Şimdi Ara

Turkcell’de anlaşmazlık devam ediyor: Rus milyarder Fridman hisseleri almadı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onu bunu bilmem de benim asıl istediğim adam akıllı dürüst bi operatörün ülkeye giriş yapıp adam akıllı tarifelerle üç operatörün ipini çekmesidir. Yerlmi merli yabancı felan diye diye olan hep bize oluyor batan batar bundan sonra ilgilendiğim tek şey aldığım hizmetin kalitesi ve ödediğim miktardır.

• Turkcell'e iyi olmuş insanlara kazık atmayı biliyorlar.

• kesbi kullanıcısına yanıt
    İşini iyi yapmak mı? Memleket turistik beldelerden oluşmuyor ne yazık ki. Elektrik kesintisinde değil voltaj dalgalanmasında bile TT gibi şebeke bir kapanıp bir açılmıyor. Vodafone gibi bir sebep söylemeden bir ay hizmet vermemezlik yapmıyor. Bölgemde TT kullanan da Vodafone kullanan da mecburen yedek Turkcell hat sahibi ki şebekeler gittiğinde iletişim kurabilsin. Köy yerine tek konteyner artı anten olsa da onu kurup sinyal vermeye çalışıyor, şebeke kurulum isteklerine oradan para çıkmaz deyip cevap vermemezlik yapmıyor. Kepçe vurup TT hattı zedelediğinde tüm operatörler TT fiberini kullansa da yedek tek hatta Turkcell sahip. Müşteri hizmetleri olarak da çözemediğim bir sorunum olmadı, kendi hatamdan olan işlemlerin bile ücret iadesini yaptılar kaç defa. Çekim gücü tüm operatörlerde konuma göre değişen bir şeydir, bölgesel sıkıntılar olabiliyor. Bölgenizde iyi çekmesi ya da çekmemesi en iyisi ya da en kötüsü yapmaz; ama kişisel deneyiminizi etkiler mutlaka. Şemdinli'de 4G kullanırken Tekirdağ'daki evlerimde 4G sinyali aşırı zayıf mesela, bölgeden bölgeye değişen şeyler bunlar. Hizmet yönünden kişisel deneyim olarak en iyisidir ama en pahalısı olduğu da muhakkak; benim kullanmaya devam edip etmeyeceğim ise muallak. :D

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki bu zamandan sonra bu piyasaya giriş ve yatırım yapmak çok zor iş. Telekom yatırımları çok pahalı ve büyük yatırımlar; uzun yıllar kar elde edememe söz konusu. Sanal operatör olarak başlayıp kendi şebekelerine geçecek olsalar bile zor iş hani. NetGSM'den bir atak bekliyorlar yılbaşından sonra ama bir şey olacak mı göreceğiz.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Kardeş reklamlarda bile kullandıkları yer diyorum. Böyle bilindik yabancıların bile sürekli ziyaret ettiği (yerli turistleri geçtim artık) yerde sorun var internete bile zar zor giriyordum diyorum. Diğer yerlerde durum daha fena. Adamlara şikayet ettim hala ara ara inceleniyor diye mesaj geliyor. En son bayramda yazmıştım. Neyi inceliyorlarsa. Bir firmanın işini yapması ona vatandaşını kazıklama hakkı vermez. Gitsin gavurları kazıklasın. Yani hizmet kalitesi, çekim gücü, kapsama alanı filan boş. Hepsinin dediğiniz gibi iyi olduğu yer var kötü olduğu yer var. Atla deve değiller. Yıllardır uyguladıkları fahiş fiyat politikasını haklı çıkarmaya çalışmayın lütfen.
  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet sahibi olduğu Pamukbank'ın içini boşalttığı için sahibi olduğu diğer banka olan Yapı Kredi ile birleştirmeye kalktı. BDDK durumu farkedince hem yapı kredi'yi hem de pamukbank'ı TMSF'ye geçirdi. Pamukbank Halkbank ile birleşti, Yapı Kredi ise Koç Holding'in bankası Koç Bank'a satıldı, ismi Yapı kredi olarak devam ediyor ama sahibi Koç Holding.

