Hocam 100 mbit paket için anlaştım. ZTE'nin üstü delikli modeminden getirdiler sanırım wifi 5. Gerçi wifi6 olması şuan için destekleyen cihazım olmadığından pek önemi yok sanırım. Bu arada 2 saat önce yerdeki menholden sadece benim kablo takılmadığı için onu hallettiler ve 17.6 sinyal geldi bask kutusuna, iyi bir değer dedi sinyal için gelen kişi şimdi kurulum için bekliyorum bakalım aynı modemimi getirecekler yine. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Turkcell / Superonline Fiber Alt yapı hk. (2. sayfa)
-
-
Hocam önce 2. El Huawei getirdiler ben de sıfır modem rica ettim. Paketinize bakalım dedi bazen ek ücret çıkıyor dedi. Ben de 100 mbit deyince tamam size wifi6 verebiliriz deyip ZTE 3600 modem verdiler.
Size de destekleriniz için teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen bende de o modem var. Wifi çekiminden, performansından memnunum.
100mbps kullandığınızdan Wifi6 modem vermeleri lazım, vermişler neyse ki. Zte Wifi6 güncel üretimli bir cihaz.
-
Arkadaşlar merhaba bize de sonunda süperonline geldi. Bir ay önce altyapıyı bitirdiler fiber kabloları döşediler logarlara binamıza daha fiber kablo çekilmedi. Bundan sonraki süreç nasıl ve ne kadar sürer acaba . Konuya vakıf arkadaşlardan yardım bekliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam başka bir sayfada sordum cevap alamadım size sorsam o zaman.
Modem arayüzünde wlan kısmında üç-dört tane 2.4ghz, üç-dört tane de 5ghz alanı var. Bunlardan bir adet 2.4, bir adet se 5ghz açık durumda ama telefonda kablosuz ağlar kısmında sadece bir tane ağ gözüküyor. Hatta 2.4ghz'in adını değiştirdiğimde 5ghz'in de adı değişiyor. Burada modem menzil ve çekim gücüne göre otomatik bir tanımlamayla mı hızı veriyor yoksa ben bu iki ağı ayrı ayrı görebilir miyim?
Bugün başka bir 5ghz'in adını değiştirip aktif hale getirdim mesela o ağda görünüyor.
İkinci sorum ise, ben de tp-link 1200 modem vardı millenicom 100mbit vdsl kullanıyordum hızım 87-90 aralığında çıkıyordu. Wifi den modeme yakın yerden. Burada 93-94 geliyor. Kuzenimin evinde TT altyapısıyla Turknet fiber var 120-130mbit hızları görüyoruz. Benim hattımda mı sorun vardır sizce? Sizde durum nedir?
Teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam varsayılan olarak modemde hangisi güçlü çekiyorsa kullandığınız cihaz otomatik olarak 2.4ghz veya 5ghz ağına bağlanıyor.
Ağlar ayrı olarak gözüksün ben manuel seçeyim diyorsanız orda bir kaç tane 2.4ghz ve 5ghz varya, onlardan hem 2.4ghz hem 5ghz yi aktif edin. Modem de hali hazırda açık olan ağları da off yapın.
Hocam bilgisayarınızı kablolu şekilde modeme bağlayarak bir de öyle hız testi yapabilir misiniz? Kuzeninizin evinde ve kendi evinde ki kullandığınızz telefon veya pc aynı di mi?
-
Sizin bölgenize bakan ilgili superonline fiber center'a bir sorun. Belki yardımcı olurlar.
-
Hocam kuzenimin evinde de kendi evimde de aynı telefonla test yaptım.
Kabloluda 195 de gördüm 180 de. Ama kablosuz kafama takıldı. biraz önce bayiiye gittim kapıda satışçılar vardı sohbet ederken bir çıtlattım, verdikleri cevap pek tatmin etmedi, siz birşeyler yapıyorsunuz sanırım dedim biraz bıyık altı gülüp hayır filan dediler. Anlamadım ne yapsam acaba. 1 hafta kullanırım kendine gelmezse ararım dedim
Merhaba,
Bina önüne yere küçük kutulardan koydular mı?
Binaya fiber bask kutusu koydular mı?
Bizdeki süreçte, alt yapı için önce turuncu boru ve menholler sokağa döşendi. Daha sonra menhollere kablo çekip orada bağlantılar yaptılar, sonra binaya kutu çekip aynı anda bina içine kablo çektiler ama kutuda sonlandırılmadı.
Daha sonrasında gelip kutuda sonlandırdılar. Sonrasında dikey imalat dedikleri bina içine kablo yolu döşeme için geliyorlar.
Sonraki süreç tamamen Turkcell de. Çünkü bir yere kutu koyuyorlar veya kutu varsa o kutuya menhollerden kabloları sonlandırıyorlar. Kablo uçlarından ışık gönderip çalışıp çalışmadığına bakıyorlar ve aktif hale getiriyorlar. Aktif olduktan sonra ise birkaç gün içinde binanız satışa açılıyor. Bina satışa açıldığında başvurunuzu yapıyorsunuz ki o aşamada zaten binaya gelip ziyaret edip satış yapmaya çalışıyorlar. Başvuru olursa ve herhangi bir yerde sorun yoksa 1-2 gün içinde herşey hazır oluyor ve kullanabiliyorsunuz.
-
Satışçılar teknik meseleyi bilmezler.
hocam evinizde kablolu ve kablosuzda da speedtest te aynı sunucuda aynısı çıkıyor di mi, farklı sunucularda farklı değerler çıkarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelordof -- 7 Ekim 2021; 14:14:34 > -
Evet hocam edgeo mu ne öyle bir sunucuda çıkıyor. Frbkfurt diye arattım oradan bir server seçtim 46 ping çıktı iyi bir ping sanırım geröi oyun oynamam ama olsun.
Bir de modem arayüzündeki ip 10 ile başlıyor cgnat havuzu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirket34 -- 9 Ekim 2021; 11:25:0 >
bende 176 ile başlıyor ip hep.
Telefonda hız testi yaparken Turkcell Zeytinburnu sunucusunu seçerek yapar mısınız bir de?
-
O zaman daha bir kaç ay sürer bu işlem daha yeni geldikleri içinde nereye soracağımızıda bilmiyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Akşam yapacağım üstad
Aslında birkaç ay sürmemesi lazım. Benim bütün süreç toplam 2 ay sürdü. Google dan superonline ilçe bayiinizi öğrenin oraya gidip sprun.
-
Hocam günaydın
Zeytinburnu Turkcell, Balıkesir ve Atina'da farklı serverlara yaptığım telefon ile testlerde sonuçlar hemen hemen hep aynı çıktı. Sadece ping yükseldi mesafe uzadıkça :) anlamadım wi-fi bir türlü 100'ü göremedi geçemedi.
-
Hocam benim pingim 4-5 çıkıyor, ping konusunda sıkıntı yok. 100 mbit paket kullanıyorum pc de Zeytinburnu Turkcell 180-195 hatta dün gece 205 mbit filan gördüm ama wifi ile 5ghz de hep 91-97 aralığında kalıyor nereye test yaparsam yapayım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X