Şimdi Ara

Turkcell'in Vınn Sahiplerini Madur Etmesi Hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bir kurumsal firma nasıl olur da bu konuda çözüm sunamaz?

Konu şudur; Mac kullanıp işletim sistemini son sürüme yükselten kullanıcılar (ki windowsta da benzer durumlar varmış diye okudum emin değilim) ZTE marka Vınn ları güncelleme gelmemesinden dolayı kullanılmaz duruma geçiyorlar. Uzun zamandır durum böyle.

Bir işletim sistemi güncellenmeden önce bu tarz durumları önleme adına geliştiricilere,firmalara vs der ki: Kardeşim ben yazılımı güncelleştiriyorum. Alın bakın şuan bu aşamadayım, sizde kendi driverlarınızı, konfigürasyonlarınızı ona göre yapın. Geri dönüşlerinizi ya da kendi çözümlerinizi üretin der. Yosemite çıkmadan önce de bunlar oldu. Benim takip ettiğim kadarıyla 3 ay felan öncesinden. Yani nihayi sürümü yayımladan önce bunlar gerçekleşti.

Ancak gel gör ki ne Turkcell ne de Zte bunlardan bi haber. Anlaşılan o yönde. Ki sistem çıktı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ben ve durum hala böyle. Yani Zte bizi ingilendirmez. Biz ürünü Turkcell den aldık. Onlar Zte den alırken ticari bir ilişki çerçevesinde aldı. Sözleşmelerinde bu hususlar vardır diye düşünüyorum ve çok olası Turkcell buradan bir cezai yaptımı/kazancı vardır. İşin bu kısmı beni ilgilendirmez.

Ancak Turkcel gibi bir firma geliştici hesaplarına sahip olup bu tarz update leri bize sunmayacak olabilir, Zte ye bunu bildirip öncesinde çözüm sunmasını sağlamayacakta olabilir. Bunlar böylesine uzun süredir köklü bir firmada gözden kaçmış (!) olabilir. Ancak Turkcell müşterisine şuan yapabileceğimiz birşey yok. Siz bu dönemde internetinizi bir şekilde kullanın faturayı da ödeyeceksiniz mecburen diyemez. Bunu kurumsal firmayı bırakın, bakkal mehmet amca bile diyemez. Ticari ahlak bunu gerektirir. Ben bu Vınn ı fiziksel ya da yazılımsal bir zarar vermeden kullanamıyorsam bu da üretici/sağlayıcı bir firmanın ihmalinden kaynaklanıyorsa bunun negatif yönlerinden etkilenmesi gereken ben olmamalıyım.

Turkcell in bu yönde yapması gereken bu Vınn ları değiştirmek ve maduriyetten ötürü ek paketler fatura indirimi vs yaparak bizler tarafından memnuniyetimizi sağlamak olmalıdır. İnterneti kullanmak için aldık ki işlerimizde kullanıyoruz. Bizimde maddi bir kaybımız oluyor sonuçta. Hadi bunu da yapmıyorsun en kötü ihtimalle faturayı kesme! Bunu da yapamıyorsanız ayıptır yani. Neyse uzatmıyorum. Acıyorum.

Bunu Turkcell foruma yazdım. Turkcell'den vınn alacak arkadaşlar tekrar düşünsün.

• Boomerang! kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun hocam umarım en kısa sürede sorununuz çözüme kavuşur. Son zamanlarda Akıllı telefon ve tabletlerin piyasaya çıkmasıyla operatörler Vıın kullanıcılarına pek önem vermiyorlar. Internete bağlanmada hala sorun yaşıyorsanız Mac de çalışıyor mu bilmiyorum ama Mobile Partner programını kurarak internette bağlanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi effect68 -- 1 Şubat 2015; 19:47:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tesekkur ederim. Bu ilgisizlik degil malesef sorumsuzluk. Yosemite developerlar icin yanilmiyorsam gectigimiz mayis haziran gibi sunuldu. Yani gecen sureye bakarmisiniz.

