Çok gereksiz bir anons. Beni arayan kişi daha "Aradığınız kişi şuanda başka birisi ile görüşüyor" anonsunu duyunca telefonu kapatıyor, ben de duyunca kapatıyorum. Orada beni hatta almasını mı beklicem sanki.
Önemli bir telefon gelince böylece kaçırıyoruz. Çok kötü oldu bu olay. Avea'dan şikayetçiydim, şimdi de Turkcell başıma bu belayı sardı.
quote:
Orijinalden alıntı: s0ft
quote:
Orijinalden alıntı: s.volkan
Malesef benim açımdan da kötü oldu..
Keşke yapmasaydı..
Özgürlüklerimiz kısıtlanıyor :)
Yahu daha önce biriyle görüşürken başkası tarafından arandığımda arayan kişi meşgul tonu veya aradığınız kişi başkasıyla görüşüyor demiyordu, 2. arayan kişi de başkasıyla görüştüğünü anlamıyordu ve istersem 1. aramayı bekletip 2. yanıtlayabiliyordum. Şimdi görüşme yaparken bir başkası ararsa aradığınız kişi bir başkasıyla görüşüyor diyor. Bu kendiliğinden oldu ve sadece bende de değil. Çözümü var mıdır?
27 Şubat 2010; 22:37:18 fusem adlı kullanıcıyı etmek istiyor musunuz?Lütfen bir takip listesi seçiniz. Takip ettiklerim Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
ben de görüşme yaparken karşı taraf meşgul tonu duymuyor. aradığınız kişi şuan bir başkasıyla görüşüyor anonsu da duyulmuyor. konuşma esnasında dıt dıt sesi duyuyorum. görüştüğüm aramayı bekletip(hold on) 2. aramayı cevaplayabiliyorum.
güzel bir opsiyon bu bence, neden iptal etmek istiyorsun ki :)
bu fonksiyonu nasıl yapıyorsunuz.Ben de ya "aradığınız kişi başkası ile görüşüyor" anonsunu dinletip bana sinyal veriyor, ya da bunu iptal edersem bana sinyal vermiyor arayana meşgul tonu dinletiyor.
konu çok eski ama yinede cevap vereyim kendim buldum bu soruna karşı bana da lazımdı çünkü artık yeni şebekeye göre aradığniz kişi bir başkası ile görüşüyor diyor. Arama bekletmeyi kapatınca da meskul oluyor. Onun için yapman gereken. Arama bekletmeyi iptal et daha sonra arama yönlendir meden meskulse yönlendir seçeneğini seçerek telesekreter kısmına kendi numaranı yaz sonuna bi rakam fazla yaz. Karşı taraf arayayınça sinyal hiç yok şebeke donmus gibi oluyor deneyin güzel oluyor ihtiyacı olanlar için güzel olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Alluregirl konu çok eski ama yinede cevap vereyim kendim buldum bu soruna karşı bana da lazımdı çünkü artık yeni şebekeye göre aradığniz kişi bir başkası ile görüşüyor diyor. Arama bekletmeyi kapatınca da meskul oluyor. Onun için yapman gereken. Arama bekletmeyi iptal et daha sonra arama yönlendir meden meskulse yönlendir seçeneğini seçerek telesekreter kısmına kendi numaranı yaz sonuna bi rakam fazla yaz. Karşı taraf arayayınça sinyal hiç yok şebeke donmus gibi oluyor deneyin güzel oluyor ihtiyacı olanlar için güzel olur.
Kisa yilu vardi mesgulken yonlendirmenin. Hatirlayan var mi? (*#22 miydi neydi, o tarzda baslayan)
quote:
Orijinalden alıntı: Alluregirl konu çok eski ama yinede cevap vereyim kendim buldum bu soruna karşı bana da lazımdı çünkü artık yeni şebekeye göre aradığniz kişi bir başkası ile görüşüyor diyor. Arama bekletmeyi kapatınca da meskul oluyor. Onun için yapman gereken. Arama bekletmeyi iptal et daha sonra arama yönlendir meden meskulse yönlendir seçeneğini seçerek telesekreter kısmına kendi numaranı yaz sonuna bi rakam fazla yaz. Karşı taraf arayayınça sinyal hiç yok şebeke donmus gibi oluyor deneyin güzel oluyor ihtiyacı olanlar için güzel olur.
Buldum.
*67*numara# yese bas. Meşgulse Yönlendirme olur. (#67# iptal)
Ama ise yaramiyor. arama bekletmeyi iptal ettim. *67*Numarami yazdim ve sonuna bir sayi daha ekledim. Ardindan # bastim ve arama tusuna bastim. Mesgulken Yonlendirme etkin ve basarili dedi.
Ardindan deneme yaptim. Kendimi is yerinden aradim. Telefon acikken yani mesgulken diger arkadasin numarasindan aradim kendimi. Ama direk mesgul yaziyor arkadadin telefonunun ekranindan ve mesgul tonu caliyor.