Bu arada BDDK Pamukbank ve Yapı Kredi'nin borçları için Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Digiturk ve Turkcell hisselerine haciz koymaya kalktı. Turkcell'deki hisselerin haciz edilmemesi için Karamehmet hisseLerini AlfaCom'a sattı.

BDDK'nın Turkcell hisselerine haciz işlemleri esnasında AlfaCom'a satılan hisseler sebebiyle ortaklık yapısı değiştiği için TeliaSonera sorun çıkarmaya başladı.

Son geldiğimiz noktada Turkcell'i kayyum yönetiyor.

Olayı özeti bu şekilde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 30 Kasım 2016; 12:4:5 >

• quote:

Turkcell hisse yapısı son yapılan hisse devirleri ile şu şekilde belirlenmiştir. (Büyükten küçüğe) TeliaSonera : % 47.09 - Çukurova Grubu : 26.98 - Alfa Telecom Turkey Ltd : % 25.93

2014'deki bu hissedarlık yapısında bir değişme oldu mu? 2014'den bu yana Telia Sonera grubu en üst düzeyde yapılan başvururlar ile şirketi benim yönetmem gerekiyor diyor.

Şirketi şu an kayyum değilde devlet yönetiyor gibi bir durum söz konusu devlet ne isterse o oluyor.
  • Turkcell gg

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • comsat C kullanıcısına yanıt
    Yapı kredi ve Pamukbank'ın TMSF'ye geçtikten sonra olaylar bahsettiğim şekilde gelişti. Bu süre içinde Karamehmet çok para getiren çok kâr eden şirketler olduklarından Turkcell ve Digiturk'ü devlete kaptırmamak için bir takım oyunlarla hisselerde değişiklik yaptı. Hisse değişiklikleri yapılırken TeliaSonera olaya müdahil oldu.

Hisse değişim olayı 2014 öncesinde oldu. Zaten bahsettiğim olaylarda 2014 öncesinde idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 30 Kasım 2016; 15:5:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Yapı kredi ve Pamukbank'ın TMSF'ye geçtikten sonra olaylar bahsettiğim şekilde gelişti. Bu süre içinde Karamehmet çok para getiren çok kâr eden şirketler olduklarından Turkcell ve Digiturk'ü devlete kaptırmamak için bir takım oyunlarla hisselerde değişiklik yaptı. Hisse değişiklikleri yapılırken TeliaSonera olaya müdahil oldu.

Hisse değişim olayı 2014 öncesinde oldu. Zaten bahsettiğim olaylarda 2014 öncesinde idi.

quote:

Turkcell hisse yapısı son yapılan hisse devirleri ile şu şekilde belirlenmiştir. (Büyükten küçüğe) TeliaSonera : % 47.09 - Çukurova Grubu : 26.98 - Alfa Telecom Turkey Ltd : % 25.93

Bu hala geçerli ve Telia Sonera hala en büyük ortak o zaman. Bu durumda Telia Sonera şirketi yönetme isteğinde haklı görünüyor.

Hala geçerli ama devlet Pamukbank ve Yapı Kredi'den kaynaklanan alacağını tahsil edebilmek için Turkcell yönetimine kayyum atadı.

Dolayısıyla devlet alacağını tahsil edene kadar TeliaSonera beklemek zorunda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Hala geçerli ama devlet Pamukbank ve Yapı Kredi'den kaynaklanan alacağını tahsil edebilmek için Turkcell yönetimine kayyum atadı.

Dolayısıyla devlet alacağını tahsil edene kadar TeliaSonera beklemek zorunda..

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Devletin alacağı ne kadar bilginiz var mı?

Bu Turkcell'in durumu çok karışık. Sıradan vatandaş 1993'de Turkcell'i Karamehmet kurdu sanıyorum ama Telia Sonera'nın 4 önce önceki yayından kaldırılan reklamlarında Türkiye'ye gelerek Turkcell'i kuran Sonera grubundan bahsediliyor. Bu firma Türkiye'ye gelip Karamehmet ile birlikte Turkcell'i kurduysa ve şu an en büyük ortak konumundaysa şirketi yönetme isteğinde haklı görüyorum. Devlet ya firmayı satın alıp yönetmeli ya da satın alamıyorsa sahibi olan firmanın yönetmesine izin vermeli. En mantıklısı Çukurova grubunun Turkcell'de kalan hisselerine el koyması olur.

