Nerden bulaştığını bilmiyorum ama bu sabah benim bilgisayarada bulaştı. Windows7 backup yapmıştım. Ordan tüm resimlerime ulaşmaya çalışacağım ondan sonrasında, komple format gözüküyor.
Aslında bu virüsün 1. 2. ve 3. versiyonları bulunuyormuş . 1. si için bir arkadaş çözüm üretmiş. Tesla ile tek tek dosyaları kurtarıyor youtube'da videosu var. Ama şu anki güncel olanını ben sabah denedim, tesla açmıyor. Bu dosya türü tanınmıyor diyor. Aslında hep bu virüslerin, antivirüs üreticileri tarafından üretildiğini savunurdum. Ama bu konu biraz farklı gibi. Bakalım. Akşam biraz daha araştıracağım.
Konu sahibi başlıktaki Turkcell ibaresini kaldırırsa daha iyi olur, daha fazla insan google aramasından buraya ulaşır. Zaten ben turkcell kullanmıyorum, ordan bulaşmış olamaz. Dün akşam witcher oynarken bi haller olduğunu hissetmiştim pc'ye bakalım.
Saygılar.
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun bu tarz olaylarla tekrar karşılaşmamak için pcnin belirli aralıkla imajını almanızı tavsiye ederim. Temizlenmesi zor bir virüs :(
SeHaBTS
kullanıcısına yanıt
Bundan sonra resimleri daima öyle yapacağım. Zaten criptoladığı 12 gb lık resimleri bir yere kopyaladım belki bir gün bir çözümü çıkar umuduyla.
Aslına bakarsanız temizlenmesi gayet kolay bir virüs. Ancak criptoladığı dosyaları kurtarmak şu an için imkansız gibi görünüyor.
Terörizmin nası amacı yoksa, bu da aynen öyle. Fakat şunu belirteyim hayatta karşıma çıkan en ciddi ve en kaliteli yapılmış virüs.
Bu arada haftasonu bahanesi ile windows 7'ye dönebilirim. Win10 'a bir türlü ısınamadım.
Legolas246
kullanıcısına yanıt
Haklısınız amaçsız gibi görünen bir virüs şuanki virüste bulunan tek amaç karşıdaki kullanıcıya nasıl daha fazla zarar veririm. bunların yerine insanlık adına nasıl yararlı bir uygulama yaparım kısmına kafa yorsalar bu tür amaçsız virüs işleri ile uğraşmamış olurlar. Windows 10 'a bende ısınamadım sistem de bana göre eksikler bulunmakta umarım kısa sürede tamamlarlar ve kullanıcılara sunarlar bu sebeple bende windows 7 kullanıcısıyım.
.enc ve encrypred uzantılı dosyalarınız için yardımcı olabilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme