Şimdi Ara

Turkcell neden bu kadar pahalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Orijinalden alıntı: fethiyetv

@CeSiN

Dediklerinizde haklısınız. Çalıştığım şirkette ve yakın çevremde bu kampanyayı (cayma bedelli) en az 70 kişiye söylemişimdir. Bunlardan 4~5 kişisi sizin arkadaşınız gibi ne gerek var diyip geçiştirdi ben de üstelemedim para sizin, verin bol bol dedim içimden.

Kalan kişilerden en fazla 10 kişiye de 120 dakika yetmiyordu onlara başka çözümler aradık. Ayrıca 3~5 kişi gibi SMS servisi için tarifesinde kaldı ve kampanyaya girmedi. Ama kesin olarak en az 50 kişi bu kampanyanın en ufak ayrıntısına kadar yararlandı ve hepsi de 3 ay da bir 5~15 TL fatura ödediler. Bu kişilerin büyük çoğunluğu ayda 20~40 TL fatura ödeyen insanlardı.

Benim çevreme göre oranlayacak olursak %70~75 i bu kampanyadan yararlandı, hatta bir çoğu şu an ikinci 12 aylık döneminde

Turkcell'in satış prensibi biraz farklı. araştırma yapabilene çok iyi tarifeler var. Ama elinde de öyle bir müşteri var ki hiç birşeyden haberi yok, aval aval delilerce fatura ödüyorlar, bana mısın demiyorlar. Bu durum da ben de Turkcell'in yerinde olsam aynen devam ederdim. Ne zaman uyandı mı müşteri bu sefer yine Turkcell'de kalabilcek uygun tarife bulabiliyor.

Buarada kız arkadaşımda ben gibi vodafone kullanıyor tüm ihtiyaçlarını tek telden karşılıyor ama ailesinden dolayı sadece aranmak için açık tuttuğu turkcell hazırkartı var onu faturalıya geçirip bu cayma bedelliye geçirmeyi düşünüyorum hatta gençtarifeye geçirtebilirsem harika olacak yaşlarımız 25 üstü olduğundan birini ayarlamak gerekicek eğer takılacak olursam cayma bedelli ayrıntıları hakkında bilgi almak için sizi rahatsız ederim 20 dk dır cayma bedelli konusunu okuyup özümsemeye çalışıyorum çünkü işin birde ona anlatması var 3 ayda bir 5 tl yükleme yapcağına 3 ayda bir 3 tl fatura ödemesi tabiki daha mantıklı hemde aylık heryöne 120 dk yada turkcell içi 180 dk konuşabilir artık hangisini isterse.

Kaptın bu işi ..

Ek olarak yine tamamen bedava haftada 2 gün tum turkcelliler ile bedava konusma ve mesajlasma var. Bunu da alın. 2GUN yazıp 7098 e mesaj gondermek gerekiyor. Ama bunu yapmak biraz zor. Gece 12 de ilk 100 kişi içerisinde girmek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeTha

quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

@CeSiN

Dediklerinizde haklısınız. Çalıştığım şirkette ve yakın çevremde bu kampanyayı (cayma bedelli) en az 70 kişiye söylemişimdir. Bunlardan 4~5 kişisi sizin arkadaşınız gibi ne gerek var diyip geçiştirdi ben de üstelemedim para sizin, verin bol bol dedim içimden.

Kalan kişilerden en fazla 10 kişiye de 120 dakika yetmiyordu onlara başka çözümler aradık. Ayrıca 3~5 kişi gibi SMS servisi için tarifesinde kaldı ve kampanyaya girmedi. Ama kesin olarak en az 50 kişi bu kampanyanın en ufak ayrıntısına kadar yararlandı ve hepsi de 3 ay da bir 5~15 TL fatura ödediler. Bu kişilerin büyük çoğunluğu ayda 20~40 TL fatura ödeyen insanlardı.

Benim çevreme göre oranlayacak olursak %70~75 i bu kampanyadan yararlandı, hatta bir çoğu şu an ikinci 12 aylık döneminde

Turkcell'in satış prensibi biraz farklı. araştırma yapabilene çok iyi tarifeler var. Ama elinde de öyle bir müşteri var ki hiç birşeyden haberi yok, aval aval delilerce fatura ödüyorlar, bana mısın demiyorlar. Bu durum da ben de Turkcell'in yerinde olsam aynen devam ederdim. Ne zaman uyandı mı müşteri bu sefer yine Turkcell'de kalabilcek uygun tarife bulabiliyor.

