Şimdi Ara

Windows'da Yaşadığım Ses Sistemi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
14
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, MSI 970 gaming anakart ve fx 6300 işlemcili eski bir sistemim var. kubuntu+windows şeklinde dual boot kullanıyorum

Bu sisteme bağlı pandemi zamanı binbir pişmanlıkla aldığım grundig marka ses sistemi windows'ta bir türlü düzgün çalışmıyor. Müzik açıyorum sadece anfi ve merkez hoparlörlerden iyi ses gelirken, diğer uydulardan çok az yada hiç ses gelmiyor.

defalarca kez format attım, her defasında farklı sürücüler denedim windows 10-11 arasında gittim geldim yok olmuyor.

Linux tarafında ise sorun yok. Müzikten bile 5 hoparlörlerden tam ses geliyor. Hatta eski bozulan ses sistemim x540'ın uydularını taktım daha iyi oldu. Dolby destekli filmlerde de efektler 5.1 olması gerektiği gibi çevresel sesi çok iyi veriyor. Fedora bu konuda bir tık daha iyi

Ama gel gelelim windows'ta ne film izlerken ne de müzik dinlerken bu mümkün değil. 5 kanalın yarısını kullanılamıyor.

Tıpkı linux dağıtımlarında olduğu gibi müzikte 5 hoparlörün tamamını kullanmak istiyorum.Windows tarafında uzamsal ses, hoparlör doldurma seçenekleri işe yaramıyor, ses sisteminin logitech x540'da olduğu gibi sesi dağıtan "matrix" modu yok

Ya linux dağıtımları ses sistemi konusunda çok başarılı, yada windows bu konuda gerizekalının önde gideni çözemedim.Sırf bu nedenle uzun süredir linux dağıtımları kullanıyorum

Windows'da 5.1 sesi hakkıyla almak için ne yapmalıyım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.