Şimdi Ara

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ile fiber internet, kotalar ve 4,5G hakkında konuştuk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşin diger bir tarafı olan şarj performansı nası olacak 4.5G'nin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydvd

millette dalga geçiyorlar resmen burdan herkese soruyorum. 4.5g nedir arkadaş ve dünyanın neresinde vardır bu 4.5g. yabancılara sorun bakalım bu işden anlayanlara 4.5g varmı olurmu. 4g. ile 5g. nin arası bir şebeke olurmu diye saçmalık Avrupa bu 4.5g. olayını anlatsan kıçıyla gülerler herhalde. yıllardan beridir her alanda ülkemizi dünyaya rezil ediyorlar..... durmak yok rezilliğe devam...

https://en.wikipedia.org/wiki/LTE_Advanced

4.5G dediğin budur.Dünyanın neresinde olduğunada bir zahmet kendin bakıver.

• Türkcell en son kullanacağım en berbat operatör aman aman Allah korusun

• Turkcell, başka ülkelerde 5 dolara sattığı paketi Türkiye'de 60TL'ye satan, bunuda %20 vergi ile açıklayan yüzsüz, hırsız bir kurumdur.
    (5 doların %20 si 1 dolar eder yani 5 dolara sattığı paketi Türkiyede 6 dolara (18TL) satarak aynı karı elde edebilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public_Enemy -- 20 Şubat 2016; 0:39:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydvd

millette dalga geçiyorlar resmen burdan herkese soruyorum. 4.5g nedir arkadaş ve dünyanın neresinde vardır bu 4.5g. yabancılara sorun bakalım bu işden anlayanlara 4.5g varmı olurmu. 4g. ile 5g. nin arası bir şebeke olurmu diye saçmalık Avrupa bu 4.5g. olayını anlatsan kıçıyla gülerler herhalde. yıllardan beridir her alanda ülkemizi dünyaya rezil ediyorlar..... durmak yok rezilliğe devam...

birisi tuturdu 5G diye, dedilerki "aman efendim yapamayız o kadar 4G yatırımı yaptık son dakikada olacak iş mi o?" çareyi 4.5G diye bir şey uydurmakta buldular böylece ne şiş yandı ne kebap. Bütün Dünyanın literatüründe LTE Advanced diye bilinen şey bizdeki uyduruk ismi oldu dört nokta beş ge :))

• Seefoo kullanıcısına yanıt
    F3' e basıp 4.5 diye arattığımda 0 (Sıfır) sonuç çıktı.
  • Public_Enemy P kullanıcısına yanıt
    katılıyorum.
  • amerikada 18gb internet 60 dolar. turkiyede 18gb internet olsa 400 tl alirlar herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: teknokaptan

amerikada 18gb internet 60 dolar. turkiyede 18gb internet olsa 400 tl alirlar herhalde

18 GB mobil internet heralde? 60 Dolar çok fazla yahu
  • HANNIBALx kullanıcısına yanıt
    İnan bu Amerika'da att bile 15 gb internete 70 dolar veriyorsun evet fazla ama öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknokaptan

İnan bu Amerika'da att bile 15 gb internete 70 dolar veriyorsun evet fazla ama öyle

Ben Katarda çalıştım 8 ay, fiyatlar aşağı yukarı böyleydi. Ama orda insanlara koymuyo tabi, cuma namazına gidince cami önünde çakılı Ferrari, Lambo olurdu

Bizde insanların geliri belli, operatörler o fiyatlara avucunu yalar.
  • 375 mbps veremezler o nu destekleyen telefon yok şuan amaç palavra yapıp müşteri çekmektir

• şöyle bir sunum yapayım
    hadi pek muhterem CEO bana aradaki farkı açıklasın
    Bu mesaja eklenen görseller:

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ile fiber internet, kotalar ve 4,5G hakkında konuştuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public_Enemy -- 20 Şubat 2016; 3:22:11 >
  • Öncelikle videodaki ses problemi ve görsellerin hızlı geçme durumu düzeltilip yayınlanmalıydı. Umarım videoyu bu ölçütte tekrar düzenleyip yayınlarsınız. Görseldeki tabloyla ilgili bir şey söylenirken bir anda diğer görsele geçiyor ve onu da okuyamadan bir başkasına.
    375 Mbps olarak vaad edilen hız teorik, dünyanın hiçbir yerinde mobil olarak sunulan bu hızın pratikte öyle olacağı beklenemez ve örnek yerler hariç de en başından bu hizmeti vermek imkansıza yakın. Ki telefonlarımızda en çok veri aktarımı gerektiren işin video izleme olduğu düşünülürse 5 Mbps'lik bir hız dahi yetecektir. Onun haricinde girilen web sayfalarının yüklenmesi zaten telefonların performans durumundan dolayı belli bir süreden sonra (ms cinsinden) sabitlenecektir.
    AKK Uygulaması konusunda da BTK böyle bir düzenlemeye gidecekse zaten Turkcell'in/Super Online'ın bundan kaçması mümkün değil. 4.5 G ve Türk Telekom'un birleşme atağından sonra sanıyorum ki söylemek istemediği gibi şuan için "bomba" olacak şekilde bir AKK güncellemesi gelecek. 50 GB olan AKK umarım en az 100 GB'a ve kısıtlanan bağlantı hızı da internet servisi tipine oranla, en az 5 Mbps olacak şekilde güncellenir. Bu durumda psikolojik olarak kısıtlanma durumu geçmeyecek olsa da çoğu kişiye bu miktarlar oldukça yeterli seviyede kalacaktır.
    Fiyat olarak bir düşüş olmasa da umarım bu seneden itibaren aldığımız internetin kalitesi artar, altyapılar düzenlenir.

• Eğer kotalar mobilde yükseltilmezse sıkıntı çok büyük.Sen 375 megabit hız vereceğim diyip 4GB kota verirsen o kota yarım saatte biter.Ben bu kadar hızı ne yapacağım video izlemedikten sonra.Twittera veya instagrama girmek için bu hızlara gerek yok 3g yetiyor o işler için zaten.Ben evimde 50megabit uydunet kullanıyorum 250GB kotalı ve hız gayet yeterli.O yüzden turkcell 375megabit hız verip 4GB kota vereceğine 100megabit hız ver 50GB kota ver.O yüzden asıl sorun kota, hız değil çünkü ben youtubedan 4k video bile rahatlıkla izleyebiliyorum 50 megabitle.

• Video film izlenecek seviye şöyle 1_2 MBT hızında kota sonrası akk olan data paketleri verse turkceli tek gecerim.Sırf TTNET ile uğraşmamak için bekliyoruz bakalım.

• Kota -Akn ve Türkiye Başka söze gerek yok.Bir şeylerin değişeceğini Düşünmüyorum.İnşallah yanılırım :/

• Cat6 modemli telefonlar destekliyor. Sorun onu verebilecek altyapı var mı? S6/Edge, Note 5,V10,Z5... Destekliyor mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav he he

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.