Buarada kız arkadaşımda ben gibi vodafone kullanıyor tüm ihtiyaçlarını tek telden karşılıyor ama ailesinden dolayı sadece aranmak için açık tuttuğu turkcell hazırkartı var onu faturalıya geçirip bu cayma bedelliye geçirmeyi düşünüyorum hatta gençtarifeye geçirtebilirsem harika olacak yaşlarımız 25 üstü olduğundan birini ayarlamak gerekicek eğer takılacak olursam cayma bedelli ayrıntıları hakkında bilgi almak için sizi rahatsız ederim 20 dk dır cayma bedelli konusunu okuyup özümsemeye çalışıyorum çünkü işin birde ona anlatması var 3 ayda bir 5 tl yükleme yapcağına 3 ayda bir 3 tl fatura ödemesi tabiki daha mantıklı hemde aylık heryöne 120 dk yada turkcell içi 180 dk konuşabilir artık hangisini isterse.

Kaptın bu işi ..

Ek olarak yine tamamen bedava haftada 2 gün tum turkcelliler ile bedava konusma ve mesajlasma var. Bunu da alın. 2GUN yazıp 7098 e mesaj gondermek gerekiyor. Ama bunu yapmak biraz zor. Gece 12 de ilk 100 kişi içerisinde girmek gerekiyor.

Bunu o yapamaz yani uğraşmaz yanında ben olmam gerek peki hazırkarttan faturalıya geçenler caymabedelliden yararlanmak için geceyi beklemesine gerek yok değil mi okuduklarımdan onu anladım bukadar detayını bilmiyordum mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: heathrow
    Forumda hararetle Turkcell'i savunan arkadaşlardan biri ile bir gece bir araya gelmek isterdim. Haftada iki gün bedava kampanyasına katılmak hakikaten o kadar kolay mıymış? Bir ay boyunca her gece üst üste mesaj atsanız da yine katılamayabilirsiniz. Aynı şekilde cayma bedelli kampanyasına katılmak için o arkadaşla sms yollamak isterdim. Hakkaten cayma bedelliden yararlanmak o kadar kolay mı? Yoksa illa numaranızı taşıyıp geri gelmeniz mi gerekiyor?

@heathrow

Dostum bizim derdimiz Turkcell filan savunmak değil, bizim derdimiz hesaplı tüketim. Aklı olan her insan hesabını kitabını yapar kendisine en uygununu seçer. Bu X olur Y olur farketmez.

Benim cayma bedelli kampanyam yok şu an. Ayda 35 TL veriyorum ve her yöne 1200 dakika konuşuyorum, rahat rahat. Örneğin annem çok konuşuyor ve aranıyor ama genellikle Avea kamu hatlarıyla görüşüyor. Onun da tarifesi Avea Kamu ve her ay 29 TL veriyor. Babam pek konuşmaz onun için onun tarifes tarife saniye ve cayma bedelli var, 3 ayda bir ona 15 TL fatura gelir. Eşim ise iş hattıyla konuşur ama arada sırada kendi hattıyla görüşür onda da Turkcell Kamu grupiçi+ 120 dk cayma bedelli var 1200 dk grup içi ayda 15 TL veririz.

Varsa daha iyi tarife zaten ben bulurum ve faydalanırım. Bu x olmuş y olmuş mühüm değil.

Ama anlamak istemeyen insanlar bizi Turkcell savunanı bilsin sorun değil. Her ay 30~40 TL fatura ödeyen en az 50 kişi sadece benim sayemde ayda 1~5 TL fatura ödüyor. Onlardan aldığım hayır duası yetiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: heathrow
    Forumda hararetle Turkcell'i savunan arkadaşlardan biri ile bir gece bir araya gelmek isterdim. Haftada iki gün bedava kampanyasına katılmak hakikaten o kadar kolay mıymış? Bir ay boyunca her gece üst üste mesaj atsanız da yine katılamayabilirsiniz. Aynı şekilde cayma bedelli kampanyasına katılmak için o arkadaşla sms yollamak isterdim. Hakkaten cayma bedelliden yararlanmak o kadar kolay mı? Yoksa illa numaranızı taşıyıp geri gelmeniz mi gerekiyor?

@heathrow

Dostum bizim derdimiz Turkcell filan savunmak değil, bizim derdimiz hesaplı tüketim. Aklı olan her insan hesabını kitabını yapar kendisine en uygununu seçer. Bu X olur Y olur farketmez.

