Şimdi Ara

Turkcell pakete dahil hediye tv plus üyeliği verilmiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çoğu pakette tv+ için 5 gb internet veridiğini fakat yayın izlemek üyelik satın almak gerektiği şeklinde yorumlar okumuştum durum halen böylemi şuan hiçbir pakete/tarifeye ek olarak hediye tv+ üyeliği verilmiyor mu?

• TV+ da geçerli 5 GB veriyorlar ama artık abonelik istiyorlar, yani o 5 GB tek başına işe yaramıyor, mesela Akıllı paketler de 5 GB var TV+ için, ama abonelik olma dan kullanamıyorsun.

Platinum paketler de hem abonelik hem de TV+ da geçerli internet oluyor galiba.
  • Normal tarifeleri bilmiyorum fakat eşim Platinum 25 + 5GB olan tarifeyi kullanıyor ve TV+ ücretli üyeliği yok ama TV izleyebiliyor. Giriş paketi gibi birşey tanımlı.

Ben premium paket almıştım, 5GB kota harici 10GB daha veriyor ve 12 lira.
  • Paket istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-842350F0A

TV+ da geçerli 5 GB veriyorlar ama artık abonelik istiyorlar, yani o 5 GB tek başına işe yaramıyor, mesela Akıllı paketler de 5 GB var TV+ için, ama abonelik olma dan kullanamıyorsun.

Platinum paketler de hem abonelik hem de TV+ da geçerli internet oluyor galiba.

Platinium paketlerde eskiden Giriş paket Tv+ üyeliği vardı ama bu sene kaldırdılar...

• Turkcell böyle işte. En başta lifecell paketlerinde tv plus ve fizy aboneliği ile beraber 5gb ney verirdi. Sonra hemen fizy e premiom3 üyelik şartı getirdi yoksa verdipi2 standart abonelik ile şarkılaron sadece 6sn dinlettirdi. Şimdi de sıra tv plus a geldi. Şimdi paketlere koca koca tv plus 5gb diye reklamını gösteriyor, ama paket açılınca anlıyorsun ki sırf tv kanalı izlemek için bile para verip üyelik alman gerekiyor. Hele şimdi artık çalışma var ayağına pc de web de izleme özelliğini de kaldırmış. Velhasıl kelam, Turkcell kadar uyanığı yok
  • karakteristik61 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Telefon yönlendirmesine dahi para istiyorlar, sadece konuşma paketi istesen artık o bile yok. Zorla dakikanın yanına sms ve internet ekleyip öyle satmaya çalışıyor adiler.

Türk telekom desen internet bitti mesajını geç gönderiyor, bu olayda bakiyenin sıfır olmasına veya faturanın baya fazla gelmesini sağlıyor.(aşımsız tarife kullananlar kendini şanslı saysın, nasıl olsa aşım yok:)

Vodafone da faturasız kullanan biri olarak pek bir kazığını görmedim. 7232'ye KAPAT yazarak pop up bildirimlerinin gelmesini önledim. Bölgende iyiyse sana bu operatörü tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 17 Aralık 2020; 19:15:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakteristik61

Turkcell böyle işte. En başta lifecell paketlerinde tv plus ve fizy aboneliği ile beraber 5gb ney verirdi. Sonra hemen fizy e premiom3 üyelik şartı getirdi yoksa verdipi2 standart abonelik ile şarkılaron sadece 6sn dinlettirdi. Şimdi de sıra tv plus a geldi. Şimdi paketlere koca koca tv plus 5gb diye reklamını gösteriyor, ama paket açılınca anlıyorsun ki sırf tv kanalı izlemek için bile para verip üyelik alman gerekiyor. Hele şimdi artık çalışma var ayağına pc de web de izleme özelliğini de kaldırmış. Velhasıl kelam, Turkcell kadar uyanığı yok

Birde bunu yerli ve milli ayağına yapıyorlar, milli duygularla kullanılmasını istiyorlar. Sözde yerli ama yurtdışı kaynaklı servislerle daha kötü hizmete aynı fiyat istiyor. Spotify 17,99 TL, Fizy de 17,99 TL. Netflix tek kişilik HD 17,99 TL, TV Plus da öyle. Lifebox'da ise tam kazıklıyor Google 2 TB 28,99, Lifebox 2.5 TB 49,99 TL. Ona 50 TL vereceğime gider 53 TL'ye Microsoft 365 alırım ekstradan da Microsoft Office paketim olur.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Böyle kıyaslama olmaz hocam.

Netflix ile TV+'ı kıyaslamaya çalışmak bile hata.