Sinir oluyorum Turkcell'in (ve digerlerinin) bu anonsuna. Normal calsin sanki ne olacak? Eskiden oyleydi.
kardeş senin yazdığın cümlede bir mantıksızlık var. şöyleki; sen biriyle konuşurken başka biri seni aradığında sen dıt dıt sesi duyarsın, karşı taraf "aradığınız kişi şuan da başka bir kişiyle görüşüyor ,lütfen hatta kalınız." uyarısı duyar.
Sen öyle bir yazmışsın ki, kim dıt dıt sinyalini duyuyor kim anonsu belli değil.. dıt dıt ı sen duyarsın, anonsu karşı taraf ki bu çok önemli bir özellik , kesinlikle olması gerekir bu anonsun. senin o anonsla bir işin yok zaten..
quote:
Orijinalden alıntı: highjacker
quote:
Orijinalden alıntı: fusem
ne gerek vardı anonsa..
Çağrı bekletme servisin anons olması çok önemlidir, anons olmayan servisin neden olacağı bir örnek vereyim.
Telefonunuzda çağrı bekletme servisi açık ve bir görüşme yapıyorsunuz, o sırada sizi başka bir kişi arıyor ve siz o aramayı ekranda görüyorsunuz ancak operatör anons basmadığı için sizi arayan kişi normal şekilde çalma sesi duyar, siz eğer o çağrıyı reddetmezsenizde çalma sesi duymaya devam eder. Anons olmadığı için sizin o sırada bir görüşme yaptığınızı bilemez ve ona göre telefon uzun süre çalmıştır ancak cevap alınamamıştır :)
Siz kendisini geri arayıp o sırada başka bir görüşme yaptığınızı anlatmaya çalıştığınızda da muhtemelen çağrı bekletme servisini bilmediği için size "başkasıyla konuşuyor olsaydın telefonun meşgul sinyali verirdi" gibi bir ukalalık yapacaktır :)
Buyrunuz ayıklayınız pirincin taşını :)
5 yıllık hort ama avea da böyle bişi varmı? şöyleki konuşma esnasında "aradığınız kişi şuanda başka biriyle görüşüyor " yerine direk çağrı sesi gelsin.kız arkadaşımla konuşurken salça olan ablasını def etmenin en kolay yolu bu"kiminle görüşüyorsun bu kadar sen" diye kızı fırçalıyorlar
buna alternatif olabilecek tek çözüm şu; ikinci bir telefon hattı olacak, kız arkadaşınız kendi hattındaki çağrı bekletme servisini iptal edecek, sonra hattını bu ikinci telefona yönlendirecek, ve yönlendirme seçeneği olarak "Megulken Yönlendir" i seçecek. Böylece kendi hattıyla görüşme yaparken birisi aradığı zaman hiç bir anons duymadan gelen çağrı bu ikinci numaraya yönlenecek.
Tabi bu senaryo için ikinci bir hat ve ikinci bir telefon (ya da mevcut telefonu dual simcard desteği olan bir cihazla değiştirmek) gibi ek masraflar çıkacaktır :)
Selam,
Anonsu duymamanın şöyle bir çözümü var: statüne :))) statüne aboneliği yaparsa kız arkadaşın anons devre dışı kalıyor. Haftalık 1 TL ücreti var.
ZombieK
kullanıcısına yanıt
sekreter numarasıyla işi hallettik hocam sağol:)
quote:
Orijinalden alıntı: sercanm
arkadaslar artık turkcellde telefonla konusurken baskası sizi aradıgında dıt dıt sesi yerine aradıgınz kisi su anda baskasıyla gorusuyor tarzı bir sesle karsılıyor sizi...bu sesi kapatıp tekrar dıt dıt olayına dönme sansımız var mı bilen var mı??
Turkcell'de dahil operatörlerin görüşme esnasında arayan 3. kişiye anons yapması bence olmalı.
Çünkü olmazsa arayan 3. kişi o anonsu duymazsa ukalalık yapabiliyor.
buna alternatif olabilecek tek çözüm şu; ikinci bir telefon hattı olacak, kız arkadaşınız kendi hattındaki çağrı bekletme servisini iptal edecek, sonra hattını bu ikinci telefona yönlendirecek, ve yönlendirme seçeneği olarak "Megulken Yönlendir" i seçecek. Böylece kendi hattıyla görüşme yaparken birisi aradığı zaman hiç bir anons duymadan gelen çağrı bu ikinci numaraya yönlenecek.
Tabi bu senaryo için ikinci bir hat ve ikinci bir telefon (ya da mevcut telefonu dual simcard desteği olan bir cihazla değiştirmek) gibi ek masraflar çıkacaktır :)
çift hatlı ama TEK işlemcili telefonlarda bir hatla görüşürken diğer hat KAPALı oluyor.
Çözümü çift hatlı çift işlemcili telefon bulabilmekte.. Öyle cihazlarda 2 hat aynı anda açık oluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme