal.gibir.net.tr
    - GIBIRNet Kurumsal
    https://kurumsal.gibir.net.tr/tr/hizmetler/metro-ethernet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Aralık 2023; 19:53:49 >

Kazı masrafları belediyeden izin gibi sıkıntılarda var.Kurumsali öpüyorlar

• hayaller fiber, gerçekler ADSL...

• Turkcell'den numaramı Ttye taşıdım. Turkcell önce evimde bana çok değil 10 mbps hız versin. Çünkü bazen Turkcell çekmeyecek derecede kötü çekiyordu. Yüklene hızları 0,3 çıkıyordu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çin'in yaptığı hız rekorları, bakın Çin diyorum. Ucuza çakma cihaz üreten Çin. Şimdi rekorlar kırıyor. Bizde daha evimize doğru dürüst ulaşmayan hızlara alkış tutuyoruz. Madem böyle bir test yapacaksın para harcayacaksın. Çin'in test ettiği sistemi test et. Şu hız sorunlarını bir seferde kökünden çöz!

Bizim ülkemizde böyle birşey mümkün mü? Yüz defa o yollar kazılır, birilerine sürekli üst kademeden paralar kazandırılır, biz kullanıcılar da el mahkum 300 400 liralar fibere, 200 300 liralar çekmeyen hatlara öder dururuz.

Yaşadığımız enflasyonun bu şekilde çözülemeyeceği ortada değil mi?

Dolayısıyla para(mızı) harcayazaksanız 1 yılı 2 yılı değil 20 30 hatta 50 yıl sonrasını düşünerek para harcayın!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.