Öncelikle Netflix'te kullanıyorum fakat TV+ canlı tv, dizi ve film izleme imkânıyla beraber ekstra kota sunarken Netflix sadece dizi ve film izleme imkânı sunuyor. TV+'ta 10GB kota ve premium paket 12.99 TL veriyorum. En basiti bu akşam açtım 7'de tv'yi 1 saat canlı tv haber izledim 300mb yedi. Yani bir ay boyunca en azından haberleri izleyebilmek için bile kota fazlasıyla yeter..

Fizy evet gereksiz pahalı, sittin sene o para etmez. Youtube music forever.

Lifebox'ta kullanıyorum, 150GB alanım var ve buraya özel depolamak için 5GB internet hakkım var ve 9.99 veriyorum. Google'da belki daha ucuz ama depolamak için kotan olmuyor, kendi kotandan gidiyor. Mesela çocuklardan dolayı bol bol resim ve video falan çekeriz ve Turkcell bizim evde uçtuğu için patır patır özel kotasıyla yedekliyoruz. Ev internetine kalsak 2 gün sürer.

Ha bide şu var, belki 3-5 lira fazla veriyoruz fakat en azından tek yere fatura ödeme kolaylığı oluyor. Netflix'iydi, Google'ıydı tek tek ödeme yapmakla uğraşmak çile.

Son olarak bu bir operatör servisi ve muadilleriyle kıyaslamak gerek. Tivibu, vodafone tv, dijital depo vs.. 3 operatörde de top tarifelerde olduğum için tüm servisler tarifeme ek veriliyor ama hiçbiri Turkcell gibi sade ve işlevsel değil. Bir dijital depo tasarımına bak birde Lifebox'a.. Bunların hepsini Turkcell zamanında ücretsiz veriyordu ama sonradan kaldırdı. Binevi pazarlama taktiği.. Tepkimizi koyduk, kalayı bastık sma ne fayda.. Nihayetinde bu servisleri ben gibi kullanmak zorunda olan yüzbinler var. Diğer operatörlerin servislerini kullanmaktansa Turkcell daha çok güven veriyor..

Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 17 Aralık 2020; 22:37:16 >

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt

Evet Netflix'e vs. ek kota olmuyor, Netflix'de canlı TV yok ama artık eskisi gibi çok fazla canlı TV izleyen yok. Çevremde de Turkcell kullananlar var mesela adam TR kanalları açasım gelmiyor diyor, keza benim de öyle. TV Plus'ı Türkiye'de rakipleriyle kıyaslarsakta ücret yüksek oluyor. Tivibu Go, içerik olarak sporda Turkcell'den daha üstün belgesel olarak biraz daha geride 5 GB kotasıyla birlikte taahhütsüz 12,90 TL. Ayrıca TT'nin bazı tarifelerinde Tivibu yönüne doğru sınırsız kota var var. Vodafone TV yine ek olarak 2 GB kotasıyla birlikte tüm Red tarifelerinde ücretsiz. Bilgisayardan izlemek için 9,90 TL istiyor. Yani Turkcell her açıdan pahalı kaçıyor.

Lifebox ek kotası vs. var tasarımı iyi ama bunlar yüz tanıma özelliği için para isteyecek kadar uçmuşlardı sonra 100 GB kota üstüne dahil ettiler. Google bunu yıllardır ücretsiz yapıyordu. Ne yazık ki Lifebox'un Türkiye'de rakibi yok, TT'nin Dijital Depo'sunda dosyaların tamamen uzaya gitme ihtimali var. Zamanında Netdisk'te de aynı problem vardı indekste gözükmesine rağmen yüzün üzerinde resim gitmişti 2-3 ay sonra geri getirmeyi başarmışlardı ama uygulamadaki o sorunu hiç çözmediler Dijital Depo'da da aynısı oluyor. Üstelik artık sorunu da kabul etmiyorlar.

Genel olarak ülkemizdeki TT ve Turkcell uygulamalarına sıcak bakmıyorum. Bizzat daha önce çalıştığım için bu firmaların nasıl işlediğini biliyorum. Bu yüzden Lifebox'u kullanmam. Bu uygulamalara da karşı değilim ama milli duygularla satılmaya çalışılmasına ve yurtdışı kaynaklı servislere vergi getirilsin, RTÜK denetlesin diye hem TT'nin hem de Turkcell'in nasıl lobi çalışmaları yaptığını biliyorum. Hizmet olarak daha iyisi ya da daha uygunu ile rekabet etmek yerine diğerlerini engellemeye çalışmak beceriksiz olduklarını kabullenmek gibi birşey. Spotify'i, Deezer'i Radyo Televizyon kuruluna denetletmek üstüne lisans ücreti istetmekle dünyada ilk olabiliriz.