Benim cayma bedelli kampanyam yok şu an. Ayda 35 TL veriyorum ve her yöne 1200 dakika konuşuyorum, rahat rahat. Örneğin annem çok konuşuyor ve aranıyor ama genellikle Avea kamu hatlarıyla görüşüyor. Onun da tarifesi Avea Kamu ve her ay 29 TL veriyor. Babam pek konuşmaz onun için onun tarifes tarife saniye ve cayma bedelli var, 3 ayda bir ona 15 TL fatura gelir. Eşim ise iş hattıyla konuşur ama arada sırada kendi hattıyla görüşür onda da Turkcell Kamu grupiçi+ 120 dk cayma bedelli var 1200 dk grup içi ayda 15 TL veririz.

Varsa daha iyi tarife zaten ben bulurum ve faydalanırım. Bu x olmuş y olmuş mühüm değil.

Ama anlamak istemeyen insanlar bizi Turkcell savunanı bilsin sorun değil. Her ay 30~40 TL fatura ödeyen en az 50 kişi sadece benim sayemde ayda 1~5 TL fatura ödüyor. Onlardan aldığım hayır duası yetiyor.

Aman hocam dikkat et insanlara belli olmuyor..

Esenyurtta bir kişiyi vurdular bu tarife yüzünden. 29 demiş 400 gelmiş kavga gürültü ve ölüm..

Bu uç bir nokta elbette

ama çok nankör adamlar var çevrtemizde, hatta arkadaşlarımız bile.

Turkcell Kamu 15 liralık tarifeye geçirip, 150 dk yı geçinde sanki benim suçummuş gibi laf sokmaya çalışan çok adam biliyorum..Hemde çevremde ya. Adama yardım edelim diyoruz suçlu oluyoruz..

Bırakın insanlar kendi araştırsın sonra bi gün mutlaka sizi sorumlu tutuyorlar...

Cayma bedelli için ise,

Evet daha iyisi yok.Bunu tartışmanın anlamıda yok..

Ayda 100 dk görüşen yani çok az görüşenler için mutlaka denenmesi gerekiyor bence..

• @s.volkan valla iyi demişsin o yüzden ancak annem babam kardeşim ve kız arkadaşıma direk müdehale ediyorum onlar haricindekilere ancak bak böyle böyle birşey var işine yarar belki diyorum okadar yukarıda da yazdım zaten arkadaşlara bu cayma bedellileri göstermiştim aman uğraşamam bunlar ne ya dedi bıraktılar birde gidip ben zorlayamam birşey olur benden bilirler çok haklısın yani bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 30 Haziran 2010; 14:53:46 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tusdata
    Bir tane turkcell numaram var, gayetde güzel, hani şu 532 olanlardan. Ama çok pahalı olduğu için kontörlüye çevirdim ve öyle yatıyor. şimdi araştırıyorum bakıyorum çok pahalı ve hiç düzgün bir tarife yada kampanya yok. Diğer operatörler çok güzel kampanyalar ve tarifeler yaparken, turkcell neden hiç bir şey yapmıyor, aksine dahada kötüye gidiyor.

Forumdaki Turkcell'le ilgili en aktif başlığı göz atmış olsaydınız elinizdeki hattınızla ayda 120 dk her yöne görüşmeye ayda sadece 1 TL verecek tarife + kampanyayı yani Türkiye'nin en en en en uygun hatta 2 saat görüşmesi olan faturalı tarifeye ulaşmış, kullanıyor olurdunuz.

Bu söylediklerin için öncelikle yaşının tutması lazım, 12 ay mahkum olman lazım, az konuşan biri olman lazım, gecelerce saatleri kontrol edip 00:00 da ayrı ayrı mesajlar atman ve ilk 500 kişilere girmen lazım. 16 liraya 240 dk + haftada iki gün için değer mi? Kesinlikle şebek gibi oynatıldığına değmez.

1. Forumda onlarca insan bu kampanyalardan faydalanıyor kimse kendisini şebek gibi hissetmiyor siz niye öyle hissediyorsunuz?

2. Bedavaya haftanın 2 günü veren başka operatör vardı da Turkcell'le çekemediğiniz nedir?

3. Forumda yazıyor, genç tarife için sizin yaşınızın tutması gerekmiyor.

4. Cayma bedelliden faydalanabilmek için git-gel yapmak yeterli. Veya bahsedildiği gece 00:00 da mesaj atmak. Ayda her yöne 120 dk verip para istemeyen başka operatör vardı da turkcell'e sııntınız eksiğiniz nedir?

:)

1) Evet aynen dediğin gibi forumdakiler yararlanabiliyor, ya haberi olmayan insanlar? Söylesene kaç kişi çayma bedelli hakkında fikir sahibi? Ayrıca günde 500 aboneden yılda 182500 aboneyi faydalandırıyor. Abone sayısını baz alırsan bu rakam hiç bir şey.