• kesbi kullanıcısına yanıt
    Haklı demiyorum zaten, diğerlerinin işe yaramazlığını belirtiyor; bu açıdan onların da kazık politikasına geçmemesi için rekabetin gerekliliğini söylüyorum.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorumki Turkcell rekabet etmiyor kafasına göre söğüşlüyor. İlk zamanlar iş yapanlar hava olsun diye alırdı. Hala millet ayrıcalıklı bişeye geçtiğini sanıyor etkisi sürüyor.
  • Turkcell ilk 3 yıl tekel konumundaydı. Telsim kurulduğunda Turkcell almış başını gitmişti zaten. Turkcell'in fiyatları kazıktı ama heryerde çekiyordu. Bir de adındaki Türk kelimedinin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu arada forever voda

• Turkcell in durumu baya karışık devlet hisseleri alıp el koyması en mantiklisi olur aksi taktirde yönetim diğer ortaklara geçecektir yabancılar yonetenekadar devlet yonetsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeumyang01

Turkcell in durumu baya karışık devlet hisseleri alıp el koyması en mantiklisi olur aksi taktirde yönetim diğer ortaklara geçecektir yabancılar yonetenekadar devlet yonetsin

quote:

Büyük ortak şirketi yönetemiyor ve her tarafa durumu şikayet etmiş. Alfa grubu da yatırım yapmak istemiyor herhalde çekilecek ortaklıktan. Eğer Alfa grubu elindeki hisseleri Telia Sonera grubuna satarsa Telia Sonera grubunun hisse oranı %73.02'ye çıkıyor. Böyle bir durum olursa ve hala devlet ben yöneteceğim derse olay iyice karışacaktır.

Alfa grubunun elindeki hisse yi devlet alsa yönetimde yine devlet kalacaktır aksi taktirde Telia Sonera grubu alırsa yönetim onlara kalır %73 hisse sahibi olduktan sonra devlet birşey yapamaz inşallah devlet el koyar da yönetime devam eder yabancılar yonetene kadar devlet yonetsin

• quote:

Orijinalden alıntı: yeumyang01

Alfa grubunun elindeki hisse yi devlet alsa yönetimde yine devlet kalacaktır aksi taktirde Telia Sonera grubu alırsa yönetim onlara kalır %73 hisse sahibi olduktan sonra devlet birşey yapamaz inşallah devlet el koyar da yönetime devam eder yabancılar yonetene kadar devlet yonetsin

Bende yabancılara gitsin istemem. Alfa grubunun hisselerini alıp Çukurova grubunun da hissesine el koyarsa %52.91 yapıyor o zaman şirket devletin elinde kalır ama sürekli özelleştirme yapmaya çalıştıkları için bunu yapacaklarını sanmıyorum. Bana göre Turkcell'den çok daha önemli konumda olan Türk Telekom'u sattıkları için ve Türksat'ın da şimdi kablo bölümünü özelleştirmeye çalıştıkları için Turkcell'e sahip çıkacaklarını sanmıyorum.

Turkcell konusu da biraz araştırınca yıllardır Türk şirketi diye bizi kandırdıklarını gördüm. 1993 yılında Çukurova grubu Turkcell'i kendisi kurmamış İskandinav Telia Sonera grubunu ülkeye davet edip onlarla ortak olarak operatörü kurmuş. Firmanın 4 sene önce hazırladığı ve yayından kaldırılan reklamına hala youtube sayesinde ulaşılabiliyor. Reklamın 3.20 saniyesinden sonra halkın bilmediği gerçeği paylaşıyorlar. Yıllardır %100 Türk şirketi diye ve ismi Turkcell diye önce Turkcell'i tercih ediyorduk ama işin göründüğü gibi olmadığı Çukurova grubuna el koyulmasından sonra devlet sayesinde ortaya çıkmış oldu. Pamukbank içerisinde yapılanlar Turkcell içerisinde de yapılmış.

https://youtu.be/ejq3QtRvWRg?t=200

Haklısın aslında her kurumu ozellestiriyorlar Turkcell ide Türk şirket zannediyorduk işin gerçeği farkliymis

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.