Denedim malesef ancak o da calismadi. Tekrar tesekkur ederim. Selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac i hangi amaccla kullaniyorsun sirf net icinse kablolu al yoksa vinnda israrciyim.sirf karalama politikam var diyosan uyumlu surumlere veya sistemlere gec

• Model yazmadığınız için bilemiyoruz. Belki budur:

https://forum.turkcell.com.tr/t5/turkcell/mac-os-x-yosemite-vinn-mf667-yazilim-guncellemesi-yayinlandi/m-p/21493

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim ancak degil.

MF190.

• Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt
    Mesaji yazmaktaki amacinizi cozemedim. iyi aksamlar.

• Yazdığın uzun metnin Turkcell geçen yerlerine Apple koyup okursan nasıl olur sence?
    Yani yıllardır çalışan işletim sistemine ne gibi değişiklik yaptığı belli olmayan kapalı kutu sistem üreten Apple'ın hiçbir suçu yok.
    Ama sırf siz son sürümü kullanmak için işletim sisteminizi güncellediniz diye buna güncelleme vermediği için suçlu Turkcell.
  • Haydaa. Apple dusmanlari basti. Derdiniz ne bilmiyorum ancak Turkcell calisani felan misiniz ?

Macintosh olmus, windows olmus mesele bu degil. Kaldi ki soyledigim gibi windows 8 de de benzer sorunlar var.

Evet kesinlikle suclusu Turkcell ve Zte. O usb modemi bana Mac uyumlu diye satarken hic problem yok ama! Destek veremeyecegi sistemi yazmayacak o zaman. Bu hep boyledir. Macintosh yada Windows, calisan tum donanimlara uyumlu bir isletim sistemi yazamazlar. Diger donanim ureticileri onlara uygun surucu yazarlar. Yazamiyorlarsa tutunamazlar. Bu kadar basit. Olayi mac windows olayina cevirmeden basliktan uzaklasiniz. Son cevabim gereksiz yazilara cevap vermeyecegim.

• Evet ya Turkcell çalışanıyız aylıkta 3.500 TL forum gezintisi için maaş alıyoruz.

İstersen önce Mac uyumlu diye aldığın cihazın detayını oku; örnek olarak E176 modeli için detaylara bakarsan hangi MacOs sürümlerini desteklediğini de okuyabilirsin. Adamlar sana satarken sonsuza kadar tüm MacOS güncellemelerini destekleyeceğiz diye satmıyorlar herhalde.

http://www.turkcell.com.tr/yardim/vinn-3g-modem-e176
    MacOS 10.7 & 10.8

Windows 7 sayesinde çalışmayan tv kartlarını çöpe attık, çalışmayan sürücüsü bulunamayan belki yüzbinlerce yazıcı - fotokopi gibi cihazlar çöp oldu gitti.
    Kimse çıkıpta benim yazıcıma niye 7 sürücüsü hazırlamıyorsunuz diye birşey söylemedi.

Dünyadan haberin olmadığı zaten son cümlenden belli. Merak etme ZTE - Huawei veya Turkcell sen tutunamaz dediğin için yarın batarlar.
    Adamlar zaten çoktan o sürüm için sürücü yazmışlardır eskiyse de piyasaya sürecekleri uyumlu yeni cihaz için çalışmalarını tamamlamışlardır.

Ayrıca daha cihazının modelini bile belirtmeden burda konu açman ne kadar iyi düşüncelerle konuyu çözümlemeye çalıştığını gösteriyor.

https://forum.turkcell.com.tr/t5/turkcell/mac-os-x-yosemite-vinn-mf667-yazilim-guncellemesi-yayinlandi/m-p/21493
    https://forum.turkcell.com.tr/t5/turkcell/mac-os-x-yosemite-10-10-vinn-modem-calisma-sorunu-cozuldu/m-p/20390

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 2 Şubat 2015; 0:16:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.