Şimdi Ara

Turkcell Çıldırmış Olmalı :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sis651

Hiçbir operatörü sevmem, hepsi üç ayaklı domuzun birer ayağı ama kapsama konusunda Turkcell'den iyisini görmedim daha. Bölgesel olarak arada farklar olması normal, birinin çekmeyip diğerinin çektiği yerler olacaktır. Yıllardır Hakkari - Tekirdağ arası gidip geldim defalarca, geçen yaz Turkcell'de 3G çekmeyen yerleşim birimi görmedim pek. Hatta görmedim de olura uyuduğum esnada ise diye diyorum. Hem de 2100 MHz. Hatta Turkcell'in açıklarını biliyorsunuzdur, bu açıklardan istifade ettiğim bir dönemde İstanbul'dan Van'a kadar ve gittiğim başka yerlerde telefonda Youtube'da FullHD video izleyerek gittim, geldim. :D Artık Amasya'dan öte Erzincan civarı vs. engebeli yerlerde 2G'ye düşüp kullanılmaz olduğu oluyordu, daha ötelerde de baz istasyonu azlığından dolayı 720p'ye indiriyordum bazı 3G yerlerde de. Ama genel olarak çoğu yerde çalıştı 3G ile. 4G ise Şemdinli, Yüksekova vs. dahil her ilçe merkezinde aktif edilmiş anladığım kadarıyla ama daha fazla sayıda istasyona yayılması gerek.
    Köyler dışında kalan alanlarda 2G'ye düşülen yerler oluyor, özellikle Hakkari civarında köylerde 3G olsa da dağlar arasında sinyaller yayılamadığı için 2G'ye düşen veya komple düşen yerler oluyordu. Tabi bu da telefona göre değişiyor biraz. Bir de hala tamamen kapsamaya alınamamış köyler var ki evrensel fon olayı ile halletmeye çalışıyorlar daha bunları, böyle yerler de operatörlere kar sağlamayacağından dolayı yatırıma uzak duruluyor. Ama Hakkari'de bile çekmediği köye tek konteyner kurup 3G vermeye çalışıyordu Turkcell. Ama TT ucuz olduğu için memur kesim tarafından kullanılsa da Vodafone zararına iş yapıyordu mesela. Ya da TT orada bile ful çekerken Tekirdağ'daki okulumda cam boyuna mecbur edebiliyor insanları. Evim kuzeye baktığı için 4G sinyalini iyi alamıyorum diye TT geçmeye kalktım 3G bile çekmiyor imiş.
    Ha mükemmel demiyorum. Hakkari'de bile uzun süre şebeke gitmezdi mesela ama Tekirdağ'da fırtınadan dolayı yılbaşına sinyalsiz girmiştik mesela. Sorunu düzeltmeye gelen eleman bize bugün haber verildi diyordu. Bir günden fazla sinyal yoktu halbuki, bu da teşeronlarla anlaşmalarından dolayı belki.
    Ha yeni yeni TT 900'e geçti de sorunlarını çözmeye başladı ise olabilir, ama bunun çok 900 MHz ile de alakası yok. turkcell zaten 2100'd baya bir yatırım yapmıştı. Ama Turkcell'in gidip şimdi 900'e 3G yatırımı yapmasını istemem, gereksiz masraf olur, çünkü şehirden uzak yerler hariç pek bir faydası olmayacak, zaten kapsama var. Ancak sanırım 2100 bandını 4G için boşaltmak için öyle bir niyetleri varmış ama daha aktif 900 3G istasyonlarına denk gelmedim. İleride yaparlar belki. Ama kapsama farkı artık eskisi kadar muazzam düzeylerde değil kesinlikle. TT de kullanılabilir halde çoğu bölgede, yine de bölgesel sıkıntılar olabiliyor.

Ayrıca yabancı ülkelerin çok güzel kapsama haritaları var ama bizim ülkede böyle şeylere hiç merak yok. Gittiğim her yeri Sensorly, nPerf ve CellMapper ile kapsama haritasına almaya çalışıyorum ama tüm operatörlerin telefonunu taşıyacak kadar boş olmuyorum. :D Böyle kapsama haritalarına da yardımcı olun biraz. Sensorly haritasında Çorlu'dan Kırşehir'e kadar 2G'ye düşen bölgeleri görebilirsiniz. Tabi bunlar 2015 yazının verileri muhtemelen.

yol boyunca internet radyosu açıktı 2G'ye düşme hiç bir zaman olmadı. 900 MHz 3G bir mucize oldu, şimdi TT'nin yapması gereken kalan 2G istasyonların yanına birde 900 MHz 3G vericisi eklemek. eğer bunu yaparsa Turkcell NAL toplar. Bu teknolojiye turkcell yetişemez çünkü altyapısı buna uygun değil. TT babamın şirketi değil ama bu yeniliği onlar getirdi. diğerlerinin 20 senedir piyasada yenilik olarak yaptıkları bir şey görmedim daha.

• Olması gereken o zaten hocam, 3G geleli yakında 10 sene olacak, kapsama sorununun kalmaması lazım artık. Turkcell nal toplamaz hocam bu ülkede. Toplayacak olsa Avea kurulduğu an toplamaya başlamış olması lazımdı, o zaman toplamadıysa yine toplamaz. Niye? TT'nin 900 ile yaptığını Turkcell neredeyse zaten 2100 ile yapıyordu daha fazla istasyon sayısından dolayı. :D
    Turkcell'in yetişemeyeceği bir şey yok. TT zaten 900 MHz 3G şebekesini son bir buçuk yıldır kuruyor. Her istasyonuna bir 900 MHz RRU koyup anten ayarlayacak altüstü, teknolojik bir olay yok. Bunda da bir mucize yok. TT 900'ü 3G'de değerlendirmeyi tercih etti, Vodafone 4G ile. Dış ülkelerde yıllardır 3G için kullanılan bir bant 8. bant. Ancak bizde 3G ihalesi yarım akıllılıkla yapıldığı için operatörlere 900 MHz'i de 3G'de kullanma hakkı verilmedi. Eğer o zamandan bu hak verilse idi çok farklı yerlerde olurlardı şimdi. TT 2015'ten sonra 900 MHz 3G şebekesi kurmaya uğraşmaz, ilk kurulan şebeke bu frekanstan olabilir, daha az yatırım yapılabilirdi daha iyi kapsama için.

• İyi kazik 25 liraya 7 gb 1000sms 500 dk aliyorum vodafoneda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clopin

İyi kazik 25 liraya 7 gb 1000sms 500 dk aliyorum vodafoneda

dostum sende görmüşsün kazığı, kapsama olarak artık hiçbir artısı olmayan operatöre bu paralar verilmez. 900 MHz 3G yayıldıkça birileri abone kaybetmeye devam edecek. 2004 te turkcell'i bıraktım bir daha uğramadım bile,işim olmaz.
  • İzmir de oturuyorum çalıştığım işyerinde ablanın kendisi Türkcell li oğlunda Telekom var ve evinde Türk Telekom çekmiyor dün çocuğa ulaşamadı kafayı yiyordu direk Türkcell geçti. Ben de Türk telekomdayım ve İzmir'de 4.5 g hizmeti ağır çöp iciraltında Türkcell'i arkadaşla hız testi yaptık benim ki 9-10 anca gördü onunki 40,45 mpsdeydi üstelik sadece incir altında değil çoğu yerde Türk Telekom yerin dibinde hız açısından kimse kusura bakmasın Türk Telekom çöp Türkcell de artık güzel fiyatlarla güzel paketler sunmaya başladı tahaattütüm biter bitmez geçiş yapacam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karargahx

İzmir de oturuyorum çalıştığım işyerinde ablanın kendisi Türkcell li oğlunda Telekom var ve evinde Türk Telekom çekmiyor dün çocuğa ulaşamadı kafayı yiyordu direk Türkcell geçti. Ben de Türk telekomdayım ve İzmir'de 4.5 g hizmeti ağır çöp iciraltında Türkcell'i arkadaşla hız testi yaptık benim ki 9-10 anca gördü onunki 40,45 mpsdeydi üstelik sadece incir altında değil çoğu yerde Türk Telekom yerin dibinde hız açısından kimse kusura bakmasın Türk Telekom çöp Türkcell de artık güzel fiyatlarla güzel paketler sunmaya başladı tahaattütüm biter bitmez geçiş yapacam.

telekom babamın şirketi değil, bornova meydanda 1800 MHz üzerinden tam 115 mbps gördüm. şimdi haklarını yemeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: engink

quote:

Orijinalden alıntı: Karargahx

İzmir de oturuyorum çalıştığım işyerinde ablanın kendisi Türkcell li oğlunda Telekom var ve evinde Türk Telekom çekmiyor dün çocuğa ulaşamadı kafayı yiyordu direk Türkcell geçti. Ben de Türk telekomdayım ve İzmir'de 4.5 g hizmeti ağır çöp iciraltında Türkcell'i arkadaşla hız testi yaptık benim ki 9-10 anca gördü onunki 40,45 mpsdeydi üstelik sadece incir altında değil çoğu yerde Türk Telekom yerin dibinde hız açısından kimse kusura bakmasın Türk Telekom çöp Türkcell de artık güzel fiyatlarla güzel paketler sunmaya başladı tahaattütüm biter bitmez geçiş yapacam.

telekom babamın şirketi değil, bornova meydanda 1800 MHz üzerinden tam 115 mbps gördüm. şimdi haklarını yemeyim.

izmirin merkezi konakta bile ben 20 mps zor görüyorum bornovada nasıl 115 görüyorsun böyle şakalar yapma :D hatta bornovadan manisaya doğru giderken sabuncu veli yokuşu var orada mahsur kalsan iptal olursun telefon zor çekiyor...

• Herkes bilip bilmeden konuşmuş. 5 senedir turk telekom kullanırım son 2 senedir 3G konusunda resmen fark attı. Şebekenin düştüğünü görmedim. Şehirler arası yollarda da komple 3G de çalışıyor. Daha ne isteyeyim ben 3G si bile çok hızlıyken? 1000 dk 1000 sms 8 gb internete 29 tl veriyorum kafam rahat. Hiç bir güç kan emici vdf ve turkcell e beni geçiremez. Hele LTE hız sonuçlarında turk telekom hepsini geçmişken...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Herkes bilip bilmeden konuşmuş. 5 senedir turk telekom kullanırım son 2 senedir 3G konusunda resmen fark attı. Şebekenin düştüğünü görmedim. Şehirler arası yollarda da komple 3G de çalışıyor. Daha ne isteyeyim ben 3G si bile çok hızlıyken? 1000 dk 1000 sms 8 gb internete 29 tl veriyorum kafam rahat. Hiç bir güç kan emici vdf ve turkcell e beni geçiremez. Hele LTE hız sonuçlarında turk telekom hepsini geçmişken...

Herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor. LTE hız sonuçlarında Türk Telekom Vodafone'u geçti, hepsini değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.