Şimdi Ara

Turkcell'de ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TT Mobil'den 25 şubat itibariyle Turkcell'e geçiş yaptım, ancak sesli görüşmeden hiç memnun değilim öyle ki benim sesim karşı tarafa kesik kesik giderken karşı tarafın sesi de bana kesik kesik geliyor. Hele bir de hareket halindeyken ses çok bozuluyor. Ayrıca TT Mobil ve Vodafone arasın da volte görüşmesi yapılabilirken Turkcell sadece başka bir Turkcell'li ile volte üzerinden görüşmeye izin veriyor. Ayrıca diğer bir sorun ise Turkcell'in LTE yi 3 ayrı band üzerinden vermesi. 2600, 1800, 800 MHz kullanıyor bu yüzden telefon her adımda farklı bandlara bağlandığı için şebeke 1 çubuk ile 5 çubuk arasın da sürekli gidip geliyor bu da ses kalitesini bozan en büyük etmen. TT Mobil de yalnızca 1800 MHz üzerinden hizmet alıyordum ücra köşeler de ise 800 üzerinden alıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 3 Mart 2020; 22:34:46 >

• volte ayarlarınızın yapıldığından emin olun lokasyon veya telefon kaynaklı bir sorundur.Zira Turkcell ses kalitesi ile diğerleri mukayese dahi edilemez.Bunu kime sorarsanız sorun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hattı iPhone x cihaz da kullanıyorum ayrıca bu sorun tüm lokasyonlar da oluyor. Bu arada Turkcell'in sesi diğer operatörlerle mukayese edilemez demişsiniz ama ben hiç bir farkını görmedim çok abartıyorsunuz bazı şeyleri.
  • Aaa olur mu hocam? Buradakilere göre Turkcell her şeyde 1 numara. Seste bir sorun yok. Ses kalitesiz ise senin telefon bozuktur.

CcC Turkcell CcC

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bu değil Turkcell'in mobil uygulamasına bir girdim şok oldum bazı sayfalar arapça yazılarla dolu. Ayrıca müşteri hizmetlerini arayınca Türkçe ve İngilizce hariç Arapça'da hizmet veriyorlar.
  • Tatilden dönünce uğrar
  • Arapca vodafone da cikti ilk diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senin telefonunda sorun var kardes telefonunu deistir turkcelin ses kalitesi efsane :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam.
  • Görüşme kalitesi olağanüstü iyi değildir diğer operatörlere göre belki ama dediğiniz sorunların da hiçbiri yok, ne bende ne çevremdeki diğer turkcell kullanıcılarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babboable -- 29 Şubat 2020; 13:45:15 >
  • Babboable kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum ama bu ses kesintisi olayı can sıkıyor bölgesel olabilir destek almayı düşünüyorum.
  • Ben de ses kalitesi yüzünden TT'den Turkcell'e geçiş yapıp rahat etmiştim. Demek ki bölgeden bölgeye durum değişiyor. Bazı arkadaşlarım da TT den çok memnun.
  • Bu ses olayları tamamen psikolojik, gsm standartları bellidir, oyle buyuk farklar hic bir operatörde yok

• Müşteri hizmetleri ile görüşün, muhtemelen bölgedeki istasyonlarda ya da santralde bir sıkıntı var. Üç frekans kullanılsa da ana bağlantı tek bir tanesi üstünden yapılır ve bu da sürekli değişmez, diğer ek taşıyıcılar veri trafiğine göre aç kapa yapılarak çalışır. Ses görüşmesinin trafiği de çok çok düşük miktarlarda olduğundan bu geçişlerden pek etkilenmez. SIM kart sorunu da olabilir mi diye düşünüyorum ama bu zamanda böyle sorunlara sebep olur mu artık bilmem.
  • Bir örnekleme yapalım.
    Ben tt , arkadaşım da tt idi. Volte üzerinden konuşuyorduk.
    O numarasını Turkcell e taşıdı ve artık volte üzerinden konuşamıyoruz. Bu sebepten konuşmalarımızın ses kalitesi düştü.
    Tt den Vodafone a volte araması yapılıyor ama Turkcell e yapılmıyor. Veya Turkcell den tt ye arama olduğunda da volte olmuyor. Vf yi bilmiyorum.

• Bulunduğun yerde TCell çekimi zayıf olabilir, bence hattını taşı, çünkü TCell ses kalitesi en iyisidir, diğerleriyle kıyaslanamaz bile, VF ve TT kullandım da farkı anladım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

Bulunduğun yerde TCell çekimi zayıf olabilir, bence hattını taşı, çünkü TCell ses kalitesi en iyisidir, diğerleriyle kıyaslanamaz bile, VF ve TT kullandım da farkı anladım.
    Ben de arkadaşa aynen katılıyorum. Üçünü de uzun süreden beri kullanmış biri olarak ses kalitesi olarak Turkcell diyebilirim. TT en kötüsü. Karşı tarafın ne dediğini hiç anlamadığım, boğuk bir sesten başka bisey duymadığım çok fazla tecrübem oldu.

Gerçi şimdi hattımı tekrar taşımak durumundayım bikaç nedenden dolayı. Büyük ihtimalle TT deneyeceğim tekrar. Umarım düzelmiştir.
  • Bende hem 3g hem 4g 0 sıkıntı. Sorun olsa bi dk durmam zaten. Ayda 4000DK civarı kullandığım için benim önceliğim sesli aramalar.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    TT'dan Vodafone'a HD oluyor ama Vodafone'dan aradığımda berbat.

• 3hattida kullandim Turkcell = Vodafone gibi geldi bana. Tt de volte destegi dahi vermiyordu adamakilli onda volte kullanamadim net bir sey diyemicegim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.