• Turkcell bu konu da büyük hata yapıyor. Önceden kendi uygulamalarini başlangıç paketi verip kullandiriyodu şimdi vermiyor. Bu uygulamalar turkcell kullanmak için başlı başına bir sebep benim için.
  • Kusura bakmasın Turkcell, eskiden ücretsiz paket dahilinde verdiğin servise şimdi bir sürü para istiyorsun, bari uygulamayı en azından 5 yıl önceki halinden daha iyi hale getir. 100 megabit internette bile herhangi bir içerik izlerken görüntü saçma sapan netleşip bozuluyordu, geçen kullandım yine aynı. Yani uygulama senin bağlantı hızına filan bakmadan kafasına göre çözünürlüğü düşürüp yükseltiyor. Çözünürlük seçme filan yok zaten. Önceden web den izleme uygulaması vardı şimdi onu da kaldırmışlar aylar önce adamlar halen yapacağız ayağı yapıyorlar. Saçma ve aşırı sansür muhabbetine hiç girmeyeyim diyecem ama bu kadar da olmaz ki yahu. Aynı normal tv kanallarında izleyince daha az sansür uyguluyorlar . 3-5 tane iyi film koymuşsun onu da üyelik harici ekstra ücrete bağlamışsın hemen. Geçen aylarda çocuk çizgi film izliyor tv plus üzerinden diye teledonu çocuğa verirdim arasıra, bir baktım ki bizim uyanık turkcell hemen içeriklere ücret koymuş 5-6 yaşındaki çocuk ne bilsin direk izlemek için tıklayınca hemen 10 lira kesmiş 2 dandirik yılllanmış animasyon filmine. Fark edince aradım, çocuk yanlışlıkla almış izlenmemiş bile , habersiz böyle ücret kesintisi haksız diye, ücreti geri iade edin diye, kem küm ettiler hiç bir şekilde iade etmediler. Allah tan faturasız kullanıyormuşum yoksa hapı yutmuştuk.

Yani asla bunlara güvenmeyeceksin. Adamlar nasıl faydalı oluruz da fazla kazanırız yerine nasıl az verip, çok kazık çakarız diye kafa yoruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakteristik61 -- 18 Aralık 2020; 1:13:39 >

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Hocam Turkcell'in servisleri pahalı zaten ona lafım yok. Fakat hani TT ve Vodafone servisleriyle kıyas yapınca fiyatını görmezden geliyorum. Dediğin gibi rakibi olmadığını bildiği için böyle yapıyor. Önce ücretsiz verdi alıştırdı sonradan da üflemeye başladı. Bende şahsen oturup TV izlemem, ya iyi bir film varsa açar izlerim (mesela dün tenet'i gördüm ama ekstra 19 lira istedi kalayı bastım) ya da tipik haber saatinde eve dönüş veya işe gidişte olduğum için muhalif medyayı takip ederim. Yine dediğin gibi Tivibu'yu şahsen severim, en azından tv içeriklerini ve tarifemde de sınırsız şuan, keşke Turkcell'de de öyle olsa. Ama işte Turkcell'in politikası öyle değil. Az verir çok alır, işine gelen kullanır.

Şahsen ben lifebox'tan vazgeçemem, 60-70GB veri var. Valla orada ki verilere birşey olsa hatun beni kapıya atar..  Ne hat taşıyabilirim ne başka birşey yapabilirim. Zamanında ücretsiz diye depoladık şimdi kalakaldık.

Zihniyet değişmediği sürece bu böyle devam eder hocam. RTÜK'ün neler yaptığını biliyoruz. Dediğin gibi zaten TT ve Turkcell hükümetin elinde, arka planda global firmalara cephe alıyorlar.

Ben gibi mecburiyetten kullanan yüzbinler var, bize sağlam alternatif gelmediği sürece de bu düzen değişmez. Şimdilik tek yapabildiğim servislerine ekstra ücretler ekleyerek (kota alımı, paket yükseltme) daha fazla para kazanmamalarını sağlamak.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt

Ülkede upload hızları düşük olduğu için taşınmak ağır geliyor. Şahsen bugün Onedrive da artık aile planımızı 100 TL yapıyoruz dese bende ondan vazgeçemem 1 TB veriyi Google'a taşımak aylarımı alır. Zaten Onedrive'a bu kadar veriyi de TT'de çalışırken yüklemiştim.  O açıdan haklısınız yani. Ama TV Plus ve Fizy'de taşınmak kolay ki zaten büyük ihtimalle en az kullanılan servisi Fizy'dir. Ama Turkcell'in hiç rakibi olmayan tek uygulaması Dergilik, üstelik hala çoğu pakete dahil. Dün itibariyle çekmediği için Turkcell'e geçtim Dergilik Maksi ücretsizmiş fazla muhalif gazete yok ama yolda okumak için iyi oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.