2) Bedava 2 gün olayı sanırım 3 aylık ve ilk 100 kişi içine gireceksin. Bu başlı başına bir olay. Ya bunu kaç kişi biliyor? Yılda en fazla 36500 insan da bundan yararlanabiliyor. Bu da hiç bir şey.

3) Gençtarifeli adama yaş tutması konusunu anlatma hiç. 25 yaş üstündeysem genç adam aramak zorunda mıyım?

4) Git gel dediğin olay en az 40 gün sürer sen bunu seçenek olarak sunuyorsan lafım yok. Ayrıca çayma bana hiç uygun değil ama babamı faydalandırıyorum çünkü telefonla konuşma alışkanlığı yok. Bu arada gençtarife de değil babam, çünkü geçirebilecek adam bulamadı. Canlı örnek işte.

Söylerken her şey sanki çok basit halloluyormuş izlenimi yaratmayın.

Yani demek istediğim ben kampanyalardan zaten faydalanıyorum da neden bu kadar uğraş işine gireyim ki?

Turkcell bu kampanyaları da sadece 'yaptım' demek için yapıyor, çoğu kişi ne biliyor ne de faydalanıyor. Ben 10 yıllık Turkcell'liyim, ailemde 15 yıldır kullanlar var. Tüm kampanyalarını takip ederim herkes için en uygun çözümü sunmaya çalışırım ama yok işte ucuz konuşturmuyor adamlar. Turkcell'in savunulacak tek yani diğer operatörlere kıyasla nispeten kaliteli olmasıdır.

• Tercih sizin paranız çoksa daha pahalısını alabilirsiniz kimse kimsenin harcamasına karışmaz tabiki.

1) Haberi olmayanları tartışmıyoruz şu an, sizin haberiniz var kampanya iyi değil mi sonucunda, neden iyi diyemiyorsunuz? Nedir bu çekememezlik. Ayrıca MNT ile gelenlerde kontenjan kısıtlaması yok, MNT yapan herkes faydalanabiliyor.
    2) Hiçbirşeyse diğerleri niye bedava ayda 64 saat konuşmayı aynı imkanlarda imkanı vermiyor? Burada faydalanan binlerce kişi ayda saatlerce konuşuyor tek kuruş vermiyor.

3) Genç insan aramak zorun değilsiniz bu sefer tarife saniyeye geçersiniz ayda 5 TL'ye heryöne 120 dakika bedava konuşursunuz. Diğerleri ayda 5 TL'ye ne verebiliyor?

4) Git gele 40 gün diyorsanız zaten tartışmaya gerek yok. 1 haftada oluyor bu işler siz bunu 40 diyerek zaten kafanızdaki önyargıyı, çekememezliliği gösteriyorsunuz.
  • sevgili s0ft ;
    demişsin ''ben zaten yararlanıyorum ama neden bu kadar uğraş işine gireyim''
    Allah aşkına niye girmeyesin bu kadar uğraşa , çile çekmeden sefa mı oluyor hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnosse -- 30 Haziran 2010; 17:51:39 >
  • quote:

Tercih sizin paranız çoksa daha pahalısını alabilirsiniz kimse kimsenin harcamasına karışmaz tabiki.

1) Haberi olmayanları tartışmıyoruz şu an, sizin haberiniz var kampanya iyi değil mi sonucunda, neden iyi diyemiyorsunuz? Nedir bu çekememezlik. Ayrıca MNT ile gelenlerde kontenjan kısıtlaması yok, MNT yapan herkes faydalanabiliyor.
    2) Hiçbirşeyse diğerleri niye bedava ayda 64 saat konuşmayı aynı imkanlarda imkanı vermiyor? Burada faydalanan binlerce kişi ayda saatlerce konuşuyor tek kuruş vermiyor.

3) Genç insan aramak zorun değilsiniz bu sefer tarife saniyeye geçersiniz ayda 5 TL'ye heryöne 120 dakika bedava konuşursunuz. Diğerleri ayda 5 TL'ye ne verebiliyor?

4) Git gele 40 gün diyorsanız zaten tartışmaya gerek yok. 1 haftada oluyor bu işler siz bunu 40 diyerek zaten kafanızdaki önyargıyı, çekememezliliği gösteriyorsunuz.

