Şimdi Ara

Turkcell, 50G-PON testinde fiber hız rekoru kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell, 50G-PON testinde fiber hız rekoru kırdı
    Turkcell fiber ağdan yüksek hızlar elde edilmesine imkan tanıyan 50G-PON teknolojisini test etti. Mevcut teknolojilere göre 5 kat daha yüksek hız sunan 50G-PON önümüzdeki 3 yıl içinde yaygınlaşması bekleniyor. 50G-PON teknolojisiyle; yüksek hız ve çok düşük gecikme sunulacak.

Bir fiber kılında 59 Gbps rekor hıza ulaşıldı

Turkcell ve Huawei iş birliğiyle gerçekleştirile 50G-PON testinde downstream (indirme) yönünde 42 Gbps hıza ulaşılırken, upstream (yükleme) yönünde ise 17 Gbps hız kaydedildi. Böylece tek bir ekipman ve tek bir fiber kılı kullanılarak toplamda 59 Gbps hıza ulaşıldı.

Ayrıca Bkz.Uzaktan şarj ve dahası: 6G ve kablosuz iletişimde devrim yaratan anten geliştirildi

50G-PON testinin, Türkiye’nin dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Rekora imza attığımız bu test, aslında Turkcell'in teknoloji alanındaki liderliğinin bir göstergesi. Müşterilerimiz için sadece bugüne değil geleceğe hazırlanıyoruz. Bu denememiz, müşterilerimize daha hızlı, güvenilir ve yüksek performanslı iletişim çözümleri sunma taahhüdümüzün bir yansıması. 50G-PON teknolojisi, önümüzdeki dönem 5G ve ötesi iletişim altyapılarının devreye girmesiyle birlikte ihtiyaç duyulacak olan daha yüksek hız ve düşük gecikme imkânını sağlayacak. Mevcut teknolojiye göre 5 kat daha yüksek hız sunabilen 50-GPON’un önümüzdeki 3 yıl içinde yaygınlaşmasını öngörüyoruz. Bu teknoloji öncelikle baz istasyonları ve veri merkezleri gibi yüksek hız gereksinimi olan noktalara hizmet verecek. Ülkemizin dijitalleşmesine ivme kazandırmak için bu tarz yenilikçi teknolojilere yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

• Herkes birşeylerin rekorunu kırıyor ama halkın yanlızca %10 kısmının buna erişimi var.lol

• 2023 bitmiş şurada birkaç gün sonra 2024'e gireceğiz 1000Mbps indirme hızı için hala 50Mbps yükleme hızı veriyorlar, geçiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

O hızları alan kesim kesinlikle çok şanslı diye düşünüyorum.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    emin olun şans değil, mecburiyetten Turkcell kullanıyorum, eski kalitesi kalmadı. dsl bağlantı bile daha stabil.

• en ucuz ücret tarife rekoru kıracak firma aranmaktadır. :)))) Diğer rekorlar kullanıcıyı pek ilgilendirmiyor. 12 mbit bedava internet olsun İnternet sahibi insanları %90 bedava internete geçer.

• LGR9 kullanıcısına yanıt
    İşin şans kısmı şu ki çoğu yerde fiber altyapısı bile yok düz adsl ile 16mbit zor alan yerler var.

Onu da geçtim bir çok yerde altyapı bile yok. Babamların evine altyapıyı 8 yıl sonra çektiler.

Oturduğum sitede de altyapı yok. Wi-Fi yayın yapan lokal işletmelerden internet kullanmak zorunda kalıyorum. Verdikleri 12mbit o da alabilirsen. Çoğu zaman Youtube üzerinde 720p bile izleyemiyorum videoları.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha İstanbul'un göbeğinde fiber hizmet yok. hala bakır kablolarla takılıyoruz.

• Sitede 100mbps switch var 2010 da takmışlar halen aynı cihaz değiştiremiyoruz 100mbps hız alıyoruz.

• önce IPv6 yı düzgünce getirsinler, port açmak söz konusu olan her yazılım, oyun, platformda mağdur ediliyoruz, illa statik ip mi satın alalım

• Neyse biz 16 Mbit ADSL ile devam... :)

Yaşasın ADSL, çünkü biz buna layığız.

• Daha 4G teknolojisini ve şebekeleri doğru düzgün, stabil yapamıyorlar. 2023 yılında kotalı internet hizmeti veriyorlar. Yok hız yapmış, yok lidermiş, geçsinler bunları.

• Sürekli CGN havuzuna atıyor, statik ip almak zorunda kalıyor ve 99 TL ödüyoruz. IPV6'ya geçmeleri lazım bıktık artık SansürOnline firmasından. Speedtest de 1 Petabit/s sonuç olsa ne yazar, hizmetleri leş ötesi ve sansürden geçilmiyor.

• Önce bir Gigabit internet getirin de sonrasına bakarız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Test sonucunu kendi içlerinde tutsalardı keşke paylaşmanın anlamı yok. Ülkenin çoğu yeri adsl/vdsl karışımı...

• böyle reklamları firmalar kendilerine sövdürmek için veriyor diye düşünmeye başladım artık.
    Turkcell dediğin firmanın bazı büyükşehirler dışında altyapısı bile yok. Skayım hız rekorlarına bize altyapı sağlamadıktan sonra. Altyapı verseler komik hızlara deli paralar ödetiyorlar.
    Şu sektörün yediği paraya karşılık verdiği hizmete baktığında dünyada bu kadar kötüsü yok. En dandik ülkeler bile daha güzel hızları daha uyguna alıyorlar. Bir deprem oluyor her şey gidiyor, online oyunlar için geliştirmeleri/destekleri yok. Online oyun deyince anlayan müşteri tesmcilsi bile yok. Tek bildikleri modeme uzaktan reset atmak.
    altyapı+hizmet+destek olarak hepsinden sınıfta kalıp bir sürü para istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrPazar -- 20 Aralık 2023; 23:46:52 >
  • Güzel iyi hoş ama Superonline 1000mbps pakette 50mbps upload vermeyi bıraksın artık ayıptır. Simetrik yapmak veya 1000 download, 500 upload vs vermek çok mu zor? Ekolaynet zamanlarından kalma upload kısıtlamasını kınıyorum, isterse 500gbps'e ulaşsın ben benim evime verebildiğine bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 21 Aralık 2023; 02:18:45 >
  • cleancoder C kullanıcısına yanıt
    Metro satışları düşecektir.500/500 14K

• damn2u kullanıcısına yanıt

bir de üstüne bu ay 16 tane VPN sağlıyıcısı yasaklandı Türkiye'de, bu kadar kazık fiyatlara internette gezemeyeceksek anlamı ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.