Şimdi Ara

Turkcell'de ses sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba, ben ve eşim hatlarımızı vodafonedan turkcelle geceli 1 ay oluyor. Açıkcası vodafone’dan vodafone’a aramadaki ses kalitesi iyiydi fakat her yerde çok iyi çekmiyordu(istanbulda oturuyoruz). Turkcell’in çekim kalitesi çok iyi, seste fena değil. Benim tek sıkıntım bazı zamanlar telefon konuşmada hat lte’den 3g’ye düşüyor(iphone 7plus). Hat 3g’ye düşünce ses kalitesi haliyle düşüyor. Tüm ayarlarım açık. Vodafone’da böyle bir sıkıntıyla karşılaşmıyordum. Herhangi bir şey yapmam gerekir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahirdt M kullanıcısına yanıt
    HDSES yaz 2222'ye yolla VoLTe&VoWifi ayarların yapılsın, daha sonra cihazda VoLTe'yi aktif et aramalarda 3G'ye düşmez.
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Bunların hepsini yaptım, volte açık. Zaten her zman düşmüyor. Arada bir lte’den 3gye düşüyor. Turkcell’in çekim kalitesi daha iyi, her yerde çok iyi çekiyor. Vodafone’da hiç böyle birşey olmuyor. Her zmn 4g üzerinden konuşma yapıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahirdt -- 3 Mart 2020; 13:17:11 >
    Vodafone 4g de 800 ve 900 mhz den yayın yaptığı sinyal alanı daha geniş olduğu için düşmemesi doğal
    Hani bence 3G daha iyi. Ben hiç volte kullanmıyorum, 3G şebeke içi şebeke dışı gayet iyi bende.

4G kapsamasının zayıf olduğu yerlerde 3G düşüyordur.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Anladım.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bölgesel olmadığı için baz istasyonu kaynaklı bir sorun değil. Turkcell LTE 2600 MHz kullanıyor çoğu yerde, bu yüzden konuşmalar da bu frekans üzerinden gerçekleşiyor. Siz de bilirsiniz ki 2600 MHz gibi yüksek bir frekans en ufak engel de dahi küçük küçük ses paket kayıpları oluşturuyor bu da hareket halindeyken hem karşı tarafın sesini bozuyor hem de benim sesim karşı tarafa kesintili gidiyor.

Ayrıca Turkcell evin dış cephesinde bulunan yerler de 2600 evin iç koridorların da 1800 evin en iç odaları veya binanın merdiven boşluklarında 800 MHz üzerinden iletişim sağlıyor ancak her zaman önceliği 2600 MHz'e veriyor en son çare ise 800 MHz. Aslında sadece 800 üzerinden alma gibi bir seçenek olsa bu sorunlar ortaya çıkmazdı ancak cep telefonların da manuel band seçimi yok maalesef.
  • 2600 MHz bandından verilse bile ses paketlerinde veri tüketimi çok küçük boyutlarda olduğundan o sinyale telefon bağlı kalabiliyorsa o ses aktarımını da sorunsuz gerçekleştirebiliyor genelde. Ha sürekli hücre geçişleri arasında kayıplar oluyor ama sabit bağlı iken seste hemen hiç sorun yaşamıyorum ben. Telefonların da gizli menüler olabiliyor modele bağlı olarak. Mesela ben sadece 4G'ye bağlı kullanıyorum. Tabi 155 gibi numaraları arayabilmek için 3G'yi açmak gerekiyor, o bir sıkıntı. Bant kilitleme de yapılabiliyor bildiğim kadarıyla ama onu otomatikte bıraktım.
    182,184 gibi numaraların seni araması gerektiğinde ne oluyor abi? Aradığınız kişiye ulaşılamıyor anonsu mu duyuyorlar?
    Demek istediğinizi anladım, ses aktarımı için fazla bir veri transferi gerekmiyor ancak telefonla konuşurken baz istasyonuna cep telefonunun iletim yapması gerekiyor ancak cep telefonu baz istasyonuna düşük bir güçle iletim yapıyor, artı olarak frekans çok yüksek, ayrıca baz istasyonlarında ki antenle yönlü olduğu için kör noktaları bulunuyor bu üç etmen bu ses droplarına sebep oluyor, bu yüzden en azından konuşma yaparken 2600 değil de 800 üzerinden yapılsa sorun en azami düzeyde önlenmiş olur.
  • Kullanılan cihaz nedir, 4g de volte ile bir birim bile cekse hangi bant olursa olsun konuşulur, konuşulmayacak bir durum varsa anında 3g oda olmuyorsa 2g ye atar sistem sizi, sanki cihaz ile ilgili bir sorun var...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hayır, onlar merkezi bir konumdan aradığı için onlar ulaşıyor. Ancak ben aradığımda muhtemelen VoLTE santrali alakasız bir yerde olduğu için vs. de olabilir bu tür numaralara arama yapmıyor.
  • Konu sahibine baskı yapmışlar anlaşılan konunun adı değişmiş
    Anladım abi.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    iPhone x ve 6s cihazlarda denedim bu sorun iki cihazda da var. Ayrıca 1 seviye sinyal gördüğüm zaman genel de karşı taraf sesimi robot gibi duymaya başladığını söylüyor ki bende karşı tarafı kesintili duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 4 Mart 2020; 18:18:45 >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Abartı bir başlık olduğunu düşündüğüm için değiştirdim.
  • Hocam aynı problemi ben de yaşıyorum.X ve 6s cihazlarda sesim karşıya ya robot gibi gidiyor ya da hiç gitmiyor ancak aynı anda aynı yerde aynı şebekeye bağlı android cihazlarda böyle bir sorun yok. Müşteri hizmetlerinden bir cevap alabildiniz mi ya da kendiniz bir çözüm bulabildiniz mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emree27 kullanıcısına yanıt
    Operatör değişikliği yaptım hocam, bu konuda da müşteri hizmetlerine danışmadım hiç.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.