Hayır aksine param çok olmadığı için Vodafone dan da bir hat aldım. 30 lira yükledim 8 liraya sınırsız internet ve 2. ay bedava. 100 dk her yöne 100 mb internet 100 sms 100 mms verdi. cep özgür tarifesinde olduğum için de 120 dk daha verdi her yöne. Hani paranız çoksa demişsin ya ona istinaden söylüyorum bunları.

1) Haberi olmayanları tartışmıyoruz diyorsun da önemli olan nokta bu değil mi? Senin istediğin noktalar üzerinden gidecek değiliz ya. Zaten yılda kaç kişi kampanyadan yararlanabiliyor o konularda yazdıklarımla alakalı hiçbir cevap yok.

2) Her gün telefon elimde ilk 100 kişiye girmek zorunda değilim ama faydalananlar için güzel bir imkan, aksini iddaa etmedim. Göstermelik bunlar faydalanabilen kişi sayısına bakın.

3) Zaten tarife saniye yaptık. Yani dediğin gibi 3 ayda 3 lira değil. En iyi ihtimaller üzerinden konuşmamak gerek.

4) Benim bildiğim 30 günde bir numara taşıma imkanı var, yanlış biliyorsam özür dilerim.

Turkcell bir tarifede her ihtiyacı karşılamıyor. Ben faturalı gençtarife kullanıyorum 10 dk sı 12 kuruş iyi fiyat ama sms e de ihtiyacım var. O ne olacak? Mecburen 2. hat alınacak. Vodafone da bu olay mesela. Şebeke içi kullanımda her ihtiacını tek hat karşılıyor.

Bakın ben kimseyi savunmak durumunda veya zorunda değilim. Avantajlı olduğunu bildiğim noktalara dikkat çekerim. Varsa Turkcell'in güzel yanı kullanırım, tavsiye derim. Öyle de yapıyorum. Ama kalmadı arkadaşlar savunulacak bir yanı. Bilmeyen adam aç kapa 65 kuruş ödüyor yazık günah,i ekonomi belli bir de bunlar sömürüyor.

Yazdığım kritik noktalara, özellikle belirttiğim noktalara cevap verin ona göre tartışalım.

• Turkcellde faturalı uygun tarifeler olabilir, fakat sms ve internet paketi olayı bozuyor. Faturalı için uygun sms ve internet paketi yok, olanlarda çok aşırı pahalı... O yüzden faturalı bana uymaz.
  • faturalı hatlar için sms paketlerinde bi parça kolaylık sağladılar:)
    1000sms 23lira iken , 3000sms oldu fiyat aynı kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypnosse

faturalı hatlar için sms paketlerinde bi parça kolaylık sağladılar:)
    1000sms 23lira iken , 3000sms oldu fiyat aynı kaldı.

Bir parça bal çaldılar diyelim. Ama 3000 değil 30000 de olsa benim için önemli olan fiyatı. Vodafone 9 liraya veriorsa sen 10 liraya ver senden alayım. Tek telefon taşımak istiyorum, yaz sıcağında cepler dolu çekilmiyor
  • sms sayısını 3katına cıkarmalarındansa fiyatta 1/3 oranına gelselerdi daha güzel olurdu tabii:)
  • ben internetten fatura kontrolü yapıyorum buna rağmen yapmadığım gün geçirmeler yaşanıyor. öyle bir sistemi var ki bu turkcell firması haram parayı en büyük kar saymış boyuna takip etmediğiniz günleri geçiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan
    ben internetten fatura kontrolü yapıyorum buna rağmen yapmadığım gün geçirmeler yaşanıyor. öyle bir sistemi var ki bu turkcell firması haram parayı en büyük kar saymış boyuna takip etmediğiniz günleri geçiriyor.

Bu konuda kesinlikle haklısınız. Ufak mufak geçiriyor arasıra. Ben, ailem ve yakınlarımın bir çok faturası düzeltmişliğim olmuştur.
  • Bunlari dedinizya mesajlariniz silinir ystune ceza bile alabilirsiniz. Hep iyi seyler soyleyin. Ovmek serbest, ama bir yanlisi soylemek yasak :) cici turkcell :)
  • İyiki rekabet var ve vodefone gibi dünya devi türkiyede faaliyet içerisidinde yoksa bu turkcell denen kan emici şirket daha çok kan emecekti gelçi halen kan emici bir şirket hazırkart ta tarife dene bişey yok yok 30 tl yükle sonra içinden bana 20 tl ver 1 hafta zart zurt dakika kazan bu ne yaw bu ne kardeşim kırmızı

En kısa sürede vodefone geçiş yapıyorum hem daha ucuz hem 5 tl yüklemeye bile bedeva veriyor daha birçok avantajı var vodefone nin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.